Ko dzīvokļa īpašnieks drīkst prasīt no potenciālā īrnieka?

Vai pirms īres līguma noslēgšanas saimnieks drīkst uzdot īrniekam jautājumus par darba vietu ( prasīt tel. nr. tiešam priekšniekam) , prasīt uzrādīt bankas konta 6.mēnešu izdruku. Interesējās par sazvanāmām rekomendācijām no iepr. dzīves vietas, utml. ?

Ezjule      LM: Nav tur nevienas amatpersonas. Demontāžai nolīgtie ar kuvaldām izgāza dzīvoklī starpsienas pirms tam izmetot traucējošus hlamus. ;) Viņus sarunāja īpašnieka pilnvarotās personas pārpilnvarotā persona .

LaskovijMerzavec      Ja irnieks nezina savas tiesības, tad shadi joki iziet cauri.

Ja zina, tad policija, prokuratura, bez tabu utt ... atri vien ipashnieks sak ar likumu staigat ap savu ipashumu.

Ko domā, ka denacionalizētie nami saimnieki idioti un nemak kuvaldu panjemt rokā???

Diemžēl likums tads ir.

butterfly_searcher  1 1 prasit drikst visu, kas nav slinkums. cits jautajums ir par to,vai gribu un sniedzu atbildi par prasito.
pec idejas, ire ir civiltiesisks darijums starp divam pusem, ires liguma sastavdalas, objekts, summa, termins, depozits, soda naudas. thats all. pases dati,protams.
ja grib "parliecinaties´´par potencialo klientu-irnieku-var rakt, cik grib. Irniekam NAV pienakuma sniegt sos datus, jo tie ir aizsargajami.

butterfly_searcher    2 un par notariem, pusei seit komentejuso acimredzot vispar nav nekadas sapratnes, kada ir kura atbildibas sfera. notars nav panaceja visu problemu risinajumam. pie notara apstiprinats ires ligums, pakaidrosu parastajam-mirstigajam., ir ligums, kur notars ar savu parakstu ir apliecinajis, ka paraksti uz si liguma pieder tiesam sim personas, kuras to ir parakstijusas. un tas ir ari VISS.
tiesas spriedumu izpildes kārtībā izpildāmi ir tikai notariālā akta formā taisiti ligumi/vienosanas, ko parsvara standarta gadijumos neviens nedara, jo tas ir liekas izmaksas.

EleonoraRuzvelta      Visu ko vēlas ! Viņš ir saimnieks ! Pat asinsanalīzes . :) 2022-10-17 11:47

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu