Vai ir vērts strādāt?

Lieta tāda, ka es jau 2 gadus strādāju lielā firmā bet tikai pa naktīm. Vēlos uzzināt citu domas - es rakstu pavadzīmes darbs ar datoru. Strādāju katru nakti brīvdiena tikai sestdiena. Bet man ir 2 mazi bērni (5 un 9 gadi) kurus principā neredzu. Viņi 16:15 brauc no skolas - es eju uz darbu. Un tā au2 gadus. Alga man uz rokas ir ap 250Ls. Vēlos padomu - vai tas ir to vērts? Palaists garām bērnu bērnību un viņu svarīgākos dzīves brīžus un bojāt veselību (jo tomēr tas ir nakts darbs)???

irgo (2011-02-08 07:41)      Viņi 16:15 brauc no skolas - es eju uz darbu.
...manuprāt tas nav nakts darbs, bet gan vakara maiņa.....

marija19561956 (2011-02-08 08:17)      Gruti mums dot jums objektivus padomus,nezinam dazadus blakus apstaklus.Izveli varat izdarit tikai un vienigi jus pati.Lai jums veicas.

EWA_I (2011-02-08 08:21)      Pirmām kārtām Tu pilnīgi noteikti neesi nodarbināta atbilstoši LR likumdošanai. Arī Latvijā par nakts darbu pienākas dubulta samaksa, tāpat par virsstundām, ir notiekts stundu skaits nedēļā, un pat virsstundu skaits, par kurām ilgāk nedrīkst strādāt. Darba likumu palasi - ja jau tiec pie interneta, atradīsi!! Rodas jautājums - vai Tu vispār strādā oficiāli??
Otrām kārtām - manuprāt Tev ir zirga veselība strādāt šādā režīmā un ritmā!! Neiet runa pat par bērniem, bet par Tavu veselību - cik ilgi pietiks spēka??
Un tagad saliekam visu kopā - agri vai vēlu veselība Tev būs sabeigta. Ja strādā neoficiāli - nekādu sociālo garantiju Tev NEBŪS!! (nu labi, vēl var pastrīdēties, cik liela tā ir tiem, kas strādā oficiāli, bet nu tomēr!!)
Es domāju, ka šādi var paraut krīzes situācijā - piemēram, ja vīrs pēkšņi pazaudē darbu, vai kaut kas tāds. Bet stabilai dzīvošanai pamazām jāmeklē citas alternatīvas. Pašas dēļ!! Citādi drīz jutīsi, ko nozīmē Latvijā izplatītais joks, ka par to, ka nav vērts uztraukties cik lielas un kādas būs pensijas, jo tāpat līdz tai nenodzīvosi.

Jason (2011-02-08 08:30)      Tas nav to vērts, ja tev ir iespēja dabūt citu darbu vai iztikt nestrādājot. Tas ir to vērts, ja tev nav citu iztikas līdzekļu un iespēju dabūt citu darbu.

Just_ (2011-02-08 08:42)      Nakts darbs katru nakti?! Interesanti, kura ir tā "lielā firma", kurai vajag vadīt datorā pavadzīmes un kura šitā čakarē cilvēkus? Maksima? Rimi? Droši vien...
Par jautājumu - ja tev nav citas (reālas!) iespējas nopelnīt, tad vienīgais, ko tu palaidīsi garām, ir tavu bērnu izsalkušie skatieni un šņuksti, atkal nedabūjot kaut ko tādu, ko viņiem tik ļoti vajag un gribas. Tās amerikāniskās runas par skolas teātra izrādes un sporta spēles garām palaišanas traģiskumu ir ļoti skaistas - ar noteikumu, ka ir, ko likt galdā. Jāsamierinās un jāstrādā. Un bērni vēlāk noteikti sapratīs, kāpēc tev tas bija jādara.

elina_baumane (2011-02-08 09:11)      latvieshi....

AmanitaMuskaria (2011-02-08 09:17)      kaarteejais neta pufelis un izgudrojums.
cilveeks nemaz fiziski nav speejiigs 2 gadus straadaat pa 250-300 stundaam meenesii.:D
un kur nu veel taads, kuram maajaa 2 beerni, viirs un veel atliek laika pa oho dziivoties.:D

elina_baumane (2011-02-08 09:35)      un viirs izskataas karteejais haljavshiks ....majas lapas taisa majaas pfff ...lai iet straadaat, un majas lapas pa naktiim taisa

tiritomba (2011-02-08 09:36)      ... ir izvēle, - nestrādāt vašše.
ir noteikumu projekts, ka bezdarbnieku pabalstu maksās nevis 9 menešus, bet 6 mēnešus ... pēc tam vispār varēs zobiņus vadzītī kārt ...

es, protams, arī "baltu aci" skatos uz savu drušku, kura pelna 2 X vairāk par mani, un viņas vīrs par manējo arī 2 X vairāk, bet vai mana kaulainā acs maina situāciju? nē, nemaina. ja nevaru izmainīt apstākļus, tad atliek tiem piemēroties. pirmais izdzīvošanas princips.

lykke (2011-02-08 10:12)      bērni - tos nevar salīdzināt

pieļauju, ka dzīvē tev būs brīži, kad tu to ļoti rūgti nožēlosi (neizplūdīšu garos emocionālos izteicienos). varbūt pat sajuksi prātā ja pēkšņi sapratīsi, ka par 250 latiem mēnesī tu esi pārdevusi skaistāko, kas cilvēkam var piederēt - redzēt savus bērnus augam. un kaut kad tu pēkšņi sapratīsi (tev pieleks, piekāps utt) ka laiku vairs nevar atgriezt

protams ar noteikumu, ka tas tevi interesē ...

Vucis (2011-02-08 10:22)      Dīvaini. Nakts darbs ir no 22 - 6 rītā, ar piebildi, ka šajā laikā tiek strādāts vairāk par 2 stundām. Respektīvi, ja maiņa ir no 16 - 24, tad tās 2 stundas vēl neskaitās pie nakts darba. Ja es būtu tavs darba devējs, tu pie manis strādātu precīzi līdz 23:50. Ja kāds ir muļķis un riskē ar savu galvu nodarbināt maiņā no 17 - 01 un atļauties nemaksāt par nakts darbu ar paaugstinātu stundas tarifa likmi, tad es nesaprotu, kādēļ tā vietā, lai oficiāli risinātu šo jautājumu, ir cepts šitentāds topiks.

Neesmu vairs tik ļoti kompetenta DL jautājumos, bet, manuprāt ir ierobežojumi, kas neļauj nodarbināt tikai naktīs. Piedevām sievieti, kurai ir bērni.

Decijs (2011-02-08 10:37)      Manuprāt, saprātīgi ir meklēt darbu un kad parādās kāds piedāvājums, kas ir pievilcīgāks par esošo, tad mainīt.

Domaju ka taa

wip4 (2011-02-08 10:48)      Amanita - tu pat iedomāties nespēj uz ko cilvēks ir spējīgs, ja mājās ir bērni. Pat 10gadus katru nakti strādāt un pa dienu vēl mājāssaimniecību uzturēt.
Par darba inspekciju tagad var pat nesapņot, jo tā ir iestāde, kas atbrauks kontrolēt kaut ko tikai tad, ja kāds būs miris darba vietā.
Algu arī pie mums nosaka nevis likums, bet darba devējs un ja neesi apmierināts - durvis ir vaļā.
Izvēle vienmēr ir paša rokās....

Palomino (2011-02-08 11:07)      Grūti ko reālu ieteikt nezinot Tavu izglītību un profesiju. Par nakts darbu šķiet maza samaksa un ilgstoši strādāt pa nakti nav prāta darbs. Tad jau labāk meklēt citu darbu, kur pa dienu jārukā ar kaut vai pārdesmit latu mazākiem ienākumiem.

Tessa (2011-02-08 11:21)      nevar but,ka tu strada no,pienjemsim,17.00 liidz 6.00 riita.tatad-vai nu ta ir vakara mainja,vai nu tev ir jabut darba ap 10 vakara,ka jau nakts mainjas stradajoshiem-pirmais.
otrais.prieksh Liepajas 250Ls uz rokas ir normala alga.un ja vel majas ir otrais pelniitajs,izdziivot var tiiri labi,Grobinja arii nav tik lieli maksajumi par dziivokljiem.paskaitiet pashi-gan stundas,gan algu,briivdienas arii ir.ja nav briivdienu un apmaksats atvaljinajums,maksati nodoklji,tad gan ir jasaka uztraukties.a tie gudriishi,kuri iesaka meklet citu darbsu-ludzu,brauciet shurp un sameklejiet:))parsvara maksa minimalo,ta ka nav vinjai,ko gausties.
nevar cilveks iet uz darbu 16.15 un nakt majas septinjos no riita,fuflo.un darba inspekcija Liepaja arii ir ljoti modra.

Just_ (2011-02-08 11:42)      Tessa - ticamākais, ka nekāds darbs nakts maiņā tur nav paredzēts (darbs sākoties puspiecos). Ir paredzēts pēcpusdienā/vakarā ievadīt datorā pavadzīmes, bet tas, ka operatora netiek galā līdz pusnaktij, jau ir viņa problēma. Ļoti iespējams, ka agrāk šo darbiņu uz maiņām darījuši divi operatori, kuri tagad "optimizēti". .

tiritomba (2011-02-08 11:52)      lai kaut ko precīzu pateiktu ir jāzina: cik pavadzīmes Tev jāizraksta, kādas pozīcijas mēdz būt uz pavadzīmes (vai 2-3 ieraksti, vai 20-30 ieraksti), vai pasūtījums jau saskaņots un tas ir TIKAI jāizraksta, cik pavadzīmes jāizraksta kopumā, vai pavadzīmju rakstīšana ir arī pasūtījuma pieņemšana ("sēdēšana uz telefona").
cik man zināms, tad pārsvarā maiznieki veic vakara pasūtījumus, lai maizes masīnas var kustēt nākamajā dienā 4-5 pa loku ...
kad būs zināmi izejas dati, tad varēs secināt par darba apjomu, un adekvātu atalgojumu.

Forbes (2011-02-08 13:32)      Vīrs norakstāms:(

k_dze (2011-02-08 14:06)      uzskatu, ka viss kas ir bērniem vajadzīgs, ir savu vecāku mīlestība. Bet lai mīlētu, nav obligāti jābūt klāt. Daudz redzēts bērnu, kas cieš no savu vecāku klātbūtnes, jo vecāki ir ļauni, vienmēr neapmierināti ar dzīvi, nerunājot jau par tiem dzer, pīpē, nerūpējas par saviem bērniem, izmanto bērnus savtīgos nolūkos...
Tāpēc, nedomaju, ka nakts darbs būtu traucēklis bērniem, tikai savai veselībai gan tas kaitē....

saullla (2011-02-08 15:23)      domā ātrāk vai ir vērts....citadi paies vēl 10 gadi,un tad teiksi,,bāc a vajadzēja ta tomēr toreiz ko mainit...

Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu