Sēņu lasīšana Īrijā

...nolemts braukt neatkarīgi no izteiktajiem viedokļiem,bet varbūt ir vērā ņemama informācija...

ketija_20  1 3 es stradaju lidzigu darbu divus menesus, bet ne pie senem un ne Irija, bet viens ko sapratu- tas ir veids ka izaugt. Ja nav muljkis un doma izaugt ,tad ja pacenas un apgust valodu, paveras citas iespejas. es talak aizgaju studet un man caur to paveras cita pasaule, bet nu japacensas ir. Neko par velti nedod.

Skolniecins  1 3 Globalizācija rit pilnā sparā. Kāpēc Latvijā ir bezdarbs?

mierigais1      ...par darba trūkumu it kā nesūdzos,bet gandrīz vienmēr ir problēmas ar samaksu,visur starpnieki :(

ketija_20    1 Latvija ir bezdarbs, jo valsts nerupejas, lai butu normala politika, nodoklju sistema, veselibas sistema. Tas nozime, ka atvers uznjemumu LAtvija var kljut par nabagu. Un vel par globalizaciju runat- bagatajam valstim ir problemas ar jauniem cilvekiem, piemeram, Vacija ir pilns ar imigrantriem, bet ne visi vinji strada un ja aizbrauc ,piemeram, latviesi- vinji stradas, ari irija un anglija strada loti daudzi no LV cilvekiem. sie cilveki veido gjimenes, rada bernus, iesaknjojas, ir lojaali vietejai sabiedribai un kulturai, nerada tik lielas problemas ka imigranti un tadelj valsts ari priecajas, ka sadi cilveki tur dzivo, strada nodokljus un ja, vel kas butisks- sie berni parsvara izaug par sis valsts pilsonjiem.

kvarts  1 1 tikai sliņķis un pilnīgs idiots Latvijā darbu nevar atrast....iespējas nopelnīt ir neierobežotas, jo ja vajag atrast kādu meistaru, tad kā likums ātrākais ko var sarunāt ir pēc pusgada...

Liete    1 Ir strādāts (nepilnu stundu). Aizbraucu ar savu auto un ne-tukšu bankas karti paskatīties, kas tas ir. Tā nav aršana. Tas nav bizness. Pat filigrāni veiklajiem tā nav paradīze, jo 1) konkurence 2) kolēģi atkritumi no visas pasaules, pilnībā ticu, ka šķībacainie var naktī aiziet nogriezt visas sēnes, savukārt leiši pievākt labākās dobes ar masu, bet poļi likumīgi iedalīt labākās plantācijas savējiem 3) ķīmija, jūtīgākiem ļautiņiem nederēs 4) gabaldarbi ir shit pēc definīcijas. Jo advancētāki kļūst darbinieki, jo augstākas normas paceļ biznesmenis, lai darbinieciņš dabūtu 8 eur.
Īrijā vispār ir korekta attieksme pret darba ņēmēju, labas stundas likmes, zemākie nodokļi EU
Bet sēņu ferma ir kā republika republikā. Neiesaku nevienam.

Jan4ello1986  2   Kaa saciits-cik cilveeku,tik viedoklu! Galvenais ir motivaacija kapeec Tu vispaar pamet tik "
labo" Latviju!?! Ja motivaacija ir tikai,lai vairaak nopelniitu-tad labaak nekur nebrauc,jo var apnikt,kaa arii seenes viscaurgadu neaug-tas ir sezonaals darbs! Nu tad pareekini-bezdarba meeneshi jau neapmaksaajas! Atceros,ka pirms gadiem 17 iirijas shampinjonu lasiishana bija baigi topaa,bet tad arii maksaaja daudz vairaak,tagad jau paarsvaraa visaas ekonomiski stabilajaas ES valstiis darba samaksa ir nokritusies,jo ir citu tautu paarstaavji (nesaukshu valstis),kuri,lai dabuutu darbu piekrita straadaat daudz leetaak!

Iedegums    1 :)), tā lieta ir liels feiks ko prese uzpūta sabiedrībā, bet dodies ja izlēmi, varbūt tiksi, netici tam ka sola ka tu nu dosies un tik lasīsi sēnes un pelnīsi no sēņu lasīšanas štuku, minimālā alga ir 2x lielāka, ja kas. un netici tiem kas tur jau ir - viņi ir lielākie tavi ienaidnieki, ne draugi - tu tur būsi viņiem konkurents.

ketija_20    2 salidzinosi gan njemot- labak sezonas darbs irija par 1800 pie seenem ka sezonas darbs LAtvija par 250 eiro. atskjiriba ir?? jo kadam tie vienkarsie darbi ir jadara ari Latvija, tikai algu atskjiriba ir grandioza. un ja gana nostradats, tad var pakukot uz pabalsta, kamer atrod ko citu, kamer Latvija neko tadu neatljausies nekad- Latvija sociala sistema ir absoluts bardaks. ja es butu stradnieks paraistais, tad dotos labak senes lasit par 1800 ka Latvija par kadiem tur tiem 250 vai cik tur sanjem sezonalajos darbos kaut kur vietejos laukos. un ja nav galigi muljkis, var ko iekrat, izveidot un atrast labaku darbu, izveidot ko savu, iespejas ir krietni vien lielakas salidzinosi.

Labrador      Par darba kaitiigumu - drauga sieva straadaaja galjas paarstraades uznjeemumaa. Cehaa mitrums ,caurveejsh.Peec dazhiem meeneshie probleemas ar veseliibu pa sievieshu liiniju un ilgstosha,daarga aarsteeshanaas pa saviem liidzekljiem.Beernu vairs buut nevar.Pirms vinjas ar taaduaam pashaam beedaam norakstiitas desmitiem sievieshu , vinju nekaveejoties aizvietoja ar citu. Buut darba njeemeejam Latvijaa noziimee stiprineet izveidojushos neofeodaalo iekaartu. Un ne tikai tur.Esmu ticies ar divaam shii portaala paarstaaveem.Abas straadaaja aptiekaa.Tur vajadziiga farmaceita izgliitiiba.Abas darbaa noformeetas uz pusslodzi , kaut straadaa pilnu ,bet sanjem zem iztikas minimuma, neskatoties,ka Latvijaa ir visnekvalitatiivaakaas,neefektiivaakaas un daargaakaas zaales Eiropaa .Valda farmacijas un medicinas mafija. Ja kas nepatiik ,boss atmet - aiz zhoga tuukstoshiem gribeetaaju. Braaleens straadaaja Venstpils ostaa , kaa atsleedznieks-metinaataajs,uz rokaam minimaalaa.Arii tur sava mafija vesela kjeede starpnieku un apakshuznjeemeeju.Sachakareeja plaushas ,invaliditaate. Tur uz vienu darba dariitaaju kaudze priekshnieku , visi krievi ,kuru miiljaakais teiciens -na tvojo mesto za zaborom ocheredj zhdjot ,nado pahatj ot zari do zakata i ne pizdgjetj.

ketija_20    1 es nedomaju, ka bus gribetaju rinda, jo lielie gribetaji ir sagribeti citas pasaules malas. laukos, kuros dzivoju, ir gruti atrast cilveku par 200 eiro kas ietu stradat, jo cilveki izvelas labak braukt prom kaa mocities par 200. par lidzigu darbu arvalstis piedava pat virs 1500. tas ir saprotami. es domaju, ka tie laiki, kur vareja njemt, kad un kuru grib, lenam iet uz galu, jo drizi vares stradat berni un pensionari, jo citu vairs nebus.

mikimausins1988      es nebrauktu ko tad paš īri nestrādā?tatad nav kaut kas tur tirs!viņiem tak 5reiz vairāk maksā,bet neiet!veselību nopirkt ari nevar

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu