Kā veidot dialogu ar potenciāli negodīgu darba devēju

Pieteicos darbā par floristi (ir Bulduru diploms) firmiņā Imantā. Darba devējs (krievs) ir palicis bez darbiniekiem, pārdevējas ir, bet floristi met līkumu. Man piedāvā algu, kas par 30% zemāka, nekā dotajā profesijā dotajā reģionā ar manu pieredzi. Gribēju piekrist, lai uzpulētu savas profesionālās prasmes, kā arī CV ierakstītu pieredzi un tad-aidā-uz Norgi. Jau zinu valodu. )Vienīgā problēma, ka pēdējos gadus neesmu strādājusi savā profesijā.)
Bet ar darba devēju sarunas nevedās. Es it kā piekritu uz viņa ierosināto smieklīgo stundas likmi un 7h d dienu, vienīgi palūdzu, lai algu maksā ik nedēļu (krievu biznesā pēdējā alga dažkārt nav paredzēta, bez tam es negribu gaidīt uz aldziņu līdz nākošā mēneša vidum ja gatavojos aizbraukt). Viņš atteica, ka LV VID paredzējis algas divreizēju izmaksu mēnesī-avansu un algu. Vienojāmies, ka maksās avansu pēc 1. nostr ned par 3 ned un beigās mēnesim-algu un līguma uzmetumu atsūtīs pa epastu. Nekāda epasta nav , tikai bombardē mani ar zvaniem, ka esošā floriste, kura jau tā nāca reizi nedēļā, salauzusi kaklu/roku/kāju un man jāiznāk darbā vēl pirms līguma noslēgšanas
Ko darīt?
Dāvāt viņam testa dienu, kurā var ievērtēt manas prasmes, bet vairāk ne stundu? Ko darītu J´ūs?

Kronis77    3 čau!
Nu slidens un nepatīkams vīrs vinjsh izklausaas.
Te komentāros pareizi saka ,ka vinjš jau tgd sagādā neertības ar savaam problēmām..
Strādāt vari mējināt,bet ar saviem noteikumiem .Un lai nemuld te par vid un likumiem.
Es ieteiktu ,kamēr līgums nav prasiit naudu dienas beigās.
Kad līgums ir,nedēljas beigās.Kā argumentu vari izvirzīt vińa slikto reputāciju.
Ja borzī,sūti vinju d...tiešā textā

Ievinjata    5 Nu vienu dienu var pamēģināt. Neesmu floriste, bet "pa lielam" pieļauju, ka varbūt jaunākās tendences mazliet jāpiemācās klāt, kas var notikt arī darba procesā Norvēģijā! Jāvērtē sevi augstāk!

Saara  1 1 Jo ir ir uzķēris, ka tava vājā vieta pie sadarbības noteikumu sastādīšanas ir personiska saruna. Tur esi viegli lokāma un JAU piekriti uz, cik saprotu, tizlu likmi, bet rakstiski uz e-pastu pieprasi līgumu, kurā atrunāts tev izdevīgs darba samaksas grafiks. Ko brīnās, ka pieredzējis zellis spiež uz sarunu.
Neuztraucies, ka esi tāda, Dievam visādi cilvēciņi vajadzīgi!:)

miers2  3 6 meičai daudz vairāk patīk kasīties nevis strādāt - vismaz tādu iespaidu cenšās te betonēt. Epastu šai vajagot - saproties..droši vien šo uzrunājot arī bez "Jūsu augstība" nav ko muti vaļā vērt :)))

Aukstums  1 4 1) nezinu nevienu darbadevēju,kurš ar potenciālo darbinieku kontaktētos tikai e- pastā. Tas ,pirmkārt nav étiski....pa telefonu , klàtiené ir jākontaktējas. Darbalīgumus pa epastu arī nesūta, normālās iestādēs. Tālāk. Ja saprotu pareizi, pati piedāvājies pastrādāt neoficiāli, tad kādu līgumu Tu gaidi? Iespējams, darbadevējam deg..Ziemassv. utt, un nav florista..tāpēc cel tel.un vienojies par jā/ nē...

Aukstums    1 Nu tad arī vienojies , tel.necelšana problēmu neatrisinās.

Virgo  4 4 Var jau būt ka es kļūdos , bet tāds iespaids ka autorei nav pilns rublis..... nekā personīga.

tikka  3   Normāls, domājošs darba devējs bez darba līguma nestrādās, jo VID aktivitātes ir jūtamas, tieši tāpat kā VDI. Un tad tās "dāvanu kartes" ir ievērojamas.
Lai cik liktos dīvaini, bet ir ļoti daudz cilvēku, kas datorus ikdienā nelieto. Varat apsmaidīt, bet zinu pat tādus, kuriem e-pasta vispār nav un lieliski iztiek.
Ja vēl firmas īpašnieks ir krievu valodā runājošais, tad vēl jo vairāk ir saprotama viņa vēlme komunicēt pa telefonu, nevis sarakstoties.
Darba līgumā var atrunāt darba algas izmaksas principus. Taču lieliski saprotu darba devēju. Viņam grāmatvede noteikti neparakstīsies uz darba algas aprēķinu katru nedēļu. Normāli ir darba algas avanss un darba alga par padarīto darbu.
Ja interesē darbs, tad ir bērnišķīgi neceļt telefonu. Tas parāda tikai attieksmi.
Un nevajag iedomāties sazvērestības teorijas, darbinieki un viņu bērni mēdz slimot visnepiemērotākajos brīžos.

hug    5 Labāk jau neej! Ne velti neviena floriste tur nav! Būsi spiesta pazemoties, krievu valodā mēli mežģīt un beigās vēl ´´uzmetīs´´!

valmierietis333    2 ´´Ir jauns sižeta pavērsiens-jams zvana no sveša numura...nav jābūt sevišķi apdāvinātai, lai attaptos nepacelt:) ´´

- Ja reiz nepacēli ,tad nevari apgalvot kas zvanīja ,
varbūt kāds sens paziņa atcerējās piezvanīt !

Es svešus numurus arī neceļu augšā , un man nav ne jausmas ,kas tur zvana - vismaz ar tādām spējām neesmu apdāvināts !
Bet laikam būs jāsāk celt ,varbūt kāds izmisis darba devējs gatavs piedāvāt kādu labu līgumu !

av2    1 es arii svessus nummurus necellu, bet oblegaati paarzvanu arii no...svessa nummura. Dots deveejam atdodaas.
Nezinu, nu es no malas skatos, baigi sarezzggiiiti ir saakt straadaat Latvijaa? Jeb man tikai taa izliekaas ?
Kaada probleema ir aiziet un kaadas tur dienas pastraadaat? Tad viss buus skaidrs uzreiz. Un, jaa, telafoens bija izgudrots, lai pa to runaatu , ja kas .

Hiranja    1 Neesi naiva, ja darba devējs ir noskaņots apjāt, tad to izdarīs ar līgumu vai bez. Arī vienu dienu dot pa velti tādam ir muļķība. Normāli būtu, ka par to vienu dienu tev samaksā uz ķepas paaugstinātu maksu dienas beigās un pirms ej, jābūt par to cietai norunai. Latvijā par dienu uz rokas maksā ap 5€/st, bet zema līmeņa palīgu var dabūt arī par 3€/st, ja maksā uzreiz. To es varu apliecināt kā uzņēmējs

Geisha  1 2 Kas par bērnudārzu necelt telefonu? Es 2 reizes zvanu. Necel? Neatzvani? Viss- trin dillēs! Man atmiņa laba. Ar tādiem vairs nekādu sarunu. Neadekvāts eksemplārs. Un Imanta ir maza dervņja. Viens otru pazīst. Klačas klīst no mutes mutē. Diez vai tas saimnieks vairs piedāvās Tev darbu. Ja nu tikai galīgā bezizejā.

Iedegums    3 pazuda jautājuma uzdevēja no šejienes, nu pateikšu tā - ne kad netici krievam kas ir darba devējs, ir līgums - strādā, nav neej - naudu nedabūsi, čakarēs smadzenes

Lamarka    1 Ej šim ar līkumu. Darbu atradīsi arī citur.

Labrador    1 Vairums Latvijas darba deveeju un firmu iipashnieku naak no kriminaalajaam aprindaam. Vinju princips - mochitj vseh i strich bablo. Vinu izskats un iesaukas jau vien ko veerti.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu