Ko dzīvokļa īpašnieks drīkst prasīt no potenciālā īrnieka?

Vai pirms īres līguma noslēgšanas saimnieks drīkst uzdot īrniekam jautājumus par darba vietu ( prasīt tel. nr. tiešam priekšniekam) , prasīt uzrādīt bankas konta 6.mēnešu izdruku. Interesējās par sazvanāmām rekomendācijām no iepr. dzīves vietas, utml. ?

aivalaiva  2 1 Reiz, kad vēl nācās īrēt dzīvokli, meklējot sāka man jautāt par ienākumiem, darba vietu utt. Tā kā mana darba vieta nav visiem jāzina, tad ar to sarunu izbeidzu un secināju, ka vienkāršāk tomēr ir nopirkt, ko ar izdarīju.

Kaskaade  1 4 Bet saprotams, ka jādod atpakaļ- saskaņā ar civillikumu divkāršā apmērā

Talava  3 1 jūs te palasot gandrīz jādomā, ka dzīvokļu trūkst.

dodekaedrs_    5 Dažam labam vajadzētu psihiatra atzinumu.

Reds  4   Nu, ja it nemaz negrib to dzīvokli izīrēt, var prasīt arī īrnieka meitu par sievu. Krietni ātraks efekts, nekā ņemties ar visādiem banku izrakstiem, rekomendācijām un citām muļķībām, kuras neviens sevi cienošs cilvēks nenesīs tāpat. Te nav Vācija, te daudzdzīvokļu mājas tukšas stāv. Un privātas arī viena daļa.

DanaL  1 5 Tiem, kas uzklūp Rasai par paranoju vai tmldz. Acīmredzot esiet jaunpienacējj un neziniet, ka tas ir pilnīgi bezjēdzīgi un ka Rasa ir pārsimt citu niku klons.
Sākotnēji tas bija cinnija/regija... utt.
Jauni niki tiek cepti ne retāk ka 2x mēnesi, bet pilnmēness laikā pūķis kļūst seviški nikns uz visu vācisko. Agrāk bija īpaši nikns uz vācu pensionāriem, jo regulāri brauca mainīt viņiem pamperus. Tagad acīmredzot rūpals nedaudz mainījies.
Vienkārši ievelciet elpu un samierinieties. Vissi šai lietai ir viens pluss, - jūs vienmēr zināsiet, ka tuvojas pilnmēness periods.

SmalkaisStils  2 5 VIŅŠ var prasīt jebko !!! Pat tavas asins analīzes un izziņu no veneraloga ! Tas ir viņa dzīvoklis un viņš izlems kas tur dzīvos un kādi būs noteikumi ! Tāda ir realitāte ! Ja tādā negribi būt pērc savu dzīvokli !

SmalkaisStils    6 Felde tie ir maldi ! Izlikt ir ļoti sarežģīti , ja ir īres līgums !!! Paskatieties KAS NOTIEK Jūrmalā. īpašniece no savas milijonu mājas nevar izlikt īrnieku kurš neko nemaksā ŗiko tusus, traucē kaimiņus. Viņš tur turpina dzīvot. viņa maksā viņa komunālos u.c. lai ēka neaizietu postā !!!
Es to lasot biju šokā !!! Iesaistīta policija, tiesa. IZĪRĒTĀJS Latvijā ir bezspēcīgs viņam nav tiesību izlikt. Atrodiet to rakstu par jūrmalu un sapratīsiet ka slēgt īres līgumu izīrējot ir saimniekam neizdevīgi !!!

Teo_      LV izīrēt nemaz nav izdevīgi. Pēc katra īrnieka jāņem firmu vai privāto lai iztīra, jātaisa kosmētisko remontu. Meistarus atrast neiespējami, visi lielajos objektos, ja kādu izdodas atrast, cenas nenormālas.
Izlikt, ja ir līgums, arī nereāli. Tādēļ daudz tukšu dzīvokļu. Neizdevīgi. Riskanti.

Felde    1 Ja liiguma nav paredzeeti darijumi ar banku...tipa-reizi meenesii piekaapsu-iekaseessu naudu....tad likuma speeks nedarbojas! Vai liiguma vispar nav! Redzeeju to sizzetu,kur taa villa tiek parveersta bordelii.
Un kaa vel var izlikt! tikai,saakotneeji-jadomaa ko,ar ko un kaa dara!
No maajas pat miesiigu maati... var izlikt...
...taapec jau liigumi ir domaati,un apstiprinaami pie notaara! Abas,iesaistiitas puses iet-sakaarto papiirus,maksaa,un saprot ka nebuus arssana.... Negribi maksat,velies vieglu naudu....-tad nu reekkinies!

Teo_  1   Ja līguma nav, tad var izmest, jo kā pierādīs, ka viņam tiesības tur atrasties. Bet ja ir līgums, tad saimnieks nemaz ieiet savā dzīvoklī, ar savu atslēgu atslēdzot, nav tiesīgs ieiet, kur nu vēl šmotkas izmest, gadījumā, ja īrnieks nemaksā. Tikai caur tiesu. Pa to laiku īrnieks tur dzīvo un oficiāli var nemaksāt. Mēnešiem, gadiem ilgi. Tad tiesa nolemj, ka tomēr bija jāmaksā. Piespriež kādu summu, īrniekam nekas nepieder, darba nav. Aplausi, epopeja beigusies. Viss likumīgi. Malacis, ka maksāji.

Felde  1 4 Teo,pats esi iziireejis kaut vienu dziivokli? Viss atkariigs,kaa sastadits liigums! Un kas to apstiprinaajis! Visas taas ssausmas-ir,vainu stulbuma,vai skopuma peec!!! Ja papiiri ir kaartibaa,terminni ieveeroti,klatesot likumsargiem,viss ir iespeejams!!! Un nevajag ziilet kafijas biezumos! Labak,maksat juristiem,sastaadit likumigu liigumu,un necciikstet......

rikititikitai    1 Būs Tev savs dzīvoklis, ko izīrē, ne to vien pajautāsi... No katriem 5 īrniekiem tikai 1 normāls, kas nekavē maksājumus un pēc kura nav jāmaina visas mēbeles un jātaisa remonts.

Kaskaade      Feld, a Feld, a kurš zaudējumus atlīdzinās: par parādiem, par atrauto peļņu, par visiem zaudējumiem, par tiesvedības un izpildlietvedības izdevumiem? Pārmetējiem zaudēt nav ko, tur arī ir viņu biznesa lauciņš.
Viena lieta ir īres starpniecība un pavisam cita izīrēt savu akurāto kravņaku.

LaskovijMerzavec      Felde, atjaunojot izmaiņas likumdošanā, man sanāk, ka par īrnieka izlikšanu nekas nav mainījes un nekāds notālais akts nelīdzēs:
Atsaucoties uz šeit minētām likuma izmaiņām, tad 107.1 panta otrais punkts nosaka:

2) terminēti nomas vai patapinājuma līgumi, kas paredz nomnieka vai patapinājuma ņēmēja pienākumu termiņa notecējuma vai nomas maksas nesamaksas dēļ atstāt vai nodot nomāto vai patapināto īpašumu;

Īre un noma ir likuma izpratnē dažādas lietas. UN īres likums regulē dzivojamas telpas īri! Līdz ar to, notarilais akts nav piemērojams īrnieka izlikšanai no izīrēta dzīvokļa. Savukārt, ņemot vērā, nekustamo īpašaumu izsoļu rezultātus, kā arī tiesībsarga, prokuratūras, satversmes tiesas viedokļus/lēmumus , neviens zti neriskēs izlkt īrnieku bez tiesas lēmuma, kā ari neviena amatpersona nepiedalīsies izīrēta dzīvokļa iekļušanā, bez paša īrnieka ziņas.


Notāres skaidrojums 2018 gadā:
Sagatavojot un slēdzot nomas vai īres līgumu pie notāra, tiek iegūtas vairākas priekšrocības, viena no tām – uz līgumu, kas slēgts kā notariāls akts, attiecas bezstrīdus īres vai nomas maksas piedziņa, nedzīvojamo telpu gadījumā – arī bezstrīdus telpu atbrīvošana.

Hummel  1 2 Spriedelējiet vien, to saimnieks nedrīkst, šito nedrīkst.
Dzīvē viss notiek savādāk. Atnāk īrnieks, kas prom neiet pēc līguma beigām neskatoties uz brīdinājumiem, mājās un tur pārsteigums.
Viņa pekeles mētājās čupiņā pagalma vidū, bet dzīvoklī pilnus apgriezienus uzņēmis kapitālais remonts.
Ui, dzirdēti vēl visādi reāli stāsti.

LaskovijMerzavec      Ir redzēti (neviss dzirdēti) reāli stāsti, kad pie izliktām mantām stāv policija un prokuratūra. Kā arī ierosinātas kriminālietas pret īpašnieku un zaudēti zti amati, par likuma neievērošanu.

Ezjule    1 LM: Interesanti kādu amatu var zaudēt ārzemēs dzīvojošs īpašnieks/mantinieks, kurš izdevis vairākām personām universālo pilnvaru ar ļoti plašām tiesībām darīt ar īpašumu ko grib.

multi      Lielākā daļa īrnieku dēļ zemajiem ienākumiem īrē dzīvokli, jo paši savu nevar atļauties... Tad kādas vēl izziņas? Skaidrs, ka īrniekam kontā tukšums un īres maksa sastāda vismaz 50% no ienākumiem.

LaskovijMerzavec      Ezjule... par patvaļīgu īrnieka izlikšanu var ierosināt krimināllietu, savukārt, ja kāda valsts amatpersona ir piedalījusies izlikšanas procesā, tad var nākties šķirties no amata. Īpaši, tas attiecas uz zvērinātiem tiesu izpildītājiem, jo tie 100% negrib zaudēt amatu :)

Un kā tas notiek ir redzēts dzīvē.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu