Kā atrast darbu Latvijā?

Tātad- steidzami meklēju darbu- esmu izlurējusi laikam gandrīz visus lv vakanču portālus- bet nekā nav- nu negribu es strādāt par apkopēju vai būt telemārketingā...
Kā lai vēl un kur vēl var meklēt darbu?!
P.s.- arī bezdarbniekos esmu:d

wolands      IMHO, Tava problēma ir, ka nav specializācijas. Ir jābūt speciālizētam kādā jomā (vēlams pieprasītā). Ja reiz esi ierakstījusi anketā "veselības aprūpa", tad mēģini tur arī specializēties, vienlaicīgi paaugstinot kvalifikāciju (mācoties). Medicīniskā izglītība ir perspektīva gan šeit (pie pieaugoša pensionāru daudzuma), gan ārzemēs (ja radīsies vajadzība). Sanitārs izklausās kā neslikts sākums, bet neko daudz komentēt nemācēšu. Bērnu atstāt - atrisini. Radi? Draudzene ar saviem bērniem, kas būs ar mieru par nelielu piemaksu pieskatīt arī Tavējo? Uzprasi portālos par kaut kādu kooperāciju (calis.lv mammamuntetiem.lv). Ne jau Tev vienai tādas problēmas.
Darbs par pārdevēju un/vai apkopēju nav īpaši persektīvs ilgtermiņā.

ko_nu_vairs    2 Es savulaik izsūtīju kadus 200 CV,tikai 1 atsūtīja ar paldies,jūs mums nederat.Sūtīju pilnīgi iz visām kaut 5% reālām vakancēm,sākot no vidējā līmeņa vadītaja līdz apkopējai un sētniecei.Nekā!
Tev jauni gadi,varbūt paveiksies.
Bet silti iesaku rakstīt privāti tiem,kuri saka,ka LV darba navalom.Lai viņi nosauc konkrēti,kur./ne jau kur sūtīt CV,bet kur reāli ņem darbā/

mazaiss15  1   Pasai jaliek sludinajumi portalos,raksti ko maki,ko gribi.....zvanis pasi kas bus ieintereseti....

mojito    1 Juus te rakstat, viens otrs, ka labu darbu un labu atalgojumu var dabuut caur pazinjaam, bet es nevaru saprast kaa tas iespeejams-Jums tieshaam kaads (pie)maksaa naudu tikai par to,ka esat savaa starpaa paziistami ?
Man liekas,ka tirgus attieciibiibaas, viosu nosaka pieprasiijums un piedaavaajums.
Algas Lv nekad nebuus kaa Vaacijaa vai Zviedrijaa, galvenokaart 2 iemeslu deelj-darbaspeeka izmaksas algaam lidiz 1200( ja nemaldos,be tvaru endaudz kljudiities) ir augstaakaas ES, un otrs faktors: cilvekei ir ar mierus straadaat ,paraktiski par zupas bljodu dienaa. Zviedrs vai Vaacietis nekad nedariitu pat visprastaako darbu par 300 eiro, nu varbuut akads students un pavisam samazianatu slodzi-lai kabatsnaudu nopelniitu.

Tessa    1 mojito,nu netelo naiivo.daudzi konkursi ir tikai formali,silta vieta tiek savejais,un ta ir visur.citur pat konkursi nenotiek,pat lielos uznjemumos ilggadiigiem darbiniekiem uzteic darbu un panjem savejos.
algas-ja,ir ljoti mazas.arpus Riigas un liesajos amatos pipli knapi izdziivo.
woland,tas viss ir labi,bet parasti atduras pret naudu.ja alga ir minimala,par kadam maciibam un samaksu auklei var but runa?kur vinja raus liidzekljus,lai samaksatu?

Firestarter      darba vieta bija veikalā par pārdevēju(man patika bet neesmu veikalnieku tips), esmu nostrādājusi arī mēnesi par istabeni...

man liekas, ka jebkurs cilveks, kurs ari nav stradajis apkalpojosa sfera, varetu sajegt, ka viesnicas, restoranos, veikalos, kafejnicas, benzintankos ir papilnam darba vienmer un jebkura pasaules pilseta (er nerunaju par maziem ciematiem)

un nekas nav vienkarsaks par pardeveja darbu, pikstinat preces un nemt naudu, sakramet plauktus un noslaucit puteklus dazreiz. bet ari tas neder, ka pati raksti...

selguita29    1 Labak darbu caur paziñam un ar paziñam nemeklet,ja var,jo ne vien vienu reizi sanak ka tev jajutas muzu parada,vai jadara vairak ka citi,lai tik slikti neteiktu!!!pamazam stradisi ar saviem spekiem un labak ari jutisies!

non_grata      brauc uz laukiem un kko audzē- aitas, lamas.... sliekas esot melnais zelts! audzē šķūnī šampinjonus, sāc darināt lieldienu zaķus no vilnas bumbām...

art_deco      Ja neatbild uz CV, tad varbūt vērts to kaut kā pārtaisīt? Parādi kādam draugam to CV, lai paskata ar savu aci.
Brīvo darbavietu IR daudz, atalgojums gan nav liels.

ko_nu_vairs    3 Iaskatās,ka tikai Tessa dzīvo realitātē,pārējie sēž savās siltajās vietās un viņiem nav ne jausmas,kas reāli notiek LV darba tirgū.
Laikam viņi domā,ka tie simti tūkstošu aizbraukuši no valsts vai nu vienkārši tāpat,joka pēc vai arī pēdējie sliņķi un nejēgas,kuri LV neprata neko.Tikai zili brīnumi,ārzemēs strādā,arī nekvalificētu darbu un vēl lielāki brīnumi,viņiem maksā normālas algas.
Kur jūs esat redzējuši veikalu,kurš strādā no 9-18,kā bērnudārzs.Kur reāli viņa liks bērnu?
Firestarter -varbūt pastrādā bik par pārdevēju,tad redzēsi vēl to,ko pircēji neredz.Sakot ar iztrūkumiem un beidzot ar inventūrām,par darba laiku nemaz nerunāsim,nedo dies ja vēders sasāpas.
Mana pieredze,vienīgā izeja tiešām caur paziņām,ciātādi nereāli.Protams,arī loterija var laimēt miljonu,tikai parēķiniet,kāds % to vinnē.

arturo1963      Taisniiba skwo-galvenais saakt ko dariit,iekluut apritee,tad kaut kas sakariigs var uzrasties.Tomeer tads,ar labu atalgojumu,pie maajas un veelamu darba laiku gan lielaakoties buus sapnis...
Nav jau arii aarzemees nekaada medusmaize,taapat jaaciinaas par labu vietu.

Adamsone      Tātad profesionālas izglītības, diploma un pieredzes tev nav?? Varu ko secināt tikai no sava puikas pieredzes - ar vasarā iegūto profesionālo diplomu viņš strādā par 1Ls stundā, met gan asti gaisā un dumpojas, darbiņš gana nogurdinošs, bet visos sludinājumos ar cik necik algu tiek prasīta 2-3 gadu pieredze. Darba laiks 3-4 reizes nedēlā pa 12-15 stundām.
Manā skatījumā atslēga ir palīgos - vai tev tādi ir, vai vari atrast?? Ja nav un nevari, tad jāatmet domas par izaugsmi līdz bērns kļūs cik necik patstāvīgs un jācenšas izdzīvot ar to darbu, ko vari atrast tuvumā. Protams, lai nesanāk tā, ka to, ko nopelni, izdodi par iztrūkumu segšanu.... Un painteresējies sociālajā dienestā par kādām palīdzības iespējām tādā vai citādā viedā, es diezko neticu visām tām mammu pašpalīdzības grupām un citiem murdziņiem, gadās, ka veiklākās vnk uzsēžas citām uz kakla.
Būtu labi, ja tu nezaudētu dūšu, bērns izaugs, neizbēgami, būs iespējams mācīties, pilnveidoties, ja vien neieslīgsi vienaldzībā...

wolands      Tessa es jau rakstīju:
1. Minimālā alga ir vairāk par neko, tātad kaut kāda nauda tomēr ir vairāk kā pirms tam. To ir vērts ziedot mazuļa pieskatīšanai. Ar laiku alga pieaugs (parasti jēdzīgiem cilvēkiem tā notiek). Sadabūt trūcigu studentīti, kas katru trešo nakti (piemēram) mazo noliktu gulēt un iedotu vakariņas nebūs tik dārgi.
2. Radi un ļoti tuvus draugus reizēm var pierunāt drusku uzupurēties cēla mēŗka labad (meitene taču grib nostāties uz savām kājām ). Mamma nav? Vecāmamma? Kāds cits rads, kas bez darba mētājas?
3. Pirmais sanitāra darba sludinājums, ko uzguglēju bija no 8-16 (Stradiņos), kas perfekti atbilst bērnudārzam. Nezinu, protams, cik tādu viegli dabūt bez iepriekšējas pieredzes.
4. Ja ir darba vieta ar nakts vai vairāk stundu režīmu, parasti ir ilgāks laiks brīvs. Atliek atrast vēl kādas 2 jaunās māmiņas, kas būtu ar mieru pieskatīt viena otras bērnus kamēr cita strādā. Ārzemēs tas ir nenormāli populāri, šeit kaut kā neesmu dzirdējis, bet gan jau ka ir.

Jebkurā gadījumā - domāju, ka ar meiteni viss būs labi - viņa mēģina, agrāk vai vēlāk viss nokārtosies :)

flame528  1   Auklītes bērnudārzos vienmēr ir vajadzīgas un var sameklēt tajā pašā,kur bērns vai tuvumā,tā arī padomjlaikos māmiņas "lāpījās", pat ar labu izglītību.

fabbiana      var būt vari iet uz sociālās palīdzības dienestu? viņi apmaksājot komunālos rēķinus un kaut ko vēl, un ienāca prātā, var būt vari kādu vai kādus bērnus pieskatīt pie sevis mājās, par samaksu, protams, viena mana paziņa palika viena ar diviem bērniem, izmisums baigs, bet tad savā dzīvoklī mini dārziņu uztaisīja un tagad ir nobriedusi privātajam bērnudārzam, meklē telpas un kārto papīrus

chirkainiite      Neiznu , kaa Latvijaa tagad , bet nu es savu darbu gan LV , gan citur esmu atradusi bez pazinjaam , ir liela dalja kur protams konkursi ir formaali ....
bet ja meklee tad atrod un tieshaam kaapeec ar citaam maaminjaam nesarunaat , lai pieskata tavu beerninju , tu vinjas beernu vari arii citreiz pieskatiit , kad vajadziiba vakara stundaas .....

Maybex      Palasot darba pieredzi un apskatot anketu - 24 gadi, 5 gadi valsts darbā, vēl citos divos...un bērniņš jau piedzimis. NU kaut kā nez vai Tu vari savam potenciālajam darba devējam piedāvāt labu izglītību un darba pieredzi - izskatās, ka kripatas vien....
Tāpēc iesaku tomēr sākt ar pieticīgākām vēlmēm, jo svarīgi ir būt apritē. UN neaiziet no viena darba, kamēr cits nav vietā sameklēts.

Gunuta      Veiksmi, pacietību un izturību autorei.Noderēs.
Komentētājiem - lielākajai daļai izskatas,ka visai maza nojausma par to,ko nozīmē meklēt darbu un strādāt,ja ir bērns līdz 3 g.v.
Tātad realitātē, ja nav omes vai draudzenes kura bez atlīdzības pieskata mazo,tad aukle stundā izmaksā vidēji 1,50ls, stradajot pilnu slodzi t.i. 20 dienas pa astoņām stundām,plus ceļā pavadītais laiks. Strādājot par minimālo algu,ieguvums ir ap 50ls un bērnu redzi ļoti maz.
Īstermiņā der, bet ilgtermiņā švaki, it sevišķi grūti ir tad,ja atstāj mazo slimu.
Ieteikt nekonevaru,jo katra situācija un cilvēks citādāks. Galvenais ieklausies sevī un saproti,ko īsti gribi.
Varbūt beidzot vari sākt darīt to,ko esilolojusi,bet neesi saņēmusi drosmi...ar savu darbalaiku,opciju būt kopā ar mazo un veltīt tik daudza darbam cik vari...
Anyway veiksmi!

I_am_so_      cik esmu pavirinājusi vaļā cv.lv portālu, tad ik pa laikam parādās in projektu vadītāja vai citas asistentu vietas. jāskatās regulāri. jāizvērtē uzmanīgi. visiem pēc kārtas nedrīkst rakstīt. mērķtiecīgi un neatlaidīgi jācaurskata, jāattlasa, jāsūta CV, katru reizi jāpielāgo individuāla pavadvēstule, jāiet uz darba intervijām. pāris reizes jau būs tikai treniņam. pirmo iespaidu var radīt tikai vienreiz un bieži vien, lai cik cilvēks nebūtu atbilstošs - nostrādā subjektīvās simpātijas un tā saucamā "ķīmija". ja tiešām ir reāla 5 gadu pieredze valsts darbā, tad iespēja ir - jautājums, vai tā ir izmantota. vienreiz ir kko jāsāk un visu laiku lāpoties ar pārdevējas darbu tikai aizies laiks. šis gan nav un nebūs labākais laiks aktīvai darba meklēšanai. lielākās aktivitātes darba tirgū parasti notiek rudenī pēc vasaras un vēl tuvāk vasarai 2.ceturksnī. tā kā šobrīd ir jāņem tas darbs, kas ir, bet mazliet vēlāk jau ir jāsāk skatīties, kas notiek.

Ingaxx      Ja iet runa par to, kur konkrēti sūtīt CV cilvēkam bez dižām kāda amata iemaņām (mums tādu darbinieku ir bēdīgi daudz, nenormāls cipars, jo NvA pabeigtie nederīgie pavāru un grāmatvežu kursi nederēs, zināšanas šādiem kursu beidzējiem ir... 0) - lielākas un mazākas maiznīcas, kombināti, viesnīcu restorāni, kur CV pa epastu laikam tomēr nevajag sūtīt, bet doties turp un maiņas brigadierim vai tehnologam vai šefpavāram pieteikties, ka meklē sev atbilstošu palīgstrādnieka darbu (lielās ražotnēs vienmēr ir iespēja iemācīties profesiju un iegūt kvalifikāciju - ar perspektīvām), šādi ir reālāka iespēja tikt vietā, kur esi paēdis uz iestādes rēķina (lielo ražotāju politika), un arī regulāri ienākumi, un grafiku arī ir iespējams pielāgot bieži vien. Konkrētus uzņēmumus gan nesaukšu, tad jau vairs nav asuma!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu