Darba devēja tiesības

Vai man kā darba devējam ir tiesības nepieņemt darbā alkoholiķi un piipmani, ja šie netikumi var traucēt tiešo pienākumu izpildei? Vai tomēr pieņemt un pēc tam dabūt no klienta pa muguru, ja nu kas?

selnija_ (2012-09-28 15:44)    1 Emmuci, viena lieta ir lūgt, ja notikusi nelaime, to var saprast. Pati palīdzu arī svešiem cilvēkiem. Cita lieta dzerstīties, parazitēt un tad otram viennozīmīgi likt saprast, ka tā kā būtu jāpalīdz, jāprotas. Nevajag dažādas lietas vienā maisā bāzt.
ps. tipiski latviska domāšana no manis laukā nenāks, jo esmu dvorterjers:))DD

Deisa (2012-09-28 19:04)      Ja tiek palīdzēts cilvēkam, kas pats bojā savu dzīvi, tad jārēķinās, ka ar šo palīdzēšanu izdarīs sev lāča pakalpojumu. Nu neesmu vēl dzirdējusi, ka alkašiem palīdzot ar darbu, naudu, tas pie laba rezultāta būtu novedis. Varbūt vienkārši par maz esmu redzējusi? Nedomāju gan. Vislabāk tādam cilvēkam ir palīdzēt liekot saprast, ka ar tādu nekvalitatīvu dzīvesveidu arī dzīve kļūs aizvien mārrutkaināka.

nenopietninopietna2 (2012-09-28 23:02)      Kādas šausmas! Pieņem cilvēkus no ielas uz tik atbildīgu darbu. Anglijā ir jāiziet ļoti stingra pārbaude,. Ja speciālais dienests dod akceptu, tikai tad cilvēks var sākt mācīties šo darbu.Un ir jābūt 5 cilvēku ieteikumiem, kas galvo par šo personu. Jo vecie cilvēki un bērni ir visneiaizsargātākā un bezpalīdzīgākā sabiedrības daļa.

Emma45 (2012-09-29 00:58)      tiešām,nenopietnā,kādas šausmas.Veselus 2 eiro,tas 1 vienu poundu stundā maksās,un bez 5 cilvēku rekomendācijas.No ielas.Un varbūt šī tomēr pa kluso pīpē?Nu kā tā var.Ja nu viņa neiztur 3 mēnešus bez brīvdienām un atmet ķepas?Kurš maksās par līķa transportēšanu uz Dzimteni?

kittta (2012-09-29 01:02)      niu var potenciaalajam darbiniekam pateikt, ka katraa istabaa, iznjemot vinja gulamistabu un tualeti, ir kameras ar piesleegumu internetaa, ko regulaari skataas kads radagabals. vai kam taadam principa piekriit :) ir lielaaka iespeeja, ka atradiisies normaalaaks cilveeks. taa nav diskriminaacija. liigums var buut dajebkaads :) un ja otra puse paraksta, tad piekriit visam , kas tajaaa rakstiits. ....

erucanob (2012-09-29 11:37)      re ko man šai sakarā raksta viena no Anglijas.
"Es nevaru atbildēt uz šo jautājumu, jo katrā darba vietā ir savs darba līgums. Bet mazāk par valstī noteikto nedrīkst maksāt nevienā darba vietā. Ja tā notiek, tad tas ir nelikumīgi un var sūdzēties citizen advice. Man ir divas paziņas latvietes, kas strādā šādu darbu. katra savā pilsētā un katrai ir atšīrīga alga viena saņem minimumu, 6 £ ar "kapeikām", bet otrai maksā 12 £ stundā. Toties, tai, kurai ir 6 £... , nav jāmaksā par īri, un ēšanu, jo dzīvo uz vietas. Otrai visi īres un uztura izdevumi ir uz pašas kaklu."
Sanāk,ka ar Vāciju ne salīdzināt.Un var iztikt ar angļu valodu.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu