Apkopējas darba atteikums dēļ krievu valodas nezināšanas.

..fakts reaals — vakar darba intervijaa Rimi atteica APKOPEEJAS darbu taapeec ka cilveex neprata krievu valodu.. [paareejaas svesjvalodas neintereseeja]

prusacins    1 te latvijā ir absurds šajā jomā.... ! pilna Maxima ar krievietēm..kas uzreiz pie kases sāk runāt krieviski nevis valsts valodā! šajā gadījumā ...netiek te izklāstīta taisnība līdz galam.... kas pieņēma darba interviju..vai pa tiešo vai starpnieks! var būt personīgi motīvi cilvēkam! principā var griezties aizsardzības birojā..lai pamato kādēļ tieši krievu valodas nezināšanas pēc atsaka.. ja tas tā ir! krievu valoda ir svešvaloda mūsu valstī! katram zināt to ir viņa izvēle..atkarībā kur mērķē pats cilvēks! k`;adēļ neprasīja bušmeņu valodu.... tas, ka krieviski runājošie vairāk apkārt..tā ir tiaki vēstures attīstības gaita.. tas nevar būt iemesls..ka prasa krieviski! amerikā 40 miljonu spāņu....tur neprasa zināt spāniski.. tur spāniem jārunā angliski, ja grib strādāt,.. bet mums viss otrādi!

Dzastina      Piemirsi vēl piebilst, ka prasība, augstākā izglītība - OB-LI-GĀ-TA!!!!!!!!!!!

CatNap      reizem par atteikuma iemeslu min pirmo, kas ienak prata..proti, nav jau garantijas, ka krievu val.nezinasana bija patiesais atteikuma iemesls.
(bet ja bija, tad pats jau pateici- attiecigas nodalas vad. ir krieviete, vinjai svarigi viegli komunicet ar padoto -par etiku te nediskutesim)

leone      Varbūt valodas nezināšana bija tikai iegansts,oatiesais iemesls -kaut kas,kas nepatika pašā cilvēkā.Ne jau konkrēti par šo cilvēku,bet vispār runājot-vai tad latvietis ir jauks un derīgs cilvēks pēc definīcijas? :)

STELLA15      Nu ja ir bezdarbs, tad loģiski, ka no apkopējas var paprasīt ne tikai krievu valodas zināšanas, bet arī maģistra grādu sabiedriskajās zinātnēs! Kautkādai atlasei taču ir jābūt! Uzvar labākais, gudrākais, stiprākais. Un vispār šis jautājums par krievu valodu tiek mākslīgi uzpūsts, lai novērstu uzmanību no tiešam svarīgām problēmām, kas veicina tautas iznīcināšanu. Es ikdienā ļoti daudz strādāju ar cilvēkiem, nez kāpēc praktiski visi krievi, kas nāk pie manis ļoti cenšas runāt latviski un ar panākumiem. Jaunieši runā pavisam labi, bet arī vidēja vecuma un pat ļoti veci cilvēki cenšas to darīt. Tāda ir mana pieredze pēdējos 10 gados noteikti.

LaskovijMerzavec    1 Manuprāt viss ļoti saprotami -

Ja vadītāja nezina latviešu valodu, tad viņa nevar vadīt to APKOPEJU, jo tā nesaprot viņas valodu un paņems tādu, kas saprot, ko vadītāja saka un ko liek darīt...

JurisK      Ja darba sludinājumā bija tāda prasība - zināt krievu valodu, tad viss OK. Ja nē, un, ja nebija cita iemesla, tad vairāk par fui tai vadītājai - krievenei grūti ko piesiet. Ja nu vienīgi nevienādu attieksmi tautības dēļ, ej uz darba inspekciju un raksti sūdzību.

SievieteMelnaa    1 bleksvienam cepums :)

Secinu, ka cilveekam ir atteikts darbs taadeelj, ka vinjsh nebuus speejiigs saprast noraadiijumus, kurus dos priekshnieciiba, kura prot runaat tikai krieviski.

peleecis      neba nu krievu valoda pie vainas, bet gan tas, ka intervētājam neradās pārliecība, ka šis vai šī jaunietis/-e būs tā, kas ilglaicīgi strādās un priecāsies par darbu.
vai arī pārāk tūļīgs/nevīžīgs/pārāk uzcirties utt. izskatījās.
par to vajadzētu padomāt priekšdienās.

Vucis      Neticu, ka par vadītāju veikalā varētu strādāt cilvēks, kas neprot latviešu valodu, jo, atšķirībā, no darbinieces-latvietes, nelatvietei ir OBLIGĀTI jābūt apliecībai, kas apliecina valsts valodas zināšanas.

Diemžēl apkalpojošā sfēra ir tieši tas lauciņš, kur bez, kaut minimālām, krievu valodas zināšanām vienkārši nav ko darīt. Tas nav valsts sektors, kur kačāt pravas par oficiālo valsts valodu. Klients ir klients un klientam ir nauda. Sekojoši algu nodrošina tieši viņš un, ja viņam kas neiepatiksies, - aizies uz nākamo veikalu.

Starp citu, neatceros nevienu gadījumu, kad pārdevēja nebūtu sapratusi latviešu valodu. Meibī jums tur, Rīgā, pieņemts tā izpaust savu nacionālo identitāti.

geyser      Esmu tikai dzirdējis par šādiem gadījumiem un neredzu tur neko nosodāmu.

Just_      Vuci, tu tiešām tici, ka visi, kuriem ir apliecība, tiešām zina to valsts valodu attiecīgā līmenī?! Nu, tad es tevi varu iepazīstināt ar personām, kurām ir apliecība par valodas prasmi augstākajā līmenī, bet kuras nespēj saprast pat savu horoskopu latviešu avīzē, par kaut ko sarežģītāku vispār nerunājot.

joens      Nu vieni vienīgi ierēdņi komentētājos salasījušies ... par reālo dzīvi pat pa ausu galam nav dzirdējuši. Personīgās izjūtas ir tuvu tam, ka Rīgā, kā krievvalodīgie paši izsakās, visi latvieši strādā valsts pārvaldē, bet reālo darbu dara krievvalodīgie. Attiecīgi, ja kāds latvietis sasparojies būt strādnieks, tad bez krievu valodas zināšanām nevarēs pilnvērtīgi strādāt, jo gan kolēģi, gan priekšniecība būs vienvalodīga. Ir jomas, kur latviešus ar uguni neatradīsi.

orange      tas jau ir izrunāts un liekas ka likumprojektu saeimā bīda par to, ka aizliegs pieprasīt ne eiropas savienības valodu zināšanas LV.

tas labi.

orange      cita starpā radiniece, studente no Latvijas latviskākās pilsētas Smiltenes, kurā 3 dzīvojošie krievi runā latviski, tikko stājoties darbā JYSK saskārās ar šādu problēmu. Vadība krievvalodīga, rīkojumi krieviski, ja nesapratīs , pirmā kandidāte uz atlaišanu.

vot, tev brīva Latvija :)

mojito      Taas jau vel meerenas prasiibas,citur prasa arii anglju valodu klaat! Es pieljauju,ka cilveeks varbuut nemaacijaa skrievu valodu nevis principa peec,bet varbuut ir ieceljojis no pilseetas,kur krievu tikpat kaa nav,un ja ir,tad visi runaa latviski-taadi ir ne mazums.
Bet nu vispaar jaasaka,ka apkopeejam zinaat sveshvalodas nav vajadziibas,galvenais-prasts savu amatu.

huligansshortos      Nevis cilvēktiesību, bet darba likuma pārkāpums.
Ja nemaldos, var vērsties darba inspekcijā.
Man būtu ļoti interesanti paklausīties darba devēja argumentāciju kādēļ apkopējai ir jāpārvalda svešvaloda.
Es atvainojos, bet veikala uzkopšana notiek ārpus darba laika, pa kam apkopējas izredzes uzrauties uz klientu ir smieklīgi mazas.
Vienkārši priekšniecība pati necērt valsts valodu un kā likums, maximā kolektīvs vispār pamatā runā krieviski.
Tā ka pat ja to cilvēku pieņemtu darbā, jautājums paliek, vai viņš tur vispār normāli varētu strādāt un komunicēt ar kolēģiem, ja pārējie necērt latviski.

Ja ir vēlme kasīties... jādodas uz darba inspekciju.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu