Strādāt par velti vai nē?

Pirmajā brīdī atbilde šķiet loģiska - nu, protams, ka nē! Bet reālajā dzīvē tā izvēršas par sarežģītu dilemma. Darbiniekam tiek uzdots izveidot jaunu projektu, taču iedotie līdzekļi ir neadekvāti mazi, termini neizpildāmi, ja visu darītu kā nākas, informācija un palīdziba netiek sniegta, vadība uz epastiem neatbild, no konktaktiem izvairās nenākot uz darbu. Tad viņš sēž un domā - varētu jau uztaisīt briesmīgu haltūru, ne jau mans bizness. Bet, no otras puses, - ja projekts izgāzīsies, es palikšu bez darba, un man nebūs pat tā niecīgā neadekvātā aldziņa. Ja uztaisīšu slikti - visi paziņas, kolēģi, konkurējošo firmu specialist domās, ka esmu losis, bet neviens jau nezinās, ka resursu trūkuma dēļ ir uztaisīts slikti. Bet, no trešās puses, ja centīšos tomēr darīt ko varu, ieguldot savus līdzekļus, maksājot palīgiem no savas kabatas, strādājot brīvdienās, sabeidzot savu veselību - tad darbadevējs uzskatīs to par normu un vai sabojāta veselība un citi upuri ir to vērti?
Te drošvien ieteiks arī mainīt darbu - bet saprotiet, ka labās darbavietas nemētājas, uz apli iet tikai sliktās. Nav teikts, ka citā firmā būs daudz labāk. Dažkārt nākas gadiem ilgi gaidīt, kad kāds aiziet pensijā vai dekrētā, vai uztaisa citu karjeru, lai dabūtu normālu vietu.
Ko ieteiksiet?

veejpuuta (2014-04-28 10:37)      Vai tā skaitās labā darba vieta,kas pa zemi nemētājas,kurā var nevis nopelnīt,bet vēl ieguldīt?Vai es kaut ko smagi nesaprotu?Manuprāt, darbs,lai kāds arī nebūtu,ir tas,par ko maksā naudu.Nē,nu,ja ir sponsors,kurš parakstās par uzturlīdzekļu piešķiršanu sava laika un līdzekļu tērēšanas laikā,kāpēc nē,ja patīk.Katrs izklaidējas kā prot.

tiu (2014-04-28 11:18)      Ja uzņēmumā klibo iekšējā komunikācija, par zolīdu firmu runāt nav iespējams.
Var reizēm gadīties kautko padarīt arī aiz patriotisma un pretīnākšanas uzņēmumam. Parasti tas atmaksājas. Ar laiku.
Šeit izskatās pēc sadomātas situācijas vai vienpusēja situācijas vērtējuma. Iespējams, ka vadībai ir cits viedoklis.
Vai arī šaraškina kantora.

Deisa (2014-04-28 11:43)      Zini, Latvijā ir ne mazums kantoru, par kuriem dzirdējuši daudzi (uzņēmumam labs mārketings, atpazīstams nosaukums), bet kas darās aizkulisēs, zin tikai tur strādājošie un nereti tā bilde ir diezgan drūma. Sevišķi jau celtniecībā. Skarbi, bet ko darīt? Grūti ko ieteikt, varu vien padalīties, ko pati darītu tādā situācijā - no savas kabatas svešā kabatā neliktu pilnīgi noteikti, ja atbilde uz jautājumu "kam man to vajag?" būtu tikvien kā "nevar tak palikt bez darba!" Ja nevar atļauties palikt bez darba, tad darbs atradīsies. Kaut haltūras - malku saskaldīt, par krāvēju piestrādāt utml. Labāk tad jau fiziski strādāt, ne stresot 24/7/365. Un tikmēr turpināt meklēt iespējas pēc amata. Diemžēl vairāki paziņas te tā arī neatrada, aizbrauca no LV prom.

lacenss (2014-04-28 12:31)      Ko citi cilvēki var ieteikt,pašai galva uz pleciem un jāizlemj vai strādāt par velti vai meklēt labāku vietu....labu projektētāju, projekta vadītāju vai vienalga kādas profesijas labu speciālistu ar uguni nesameklēsi,bet šādi tādi arī bakstās pa kreisajiem kantoriem kuros algu maksā pa daļām vai ik pa laikam....

shefiis (2014-04-28 15:03)      tu nedīksti nekādus padomus jautāt,jo te apgrozās dažādi cilvēki,katrs ar saviem tikumiem.
rīkojies kā uzskati par pareizu esam.

jozolsen (2014-04-28 18:44)      Informācijas sniegšana vienpusēja un neobjektīva...Tā pārstrādājusies,caurām dienām darba laikā sēžot oho!!Nu nemokies brauc uz Vāciju un dzīvo no pabalstiem,ir jau šeit pie kā pakonsultēties..Varēsi iet N-tajos kursos,uz valsts-nodokļu maksātāju rēķina,,,un daudz citādu labumu,vienīgi jāiet būs un jāpieprasa.Neviens jau klāt nenesīs..Būs vēl vairāk laika Oho sēdēt un ....

mazinhjais (2014-04-28 20:35)    1 Es atbalstu tikai un vienīgi privāto biznesu - pats sev priekšnieks, vietnieks un sētnieks.

Paula6 (2014-04-28 23:47)      Negribas ticēt autores aprakstītajam "krutās" firmas raksturojumam, jo te ir salikta liela daļa no dažādu firmu negatīvismiem un personīgiem aizvainojumiem...ne par bosiem, ne par jauna projekta izveidi uz personīgā rēķina pamata, ne par informācijas sniegšanu un nelikšanos ne zinis u.tt. Var būt ierobežoti līdzekļi, tad uz tā bāzes arī veido projektus. Un kā var darbinieks ieguldīt savus līdzekļus un vēl apmaksāt sev palīgu darbus, ja viņam firma nemaksā? Smiekli nāk...projekta vadītājs var "ieguldīt" kādu savu atjautīgu ideju vai netradicionālu metodi, bet tai pat laikā sūkstīties ka gadiem jāgaida vieta karjeras taisīšanai?...tad galīgi švaks un slikts ir tas projekta izstrādātājs...

crypto_t (2019-03-10 08:36)      Man laikam ir jāsāk ticēt, ko apgalvo par 700 gadu verdzības sekām :) mīļais cilvēk, tā nav "laba darbavieta" ar šādu attieksmi pret darbiniekiem. Sūtiet viņus auzās un meklējiet normālu darbu, jo ātrāk, jo labāk.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu