Vai Latvijai nepieciešams ievestais darbaspēks?

Diskusija šodien tvnetā - http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/639408-vai_latvijai_javer_plasakas_durvis_letajam_darbaspekam
Jūsu pieredze, viedokļi?

Andrejs13 (2016-12-17 19:18)    1 Ja kādam vajag tad lai ved no citas valsts kura atrodas eiropas savienībā.(kur problēma) Bet uzņēmēji jau grib ievest no īpaši nabadzīgām valstīm un likt viņiem strādāt pa centiem. Tādā gadījumā nositīs vietējā darbaspēka cenu. Vietējie strādnieki vienkārši aizbrauks prom.(es jau to sen esmu izdarījis)

neko (2016-12-17 19:20)    1 "Var redzēt, ka tauta sanākusi papļāpāt, paši nekad nevienu cilvēku nav nodarbinājuši un pat netaisās to darīt."
+++
Nu vai vismaz kādu grāmatu pirmkursniekiem ekonomikā palasīt...

neko (2016-12-17 19:42)    2 Bet vispār tā garāmejot...: aizkar sanāca te viena saruna ar vienu personu kafejnīcā iepretim MK.
Tika izvirzīta sekojoša ideja - pirms ielaist pa MK durvīm derētu visus pretendentus atsijāt "Sakatas" puķu tirdziņā. Ja spēj gadu nostrādāt puķu kioskā un nenogrimt drīkst ieiet pa MK durvīm, ja nespēj tad nav tur ko līst.

Viens lieta ir ja šādas sarunas notiek oho. Var pasmieties, bet kad tādā pašā līmenī un ar tādu pat izpratni spriež MK, tas jau vairs nav smieklīgi.

fargo (2016-12-17 20:28)    2 asv ir 90 nestrādājošo(nevis vnk darbu meklējošo). un tomēr, asv privātbizness sūdzas, ka nav strādnieku. ne kvalificētu, nekādu. ko dara bizness?
piemēram, disneja vadība atlaiž vietējos amerikāņus(kvalificētu darbaspēku, it darbiniekus, tehniķus) un ieved stradniekus no indijas. bet uz atlaišanu noformētajiem liek apmācīt iebraucējstrādniekus.
un kas, disnejam ir problēmas ar vietējo darbaspēku, ir tā trūkums? nē, kā iepriekš komentēju, ir globālais darba tirgus un protams, ka ir izdevīgāk algot pat 2x/3x zemāku algu cilvēku no citurienes. nu un, ka savējie jāatlaiž? vai tad dolārs smird?
problēm ir ekonomisko robežu zušana. tās ir jāatjauno. lai nav tā, ka vietējie sēž uz pabalstiem, darba ņem otros, bet pārdod trešajiem, jo bizness ir transnacionāls un par valstu problēmām var gari nospļauties.
un ja asv un latvijā ir līdzīga situācija, problēma vairs nav vnk latvijas ministru kabinets, bet sistēma.

Tinte (2016-12-18 12:16)    1 Par komentu 11.53.
Ja reiz atlaists, tad lai iet prom, neviens tak nespiež apmācīt iebraucēju, kas pašu izĕdis no vietas.
Savas galvas nemaz nav?

Tinte (2016-12-18 12:19)    1 P.s. Vispār prātīgāk būtu nepareizi apmācīt, lai salaiž visu tùtĕ.

fargo (2016-12-18 20:59)    1 to tinte, tas nav tikai ar disneju, tas ir ar aviosabiedrībām un mega-lielajām tūrisma aģentūram, kurām pieder savi kuģi-viesnīcas un ir miljardu apgrozījums. amerikāņiem pasaka - tā, jūs pēc pusgada esat atlaisti. pa šo laiku mēs jums nosūtīsim cilvēkus no dienvidāzijas, viņi ieņems jūsu vietas, jūsu darbs šajā laikā ir viņus apmācīt. un kā tu piedāvā amerikāņu strādniekiem atteikties no "nepiespiestā piedāvājuma"? tas nav piedāvājums, tā ir pavēle. tur ir skandāli un tiesu darbi par šito visu.
tēma NAV latvijas problēma. tā ir problēma, kuru rada globalizācija, sistēma, kuras autori ir ļoti, ļoti maza planētas iedzīvotaju grupa. tā ir sistēma, kurā šiem cilvēkiem ir visvieglāk pelnīt. planetārā līmenī. nav svarīgas kur nu valstis, nav svarīgi reģioni.
jautājums - kas īsti ir pamatā t.s. migrantu krīzei eiropā? tās ir mega-bankas un baņķieri, kuri ir izstradājuši plānu, kā nezaudēt paredzamo peļņu tuvākās paaudzes laikā. viņu risinājums - masu imigrācija. un valstu valdības ir bandinieki, šīs gribas izpildītāji. ka valstu valdības, birokrāti pāri visai eiropai pēkšņi sāka runat vienu un to pašu, katrs savās valodās. "tas ir neizbēgami, ir laiks, tāds ir vēsturiskais moments bla bla".

http://www.fundresearch.de/sites/default/files/partnercenter/UBS/News/news_2016/European%20economy_e
n_1217027.pdf

konkrēts dokuments, cik miljonus "bēgļu" ir vajadzīgs iedabūt eiropā katru gadu. un kā uz burvja majienu "bēgļi" uzrodas. 99% ar viltotām pasēm un izdomātu likteni. un tiek uzņemti atplestām rokām, bet jūs, eiropas plebeji, maksājat un turat muti.

globālisms ir tas, ar kuru ir jācīnas.

Lince (2016-12-19 23:22)  1 1 Muciniekos dzivosie nekam neder. Vini stasta ka ir labi specialisti, bet ciks vien sanak.
Var jau vini teikt ko grib, bet ja nav dokuments, kas pierada vinu teikto, tad vairak ka par slotu un miskates maisu uzticet nevar.
Un vispar neizprotu kapec uznemt cilveku, kam nav dokumentu?
Ja nerada dokumentus, tad vienkarsi deportet uz mitnu zemi.
Var vel ka Briti to dara, nonemt bernus un viss, pasus izraida. Bernus paraudzina un viss notiekas. Bet to musulmanu sergu nevajagg ievazat, dazi jau ir inficeti ar to.

milumins1 (2016-12-22 13:35)      Protams ka jāļauj ievest.Darba roku trūkums izjūtams visos lauku reģionos.Arī Rīgā ,ražošanas sfērās hroniski trūkst darbinieku.Letiņš šos darbiņus darīt nevēlas.Valstij nodokļi arī kādam ir jāpelna.

Hiranja (2017-01-10 12:55)      Rīgā darbinieku netrūkst. Paskatieties sludinājumus ss.lv. Sadaļā Vakances ir krietni mazāk piedāvājumi kā sadaļā Meklēju darbu! Ja, kas trūkst, tad tā ir normāla alga. Sludinājumos reti tiek teikts kādu algu piedāvā, bet darba meklētāji jau vairs pat nezvana un nemeklē, tikai ieliek paši sludinājumu un uzreiz prasa cik maksās. Tas vietējos uzņēmējus tracina. Ārzemēs jebkurā sludeklī ir norādīts cik saņemsi stundā un pretendents vismaz zina vai vērts tērēt laiku intervijai. Pie mums aizej uz interviju unbeigās Tev pajautā kādu algu vēlies, bet cik piedāvā spītīgi nesaka :D Loģiski jebkurš strādās par maksimāli iespējamo algu, ko iespējams dabūt, bet cik liela tā ir, nav zināms. Tas jāpiedāvā uzņēmējam, bet tam, nabagam, jāmocās domās, kas varbūt var piedāvāt mazāk un strādās tāpat.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu