Apkopējas darba atteikums dēļ krievu valodas nezināšanas.

..fakts reaals — vakar darba intervijaa Rimi atteica APKOPEEJAS darbu taapeec ka cilveex neprata krievu valodu.. [paareejaas svesjvalodas neintereseeja]

cilveex      Pie tā, ka savā zemē kaunas runāt latviski un vēlāk jacieš par sekām, tur tikai paši vainīgi.
Manā varā būtu likumi, tad par šādu gadījumu 20 tūkstošu latu sods darbadevējam. Ja firmelei jabankotē dāļ tā, tad lai bankrotē. 2x sodi un šādi gadījumu būtu vairs nekad neiespējama vēsture.

joens      Par krievu valodu apkopējai skaidrojums elementārs - apkopējas "supervaizeris" latviski neprot (vismaz ne darbam nepieciešamajā līmenī), attiecīgi, ja nesapratīs komandas, kam vajadzīgs tāds darbinieks. Savukārt "supervaizeris" nestrādā ar klientiem, tāpēc valodu zināšanas nav nepieciešamas. Lai cik tas man un daudziem citiem nepatiktu, realitāte ir tāda, ka latviešu valoda vismaz Rīgā ir mazākumā un demokrātijas pamatus visiem dikti labpatīk piesaukt.

Sonnenschein      Varbūt tas ir formālais atteikuma iemesls. Neiepatikās kaut kas cits....

arturka      atradīs, kas zin.. darba meklētaju ārā stāv rindām

ponytail      Kaadu laiku atpakalj gadiijaas buut ASV. Vashingtonaa ariidzan, tajaa, kas galvaspilseeta. Viesniicaa (visnotalj respektablaa) lielaakaa dalja isatbenju bija meksikaanietes, kas ne vaarda nerunaaja angliski. Ja ievajadzeejaas ekstra dvieli, shampuunu vai veel ko, bija ar pirkstu jaabaksta. Un tur pat aiz stuura, restoraanaa, viesmiile no Nigeerijas. Ne vaarda angliski. Esdienkartee vienkaarshi paraadiijaam, kas vajadziigs, vinja pierakstiija ciparinjus... Un visi apmierinaati! Nekaada stresa par valodas neprasmi - ne vinjaam, ne mums, ne (aciimredzot) sho iestaazhu vadiibai. Un ASV valdiibai ne tik.:)
Tas taa, piemeers paardomaam.

none      a ko lien svešā nišā? cleaneru darbus katrā sevi cienošā valstī izpilda iebraucēji.

nenopietninopietna2      Pievienojos cilvēks viedoklim! Kapēc nekur citur pasaulē krievi neuzbāžas ar savu valodu? Jo tur viņus skaisti noliktu pie vietas. Varu derēt, ja šis otrās valsts valodas pasākums viņiem izies cauri, tad arī visi latvieši būs spiesti runāt krieviski un valstī valdīs tikai viena valoda - krievu.

hefny      hmm
krievu--un politiska piegarša,jo T.s.krieviski runājošie ir:poļi,lietuvieši,baltkrievi,ukraiņi,tie,kas sevi dēvē par ebrejiem pēc 45.gada,uc,-tātad ,ja cilvēks runā ukraiņu val,-tad šam--politiski `"zazombējušies"`uzspiež kievu valodu-īpaši skarot jomu--kur jāmazgā grīda-kaut kurlmēmam esOt,cilvēku pazemojot un noraidot ši cilvēka validas prasmi valsts valodā,dzimtajā valodā+angļu,varbūt fr!!!
domājams,-šis precedents prasīt prasās-pēc rīgas domes un Valstisko ,kā arī cilvēktiešibu institūciju skaidrojuma,vērtējuma.pat indusi,turki,arābi Latvijā bRĪVI pārvalda -raksta un runē Valsts valodā/t.i.-latviešu valodā/.Kaut kāds --mistiski mītiskais-it kā augstais krievu īpatsvars Rīgā vai biznesā--nedod tiesības kādu cilvēku nepieņemt darbā--pārkāpjot Valsts valodas likumu-ja saimnieks nemāk+negrib runāt valsts valodā,tad lai masā par to sodu un savu negribēšanu patur pie sevis/vai dodas prom,vai beidz biznesu,kur jelkāda saskare ar cilvēkiem utt/,jomkāda valstij nELOJĀLA cilvēka,reizēm pat Krievijas pilsoņa iegriba--nedrīkst būt saistoš un reabilitējāms pasākums-pārkāpums Latvijas pilsonim vai Valsts iedzīvotājam.
šo jautājumu-jāoiesniedz valodas komisijā ,vai cilvēktiesību instancē:kā var būt,ka Valsts valodas vietā,paskatoties uz tieša darba aprakstu,-vai ši prasība ir tiesiski likumīga un normāla!
jo šis cilveks nav deputāts K.......,kam jāprot valsts valoda--BET NEPROT 20 GADU LAIKĀ-ŠITO JAUT.VAR SUTĪT UZ vALSTS KANCELEJAS VALODU UC ATBILDĪGO BIROJU+RAKSTISKU ATBILDI
sAPRASTU,KA EIROPAS SAVIENĪBĀ-PIEPRASĪTU FRANČU-ANGĻU--PIEM NOTHING SPECIAL PIEPRASĪT UC!

izshautais_rieksts      nu gan tipiska latviesu domasana, ja da ja, savaa kislakaa. austrija par sleposanas instruktoru ne tik vien stradadaat nevar, bet licenzi nevar dabuut, nezinot veel kaadu citu valodu bez vaacu. tieshi austrijas pilsonji, ja kas.

nenopietninopietna2      Izshautais_rieksts, vai Austrijā var dabūt slēpošanas instruktora, vai kādu augstāku amatu bez vācu valodas zināšanām? Kā tas nākās, ka veikalā vadītāja nezin un nesaprot valsts valodu? Un nejauc lietas! Viens ir zināt svešvalodas, bet pavisam kautkas cits - uztiept savu valodu kaimiņvalstij. Es to nosauktu, par kluso okupāciju!
Man nav problēmas nedz ar krievu valodu, nedz angļu valodu, abas brīvi pārzinu, bet es nevēlos savā Latvijā runāt svešā mēlē!

Effy      es nesaprotu, par ko te daži šūmējas un piesauc nez kādus pārkāpumus?
tas, ka citās darba vietās kā obligāta prasība ir perfekti zināt nagļu valodu, jo vadība ir angļu valodā runājoši cilvēki, visi rīkojumi un uzskaites arī šajā valodā, tas nevienā sašutumu neizraisa. bet par krievu valodu nez kāpēc šūmējās.

ja runājam konkrēti par šo gadīkumu, tad te ir jājautā, kad apkopējas darba laiks - veikala darba laikā vai pēc tā. ja veikala darba laikā, tad manuprāt tā ir normāla prasība zināt krievu valodu, jo var gadīties tieša saskarsme ar veikala apmeklētājiem.
tas, ka cilvēks runā krieviski un nevis latviski, vēl nenozīmē, ka viņš ir te dzimis un dzīvo visu mūžu. varbūt tas ir kāds studenst no ārzemēm, varbūt kāds tūrsts, varbūt cilvēks, kas atbraucis darba darīšanās utt. katrā ziņā diez vai veikals ir tā vieta, kur skaidrot jautājumus par valsts valodu un par vajadzību vai nevajadzību runāt citās valodās.
mani personiskie novērojumu rāda, ka tieši jauni cilvēki (25-) nezin šo valodu.

0000      Chto? Russkij ne znajem?!?!?! Ndaaaa......
Nu togda pustj sidjit doma i uchit! Prigoditsa!

av2      ponytail - tici man, ka taa nigeeriete peec pusgada runaas angliski :) Ar garantiju.Visi kaakdreiz saak straadat bez valodas zinaassnaam ameerikaa. Iebrauceeji, es te domaaju.Jo, IR JAASTRAADAA, lai vareetu apmaksaat dziivi, arii valodas studijas tajaa skaitaa.

piparbecinja      ko par to saka darba inspekcija?

mojito      Effy: domaaju,ka apr anlgju valodu neshuumeejaas,jo taa nav masveida paraadiiba,ka taadas prasiibas buutu. Ja katraa otrajaa darbavietaa,uz taada tipa poziicijaam kaa apkopeeji vai seetnieki prasiitu anglju valodu,domaaju tauta taapat shuumeetos.
Anglju valodu prasa tikai kuru ir tuuristi,lielos starptautiskos uznjeemumos(bet arii neticaas,ka tur ,piem. lielaa auditorfirmaa apkopeejai prasa anglju val,jo boss nerunaalatviski : ) , restoraanos varbuut un tas pamataa viss.
To anglju valodu jau arii ne visi maak,bet " Hello, mynama Borat" nav iisti anglju valoda :D

Effy      mojito, es te nesen nodarbojos ar darba meklējumiem. tiesa gan ne pārdevējas, bet citā amata. tad lūk - 8 no 10 sludinājumiem prasība ir zināt angļu valodu ļoti labā līmenī. mans darbs ir saistīts ar uzņēmuma iekšējām finansēm.

ponytail      av2 - tici man, es ASV esmu pavadiijusi gana daudz laika un ;joti dazhaadaas vietaas, lai man nebuutu iluuziju par to, ka tur itin labi var izdziivot ljautinji, ka visu savu muuzhu ne buu ne mee angliski neiemaacaas!:)
Starp citu, katraa ASV policijas iecirknii ir jaabuut vismaz vienam spaaniski runaaajosham virsniekam. Un Mirandas tiesiibas vinjiem arii ir nodrukaatas gan angliski, gan spaaniski.
Staasts sheit ir par kaut ko citu. Latvieshiem vajadzeetu vairaak domaat par to, kaa vinji pashi savu valodu lieto, ja nu ir taa dedziigaa veelme to saglabaat. Man, vismaz peedeejaa laikaa, ir visai pamatiiga paarlieciiba, ka tautieshi nav pelniijushi nedz valsti, nedz valodu, nedz ko citu, kas jau nu pie tautas sveetumiem skaitaas. Taa vienkaarshaa iemesla deelj, ka vinjiem tas nav vajadziigs.

ramus      Pēc vēlēšanām viss mainīsies.Latviju latviešiem 2011-08-10

remboss      Latvijas valstī valsts valoda ir LATVIEŠU valoda. Tas, ka tu nemāki krievu valodu nav šķērslis lai man atteiktu darbu. Par to, ka man atteica darbu dēļ krievu valodas nezināšanas, ir tādas iestādes kuras var par šo atteikumu painteresēties citādā veidā. Ja tā ir krievu kompānija kas nodarbojas ar saviem pasūtījumiem vai iepirkumiem kur krievu valoda ir dominējošā un obligāti vajadzīga tad es izvēlos, iet tur strādāt vai neiet. Šinī gadījumā RIMI nav krievu tirdzniecības tīkla veikals un par cik atrodas Latvijā tad valoda ir LATVIEŠU, apkalpojošam personālam. Tāpēc mūs latviešus par stulbiem tura katrs kurš tik nav slinks. Kur desmit Latvieši un viens krievs tā visi runā krieviski. Jo viņam uzdirst uz tādu Latviju un tās valodu.Tā kā gudrie auni, ja paši tādi esat tad arī saņemat ko gribat. Krievi, kas ir cilvēki protams, sen jau nerunā krieviski bet latviski. Un ļoti skaidri un saprotami. Viņi saprot, ka jārunā tās valsts valodā kurā dzīvo, bet šeit vēl viens otrs auns latvietis saka, ka man jāmāk ir krievu valoda un tajā vēl jārunā. Es krievu valodu pārvaldu perfekti bet man nav jārunā svešā valodā savā zemē.Ja sadomāsu aizbraukt uz Krieviju tad tur arī runāšu krieviski. 2015-03-09

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu