Vai tiešām trūkst darbinieku?

Lasu ziņās, ka darba devēji sūdzoties, ka neesot darbinieku. Bet pašķirstot vakances smiekli nāk, ka rakstīts garantētais mēneša atalgojums 90 eur???? Nu OK tas bija apkopējai, bet ir arī vakances, kur piedāvā inženierim 635 uz papīra. Un ja kaut kur ir ap 1000 eur alga, tad kā likums ir vajadzīgs vīrietis, kaut ko celt, stiept, betonēt, mūrēt vai ar C kategorijas autovadīšanas prasmēm. Izskatās, ka vergu pietrūkst nevis darbinieku.

Mela    3 runcizs, nu man ļoti patīk šis teksts!

Spreed    1 Blefs. Apkalpojošā sfērā algas svārstās no 600 - ~ 1000. Tas ir labos krogos, kur saimnieki - tur kvalitāti. Kādi 90 eur ?? Tevi grib piečakarēt.

tikka  3 3 Žanra klasika:
"Nevajag sūkstīties par nodokļu slogu. Tas visur liels un LV nav tas lielākais. Cita lieta, ka LV darba devējiem pārāk ātri gribas tikt pie jauna džipa, jaunas mājas, grezna dzīvokļa, gribas Maldīvas un vēl viskautko."

Lai nu tā būtu. Bet vai tas darba ņēmējs ir pamanījis to, ka bieži vien darba devējs gadiem strādā 24/7, lai tam darbiniekam algas dienā būtu, ko izmaksāt. Lai būtu objekti, klienti u.c., lai spētu darbiniekiem darbu vispār piedāvāt.
Sorry, bet, ja darbinieks atnāk ar savām prasībām, kurās galvenais ir cilvēka cienīga alga, bet ne mazākās runas par to, ka ir jābūt konkrētam amatam nepieciešamā kvalifikācija, prasmes un iemaņas.
Mans uzņēmums paplašinās, klienti nāk. Bet man trūkst darbinieki. ss.com kontingents, kuru CV krājas kaudzītē - vieni un tie paši, kas pirms 7, 5 un 3 gadiem. Šo personu CV nekas nav mainījies. Tātad arī domāšanā, zināšanās un sapratnē arī nē.
Birojā algas ir dažādas , viss ir atkarīgs no vēlmes strādāt. Ir, kam piedāvāju vairāk darbu + algas pieaugums par apjomu. Sorry - negribu, jo pietiek ar to ko saņemu, vēsā čillā strādājot. Bet ir darbinieki, kas tieši pasaka, lai dotu papildus darbu, jo grib lielāku algu un spēj ar šo apjomu tikt galā.
Visu izšķir motivācija.
Ja darbinieks var atļauties no rīta atsūtīt SMS, ka šodien nebus darbā, jo esot baisi karsts un domājot, ka arī darba tik daudz nav, kaut pats zin, ka pilnīgi noteikti tūlīt vismaz dienas 3 nebūs darbā pilnīgi citu "varētu teikt, ka attaisnojošu" iemeslu dēļ. Par ko mēs runājam. Un meklēt darbiniekus vasarā vispār ir bezceris, jo visi ir tik ļoti aizņemti ar bezdarbnieku statusa likumīgo vasaras garo atvaļinājumu ...

Edgars37      Teorijas jau te ir varenas;), bet, manuprat, visa vaina ir tehnologiskaja atpaliciba - nav kvalitates, nav apjoma, sortimenta, lidz ar to nav konkuretspejas, zimolu atpazistamibas un apgrozijuma, un, ka sekas, naudas ari nav;). Un pec Eirokrana;D aizgriesanas bus vel sliktak, jo ta tehnologija, kas bija iegadata pa fondu naudu, bus jau novecojusi un konkuretnespejiga, ar ko to aizstat nebus;). Kas attiecas uz izbazuneto Latvija var;)!, tad to viena varda var aprakstit ar terminu Dempings;), bet dempings, savukart, pec noklusejuma pager turet darbaspeka izmaksas maksimali zema limeni. Un pilnigi PO,par kaut kadam dzives izmaksam un citam augstam materijam, savadak bizness sagrust;). Tiri ilustracijai par tehnologijas nozimi no mana hobija - ja LV vel kugu modelus vada ar 2 lidz 4 kanalu PWM sistemu, ka Kinas rotallietas, tad citur jau lieto 16 un vairak kanalu dronu SBUS tehnologiju ar visu telemetriju...

Geisha  2 2 Pati lasīju sludinājumu - Austrumu klīnika meklēja MIKROĶIRURGU ar stāžu ne mazāku ka 5 gadi un algu solīja minimālo. Aļo! Augstākās klases ķirurgam minimālā alga? Ahu---i. Man nav cita vārda.
Lai iegūtu Fizikālās terapijas māsas sertifikātu ir jābūt māsas izglītībai + kvalifikācijas kursi 6 nedēļas (kursu cena ir 500 eiro) + 60 eiro sertifikācija un gala rezultātā alga 484 eiro. Sertifikācija ir tikai uz 5 gadi. Par stomotologiem vispār paklusēšu, jo tur ir tādas maksas, ka maz neliekas.
Kāpēc brīnamies, ka mediķi kravā koferus?

Mela    2 Vienmēr esmu teikusi, ka svarīgi ir KUR strādā. Manuprāt, ja pareizi izlasīju, tad tēma ir par ārkārtīgi zemo atalgojumu par darbu.
Tikka, tas, ko sarakstīji, liecina par vadītā neprofesionalitāti. Arī darbs 24/7 liecina par neprofesionalitāti.
Kateam cilvēkam ur sava vieta, prasības, vajadzības, spējas. Komanda jāprot nolasīt, jāprot morivēt. Motivēt jāprot arī nemateriāli, pie nosacījuma, ka ir nodrošinātas pamatvajadzības.

Tessa      VieglaViegla viedoklis 9 1 Man ir ļoti specifiska nozare, tāpēc salīdzināt nav gudri. Darbiniekam ir jādomā nevis par algu salīdzināšanu, bet savam prasmēm.

man domat, ja nozare ir specifiska, algai jau defaulta ir jabut lielakai (stipri) par videjo LV algu. vai tad ne ta, cieniita?
mums ljoti klibo, kriit uz abam kajam un nesa nekvalitatiivas protezes darba deveju un arii njemeju kultura. darbinieki netiek normali atalgoti, motiveti un tapec vai nu metajas ka nesavakti grabeklji, vai nu cieš cik vien var un aiz ta iedziivojas veseliibas un gjimenes problemas.
tieši tapec es nepaliku pie kada un izdomaju stradat sev. ja, nebija nekadu garantiju, es baidiijos un riskeju. protams, ir arii minusi, bet tagad man nav jaskatas uz kada garastavoklja mainjam, japilda mistiskie plani un jamokas neskaitamajas sapulces.

joens      .... 3. Darbinieka cenu nosaka tikai un vienīgi iepriekšminētās dzīves izmaksas. Latvijas dzīves dārdzībai 1000 EUR mēnesī uz rokām ir diezgan pieticīgs dzīves līmenis, savukārt zem 700 EUR mēnesī vienkārši nevar nopirkt pārtiku un samaksāt komunālos maksājumus ....

Rīga nav visa Latvija. Ja to IT uzņēmumu novieto, teiksim, Nīkrācē, puses resursu izmaksas jūtami samazinās. Pie tam, IT uzņēmumam galīgi nav svarīga atrašanās vieta, kas ir ūbersvarīgi restorānam vai pašapkalpošanās veļas mazgātavai.

Visa lielās preču noliktavas manāmas vien pieRīgā (loģiski, jo valsts centrā), kaut varētu būt 2-daļīgas, viens centrs Saldus apkaimē, otrs pie Jēkabpils (piegāžu gala patērētājam izmaksas uz pusi mazākas) un atkal var iztikt bez dārgākā Rīgas darbaspēka, kam objektīvi dzīves izmaksas lielākas. Vēl 90-ajos, braukājot pa Vāczemi, novēroju, ka daudzos mazos miestos gandrīz nekurienes vidū atrodas gana lieli biroji un ražotnes.

Savu algu nepelna, bet saņem tikai "skrūvīte" (sekretāre, montāžnieks pie konveijera utml.), tikko darba procesā nepieciešama iniciatīva un organizatoriskās spējas, tā ienākumus darba devējam nodrošina arī šī darbinieka ieguldījums.

Edgars37      10:27

Joen, viss, ko raksti, ir skaisti, tikai LV tam nav prieksnoteikumu - pirmkart, nav infrastrukturas un, otrkart, nav pietiekosa daudzuma apmacitu kadru (medicinisko un socialo aprupi es te nemaz neminesu, lai aina jau neraditos katastrofala;D). Jo LV izglitibas sistema ari jau ir zem gridlistes, jo bez arzemju praksem izglitibu nodrosinat nespej. Spejigakos so praksu laika savac arzemnieki, nespejigakie paliek LV - rezultats ir bizness ar mazkvalitativu gala produktu, kas derigs tikai LV vai ari dempingam arzemes un, lidz ar to, mazam algam. LV dota iespeja sakartot valsti infrastrukturali un tehnologiski, lai te varetu ienakt bizness, ir palaista garam, notrallinata, tagad bus auglisi;).

VecmeitaARrunci      Vai esmu ko palaidusi garaam?tad kaada bija taa piedaavaataa alga?????????????????

dzzekiss  2 2 Bizness nav tā joma, kur var darboties jebkurš lohs. Lai pašam pietiktu un darbinieki būtu apmierināti. Ja tikai pašam, tad ir jāiet prom no tās nozares, neproti. Un cerēt ka kāds pieteicies uz mazu aldziņu sāks rādīt tādas prasmes, ka ne nobrīnīties, tad padomā, kāpēc nepalika iepriekšējā darbavietā, bet atnāca pie tevis uz minimalku.
Protams, ja sagrābies ātros kredītus vai nospēlējies spēļu automātos,būs gatavs arī par kapeikām strādāt, kur dēsies. Bet vai domās, kā vairāk nopelnīt priekš šefa, šaubos.
Maksimas darbiniekiem liek strādāt pa 10-12 stundām, par minimālo algu. Bet šefs ir miljonāru sarakstā. Tiešām jātic, ka naudas lielākām algām nav.

Geisha  1   Tikko pabiju Latgalē. Dzīvība ir līdz Līvāniem. Tālāk ir čušš. Es neko nesaku par D-pili, Rēzekni. Tur vēl kaut kāda dzīvība ir. Preiļos vairs nav ne vienas bankas. Laukos ir šausmu skati. Izskatās ka pār Lv ir pārgājis pāri mēris un visus cilvēkus vienkārši "nopļāvis". Tukšas ar izsistiem logiem mājas skatās mirušām acīm, ar dēļiem aizsistiem logiem viensētas ar sabrukušiem šķūņiem, gar ceļa malu kārkli. Kādreizējais Višķu tehnikums ir kā spoks. Tur darba nav vispār. Nav. Nav darba, nav algas. Izmirstam.

HardEnough  1 1 Tiešām trūkst normāli darbinieki.
Ir daudz dīkdieņi, kuri neko nedarot grib lielu algu. Bet pat tad ja ir darba piedāvājums, kurā iespējams nopelnīt 5000€ vienā mēnesī, bet ar nosacījumu, ka par katru kavējumu no termiņa, kuru pats uzņemsies un par katru kļūdu, kura būs pielaista veicot darbu, tiks atvilkts no šī honorāra - neviens negrib to darbu darīt ;) Un ja tā ir pieredze, nevis viedoklis.

Arī skolotāji... ir kuri māca labi un vēl labāk, pelna attiecīgi labi un nečīkst. Bet ir tie, kuri apgalvo - maksājiet mums 5x vairak TAD mēs mācīsim labi un kvalitatīvi :D

Kurš no klātesošajiem - "te darba nav neviens neko nemaksā", ir ar mieru reāli rukāt, tā kā to dara mūsu migranti UK? Man ir ko piedāvāt strādāt, ja Tu esi lietpratējs... jeb kurā jomā... bet lietpratēji parasti darbu nemeklē... un ja tomēr - uzskati ka esi sava AMATA lietpratējs... raksti. Ja gribi vienkārši sēdēt un saņemt naudu... neraksti :) ...lai kāds saņemtu algu 1000€, viņam jānopelna priekš uzņēmuma daudz vairāk... kas pamatskolā gāja uz stundām, zinās kapēc...

HardEnough  1 1 P.S.Mēs algojam cilvēkus no Ukrainas, Indijas un Krievijas... jo viņi rukā... viņi reāli rukā... no Latvijas mums šobrīd strādā 3 studenti un viens štata darbinieks. Studentiem ir līgums par to ka atstradās 5 gadus pēc studiju beigām, bet ja nespēs sakarīgi pabeigt studijas, atgriezīs visus viņā investētos līdzekļus... tas ir pirmais šāds eksperiments gan... pagaidām šķiet, ka Ukraina un Indija ir lētak...

Knaukjis    3 23:24

Pēc rakstīta var spriest, ka /lai kāds saņemtu algu 1000€, viņam jānopelna priekš uzņēmuma daudz vairāk.../
-Tā Tev šķiet milzīga alga...?!

Tu meklē kādu kurš Tev rukās, kā Tāds vergs pa 12.stundām no vietas Nu tā lai reāli rukātu... 😂

Cilvēkam nav reāli Jārukā... Tam ir normāli jādara savs darbs un par to jāsaņem atbilstoš atalgojums!!!

Diemžēl arī es zinu darba vietas... Kur paldies Dievam neņem Indiešus, ukraiņus utt... Bet ļauj nopelnīt mūsu pašu Jauniešiem... Un par pusslodzi puikas sanjem ap 900€ nepārpūloties.

Vaina nav darbiniekos... Bet uzņēmumos ar Lielu Apetīti...!!!

Tessa    2 nure, uskaitams piemers manam postam, 23.21 un 23.24.
cilveks pat nesaprot, no ka ir atkariigs skolotaju algas apmers - ne no prasmem un makas iemaciit, bet no skolas lieluma un bernu daudzuma taja visupirms. pec tam jau stundas, likmes, etc.
neapskaužu to latviešu cilveku, kuram bus viss jaatdod, muljkjis, ka ir parakstiijis vienoshanos, varbut barenis, kuram nav kam prasiit padomu.
toties rakstiitajs kjeizarinjsh. kurš runa par lietpratiibu visas jomas, afigetj. droši vien mana joma ar ir lietpraejs, gribetu paskatiities.

HardEnough  3 1 Joprojām neviens nav pieteicies 5k algai, ar personīgo atbildību pret termiņiem un kļūdām ;)
Un arī nepieteiksies... jo viens te māca biznesu kamēr vergo UK, cits.zina kā veidojas algas (it kā zina ;) ).... bet lietpratēju nav... ir plānā galdiņa urbēji

Vaukskis      Te nav Amerika ar taas caklajiem cilveekiem !

Knaukjis    2 07:24

Ko Tu te plānā galdiņa urbējiem piedāvā tik burvīgu darbu par 5k...?
-Vai tad Tev Draugu, radu, čomu nav kuriem piedāvāt tādu iespēju...!?? 😁 Pašam Nav neviena pazīstama lietpratēja ar atbildību pret savām kļūdām...??? 😂

Tev visi Draugi tādi paši galdiņa urbēji...? 😂Pasaki man kas Tavi Draugi un es pateikšu kas esi Tu...!!!

romeo21      Darbinieku netrúkst, pietrúkst to, kuri gatavi strádát par smieklígu atalgojumu. Vai tas ir atalgojums - 420-450 bruto? Tad jau 635 ir daudz, salīdzinoši.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu