ko dariit 50+

neerts jajtaajums..masu medijos nonstopaa tiek dragaata teema par izgliitiibas noziimi.taa skolu teema liidz aknaam jau..tad algas par mazu.tad skolu par daudz.tad taa augstskolu reklameeshana.es riigas ielaas redzu tos pakistaanjus.indieshus..dienas viduu.kad vinjiem buutu jaamaacaas..jo augstskolas apzveer ka tie ir studentinji..man jah liekas ka vinji tik skaitaas uz papiira studenti..jo es redzu ka vinji ar bolt somam kotletes vadaa tik.
neticu ka vinji nodokljus maksaa..atgriezamies pie muusu izgliitiibas sisteemas..nav nosleepums ka visi grib maaciities tikai menedzmentu.visaas variaacijaas..respektiivi seedeet kabinetaa un zaavaaties..
tad nu jautaajums par darbu...vai mees 50+ cilveeki nerokam sev bedri? visi zin ka darba xeveeji nelabpraat njem darba taada vecuma cilveekus..jo speeka mazaak tomeer un laaraak ghdri lai ticeetu karjeras kaapneem ..un tagad shitie augstskolaas izmaaciitie..par muusu 50+ nodokljiem..peec pieci gadi ieseediisies ar diplomu kabataa kaadaa ofisaa un to 50+ negribees darbaa nemt...vai arii moderni runaajot optimizees izmajsas un maksaas mazaak kaa 30 gadniekam.leeti un labi..jo lieliski zin ka taads 50+ nekur neliksies.emigreet par veelu..un vergos par minimaalo..pienemu ka vairumaa oho iemiitnieku beerni lieli..juus nebaida shii izgliitiibas propoganda?.jo reaali mums 50+ pluss buus maz apmaksaats darbs..jo konkurence zaudesim jaunajiem

Ljekainiitis    1 "Tā iet ar tām dabas zinībām, vajadzēja arī anatomiju pastudēt, apvārsni paplašināt!"

Iekrita mīlītis uz līdzenas vietas ... :) Caurumus pamatizglītībā vārdu plūsmas nenoslēps !
Anatomija ir tāda patai dabasznātņu nozare, kā fizika un kīmija ... :)
2024-01-10 08:46

Simbioze69  1   vecam bukam 50+ (un sieviešu dzimtas pārstāvēm ar´) viss dzīvē ir skaidrs, neko jaunu neiemācīsi un būs kā auns jaunā darbā + vēl jāatzīst, ka svecīte ir padzisusi!
Tā kā, ja ir iespēja, tad darīt pašam savu spēju robežās. Ja nē, tad sakost zobus, pievaldīt ego, sabozt olas un kapāt!
2024-01-10 11:31

AgrisRiitins  1   Viens neveiksmnieks dzīvē palicis aiz borta,un tagad vaino visus,izņemot sevi pašu! Ej labāk strādāt,Karuzo! 2024-01-10 12:04

Floriana    2 Sāksim ar to, ka lielu svaru ikdienas darbā dod pieredze un tikai, sevišķi LV, ja nav, grūti iztikt ar izglītību vien, manā darbā ir gadījies, ka izglītības vesels pods, bet nespēj tikt galā ar vnk sistēmu, tāpēc, jo vairāk zini un proti, ir kaut mazākā nojausma un saprašana par to, ko dari, darbu vienmēr atradīsi. 2024-01-10 12:22

Maskava13      Tracer!Cik zināms tu kādreiz biji Taxi vadītājs!!Tur nav vecuma ierobežojuma!Vienīgais ir jābūt punktuālam,tīrīgam un labā noskaņojumā!!Tevi vat saprast par citas tautības kurjeriem uz ielām!!Viņi tiešām ir tracinoši!!Bet...Viņi vismaz kaut ko dara! 2024-01-10 16:13

Maskava13      Coco san!!Šoreiz Tev piekrītu!!Nav mūsu valatī ne normālu elektriķu ne santehniķu!!Visi tak grib šausmīgi svarīgi būt!!Vau tad tādas parastas profesijas kādu interesē!! 2024-01-10 16:43

mairita1971  1   Ir tāds teiciens,ka jaunu buku vieglāk iemācīt badīties ,nekā vecu pārmācīt pa jaunam lekt.Tā tas varētu būt,jo 50gadīgie balstās uz praksi,bet jaunie kā sūkļīši visu uzsūc,arī jauno. 2024-01-10 16:45

CoCoSan    2 Nu un kad tad man nepiekrīti, Maskava?
Lieta tāda, ka tie LABIE elektriķi un santehniķi ir uz izķeršanu, un pelna viņi lielu naudu. Bet jā, lai kļūtu par labu, tur ilgu gadu pieredzi vajag.
Un arī jau. 50+ baig grūt ieiet tirgū un uzstrādāt savus klientus. Nu būsim atklāti, lielākā daļa cilvēku kā jaunībā, tā līdz šodienai nezin kas viņi grib būt, kādu profesiju izvēlēties. Tā tie cilvēki visu mūžu notirinās īsti neesot nekas. Un tad jau pasaule pie tā vainīga, ka viņi nav gribējuši atrast savu siltu vietu zem saules.
Visi uzreiz grib algu 3000+, bet neviens nav gatavs gadiem slīpēt savu profesiju un pieredzi par 1000.
2024-01-10 17:57

daris  1 1 Protams kad ir vajadzīgi inženieri , nevis modeles un dziedātāji , menedžeri -krāpnieki .Sakarā ar darba devējiem = vietējiem 50+ var maksāt maz , bet hačikiem vēl mazāk . Un vai tad ir zināmi darba devēji kuri grib maksāt pienācīgu darba algu ????? 2024-01-10 18:20

jozolsen      P.s. Arī santehniķiem, elektriķiem, zem šiem apzīmējumiem tauta ieliek 10- tiem dažādus speciālistus, nepieciešamas inženieriskas zināšanas. Fiziskā darba speciālisti asociājas ar bezsmadzeņu izpildītājiem. Apkopējai ir daudz jāzin ar kādiem līdzekļiem ko un kā drīkst tīrīt..
Un šajā necieņā paši vaimanā. Neaizmirstiet iegādāties laimes lāpstas- sniega.
2024-01-10 20:49

Lexx  1 3 "Ja tu esi iekāpjot vilcienā atklāj ,ka vilciens iet ne tajā virzienā--kāp laukā jau pašā tuvākajā pieturā.!! Jo ja tālāk brauksi---jo vairāk palielināsies maksa par braucienu.Un tas pats ir pielietojams dzīvē--nauda ,laiks ,emocijas ,nervu resursi-lai atgrieztos sākumpozīcijā.Nav briesmīgi kļūdīties.Briesmīgi ar to samierināties un neko nedarīt arī tālāk .Tālāk būs tikai sliktāk."
Šim salīdzinājumam es šodien uzskrēju virsū internetā un nolēmu padalīties atr citiem "neko nedarītājiem un viedajiem ".
2024-01-10 23:12

nemelosev    3 Ir ļoti daudz iespēju mācīties arī 50+, 60+ ja vien smadzeņu pods strādā! Pensijas vecums no 65, tā kā izglītība noderēs. Starp citu maģistratūrā vairāki ir bijuši 60+. 2024-01-10 23:30

dabasmiilis  4   "Iekrita mīlītis uz līdzenas vietas ... :) Caurumus pamatizglītībā vārdu plūsmas nenoslēps !
Anatomija ir tāda pati dabaszinātņu nozare, kā fizika un ķīmija ... :) "

-Kā tur bija, kurš smejas visgardāk!? Gribēji ar saviem diplomiem un svešvārdiem pazīmēties pamatskolas diploma priekšā, bet iebrauci auzās. Neticēsi, bet pat es neesmu visās jomās specs, atzīstu, ka daudz ko varu nezināt! Uz svešvārdiem nekad neesmu bijis kārs!

-Paldies, ka pieminēji visas šīs zinātnes, es tos svešvārdus biju tikai pa ausu galam dzirdējis, visus humanitāros, eksaktos utt, tagad bija iemesls papētīt tuvāk. Man patīk vienmēr ko jaunu uzzināt, par to tev patiess Paldies - novērtēju! 😉
-Paldies tev arī par to, ka palīdzēji sevi atklāt! Līdz šim bija vairākas versijas, bet beidzot sapratu - vai nu esi izteikts tehniķis[egoists ar vienslāņainu domāšanu, kuram vienmēr visur taisnība, citas taisnības neeksistē utml...], vai arī pilnīgs muļķis!

Piemēram šeit viens interesants 2014. gada raksts:
https://satori.lv/article/kam-vajadzigas-humanitaras-zinatnes

Tas atklāj, kādēļ ļekainītim nevajag humanitārās zinātnes un kas viņš ir! Nekāda pārsteiguma!

📕Kuriem slinkums lasīt, iesaku izlasīt pēdējās divas rindkopas📕, tās tik daudz pastāsta kādi ir cilvēki, kuri humanitārās zinātnes ignorē! 😆 Pēc visa spriežot, mums uz planētas tādu ir daudz!

🟢Vēl precīzāk nevarēja... Spriest spējas, kritiskās un analītiskās domāšanas trūkums, tā pati Siliņas reklamētā vienslāņainā domāšana vien ir, lētticīga ticēšana varai un tās medijiem, visādiem tur faktu čakariem, piekrīti un atbalsti viņu propagandu...🟢
Ar viņiem esi kā cimdiņš ar rociņu! 🤣 Tik gardi sen nebiju smējies!

Divi zaķi ar vienu šāvienu, uzzināju ko vairāk par tevi , kā arī par zinātņu apkopojošiem terminiem - bija tā vērts, diena izdevusies! 😉
2024-01-11 02:21

dabasmiilis  4 1 Tessa, "Dziive ir kustiiba. Jo vairak kusties, jo ilgak dziivosi."

-Tā arī domāja mana ome, viņai bija tik daudz enerģijas, cik visiem apkārtējiem kopā nebija. Biju pārliecināts, ka viņa noteikti 100 sasniegs! Bet bremžu un smadzeņu trūkums viņu piebeidza, skrēja kā vilciņš, neievēroja režīmu, ne ēda, ne dzēra, ne gulēja - bija tikai haoss - cieta pati un mocīja apkārtējos.
Tika sodīta ar insultu, nācās pievērsties ikdienas režīmam.
Bet prātu tas protams neuzdāvina, neklausījās gudrajās galvās, savējo ieteikumos, un jaunas problēmas sev sagādāja! Tagad tiešām 100 viņai ir neaizsniedzams brīnums!

Ir jākustas, bet ar prātu - par daudz kustoties var sabeigt kaulus un iedzīvoties citās problēmās!
Kamēr jauns, tad nejūt to nogurumu, bet uz vecumu tas viss liks manīt! Tādēļ jau daudzi līdz tai pensijai neaizstiepjas vai arī nevar ilgi izbaudīt to pensiju, netiekam zviedru pensionāriem līdzi! Mūsējie pensijā pa slimnīcu vārtās, kamēr skandināvi Spānijā ap stieni dejo!
2024-01-11 02:38

Ljekainiitis  1 1 Bez galējībām (un muķībām) jau mīlītis nevar ... :) Un svešu domu atgremošanas.
NE BRĪDI neesmu teicis, ka humanitārās zinības nav vispār vajadzīgas. TIKAI - ja tādi mīlīši pieiet dabaszzinātņu jautājumiem ar humanitāru pieeju ( bez attiecīgas dabaszinātņu bāzes) - tad iebrauc tādā strupceļā kā viņš. Kritisko un analītisko domāšanu veido TIEŠI dabaszinātnes. (un tur nu raksta autors ir galīgi iebraucis auzās). Jo tajās viss ir veidots uz loģisko cēloņsakarību pamata, ne ar morāli un emocijām.
Protams, humanitārās lietas ļauj paskatīties no cita skatupunkta, piedot tam rakstā minēto cilvēciskuma faktoru. BET - tam ir nozīme, ja tiek saprasta bāze. Dabaszinātņu bāze.
2024-01-11 10:55

runcis    1 Pat pēc 60+ nav ne vainas 2024-01-11 14:43

Lexx  2 1 Dabasmūli ,negribu tevi aizvainot ,taču uzdrošinos dot novērtējumu taviem textiem--mani māc aizdomas ,ka tu esi diršļaks parastais ar zemu sociālu atbildību))))
Ej turpini rubīt zoli ,mošk šodien tev veiksies))))
2024-01-11 18:39

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu