Kā strādāt, ja necieni savu priekšnieku?

Vai ir iespējams strādāt, ja galīgi necieni savu priekšnieku? Darbs kā tāds man patīk, kolēģi labi, ofiss ļoti tuvu mājām, viss ir skaisti, tikai priekšnieks... Neskatoties uz to, ka daudzas praktiskas un pat pašsaprotams lietas viņš vispār neizprot, viņš uzvedas kā viens no pasaules gudrajiem. 50% no darba laika paiet viņa uzdevumā darot nevajadzīgas lietas un labojot tādēļ radušās kļūdas un mierinot dusmīgos klientus. Viņš neieklausās ne manā, ne kolēģu viedoklī, dzīvo kaut kādos rozā mākoņos. Viņš galīgi nav konstruktīvi un praktiski domājošs, pastāvīgi visu sajauc un aizmirst un sliktākais ir tas, ka nekad pat nejūtas par to vainīgs un necenšas mainīties. Kaut kā jau tiekam galā, laika gaitā esam izstrādājuši savu taktiku- liekam viņa kalendārā atgādinājumus, cenšamies pēc iespējas vairāk izdarīt paši, viņu nemaz neiesaitot, bet viss aizņem tik daudz enerģijas, ka vakaros knapi velku kājas. Šeit strādāju pāris gadus un nu jau brīžiem ir tā, ka gribas vienkārši paņemt slimības lapu un nenākt uz darbu vispār. Kādam nav bijusi līdzīga situācija? Ko darīt?

klava4 (2015-08-11 17:15)      Man bija tāpat..Nomainīju darbu..Esmu laimīga..pat ļoti..Jāmaina darbs.

miglainaa_plava (2015-08-11 21:01)      Pazīstama situācija. Drausmīgi krīt uz nerviem slinki, bezkaunīgi priekšnieki, paši spēlē spēlītes darbalaikā, vēl komandē un rupjus jociņus palaiž. Bet ir kaut kā jāsamierinās, jo viņš to var atļauties, priecājies, ka tev ir darbs, it īpaši, ja darbs apmierina, neņem viņu galvā un pēc iespējas izmanto viņa stulbumu, manipulē, iegūsti sev lielāku algu, augstāku stāvokli, bonusus... Tas ir vienīgais prieciņš.

miglainaa_plava (2015-08-11 21:04)    1 Jā, dažkārt izdodas neslikti iekārtoties un sadzīvot, viņu uztverot kā slimnieciņu vai bērnu, nervus gan prasa mazliet, taču sievietēm jau ir iekšā nebūt principiālām, bet būt elastīgām un viltīgām.

jozolsen (2015-08-11 21:10)  2   Fufelis...Pie šāda apraksta,sen jau būtu bankrotējis...Veselīgā konkurence..Vai tik tā sieva neliek prātam mieru..un jūties nenovērtēta,ka daudzi aizvainotie..
Dzimtbūšanu Latvijā sāka atcelt no 1815.gada..

limonija (2015-08-11 21:11)    1 Diezgan pazīstams stāsts. Mana metode - eju uz darbu ar domu, ka es savu darbu daru labi, lai ko arī boss nefleitētu. Un viņš to labi zina, jo ir pietiekoši slīpēts, lai slikti strādājošus savam uzņēmumam nelaistu ne tuvumā:) Tikai ikdienā viņam patīk nemitīgi skandināt, ka visi slikti strādā, kasīties pr niekiem, meklēt utis kažokā un skaldīt matus, kā senči teica:))) Kolektīvs daudz ko izdara un nokārto patstāvīgi, bieži arī vadības kompetences un menedžmenta jautājumus, kamēr boss savā kabinetā lasa Googlē kārtējās gudrības, ko pasniegt darbinieku spulcē kā savējās:D Ja sāk ciest veselība, tad, protams, jāmeklē citas trepītes, uz kurām spēlēties...

IzlozeLOZE (2015-08-11 22:29)    1 Tas ir ārkārtīgi izplatīti! Un biznesi turas, jo cilvēkiem darbu vajag, izdara visu, ko vajag.

Ambiente (2015-08-12 18:20)      Uzmanīgi jāpalūkojas apkārt - pasaule plaša, darba daudz. Un labi darbinieki joprojām IR deficīts. Visās nozarēs. Ja nu gadījumā šajā vietā maksā pēc padarītā, resp. pēc apgrozījuma, tad vērts pievērt acis - par visu samaksāts, bet ja alga definēta - vai nu jārunā ar lemt spējīgo personu resp. sievu vai jāiet prom. Un pirms sarunas ar sievu ir jābūt atkāpšanās ceļam - citai darba vietai +/- sarunātai. Sievai vajag uzskatāmi parādīt , kā cieš darba efektivitāte un ienākumi nelietderīgi izmantotu resursu dēļ. Nekādu emociju tikai fakti. Otrs variants - novest situāciju līdz absurdam - tik ļoti izpildīt priekšnieka rīkojumus un tik ļoti neko nedarīt viņa vietā, ka situācija pati atrisināsies - uzņēmums bankrotēs, bet tad arī jābūt citai darba vietai noskatītai. Resp. jebkurā gadījumā sāc meklēt citu darba vietu. ;)

ssulp (2015-08-14 16:11)      Jāmaina darbs

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu