Trauku mazgātāja kafejnīcā

Sieviete, 50+, grāmatvede pēc izglītības, palikusi bez darba. Tagad saņēmusi piedāvājumu darbam kafejnīcā par trauku mazgātāju. Vai jūs kaunētos no šāda darba? Viss notiek mazpilsētā, kur viens otru pazīst...

slieks (2014-12-03 14:57)      Teikšu kā mana mamma kādreiz teica: nekur tā neiet kā dzīvē.
Garantijas nav nekam, un mēs neviens nezinām, kas ar mums var notikt...
Ja tas darbiņš ir vajadzīgs, tad jāstrādā un viss. Tikai vajag tikt no tās mazpilsētas domāšanas vaļā.

kokote (2014-12-03 15:44)      Galvenais: augsti paceltu galvu un nedaudz ar humoru pašai par sevi- lai tiem, kuriem vēlme iesmiet, vairs nav par ko apkārt runāt.
Zinu profesori, kura tirgū pārdeva kartupeļus...kā saka vecs sakāmvārds "ar cietumu un nabagmāju - nejoko", priecājies, ka nav vēl tā nabagmāja.
Ko tik pati neesmu skolas un studiju laikā strādājusi, protams, jaunībā tas ir citādi, bet darbs ir un paliek darbs. Varētu padomāt, ka tie smējēji apkopējas, sētniekus, kasierus u.c. vispār par cilvēkiem neuzskata, bet viņi bieži daudz godprātigāk dara savu darbu nekā viens otrs vīzdegunis.

Obelix (2014-12-03 16:05)      1) Jāstrādā tāds darbs, kāds ir. No darba nav jākaunās!
2) Ja ipriekš ir strādāts augstāk atalgots darbs, maksāti nodokļi, tad cilvēkam ir tiesības un arī pienākums izmantot valsts sociālā dienesta palīdzību. Ja šī palīdzība ir lielāka, nekā jaunā "darba" atalgojums, var kadu laiku padzīvot uz pabalsta un meklēt citu darbu. No tā arī nav jākaunās!
3) Latvijā ir daudzas nodarbes, kuras sauc par darbu. Ja uzņēmējs piedāvā "darbu", par kura samaksu nevar nedz 1 istabu noīrēt, nedz pats paēst katru dienu un vismaz 1 bērnu pabarot, tas nav DARBS. Tā ir haltūra. Ja trauku mazgāšana ir pietiekamos apjomos un par to algu var iztikt, tad tas ir darbs.

AijaT (2014-12-03 19:27)      Kas vainas trauku mazgātājas darbam.

Vucis laikam savās pieirstajās apenēs dzīvodamās nemaz neredz kas darās apkārt, kāda ir situācija darba tirgū. Speciāli apskatīju šodienas sludinājumus- no 476 vakancēm, tikai 7 Rīgas apriņķa iestādēm vajag grāmatvedi, bet, neviens no viņiem neņems provincē dzīvojošu sievieti 50+, jo dažos skaidrs ka vajag sekretāri-lietvedi-jaunuvi, vislabāk studenti, jo negribas daudz maksāt, citiem vajag ar angļu valodas zināšanām. Cik provinces grāmatveži pirmspensijas vecumā pārvalda angļu valodu.
Te būtu jāšausminās nevis par amatu, jo visi ir ļoti nepieciešami, gan sētnieki, gan sanitāres, gan tualešu apkopējas, bet gan par to, kā šie darbi tiek apmaksāti. Tos cilvēkus apzināti novirza uz maznodrošinātā vai trūcīgā statusu un protams uz 100 eiro pensiju.

A34 (2014-12-03 19:29)      Skatoties, kāda kompānija un vai Tavas rokas to iztur.

piekraste (2014-12-05 19:03)      Jebkurš darbs " v počote" :)
Tikai nu naudiņas tā paknapāk būs, jāsamazina apgriezieni :)

Aizbergs (2014-12-07 10:03)      Jebkuru var piemeklēt tāds liktenis. Viss būs labi.

Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu