Kā uzsākt savu biznesu, ja nav naudas?

Ir idejas, naudas nav... vai ir kāda iespēja uzsākt savu biznesu, kaut nelielu? Ar ko vispār sākt? " Rējēji"labāk nerakstiet! Paldies.

kloss    2 Drusku jāsmaida par šiem biznesa plāniem un visādiem inkubatoriem un atbalsta programmām ... Pat tiekot līdz LIAA līgumam ar garantēto finansu atmaksu Tevi noraks kā tārpu ja projekta izstrādes laikā neesi maksājis sev algu un par to lielus nodokļus ... no VID skatoties , Tu pat biznesa plānu nedrīksti rakstīt ja nevari nodokļus par sevi nomaksāt ( var arī kukuli dot - tad izdodas )... iedomājies sevi kāda "atbalstītāja" kantora vietā ... Tev jāpelna savam kantorim (piem. biznesa inkubatoram ) nauda un pašam alga švaka ... ta ko ?? Tu palīdzēsi kādam censonim labu ideju bīdīt ... neesiet tak naivi !!

saahy      Biznesa sākumam 1.nauda, jo no dzīvās naudas būs, ja ir SIA pamatkapitāls.Un jebkurā gadījumā ir vajadzīga nauda vai preču, vai kā cita iegādei.No sākuma ir jāzin konkrēti ar ko būs saistīta darbība.Ja nav naudas, investora, bet ja ir ko ieķīlāt, tad var ar biznesa plānu doties uz banku.Protams no sākuma vajag uzzināt kurā bankā ir izdēvigāk to visu kārtot.

SievieteMelnaa    1 Jaasameklee investors vai partneris, kam ir nauda. Tikai neveersies pie bleezhiem-paraziitiem inkubatoriem un liidziigaam atbalsta programmaam.

Maverick    5 Izklausās, ka puse komentētāju ir pārliecināti, ka pa pasauli bariem klīst apkārt INVESTORI, kas par to vien sapņo, kā kādam "losim" uzdāvināt naudu :)))

Iedomājieties sevi viņa vietā - uz kādiem nosacījumiem jūs dotu svešam cilvēkam SAVU naudu un ļautu viņam ar to pilnībā rīkoties ? Protams, tikai tajā gadījumā, ja 1) jūs būtu drošs par pasākuma izdošanos ; 2) jums pašam no tā būtu kāda interese un paredzama peļņa.
Bet šādu investoru interese parasti ir vēl augstāka, nekā banku procenti.
Tā kā - beidziet sapņot - nu NAV tādu filantropisku onkulīšu, kas pa labi un pa kreisi škiežās ar naudu !
Vienīgie man zināmie izņēmumi ir tad, ja kāds pārticis biznesmenis tā "ieinvistē" kādai savai mīļākajai - vai nu kā atlīdzību par ... nu paši izdomājiet par ko, vai arī sponsorē kādu absolūti neejošu biznesu, lai mīļakajai (sievai , meitai) būtu ko darīt un viņa nesēdētu caurām dienām`un nevīlētu nadziņus.
Zinu vienu konkrētu gadījumu, kad visnotaļ nopietns vecis tā savai meitai nosponsorēja skaistumkopšanas salonu ... a kad vienā jaukā dienā vecis ņēma un atdeva galus, arī salona dienas bija skaistītas ...

Morāle - sāciet no mazumiņa, un ar SAVU naudu ! Kaut arī tā būtu peļņa, kas gūta pārdodot saulespuķu sēklas !

Polus      1) Par kādām summām vispār ir runa? No tā arī atkarīgs tas, pie kā primāri būtu jāvēršas.

2) Ja Tev tiešām vajadzīgs nopietns kapitāls, tad Tavai idejai arī jābūt atstrādātai līdz niansēm. Nepiekrītu šeit paustajam viedoklim, ka, lūk, fondi vai cita veida investori ņems un izģērbs Tevi. Nebūt ne. Protams, šī nauda nebūs lēta, taču būsim godīgi - Tava ideja arī, visticamāk, ir diezgan riskanta.

3) Pašreizējos tirgus apstākļos Tavai idejai ir jābūt izcilai, lai satrauktos par to, ka bankas vispār kredītu iedos. Protams, var spēlēt uz to, ka SVF ir palielinājis IKP pieauguma prognozi, tad vēl arī LB jaunākā statistika par naudas daudzumu apgrozībā (deflācijas spirāles risks mazinās) utt., taču bankas jebkurā gadījumā būs skeptiskas pat pret salīdzinoši pieklājīgu ideju.

Ja ideja saistīta ar mazumtirdzniecību, Tev vismaz daļēji jābūt ekonomikas guru, lai no pieejamajiem datiem kādam iestāstītu, ka tieši Tavs bizness būs tas, kas no ļautiņu makiem izvilinās kādu no retajiem latiem.

iaminvisible      Nu, nav jau tā, ka investoru nebūtu. Bet tas viss nāk pēc uzņēmuma dibināšanas un darba uzsākšanas. Sākumā vislabākais variants ir strādāt pamatdarbu un paralēli ieguldīt daļu savas algas biznesā. Kad uzņēmums būs nostabilizējies, tad var tajā lekt iekšā pilnībā.

Mentori - www.mentoruklubs.lv
Inkubatori - Pilnsabiedrība „Rīgas reģiona attīstības inkubators” (Tukums, Limbaži, Ogre)
SIA „HUB Riga” - radošo industriju biznesa inkubators (Rīga)
Nodibinājums „Ventspils Augsto tehnoloģiju parks” (Ventspils un Talsi)
SIA "Kurzemes biznesa inkubators“ (Liepāja, Kuldīga, Saldus)
Biedrība „Latgales aparātbūves tehnoloģiskais centrs” (Rēzekne, Balvi, Ludza, Preiļi, Daugavpils, Krāslava)
Biedrība „Biznesa inkubators Cēsis” (Cēsis, Madona, Alūksne)
SIA „RVJ” (Valmiera, Gulbene)
Pilnsabiedrība „JIC Biznesa inkubators” (Jelgava, Dobele, Jēkabpils, Aizkraukle)
www.idejukauss.lv
www.altum.lv
Biznesa enģeļi jeb investori - www.biznesaengeli.lv
www.pardodbiznesu.lv
agrīnās stadijas investīciju riska kapitāla pārvaldītāji - www.impcap.com
www.baltcap.lv

Arī VID ir kaut kādas programmas jaunajiem uzņēmējiem, tā kā iespējas ir samērā daudz. Bet pats sākums būs jānolauž pašam, tas gan... Kredītus var ņemt tad, kad uzņēmums ir iestrādājies un vajadzīgi līdzekļi attīstībai, nevis jau sākumā sagrābj naudu smukam birojam, krutākajām tehnoloģijām, bet nav ne pienācīgas klientūras, ne pieredzes. Tā kā jāpacinās ir, bet viss ir iespējams. Veiksmi :)

Zelta_rokas      Man jau liekas ka taisniiba Maverikam! Labaak neaiznemties! Ja esi paarliecinaata par savu ideju, tad nauda pati atnaaks pie Tevis tad, kad vajadzees! tikai turi acis un ausis valjaa, lai nepamaniita nepaiet garaam. veelu veiksmi.

Tava_Venija      1) produktam , ko visrzīsi tirgū jābūt labam
2) jāmeklē , kam būs vajadzīgs tavs pakalpojums vai prece
3) pakalpojums vai prece jāpārdod
4) personāls- tam jābūt tādam, kas māk nopelnīt naudu sev un uzņēmumam
5) piedāvātam produktam jābūt kvalitātīvam - jānosaka standarti
6) uzņēmums jādara zināms sabiedrībai

muterite  1   Es atkal mekleeju kaadu Latvijaa, kam es vareetu buut investors. Nauda nav nepiecieshama, bet veikals un paardeveejs.

Satelits_Dzeja      Es arī pievienošos biznesmeņu pulkam ar savu redzējumu:
1) noteikti ir kāds, kuram šī ideja jau ir realizēta, ja ne LV tad ārzemēs noteikti, to jāpaskatās un jāsaprot vai atmest/neatmest
2) ja tik tiešām nav nevienam (par ko es šaubos), tad jāpadomā vai tas gadījumā nav tāpēc, ka tas nestrādā,
3) ja nu viss sakrīt, tad jāsamet tāme nepieciešamajam - pietiekoši precīzi, no kā un pa cik,
4) ienākumi jāparēķina, pēc tam ienākumu prognoze jāizdala ar 4-5 un laiks līdz pirmajiem ienākumiem jāpareizina ar 2-3. Tas būs samērā reāli jau. Tas nav jādara, ja autors ir tik tiešām paškritisks un zinošs,
5) nauda:
a) draugi, ģimene un muļķi,
b) tik tiešām augstākminētais atbalsts mikro, ja atbilst mērķim,
c) kaut kas no malas (riskfondi šaubos, bagāti indivīdi varbūt, banka bez ķīlas nē
6) ja visu nedara pats un naudu vajag, tad ir jādalās un dāsni - jārēķinās, ka naudas partnerim ir jāatdod no 51-90% daļas,
7) jāparedz kā iziet no šeptes gan pašam gan otrajam vai pārējiem, ja viss aiziet
8) vēlams parunāt ar prātīgiem cilvēkiem, lai vairāk viedokļi un nebaidīties, ka kāds nozags ideju, jo visticamāk ka nezags, bet drīzāk atleks kāda laba doma, kura ietaupa laiku un naudu.
Bet kopumā ņemot viss izskatās cerīgi un pašam savs uzņēmums ir baigi forši un stilīgi. :) Bankrots un izgāšanās savā būtība arī ir interesantas pārmaiņas.

Tava_Venija      Būtībā Latvijā trūkst iestādes, kur var iemācīties tieši uzņēmuma darba organizāciju.

Satelits_Dzeja      Tava_Venija - taisnība. :)) Bet man šķiet, ka tas nav tikai LV. Ir tāds teiciens, ka biznesu māca vadīt un dod padomus tie, kuri paši nevienu biznesu nav varējuši uztaisīt. :)) Liela daļa taisnības. Tā rūpīgāk ieskatoties kursu vadītāju CV nevar atrast tur realizētus uzņēmumus. Bet tas ir ok un tā ir tik tiešām ne tikai LV. Ir tādu cilvēku suga, kura pārdod gaisu, bet arī tajā gaisā sad un tad šis un tas vērtīgs pavīd. Vislabāk protams var apgūt pats un izmaksas nav astronimiskas, kaut kādu pavisam nelielu biznesu mācību nolūkos var izveidot ar izmaksām 100 ls mēnesī, lai vienkārši paskatītos praksē kādi ir nodokļi, ko tie nozīmē un kas ir grāmatvedība utt.

garaamejoshais    1 JA labs biznesa plaans, tad investori atradiisies

art_deco    2 Morāle ir ļoti vienkārša - ja nebūsi iemācījusies PATI nopelnīt mazu naudu, lielu nemācēsi ne tik

+ piekrītu šim viedoklim.

marmorakaraliene      es altumā iesniedzu biznesa plānu un lēnām kārtoju kredītu jaundibinātam uzņēmumam. Man neviens neprasa neko ķīlāt, pietiks ar pašu biznesa plānu un manām spējām pierādīt, ka projekts aizies uz urrā. Puse darba jau padarīts, puse - no bankas. Praktiski sanāks bezporocentu kredīts, jo grantu daļa normāli liela pie optimālās summas, kas ir nedaudz vairāk par 10tk LVL.

riks      sāc tādu, kurš neprasa kapitālieguldījumus. bai ze vau - ko saproti ar businesu?

lAiida      Jebkurš bizness sākas ar tirgus analīzi, biznesa plānu un galvenais ar kaukulāciju,lai jau pec mēneša nav jākož nagos..

kunst      esmu vairakas reizes sacis bez naudas, ka saka no nulles un nekas, pakalpojumu sniedzeji var sakt no nulles, gribi tirgot un spekulet, mekle lieku piki kuru investesi ar ko riskesi. kas neriske tas need shokoladi.

vermuts36      Pasaule ir nezeeliiga! Neviens un nekad nedos naudu citam projektu realizaacijai, ja pats paarnemot tavu ideju varees nopelniit vairaak kaa aizdod naudu tev un arii otraadi, ja ar tavu ideju vinsh nevarees nopelniit vairaak kaa citos gadiijumos!!! Vaardu sakot, ja ir tieshaam unikaala biznesa ideja...., necer, ka tev iedos naudu, driizaak ideju paarnems, a tu plikadiida tinies....., patenta nav, tad tavas idejas var izmantot jebkursh, teiksim, kam jau ir nauda!!! Grozies kaa grib, bet bez naudas biznes nesanaak......, bet aiznemties naudu...., nu nez........, var visu pazaudeet! Vieniigais ko varu ietekt, kraaj naudu un nevienam neuzticies attieciibaa par savaam idejaam!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu