Nabadzība - sods par slinkumu?

??????

inaralaima      Zinu pēc izskata tiešām trūcīgu sievieti,kurai pat vietējā pašvaldība taisījās palīdzēt,jo paklīda runas,ka viņa pārtikai mēnesī tērē tikai 30.eiro un vēl ir tas,kas dārzā izaug,vēl pensija 450.eiro.Beigās atklājās,ka viņai trīs dzīvokļi Rīgā,kurus izīrē.

Epifanija      Bet, ja viņa neko nepieprasīja no pašvaldības, ko tad uzbāzās ar savu palīdzību, nez vai jūs gadījumā neesat vairāk ieinteresēta par viņu kā pati pašvaldība, pat cipariņus visus zināt?

DanaL      Manuprāt, tas tāds relatīvs jēdziens.
Dažam liekas, ka par nabadzību liecina lētā gala telefons. Lētā gala telefona īpašniekam atkal nošpļauties par visiem citiem telefoniem, viņam savs ir vislabākais. Savukārt kādam Geitsam vai kasturtagadspicē, dārgā gala telefona īpašnieku uzskata par gnīdu, jo viņš var nopirkt visus pasaules dārgā gala telefonus kopā ar visiem to īpašniekiem.

Varbūt tā ir iekšejā sajūta, pēc analoģijas ar bagātību. Bagāts ir nevis tas, kuram ir daudz visa kā, bet tas, kam pietiek.

Peleks      nu nez, es cilvēku acīs esmu nabags, jo man nav bankā konta, i nav entie tūkstoši naudas mājās, taču no otras puses man ir silta māja, varu ēst pa kilogramam gaļas dienā, darīt ko grību, kad gribu un kā gribu! Protams ir arī savi pienākumi, tos pildu un domāju kā savu laiku lietderīgāk izmantot. Tip ko gribu teikt - neesmu slinks, taču pēc vidējā cilvēka statistikas skaitos pat bomzis :D Bet tāds arī ir mans mērķis - dzīvē izmantot pēc iespējas mazāk naudu.

AivarsN      Pēc ES standartiem, aptuveni katrs otrais Latvijas iedzīvotājs skaitās trūcīgais un mums ir visaugstākā sociālā nevienlīdzība. Tikai ko katrs saprot ar nabadzību. Lai cik daudz naudas, bet ja tā cilvēkam ir vienīgā bagātība un viņš pats nevienam nav vajadzīgs, tad tas ir tikai nabaga kolekcionārs. Ja cilvēks ar savu darbu nopelna tikai pieticīgai izteikšanai, bet dēļ godīguma, vieduma, mīlestības, viņu ciena un mīl daudz cilvēku, tad pilnīgi noteikti, tāds cilvēks ir ļoti bagāts un var justies laimīgs. Ne jau tāpēc nākam šajā pasaulē, lai tikai naudu un mantu krātu. Galvenais ir uzkrāt pēc iespējas lielāku garīgo bagātību, jo tikai tai ir nezūdoša vērtība un tikai pateicoties tai, var notikt dvēseles evolūcija. Nav svarīgi, kādas drēbes un telefons ir skolniekam. Galvenais, cik daudz viņš iemācās.

Julianna      Par īstu naudu var uzskatīt tikai to naudu, uz kuras stāv paraksts. tādas pazīmes dolāram un psrs rublim. Nozīme, ka tipa valsts atzīst savu parādu pret cilvēku, personu, vīrieti, sievieti. Mūsdienu eiriki ir fantiķi. Tapešu papīri. Katrs cilvēks, kā piedzimst, ar dzimšanas apliecību uz viņa vārda tiek atvērts trasts. milziga nauda.Cilvēks dzīvo, paraksta kaudzi dokumentu, katrs paraksts ir trasts, ko no viņa konta veikli noskaita. katra viņa darbība tiek apmaksāta. visi pirkumi, sodi, komunālie. Ja samaksā soda naudu, piemēram ceļu policijai, tas nogulst ofšoros, jo policija ir komercfirma, tāpat kā Sia Latvija, Ministru Kabinets(reģistrētsD-U-N-S sistēmā ar numuru 55-264-2266 kā kompānija, varat paši pārbaudīt)utt. Cilvēks dzīvo, savu trastu neizmanto, to savāc firmas un zeļ tālāk.Ideālā mums vajadzētu ienākt bodē, parakstīties par preci un nest mājās. Bez kaut kādas naudas maksas. Bet redz, aplaupīta zemeslode. Kāpēc Merkele ved iekšā migrantus? saņem viņu trastus, lai vācija zeltu un plauktu. Varat tagad te kritizēt, bet man ir TAISNĪBA.

Ievinjata      Piekrītu Danai L, ka bagāts ir tas, kam visa pietiek.

tigeriene16    1 Čau! Nabadzība kā sods par slinkumu...hm...jā, varētu piekrist. Izklausās ticami. Bet vēl kas, es saku, ka iemesls ir nemākulība rīkoties ar naudu un rēķināt.

DanaL      Juliana, par kādu parakstu tu stāsti? Kas par sviestu? Tev Brežņevs Katru rubli parakstīja, vai Tramps dolārus? Uz tām naudaszīmēm ir iedrukāts paraksts tāpat kā uz eiro banknotēm ECB prezidenta paraksts. "Mūsdienu eiriki ir fantiķi" (c) OMG! Baidos iedomāties, ko tu rakstīsi, kad nauda būs tikai elektroniska...

Vēlreiz par to nabadzību. Cik daudz ģēniju nomira aizmirstībā un nabadzībā! Van Gogs un Mocarts ir tikai daži no viņiem, bet viņu māksla dzīvo cauri gadsimtiem. Viņus par sliņķiem nenosauksi. Drīzāk jāteic - piedzimuši nepareizā laikā un vietā.

LaskovijMerzavec      Ojā... Tev maza pensija - jo Tu slinkoji, Tu esi nabadzīgs,jo nopirki iPhone nomaksā. Tu esi nabadzīgs, jo mašina līzingā.

Un to propogandē cilvēki, kuriem pašiem nekā vērā ņemama nav...


Jūs esat jocīgi.....

Chris1986      Parādiet man vienu cilvēku, kas sācis vairāk pelnīt, vai uzbūvējis māju, vai kko nopircis un no tā kļuvis justies laimīgāks. Tā tas nestrādā

Vinnija      Mums grāmatvedībā teica, ka vidēji katram LV pilsonim esot kontā 6 000. (Ja kam nav , neuztraukājaties, drīz nāks ogas un sēnes).

Kaskaade    1 Atļaušos atzīmēt, ka penzijas esamība un tās apmērs vēl nu nekā neraksturo perzonas mantisko stāvokli.
Omammas, kuras dzīvo drūmākajos laukos uz pensiju vien, neko daudz arī netērē: pašvaldībās 100% atlaide uz NĪN, elektrību apmaksā sociālie, zāles kompensē valsts vai sociālie, malku apkurei atved sociālie, drēbes un ect arī piedāvā sociālie vai labdarības organizācijas, pārtikas un higiēnas pakas arī izsniedz sociālie. Ja tie nabadziņi večuki nemet pa lampu, zārka nauda zeķē sakrāta labu labā. Nevaig te melst par nabadzību laukos. Slikti iet visu vecumu fortūnas džentilmeņiem un lēdijām makbetām, kuri nokurina naudu uz dzeramo, hlamu pirkšanu no tv šopiem untmldz, kā arī tērējot tam, kam nav nopelnīts.

Hohoho, varēt padomāt līzingņēmēji baigi izceļas ar bagātību. Tas līdz pirmajai slidotavai ar adrenalīna piegaršu. Nez kā iet tiem visiem bagātniekiem tagad covid laikā, līzingi paņemti, nopelnīt forsmažora dēļ nevar. Kātadtā? Konu?

LaskovijMerzavec    1 manuprāt, tieši tā strādā - nu pilnigi noteikti nebiju nelaimīgs, kad nopirku pirmo savu mersi par piemēru, vai kad sashemoju zemi un pec gabala iztīrīšanas sāku domāt kur un kā novietot māju....

...savu mērķu sasniegšana ir diezgan laimīga sajūta

Witch      Nabadzība nav sods, bet domāšanas veida sekas.

kvarts      Nabadziba tā ir izvēle....

Julianna      Danal! Nesākšu te plaši diskutēt, apgaismošu tumšos laukus Tavā uztverē. KATRS rublis bija nosegts ar 0.9 grami zelta, bet dolārs ar naftas ekvivalentu. Faņtiki jevriki nosegti ar Tukšumu.

DanaL      Nu labi, Julianna, atklāj savu noslēpumu, ko tādu tu par tiem eirofantikiem nevari nopirkt, ko varēji steriem nopirkt par rubļiem? Nu varbūt gumijas galošas varbūt, visu pārējo vajadzēja vispirms "dabūt" un tikai tad nopirkt.
Mans fāčuks ar krievu rubļu maisu 8 gadus stāvēja rindā pēc žiguļa, ar visu pārējo tas pats - rubļi ir, a nopirkt par tiem bez kkādas rindas tikai galošas. Tā, ka pie p... tie tavi 0,9 g zelta, ja nav ko pirkt.

anis      Man arī palicis atmiņā-bagāts tas,kam pietiek! Nelaime,ka daudziem nepietiek-traģiski,ja veselībai un bērnu attīstībai! Nav runa par pajumti un bada nāvi-Dies´ nogrābsties! Penzionāriem reti kad pēkšņi mainās stāvoklis-tā kā jau pierasts pie tā kā ir,bet bērniem ir tik daudz kas vajadzīgs izglītībai,attīstībai,pašapziņai...,ka savādāk stabili situētai ģimenei rodas pārbaudījums. Trūkums aplauž spārnus-neļauj attīstīt nākotnei. Nav vairs tie laiki,kad katehismu,ābeces boksterēšanu un reizes rēķinu varēja iemācīt mājās... Visādi studiju kredīti ņēmēju pakļauj riskam jaunos censoņus pat visai labvēlīgās jomās. Un tad brīnamies par aizbraucējiem vai pašmāju "nagu maucējiem"-situācija izveidoja raksturiņu...
Kādreiz bija populārs domu grauds-nabadzība nav nelaime,bet cūcība! Un ne vienmēr radusies no slinkuma!

Paula6      Katram sava saprašana par nabadzību: kādam naudas ir par maz un tā vienmēr pietrūks, kādam māja liekas maza un gribas pili, kādam drēbes vai vēl kādas citas mantas trūkst u.tt.
Savukārt kāds cits dzīvo vecā savu senču mājā, ar savām vērtībām - senču darināto kumodi un ar mīlestību saglabātiem traukiem, ar savu sakopto dārzu, ar savu auru mājā, ir arī TV, varbūt ne pats modernākais un arī interneta nav, bet viss ir tīrs un kārtīgs. Kāds pateiks - tā jau nabadzība! Bet šiem cilvēkiem nav vajadzīga pasaules bagātība, jo viņos ir kāds spēks, ar ko tie izceļas citu vidū - ir dzīvesgudrība un viedums un viņu vērtība ir neizsmeļama. Vai viņu "nabadzība" ir dēļ slinkuma? Nē, viņi jūtas labi un laimīgi savā vidē un starp savējiem. Manuprāt, šodien ļoti daudziem slinkums ir radījis garīgu, emocionālu nabadzību - tas, domāju, šodien ir svarīgākais kā savstarpējās attiecībās, tā visā dzīvē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu