Kā atrast darbu Latvijā?

Tātad- steidzami meklēju darbu- esmu izlurējusi laikam gandrīz visus lv vakanču portālus- bet nekā nav- nu negribu es strādāt par apkopēju vai būt telemārketingā...
Kā lai vēl un kur vēl var meklēt darbu?!
P.s.- arī bezdarbniekos esmu:d

Vientulaisvilks    1 labāk jau uzreiz meklēt Vācijā vai UK, šeit, šajā mēslu bedrē diez vai kaut ko atradīsi, drīzāk par vergu paliksies, par nožēlojamiem grašiem !!!!!!!!!!!!!

Ingaxx      Vientļais vilk, domā, ka citur mēsli smaržīgāki? Ja ar šādu domu gājienu ir visi aizbraukušie, tad nav žēl, lai tinās prom!

Vientulaisvilks      Ingaxxkam>... mēslu bedre šeit ir un ilgi vēl būs, kopā ar tiem kas saņem 8.ooo un vēl citiem *gudrajām galvām*, un ja tev nepatīk kaut kas, tad nepļūtī te!

limonija    1 Vēl var ieteikt padomāt - ko Tu vari darīt, mājās būdama ar savu mazo, piemēram, pazīstu sievietes, kas māk kaut ko nopelnīt ar rokdarbiem, - ada zeķes, šalles, cimdus. Vislabāk pērk decembrī - šobrīd tas nokavēts. Vai varbūt proti labi cept tortes, pīrādziņus, kūkas?(Tas tā - piemērs tikai). Vari pieteikties NVA kursos kādas citas profesijas apguvei(lielākais labums no šiem kursiem gan diemžēl ir stipendija), var mācīties svešvalodu - ar perspektīvu meklēt darbu ārzemēs, bet bērniņš tad būs jāatstāj omītei...Skumji. Katrā ziņā novēlu veiksmi, jo labi saprotu Tavu situāciju. Daudzi te tiešām atgādina seno latviešu teicienu, ka "paēdušais neēdušo nesaprot"...Varbūt vari par auklīti, pie reizes pieskatot savu mazo? Varianti ir, tikai jāapsver, bet neko izcilu noteikti bez "aizmugures" neplāno atrast...

AijaT      Skaidra bilde,ka IngaXX nenosauks konkrētas vietas,jo labi zina,ka nekur to no ielas ienākušo skuķi darbā neņems.
limonija,kas tad mums tie par darbiem,ko var mājās darīt?Nav kā agrāk,kad adīja,viss bija deficīts,izpirka.Kam tagad ir noiets?Un palasi,ko par kursiem saka darba devēja IngaXX-nulles vērtība tiem.
I_am_so so-varbūt pie reizes papēti,cik valodas,kādas datorprogrammas,cik gadu pieredzei jābūt,lai viņu paņemtu par projektu vadītāju vai asistentu.
Ja esi bezdarbniekos,tad spied uz tiem,prasi lai palīdz,citu izeju neredzu.
Un kur bērna tēvs?Miris?

violeta    1 Tie lielie māciitāji-pārmetēji paši labi iekārtojušies un nesajedz vispār kas notiek darba tirguu.Es pati bezdarbniece pusgadu,nedzivoju Riigā..ar to ko piedava nevar ne īri nomaksāt,ne paēst,ne izbraukāt.Teltii pie Lielveikala laikam jamitinās.Darba intervijas tīrais marasms,darbinieks jau sen piemeklēts,keksīša pēc tas konkurss uz vakanci.Man darba tirgum ir liela piga rādāma,sevi cienošs,diplomets,ar pieredzi cilvēks netiek ņemts vērā,nu nepatik mans deguns vai ausis piemēram,un viss -atsaka, vai vispar neuzskata par vajadzigu atzvaanit.
Grābt pirmo kas pagadas par minimalo algu,pilniigs stulbums,jarekina lidzi visam,ceļam,pusdienam,kas paliek pāri-zeķbikses nopirkt?
Nav nekas pareizi noregulēts šai valstii,ne algas,ne attieksme..Jega parrauties 3 darbos,sauli neredzeet,bērnus,sabeigt veseliibu? Kamdēļ,lai ministri un bosi dažadu mērogu svarīguma raustu tūkstošus!Bezjēgā te kam jautāt,ja jau darba birža neko man nepiedāvā, manaa specialitātee jau 3 mēnešus.Turies!Ceri!

limonija      Speciāli AijaiT - NVA kursus esmu beigusi pati -apguvu floristiku, un manus darinājumus tirgū pērk ļoti labi:) Tiesa, tas gan tikai tāds sezonas darbiņš, bet "bada laikā velns mušas ēd":D Par adījumiem - Saldū ļoti labi pērk adītas zeķes - tantes sestdienās pārdod pa 8-10 pāriem(cena 1p.-5-10Ls), tikai jārukā ne pa jokam, saprotams, galvenie klienti - mežstrādnieki, kam zeķes ātri noplīst:) Var pagrozīties, ja ir vēlme, jo mazpilsētās patiešām bez pazīšanās pat sētnieka godpilnajā postenī netiksi...:D

Zeltiite      RER nerīdzeniekiem pat kopmītnes piedāvā. Ja laucinieki nezin - tas ir metālapstrādes nozares uzņēmums. Protams, bez kvalifikācijas alga nebūs liela, bet, kvalifikācijas var vienmēr paaugstināt un tad darbu nomainīt pret labāku... Es pašlaik esmu projektu vadītāja citā uzņēmumā. Lai kļūtu par projektu vadītāju, kas var darbus meklēt caur atklātiem konkursiem (arī personāla atlases firmu), ir nepieciešama augstākā tehniskā izglītība (ja pretendē uz tehniskiem projektiem), vērtību ceļ papildus biznesa vadības un projektu vadības izglītība un tas viss ir jāpierāda ar attiecīgo mācību iestāžu diplomiem. Ja esi šajā darbā iekšā, tad, paralēli diplomu iegūšanai, ir jau iegūta arī darba pieredze. Protams, jāpārzina visa Microsoft pakete, grafiskās programmas (AutoCad), jāspēj izteikties mutiski un rakstiski biznesa valodā. Jāzin valodas - latviešu, krievu un angļu vai/un vācu. Ja vadi projektus objektos - autovadītāja apliecība. Un tad jau ir paša izvēle, kur dari savu darbu - dzimtenē vai citā zemē to pašu. Un nav arī problēma, kā mājās pelnīt naudu - vari kaut vai piesēsties pie datora un kādam kaut ko rasēt (gan reālas lietas, gan studentiem), pielasīt kaut kādas iekārtas utt. Bet, tas nenāk tāpat vien, bet caur smagu darbu un mācīšanos visas dzīves garumā.

hefny      ss.lv piedāvāja jaunām mammam,kas pieskata šici-aukles darbs -pat ne katru dienu/unsavu mazo arī reizēm ieļauj līdzi ņemt/.vai tagad ir-nezinu.Ir darbi-bērnu dārzos.vasarā vajag ravētājas.

Edg  1   5 gadi valsts darbā - vari šito no CV droši izsvītrot. JO valsts darbā parasti iet un strādā tie kuri vispār nekur nevar atrast jebkādu darbu. Bet priekš slimnīcas tev vēl būt jāpamācās medicīnas skolā. Ko tad tu gribi lai tev kāds ļautu ar šprici durt kādam ja vispār nezini kā tas pareizi jādara?

evelina37    1 Pārdevēja darbs arī nav tikai salikt preci plauktos, noslaucīt putekļus un spaidīt kases pogas.
Arī tās pogas jāmāk spaidīt.
Rīgā varbūt tā, bet mazā pilsētā kā Limbaži bieži vien tai pārdevējai jāuzklausa arī tas pircējs no laukiem ar savu bēdu stāstu.
Pati jau šajā sfērā strādāju 21.gadu un nebūt nav tie 500 Ls alga, bet darīt pienākas gan veikala vadītājas, pārdevējas un arī apkopējas darbu.

lazdarr      ....tukšā valstī arī darbavietu neatrast, kā citādi. Normālā sabiedrībā uz vakancēm publicē sludinājumus. Nu nevar tā būt, ka neesam vajadzīgi!!!! Man arī tā ir problēma- neskatoties uz labu stūrētāja praksi. Vai man tādēļ uz baļķvedēja jāsēžas, uz fūres?...

finkiks89      Tu esi meitene? Nekādu problēmu -
ej strādā apģērbu veikalā. Nesūdīgi
ir pelnīt 250-350 uz rokas. + Tu esi
meitene, Tu nenodzersi tik daudz, cik
čaļi. Kā tikt uz darba pārrunām? Lasi
zemāk:
1. Ja gribi strādāt apģērbu veikalā,
tad atrodi apģērbu veikala e-pastu,
uzraksti skaistu motivācijas vēstuli,
piepušķo CV un aiziet jūriņā bļe.
2. Ja nevari uzrakstīt normāli
motivācijas vēstuli, tad atrodi kādu,
kas to var.
3. Nomaini savu e-pastu. Uz Tevi
neviens neskatīsies nopietni ja būsi
sauliiite15@inbox.lv vai
lileminems13@one.lv ! E-pastam
jābūt Gmail’ā un vards.uzvards@
gmail.com stilā. Tad vismaz Tevi
nepievienos spamam, pediņ.
2013-07-16

Zeltiite      Es brīvā Latvijā esmu nomainījusi 4 darba vietas caur atklātiem konkursiem, tajā skaitā 2 profesionālās atlases firmas, 1 valsts dienests. Caur paziņām ir bijuši piedāvājumi, kas nav pieņemti, jo savā loka pārāk labi zini arī mīnusus. Protams, ir visi diplomi un pieredze, kas apliecina spēju ieņemt šīs pozīcijas. Bāzei - inženiera, uzņemējdarbības vadītāja un projektu vadītāja augstākās izglītības, tomēr. Uzskatu, ka pirms gausties, tomēr, ir jāizvērtē, vai pats esi visu izdarījis, lai caur kaut ko būtu konkurētspējīgs! 2013-07-21

kedessuns      A. Sakuma likas ka esi džeks.Domaju,mošk piedavat par macekli nakt pie manis(sakumam) Bet izradas tu esi sieviete.Man atkal ir problemas atrast sev paligu,kas macetu amuru turet rokas :D 2014-04-11

Zeltiite      Katram darbagaldam ir sava kategorija nepieciešama ;D Novēlu Tev atrast sevis cienīgu mācekli. 2014-04-12

Haide      Es pati arī pirms 2 gadiem meklēju darbu, jo uzstādīju sev nosacījumu, ka vēlos atrast darbu ar lielāku algu un kur manas domas ciena, gandrīz 9 mēnešus sūtīju CV , augusta mēnesī cilpoju ik pa laikam uz testiem pat dienā divi bija un septembra mēnesī uzvarēju konkursā, kur manu manu amatu- ierēdņa vietu vēl apstrīdēja tiesā. Tagad varu teikt, viss ir beidzies, pat caur tiesu, esmu pilntiesīgs ierēdnis un manu vietu vairs neapstrīd.
Strādāt gribošu darbinieku, kas tiešām darbu veic godprātīgi ir diezgan grūti atrast, bet var.
2014-04-24

straujaa      Tātad - ja ir strādāts valsts darbā un pieredze pietiekoša - 5 gadi, tad meklē šajā sfērā. NVA ir plaša vakanču datu bāze, savu CV arī tur droši vari pievienot. Šāds darbs būs apvienojams ar bērnu dārzu, jo kā zināms, tur neviens neliks strādā 12-14 stundas. Svarīgakais šinī gadījumā ir izglītība. Galvenais - neatlaidību, ja viens atsaka, sūti nākošajam! Veiksmi! 2014-04-24

Diamante2  1   Buļļa kaka, ka var dabūt normālu darbu pa blatu! Ja ir laba darba pieredze, galva uz pleciem, un vēlēšanās STRĀDĀT, tad var atrast sev tīkamu darbu bez jebkādas blatu sistēmas. Mūsdienās, īpaši jaunieši, grib saņemt lielo naudu strādājot minimāli. Darba devējs labprāt paņens darbā čaklu cilvēku. Tas tā, manas pārdomas. 2015-11-12

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu