ko dariit 50+

neerts jajtaajums..masu medijos nonstopaa tiek dragaata teema par izgliitiibas noziimi.taa skolu teema liidz aknaam jau..tad algas par mazu.tad skolu par daudz.tad taa augstskolu reklameeshana.es riigas ielaas redzu tos pakistaanjus.indieshus..dienas viduu.kad vinjiem buutu jaamaacaas..jo augstskolas apzveer ka tie ir studentinji..man jah liekas ka vinji tik skaitaas uz papiira studenti..jo es redzu ka vinji ar bolt somam kotletes vadaa tik.
neticu ka vinji nodokljus maksaa..atgriezamies pie muusu izgliitiibas sisteemas..nav nosleepums ka visi grib maaciities tikai menedzmentu.visaas variaacijaas..respektiivi seedeet kabinetaa un zaavaaties..
tad nu jautaajums par darbu...vai mees 50+ cilveeki nerokam sev bedri? visi zin ka darba xeveeji nelabpraat njem darba taada vecuma cilveekus..jo speeka mazaak tomeer un laaraak ghdri lai ticeetu karjeras kaapneem ..un tagad shitie augstskolaas izmaaciitie..par muusu 50+ nodokljiem..peec pieci gadi ieseediisies ar diplomu kabataa kaadaa ofisaa un to 50+ negribees darbaa nemt...vai arii moderni runaajot optimizees izmajsas un maksaas mazaak kaa 30 gadniekam.leeti un labi..jo lieliski zin ka taads 50+ nekur neliksies.emigreet par veelu..un vergos par minimaalo..pienemu ka vairumaa oho iemiitnieku beerni lieli..juus nebaida shii izgliitiibas propoganda?.jo reaali mums 50+ pluss buus maz apmaksaats darbs..jo konkurence zaudesim jaunajiem

Tessa  3 6 es iisti nesapratu, par ko sape. Es arii stradaju bez pusdienlaika (aprišana piecas minutes nav normalas pusdienas) un bez piippauzem. Bet es pati ta gribeju un pati izvelejos. rezultats uz sejas. Darba diena nostaigaju mazakais 9km, lielakais bija 24, bieži ir japadoma, ka tikt uz tualeti. Mans darbs man patiik, brižiem ir gruti, bet neko dariit, sanemas un kapa. Darba laika man nav briivdienas, darba diena ir 10h. Darba devejs man nav, mani noperk :)
bišķ paniidu, kad ir par smagu, bet sanemos un daru. tagad domaju, ka japamaina nedaudz virziens, lai nebutu rutiina. bus laiks, padomašu.
2024-01-09 14:34

Lexx  2 4 Atbilde uz jautājumu par izglītību Latvijā---šeit izglītība ir pilnīgs goavno.Tās nav.Tas papīrs ,ko izdod ,kad nosēdēts kurss ,tas tikai norāda ,ka bija iespēja kaut ko iemācīties.
Kāpēc iebraukušie čurkas starā par LV izglītību-- ta tāpēc ,kam prakstiski par velti var dabūt izglītibas dokumentu neko īpaši nezinot un nemācoties..
Cilvēkiem 50 + - ir iespēja salīdzināt šodienas izglītības surogātu ar padomju laika spēcīgo izglītības sistēmu.Un šo atzina arī ASV 1986 gadā.
2024-01-09 14:47

LaskovijMerzavec  4 7 Nu protams, tas ir rādītājs, kad cilvēki ar pamatskolas zināšanām spriež par augstākās izglītības kvalitāti! 2024-01-09 14:52

CoCoSan  3   Nu es nēzīnū. Ar mani kurjeri vnm sazinās, un nosūtit viņiem lokāciju, lai nečakarējas ilgi, man nav problēmu. Mož tiešām lielākā probze ir komunikācijas spējā, vai pareizāk- tās neesamībā? 2024-01-09 15:13

Ljekainiitis  2 7 Pie kārtējām lexx vaimanām. Viena no izglītībām, kur mācās daudz babaju (kas tiešām vēlas mācīties) ir medicīna. Salīdzinoši lēti un salīdzinoši labi. Un EU kvalifikācijas prasībām atbilstoši. Tas - par izglītības kvalitāti. To, ka caurbiras neņem pretim, nevar saukt, ka izglītība ir slikta.

Lexīitim tik ļoti gribas pskp vēsturi, marksistisko filozofiju un zinātnisko komunismu mācities ? Kas nevajadzīgi aizņēma padumjā laika studiju programmas.
2024-01-09 15:21

Reds    3 Grūti tev kaut ko ieteikt, ja tev piegāde ir Origo, bet mašīnu liec pie cirka. Vai tu domā ka tie, kas ved pārtiku Rimi, visi apģēbu veikali, elektronikas veikali arī to visu stiepj no cirka?

Kurjera darbs nav katram paceļams, lai gan liekas ka viss baigi vienkārši - jājūtas brīvi satiksmē, lai nebūtu jāpārsniedz ātrums, kā te saka daži; jāmāk noparkoties, nu vismaz iebraukt stāvvietā tur kur tā ir pie paša veikala; jāvar komunicēt ar saņemēju. Tev jau te no sarakstes redzams ka pietrūkst kā minimums 2 no šīm lietām.

Uzņēmumus apkalpot tajā darbā ir vieglākais, jo tie vienmēr ir "mājās" un pēc nedēļas jau visas adreses un piebraukšanas ir zināmas. Ne nu tā ka privātie būtu baigā problēma - pie manis arī kurjers pa minūti tiek galā, pa to laiku jau kaimiņs ir iznācis pēc savas pakas un blakusmāja arī gatava paņemt pretī pakas. Un pēc desmit minūtēm kurjers ir nodevis 4-5 pakas vismaz un aizbraucis uz blakus kvartālu jau. NEIZKĀPJOT NO MAŠĪNAS. Tas viss tikai tāpēc ka pietiek prāta pabrīdināt no rīta ap cikiem būs un 10 minūtes pirms ierašanās uzzvanīt.
2024-01-09 17:17

Lexx  1 1 Ļurkainim un tamlĪdzīgajiem --ir jau mīlīgi ,ka censties runat par lietām ,kuras nesaproti.Un Komiski ir tas ,ka centies savu iedomāto ""erudīciju "" uzspiest citiem..Atceries ,ka tev ir tiesības klusēt ,jo tavs teiktais ir stulbs.Jo vairāk tāpēc ,ka tu centies citus mācīt dzīvot 2024-01-09 18:25

aija_69  2 1 Cilvēkam 50+ ir bijis pietiekoši laika, lai sava vieta dzīvē jau būtu atrasta. Tas nav vecumposms, kad aktīvi tiek meklēta iespēja būt par darba ņēmēju vienalga kur.
Ko darīt tiem, kuri šajā vecumā ir izmisuši par iztikas līdzekļiem? Nezinu. Savs laiks sēt, savs laiks pļaut.
Redzot ar kādu milzīgu jaudu strādā mani bērni (30+), ir tikai likumsakarīgi, ka es (55+) nespēju (negribu) tur konkurēt. Protams, tas ir atkarīgs no profesijas. Autora minētie kurjeri vai menedžeri ir jaunības laiks.
Starp citu, manā skatījumā viens no grūtākajiem amatiem ir būt par vidējā līmeņa menedžeri, kuri, citējot autoru, (c) sēž kabinetos un žāvājas. Arī valsts sektorā gana bieza bezsakara garoza. Ļoti ātri sapratu, ka esmu privātā sektora cilvēks.
Ko darīt 50+, kuri darba pasauli redz līdzīgi kā autors? Iespējams, tas ir tikai virtuālo pasaku tēls, jo reālajā dzīvē šādi vienaudži (50+) nav satikti.
2024-01-09 18:52

Ljekainiitis  1 1 Ļehīt, es tevi arī mīlu ! varbūt mums partnerattiecības reģistrēt derētu ? :)

P.S. Ja vēl varētu kaut vienā punktā parādīt - "tu centies citus mācīt dzīvot" - būtu tavs uz mūžu ! :)
2024-01-09 20:10

dabasmiilis  1 5 Nepazīstu nevienu 50+ , kurš kārotu uz savas sabeigtās muguras vēl likt pārtikas grozu vai skapi, lēkt uz velo un doties riskēt ar dzīvību zem automašīnām, ar kurām visādi jampampiņi lido, lai par to saņemtu kapeiku maizes šķēlei un apkalpotu ofisa planktonus, kuri tik slinki un aizņemti, ka pat nevar uzsildīt līdzi paņemtu ēdienu, tādēļ vajag visādus mellos un 50+, kas kungiem piegādās viņu pusdienas. Patērētāju sabiedrības noriets - par laimi, drīzumā!

-Līdzjūtība Tessai, es nespēju iedomāties, ka mani kāds varētu 10h pirkt un izmantot bez apstājas, ēst neļauj, pat uz tualeti nepalaiž... Kā ceri līdz pensijai nodzīvot!? Mazbērniem omi nevajag?
-Pēc šādiem vergu stāstiem paliek slikti, kad klausos, kā kungi uzvalkos skaidro, ka mums zemas algas, jo redz neesam ražīgi... te tak notriekti līdz nāvei tie vergi, skrien līdz krīt... Kāda vēl pensija!? Es par to burkānu vispār nedomāju! Veči tik ilgi nedzīvo, lai līdz tam nabagu pabalstam aizsniegtos - ne zāles nopirkt, ne pārtiku, tikai veselība neatgriezeniski piebeigta un nevienam neesi vajadzīgs! Par to jau jaunībā jāpiedomā, lai nav vecumdienās jāatjēdzas pie salauztas siles, kad vairs nav kur likties!

Ps. Neklausieties, ko tie divi kundziņi ar auKstajiem diplomiem muld [ļekainis ar laskoviju], ir jāmācās viss, ja koncentrēsieties tikai uz vienu sfēru, tad arī paliksiet ar vienslāņainu domāšanu, kā viņi, un neko citu neredzēsiet! Par komunismu ir vērts palasīt, jo tas būs nākotnē!
-Un ,ļekainīt, bērnus ir jāieinteresē mācīties, nevis jāpiespiež, ar piespiešanu var tikai atbaidīt bērnu vispār no mācībām, kā arī jāvēro, kas tam bērnam labāk padodas, uz to arī iet. Citādi sanāk kā dzīvē, sētnieks māca bērnus, kamēr [pēc aicinājuma] skolotājs ravē zemenes svešumā, bet no ielām sniegu novākt nav kam! Bet tā kā mācījies tikai dabaszinības, tad gan esi palaidis garām, kā ar cilvēkiem sarunāties, visu tikai caur piespiešanu - tā kā mucā audzis un pa spundi barots!
2024-01-09 20:29

Epifanija  1 5 Es uz saviem 50 nomainīju pat profesiju, jāsaka paldies Covid laikam, kas sagrieza manu dzīvi burtiski kājām gaisā un izpostīja manu silto vietiņu, ko tik rūpīgi biju sev sagādājusi priekš vecumdienām, tagad esmu vēl siltākā vietiņā un esmu apmierināta, protams tikt pie tādas ir jābūt ļoti mērķtiecīgam un neatlaidīgam! 2024-01-09 20:30

dabasmiilis  1   ...

Ko dod izglītība, ja cilvēks pat neiemācās domāt, spriest, analizēt, viņa vietā domā citi! Ko dod tāds diploms!?

Ar sienu labāk runāt, ļekainim tikai partnerattiecības prātā, neko citu skolā nav iemācījies! Tā iet ar tām dabas zinībām, vajadzēja arī anatomiju pastudēt, apvārsni paplašināt!
2024-01-09 20:33

Tessa  1 1 dabasmiili, tev ka slinkim to nesaprast. Dziive ir kustiiba. Jo vairak kusties, jo ilgak dziivosi. 2024-01-09 20:36

Epifanija  1 1 Siltā vietiņa nenozīmē man to pašu, ko tev, neko nedarīt, bet gan gūt gandarījumu no paveiktā un ar prieku doties no rīta uz darbu! 2024-01-09 21:37

LaskovijMerzavec      Pareizi arī tādi diletenti, kā dabasmilis, kurš pamatā atreferē citus ari par visu vislabāk zina! Grozies, kā gribi, bet plikā pakalja vienmer paliks plika! 2024-01-09 22:01

CoCoSan  1 3 Tikai nesaki, ka vecumdienās esi iekārtojies darbā uz paneļa, trac. 2024-01-09 22:11

jozolsen  1 1 Čaliem izglītība trakajos 90-tajos!! Viena paaudze!
Tagad tie gadi atsaucas arī uz darba tirgus konkurenci..
Vismaz partijās un valdībā notiekas paaudžu maiņa..
2024-01-09 23:39

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu