Paturpinot tēmu par darbu Norvēģijā

Paturpinot tēmu par darbu Norvēģijā - skatos te atkal vesles bars kaa p. fernfahrerir, draboss utt. ir stradaajusi Norvegijaa un baigi paticis, un nopelnijusi labi utt. Tad kaada ir motivacija braukt atpakal uz Latviju un mociities te pa nesalidzinaami mazakaam alidzinaam pie taas pasas dardzibas?? Un kas vispaar ir tie, kas veel pagaidaam palikusi un stradaa tepataas Latvijaa uz daudzreiz mazaaku samaksu kaa vini dabuutu citur Eiropaa? Luzeri, kas nav spejiigi sanemties, lai ielektu aukstaa udenii un saktu peldeet?

p_p (2012-09-20 10:08)      Nu, es strādāju tepat Latvijā un nekur braukt nedomāju. Droši vien, ka kaut kur Eiropā par manu darbu varētu saņemt vairāk naudas, bet es nesūdzos, man pietiek. Piebildīšu, ka man ir augstākā izglītība, vairāku svešvalodu zināšanas un strādājusi esmu tikai starptautiskās kompānijās.
Man šeit ir ģimene un draugi, kuri arī nekur netaisās braukt, jo arī viņi visi strādā normālos darbos.
Sauciet mani par lūzeri, ja vēlaties, bet man nav nekādas vēlēšanās vīstieties ārā no sava siltā kažociņa, lai "saņemtos un lektu aukstā ūdenī"...

av2 (2012-09-20 11:29)    1 nevajag taisiit probleemu tur, kur vinnas nemaz nav. LV ir tak..tik mazinna, un tie attaalumi EU ir nelieli. Nav nekaadi dizzaa lieta, jaa jaabrauc ssanceet uz citu valsti. ASV tas vienkaarssi ir .....uz citu sstatu. Un tad pat iznaaks talaak :) Un absoluuti neviens no taa neuzpuuss probleemu.

neratni_stasti (2012-09-20 12:12)      ULTRA, tie darbi, kurus es strādāju, nav brīvi pieejami. to iegūšanai tiek rīkoti slēgti konkursi, kuros uzaicina cilvēkus no visas Eiropas, ja viņi ir iepriekš ar savu izglītību un darbu ir pierādījuši konkrētas prasmes. Tā nu ar zobiem un nagiem es nekur neturos, pats pēc sevis un savu paziņu loka spried? :P

kuks10 (2012-09-20 13:27)      normāli Norvēģijā ,ja esi darba meistars..bet ja esi melstrādnieks tad žopa- viens atbrauca atpakaļ un strādā šeit par 200.ls...

chirkainiite (2012-09-20 17:05)    1 es straadaaju Austrijaa , par savu darbu sanjemu tikpat cik vieteejie iedziivotaaji , pat par dazhiem vieteejiem vairaak, neuzskatu , ka esmu melnstraadniece, jo esmu no Latvijas , tieku labi apmaksaatas + man shaadaas taadas valodu zinaashanas , kuras sheit ljoti noveertee :)
uz Latviju netaisos braukt , kameer nebuus sakaarota ekonomika un sociaalais nodroshinaajums , uz pabalstiem ne Latvijaa ne te nekad iipashi neesmu pretendeejusi , bet te nav 4x jaapaardomaa iet pie aarsta vai slimam uz darbu .... nopirkt jaunas kurpes vai paeest , gadaa 2 x atljaujos uz Latviju aizbraukt un vasaraa arii 2 nedeelju atvaljnaajumu pavadiit tur kur sirds veelas .....
ja nu kaads veelas mani par luuzeri uzskatiit lai uzskata .... un varu tikai labu veseliibu noveeleet

neko (2012-09-20 18:00)      Kaut kā te hroniski tiek jautas divas lietas - dzīvot kaut kur vai strādāta kaut kur. Tas galīgi nav viens un tas pats... nemaz nerunājot par tiem, kas te par pabalstiem utt runā - tam ar darbu vispār nekāda sakara nav.

piparbecinja (2012-09-20 20:48)      Dzimtene ir šeit. Ir gan cilvēki, kas lieliski iedzīvojas svešās valstīs. Es apskaužu un varbūt arī pat apbrīnoju tādus cilvēkus.

piparbecinja (2012-09-20 20:59)      pa lielam arī pie mums var tīri pieklājīgi nopelnīt, tikai jāatver acis un jāierauga iespējas.

non_grata (2012-09-20 21:43)  1   čirkainā TU jau arī esi tā kas grauj to mūsu ekonomiku! protams nejūties nvainīga,bet kad viss būs sakārtojies tevi te noteikti neviens negaidīs!
...skaidri nevar saprast kas tad te īsti nav kārtībā varošiem ļāužiem!?

Zeltiite (2012-09-21 09:19)      Atšķirība ir gan - mēs, kas strādājam uz dzīvojam Latvijā, no dzimtenes jau strādajot starp robežām, dzīvojam labi arī šeit. Un mums ir izvēles iespējas - to darīt no šejienes vai kādas citas valsts. Kvalifikācijas, diplomi un starptaustiskā pieredze dod iespēju atrast darbu ārpus LV. Izvēles iespējas ir mūsu pašu rokās. Bet tie, kas stāsta, cik jauki ir pec aizbraukšanas, tātad, tikai spēj atrast darbu vai priecāties par pabalstiem tikai tur. Gribu atgādināt, ka arī Latvijas likumdošanā ir iestrādātas sociālas garantijas, kuras gan zaudē nodokļu nemaksātāji. Uzņēmumos ar daudzu miljonu apgrozījumu tiek piesaistīta kreditēšana, ES fondi utt. un neriskē ar ar nodokļu nemaksāšanu, kā arī darbinieki, kas ieguvuši atbilstošās kvalifikācijas, nelīgst darbā bez nodokļu nomaksas.

chirkainiite (2012-09-24 19:43)    1 Latvijaa visus nodokljus esmu vienmeer maksaajusi ......, bet taas sociaalas garantijas biskji smiekliigas ...

marija19561956 (2015-02-24 20:13)    2 Ari man ir kas sakams par darbu arzemes. Ziniet arzemes stradaju jau piecus gadus un lidz pensijai Latvija neatgriezisos. Ja kadam tik var mani saukt par nodeveju vai vel ka nebut. Neko neesmu nodevusi,bet bernu izskoloju,pati esmu partikusi un savejiem Latvija palidzu.Es saprotu jaunos cilvekus,kas aizbrauc darba meklejumos. Nesaprast to daudziem"gudrajiem" ,nav pasi nonakusi bezizejas situacija.Visi nevar dzivot Riga un lauciniekam ar tiem 500 eiriku vel bus jamaksa ari ire un visi komunalie izdevumi,kas paliks pari.Si izcelosana ir liela latviesu nacijas nelaime,izjuk gimenes,berni paliek arzemes un atpakal neatgriezas un kam varam pateikties par to? Vai kads no malas atnaca un ieviesa so kartibu musu valsti?Katrs cilveks velas dzivot normali,gadat par savu gimeni un kuram ir dotas tiesibas mus nicinat un dazadi apsaukat ?Katrs cinas savu iespeju robezas un lai visiem veicas dzivot labaku dzivi,esam to pelnijusi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu