Vai tiesham LV ir daudz darba un trukst darbinieku?

es gribetu dzirdet konkretas atbildes,ne udens lieshanu.no devinjam atbildem divi apgalvo,ka LV ir daudz darba.man gribetos pajautat:kada darba?un vel ne par minimalajam algam?
pirmais piemers.sieviete,pari 30,divas augstakas,magjistrs.150km liidz Riigai.tatad,ja atrod darbu,ir jaierekjina musu leta benzina izdevumi.uz vietas darbu neizdodas atrast jau aptuveni divus gadus.ir izcils specialists sava joma,bet shii joma ir shaura.maciities klat?par kadu naudu?
otrais.sieviete,pari 45.parsvara tiek piedavats darbs par minimalo algu.atrada viirishkjiigu darbu,kur ir smagi jastrada diennakti,tad 2 briivas.par diennakti nopelna aptuveni 30Ls,sadalam uz triim dienam,sanak 10-nieks.
reali.ko var vinjam ieteikt?parrunas,testi,verteshana-visam kam ir gajushas cauri.par uznjemejiem ne visi var but.daudzi nedziivo Riiga,kak ni stranno.
bla-bla-bla par gribeshanu netiek njemta vera,cilvekiem ir reals izmisums.
es klausos,paldies.

babyjag    1 es piem esmu atklajusi kulinares prasmes, taisu draugiem vakarinas regulari, vel es atcerejos par citiem talantiem - shuju berniem visadas rotaljlietas un taa.. tiri lai rokas nodarbinatas un galva nedomaa stulbas domas..
bet ja nopietni, savu MBA pavisam lenam atstradaju kaa freelance tirgus petijumos un konsultaciju jomaa.. palidzu ari visadiem studentiem ar konsultacijam.. kaulus nelauzh, darbs patik, pa paris dienam var nopelnit visiem rekiniem un pienam uz nakamo menesi, ko pie kafijas liet.. a kafiju draugi uzdavina par to, ka vakarinas gatavoju. taa kaa.. dzive ir skaista :)

SoulSpoil      babyjag - pirmkaart , visu cienju ja esi savaa anketaa patiesi noraadiijusi savu patiesu svaru - to nepaarspiileejot un arii nesamazinot - bet primaarais uzdevums Tev atteiciigaa savaa situaacijaa buutu kad vareetu savu svaru par kaadiem paardesmit kilo nost nomest ! :)

babyjag      es nesaprotu, kas tas pa prikolu iespringt par citu cilveku svaru? es Tev uzmacos? Tu man? vai nav vienalga cik es sveru? ka tas saistits ar so tematu?
Tu neesi mana merkjauditorija, liecies mieraa un savus kompleksus izgaz uz citiem.

gravieris      Es ar savu ,31 gadu patstāvīga darba praksi ,varētu zelta naudu drukāt,bet šeit daži tirliņi valdībā izdomāja, ka ērtāk to darīt ārzemēs...kā starpnieki, par šo pasākumu, piepildot savus makus un kabatas.Tas pats notika ar ordeņiem.10 gadus bez problēmām tos kalām uz vietas,tad prezidenta kanceleja šo pasākumu organizēt atvēlēja proves valdei.Tikmēr leiši jau bij uzcēluši savu monētu kaltuvi un tiem vajadzēja atpelnīt dārgo aprīkojumu.Piesolīja mūsu proves valdei 10 procentus starpniecības naudas un turpmāk jau nākamos 10 gadus leišu Monētu kaltuvei ir regulāri pasūtījumi no LV....Triju zvaigžņu ordeņi,Atzinības krusts un Viestura ordenis.Mūsu meistariem tik atmiņas par reiz darīto.Bet 90-tajos tie paši leiši savas muitas zīmes pasūtīja te....konkrēti man,jo viņiem nekas tāds netika taisīts.Ja esmu savu darba mūžu veltījis vienam interesantam arodam,man mūža galā jāpārkvalificējas par apkopēju jeb sanitāru? Tikai pateicoties augšgalē esošo čurām smadzeņu vietā esam tur kur esam un ne dēļ mūsu pašu cilvēku slinkuma,jeb lūzerisma,kā te laiku pa laikam kāds vīzdegunīgi uzraksta.Šī valsts ir sapuvusi no galvas.Nekad visi nebūs spekulanti un rebju bīdītāji.Daudzi savu darbu dara ar rokām,ne kādu citu vietu.Viņiem trūkst organizatoru un vadītāju,kas šīs prasmes spētu pareizā virzienā virzīt.Valsts vadītāji spiež tik uz eksportu,itkā te uz vietas neko nevajadzētu...tās vajadzības lai apmierina imports.Nu tad arī saņemam made in china produktus,kur metāla vietā ir mīksti cāļu sūdi,ko kāds "uzņēmējs " tur pa lēto iepircis,bet šeit mēģina pa dārgo notirgot.Te tika radīta iespēja metālus izvest uz ārzemēm,kaut pašiem raktuvju un ieguves nav,tiek samaksāts lai paši savus zvejas kuģus sagriežam lūžņos,lai aizmirstam par cukura ražoša

marmorakaraliene      gravieri, zelta vārdi! Mūsu bālelini pardod visu, galvenais nosacījums, lai būtu kabatā personīgā interese. Neba nu citvalstis mūsu pasūtījumus par skaistām acīm saņem.

babyjag (2011-01-10 20:17) viedoklis - arī labāk pateikt nevar:)

Centīšos īsi un kodolīgi - Latvijas izglītības kvalitāte, jo īpaši tas, ko tagad dēvē par "bakalaurs", "maģistrs" - zem katras kritikas. Kā sekas nepārdomātai plānošanai par to, kas mums vispār vajadzīgs. Nu tad arī kā sēnes izauga visādas kaktu "augstskolas", kuras "gatavoja" (lasīt: par naudu pārdeva) vienas un tās pašas specialitātes diplomus. Pārprodukcija.

nenopietninopietna2      Šiem bezdarbniekiem ļoti iesaku - mācieties angļu valodu! Meklējiet biznesa partnerus un raujiet augšā projektus! Bet kamēr līdz tam nonāk, jāpamaklē citas iespējas. Kautvai, lai šie maģistri pačeko sludinājumus, kam kas vajadzīgs un nodarbojās ar preču un pakalpojumu piegādi. Varianti ir daudz... vajag tikai mazliet radošāk, aktīvāk pieiet tai problēmai!

riks      LV ir daudz nepadarītu darbu un trūkst darbinieku, kuri ar mieru strādāt ar rokām līdz elkoņiem sūdos par ubaga grašiem.

lapsu_aacis      adamsone, nekaada paarbiilja, vienkaarshi, veerojumi, pastaigaajot pa iestaadeem. vistipiskaakais planktons -ieliktniishi, ar attieciigu uzvediibu un maniereem!
nu, reku veel 4 meitenes, kuras nekad nepaliks bez pavalga- mtm, zeltiite, karmormaraliene un vycs.
peedeejaas divas- ar ljoti augsta liimenja vadiitaaja un liidera funktieri.

un tagad, situaacijas vice versa.
sheit es dzirdu chiikstonjus par darba truukumu, dziivoshanu bez naudinjaam un shaushaliigo darba deveeju , veel shaushaliigaako attieksmi.
tacu es nekur neredzu darba njeemeeju sakaam- jaa , man ir probleemas, tacu,ja es pareekjinu, kaadas probleemas ir uznjemuma vadiitaajam, ar savu darbu - nodroshinaat man algu, nosegt nodoklju maksaajumus un veel pelniit, tad man nekas cits neatliek kaa apbriinot vinju par vinja speejaam!

kas atnesas (C) riks, uz ofisa planktona paarprodukciju, es atceros, ka pirms 11 gadiem, sociologi briidinaaja par paarprodukciju baga-bakistru razoshanaa un bezdarbu. kaut kaa nemaniiju,ka studenti buutu sviedushies uz eksaktajiem priekshmetiem... pashi jau izveeleejaaties vieglaako no celjiem, neklausot briidinaajumus, taadelj uzskatu,ka shodienas bezdarbs ir juusu pashu godam nopelniits.
kas attiecas uz akal jau pieaukto valdiibu- kaadu laiku atpakaj,man iznaaca saruna ar vienu no ministriem. sarunaa, vinsh izmeta fraazi,ka man ljoti dereetu augstaakaa izgliitiiba kaadaa nozaree, jo vinjam ministrijaa ir katastrofaals cilveeku truukums ar vadiitaaja iemanjaam un funktieri, ir tikai ofisa planktons. es ar humorinju atteicos, jo man shii nozare bija pilniigi svesha, es nevaru dariit darbu tikai dariishanas deelj, tacu veelaak, tiekotiers ar kaadu pazinju- pieredzeejushu iereedni, mani paarsteidza vinjas reakcija.

lapsu_aacis      vinjas reakcija.

STUULBAA! tev TAADU vietu piedaavaa, i tu ,mulkje, atsaki! nu i,ka nemaaki? zato tu tiktu siltaa vietaa un uz aarzemeem braukaatu, un tev buutu padotie,kas tavaa vietaa straadaa, komandeet tak tu maaki!

taada, luuk, ir vidusmeera ofisa planktona domaashana....

jaa, starpcitu, tagad, lielajam vairumam 40 gadnieku ir kinderi, kuri teju teju saaks studijas.
mani incee- cik sheit ir taadu, kuri ir izpildiijushi savu vecaaka pienaakumu un cik klaatesosho kinderi, ir ar vecaaku puuraa iedotaam speejaam- paredzeet naakotni un izkaartot savas maaciibas un taam sekojosho akadeemisko karjeru, nenonaakot taadaa stulbaa situaacijaa,kaa vinju vecaaki?!
cik no jums ir taadu, kuri papeetot situaaciju darba tirguu, ekonomikaa, razhoshanaa un vispaareejos politiskos procesus, speej visnotalj nekljuudiigi prognozeret, kuras tieshi profesijas, buus pieprasiitas turpmaakos 10-20 gadus!?
neprotam , izmantojot dotos lielumus to paredzeet? :)))) jeezinj, a par ko te vairumam magalaurus -bakistrus devushi, ka ar shitaadu elementaariju netiek galaa?! :D

Just_      Tessa, vienkārši tās sievietes vēl nav trapījušās īstajā laikā un īstajā vietā, jo mana pieredze un vērojumi liecina, ka darba meklējumos ļoti daudz nosaka Gadījums.

cilveex      Kāds sakars pasažiera svaram ar tēmu??? Nu gan izcēlies...

av2      tiiri intreses peec, kur palika vissas LV radio ruupniicas ? Vai tiessaam visas superaukstaas ekanomiskaas izgliitiibas nespeeja sagatavot VIENU , es uzsveru - tikai vienu ekanomisko, tehnisko ggeeniju ar naakotnes redzeejumu ????? Kaa Japaanaa Yamaha, Suzuki utt.
Latvija atguva neatkariibu video/interneta passaa uzplaukumaa saakumaa. Kaapeec nevareeja vissu to mieriigi razzzot Riigaa arii ???? Tik daudz cilveekiem buutu bijis darba. Un tie LV "bakalauri" kuri notirgoja vissu ko vareeja par mijoniem, tad pelniitu biljonus. Kaadu ekanomiku vinni , bln, tur maaciijaas........;(((( Kaaa var maaciit tajaas skolaas, ka ir jaadziivo tikai ssodienai????

cornette      Ja jau labs speciālists, tad kāpēc nepārdod savu labo specializāciju, vai nesniedz savus pakalpojumsu freelance veidā? Saprotiet pareizi - krīzes nav bijis - ir tikai vērtību krīze, kas spraucās katrā iekšā pa visiem galiem un jā, nebeigsies tik ilgi,kamēr cilvēks kaut ko pats nesapratīs. Jārealizē sevi (enerģijas koncentrēšana, novirzīšana attiecīgi konkrētajā virzienā) un nauda (vai arī labums) būs tikai likumsakarīga enerģijas atgriežšanās (enerģijas, tāpat kā masas, nezūdamības likums).
Neesiet vergi, neesiet vergi galvenokārt paši sev! Esiet bagāti savā domāšanā!
2013-06-05

Zeltiite      Es kopš rakstītā par free lanceru šajā diskusijā 2011. gadā tepat Rīgā jau 2 darbus paspēju nomainīt! Cienījamās lauku tantes gan raud, ka savā ciemā nevienam nav vajadzīgas, Rīgā viss dārgs un svešs, bet tajā pašā laikā iesmej par Rīgas vēlēšanu rezultātiem! Ja ir 2 augstākās izglītības, kas nevienam nav vajadzīgas, tātad, nav izvēlētas profesijas, kas aktuālas gan te Dzimtenē, gan citur pasaulē (un par ko arī attiecīgi samaksā). Turklāt, pat nespēj izvērtēt sakarību starp sava balsojuma izvēli un tam sekojošo situāciju dzimtā vietā. 2013-06-05

violeta      Mana iestādē aizguutnēm meklē aukli.Uzzinot ka jastradā 12 h un 5x nedeļā,pazūd uzreiz,alga virs minimalās,ēst pa briivu. 3x darbadienā..Nu nepiesakās un nenak.Smags un atbildigs darbs esot,alga par mazu..pedagogam nedaudz tik lielakaa.Kurš lai audzina nakamās paaudzes un darbiniekus? 2013-06-14

edmunds19692      zeltīte, nespļauj akā, no kuras var nākties padzerties. Pret nejaušībām neviens nav nodrošināts. Bet par balsojumu...jā, respect, tev ir taisnība. 2013-06-14

Zeltiite      Mani 1.x saīsināja 20-25 gados, bet reizes 4, bet, pēc bērna kopšanas atvaļinājuma par tādu algu, ko nemaksā laikā, tur neatgriezos, bet uz 9 mēnešiem kļuvu par valsts ierēdni, kur alga neapmierināja. Tad 14 gadi Zviedru firma, kas pēc krīzes aizgāja ar to daļu, kur strādāju es. Tad 1.5 gadi, kuros paņēmu visus iespējamos pabalstus un ieguvu maģistra grādu uz iepriekšējā darba devēja rēķina. Tad 2 gadi rūpnīcā Krievijas grupā ostā, kur maksāja par maz. Tagad - Latvijas koncernā, smags darbs, bet maksā vairāk kā citiem sēņu laukā. Uzskatu, ka to slikto mums visiem dzīve sagādā, bet, iziešana no tā nav atkarīga no spļaušanas akā, bet gan no mērķtiecīgām darbībām, kā ar savām kvalifikācijām iekļauties darba tirgū! Visi darbi sameklēti atklātos konkursos, 2 caur atlases firmām - ir bijuši piedāvājumi caur paziņām, bet pēc manas izvēles veikti tik kā pašnodarbinātai, jo, ja pārāk labi pazīsti virtuvi, tad zini arī mīnusus... 2013-06-25

vvr      Man darba netrūkst. Tiesa gan, esmu pašnodarbinātā, visu laiku baidos, ka jaunu projektu nebūs (bet vēl nav tā gadījies), drosmes arī netrūkst - darbojos dažādās jomās.
Ja meklētu pastāvīgu darbu, tad laikam ne tik daudz pēc sludinājumiem, drīzāk meklētu uzņēmumus, kas patīk, un tad interesētos, vai varu viņiem kaut ko piedāvāt. Katrā ziņā nevajag iet kā lūdzējam, vajag izdevīgi pārdot savus pakalpojumus :) Ja pārod savu pakalpojumu - tātad apzinies, kas esi un ko vari.
2015-09-16

vvr      Starp citu! Viena mana kliente meklēt web dizaineri (uz projektu). Daži uzrunātie pat nevīžoja atbildēt, laikam slīkst darbos ;P Nu? C´mon ;) 2015-09-16

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu