Necieņa pret padotajiem

Kādu dienu staigājot pa lielveikalu, dzirdēju netīšām kā nodaļas vadītāja pazemoja strādnieku, saucot to par kropli un vārdu sakot, izsakoties reāli necenzēti. Kad parunāju ar vienu no pazīstamiem, kas tur strādā, teica, ka tas ir "normāli"- mūsdienās tā ir, ja vēlas strādāt, tad jāslauka kaut pakaļa, tā atbildēja man. Vēl vairāk kādā pasākumā noklausījos netīšām sarunu, kur divi celtniecībā strādājošie apsprieda tēmu, kurā darbadevējs savus darbiniekus sauc par vergiem vārda tiešākajā nozīmē un kad tie protestējuši, šis teicis, ka viņi var lasīties, jo vietā būs vienmēr jauni, kas strādā. Saprotu, ka šajā laikā darbadevējs var uzvesties kā vēlas, jo viņš ir tas, kas nosaka visu. Bet vai tam ir kāda cilvēciskā robeža, kuru tomēr nevajadzētu pārkāpt? Vai ir adekvāti lamu vārdiem pazemot zemākstāvošu, piemēram, apkopēju, kura tāpat ir vajadzīga, jebkurā vietā? Brīžiem šķiet, ka darbadevēji cilvēkus uzskata par suņiem u necilvēkiem, ne par cilvēkiem. Vai ir reāls pamats tā domāt un vai tas, ja cilvēks strādā zemāku amatu ir kaut kas pazemojošs un nosodāms?

Krasula    1 Tā ir visatļautība no darba devēja un, kā jau iepriekš minēts, darba ņēmēja necieņa pret sevi, pieļaujot šādu izturēšanos. Protams, var būt gadījumi, kad darbinieks ar savu rīcību jeb attieksmi pret darbu izved no pacietības kādu ar vājāku nervu sistēmu apveltītu darba devēju jeb starpnieku- vadītāju. Bet tas nav attaisnojums. Pret labiem un grūti aizstājamiem darbiniekiem domāju, ka attieksme tomēr ir godbijīgāka. Cilvēka vērtēšana pēc ieņemamā amata, manuprāt, ir augstprātības un aprobežotības izpausme.

riks       foto man ar priekšnieci paveicies - šad tad saka (paši jau iemācījām!): "jums gan laba priekšniuece!"!
bet ir bijuši visādi zābaki arī par priekšniekiem. smagi apsaukājušies gan nav.
ieteicamā literatūra bildē! (priekšniece iedāvināja!)

garaamejoshais    2 Ja cilveeks ir tik stulbs, ka ljauj shaadaa veidaa tirst sev virsuu tad pats vainiigs..

Ne tikai ir vispaar pienjemtaas normas, cilveeciskaas robezhas, bet arii normatiivie akti.. Var to sarunu ierakstiit un doties pie augstaakstaavoshas vadiibas, kaa arii uz policiju ar iesniegumu (jo vairaak apvainotie nabadzinji, jo olabaak), peec kaa vainiigaa persona tiks saukta pie atbildiibas par siiko huligaanismu, par ko atbildiiba paredzeeta LAPK 167. pantaa. Taapat ne par ko atlaist tik vienkaarshi nevar,, no seerijas nepatiic, lasies. Ir liigumaa skaidri noteikti pienakumi utt. Taaka galvenais ir nemiizt, darbadeveejs nevar atljauties nemaz tik daudz kaa iedomaajaas te viens otrs..

Un galu galaa, ja notiek shaada veida apaukaashanaas rupjiem, cienju aizskarosghiem vaardiem, var arii pa purnu sadot :)

selnija_      Ketij, meitēn, par papildus darba pienākumiem pat nerunāsim. Tas šajos laikos ir pie normas, tā tam jābūt, klāt arī algu samazināšana un tādi darbiņi par kuriem pat mutiska vienošanās nav bijusi. Tādi laiki, ko lai dara. Ja nepatīk, var iet meklēt darbu citur. Bet ja mani kāds par kropli apsauktu, tad gan bremzes nenoturētu... tas ir fakts, zinu sevi.

marmorakaraliene    1 Ne nu sociālisms, ne kapitālisms pie vainas saucams - šādās situācijas satiekas parasti divi - dva sapoga para - ar vienādu intelekta līmeni, tikai nejaušības pēc nonākuši pretējās "nometnēs". I viss stāsts.

garaamejoshais      ketija_20 (2010-10-04 21:11) viedoklis

Uj un tev droshi vien skauzh?:D

Da labi, tikai nevajag..es shaadiem gadijumiem neticeeshu nekad :D Ticeshu tikai, ka kaada/s taa paaugstinajaumu dabuun..

Ja vien nav bordelis :)

Un Tu vispaar paarspiilee un staasti pasakas.. kaadi 120 lati, kad minimaalaa ir 160ls neapliekamais minimums... Beidz te rakstiit briinumus, ko pa ausu galam esi dzirdeejusi - "runaa, ka taa tagad esot".

Da nav tik traki

Giga1970      Uz vērtīgu kadru neviens darba devējs nekad "savu žulti" neizgāzīs...

chiksis      JA TU BŪTU DARBA DĒVĒJA,TAD TU SAPRASTU AR KĀDU KONTINGENTU IR JĀSASKARĀS,TU NE TIKAI LAMĀTOS,BET...IESAKU NOSKATĪTIES NAŠA RAŠA.

Ingaxx      Ir cilvēki, kuriem vienmēr deguna priekšā durvis aizcērtas, kurus visi abižo utt., un ir tādi, kuri to nojauzdami izmanto šo apstākli pēc pilnas programmas. Bet mēs nenolaižamies līdz viņu līmenim un cienam apkārtējos, vai ne?

Ingaxx      Un jāpiekrīt arī faktam, ka labs un vērtīgs darbinieks nedos iemeslu vai iespēju pazemot. Bet kontingents ir krāsains, arī tiesa.

Torpedo    1 Nekad neietu pie privaatajiem straadaat! Tad jau labaak paiku gruzkastees mekleet! Viniem liekas, ka par to nozeelojamo aldzinju vini tiesaam sev peramo zeenu, vargu un sex ogjektu vienaa personaa nopirkusi!

janjchukss      ......piekrītu rakstītajam,tā tas tagad ir,viņi jūtas kā mazie ķeizariņi...vajaga ļoti stiprus nervus un izturību,arī mums darbā bija tāds priekšnieciņš,bet ārpus darba
telpām mēs viņu mazliet pārmācījām un puisis saprata,tagad nerunā ar mums,bet darba uzdevumus katram raksta uz papīra!Tā lūk!

Polus    1 Nepiekrītu šeit izteiktajai tēzei par to, ka "tas ir kapitālisms". Ne jau ekonomikas sistēmas uzbūve ir pie vainas, bet gan elementārs indivīdu kultūras līmenis. Ēzelis, ietērpts lauvas kažokā, ir un paliek tikai ēzelis, tāpēc cilvēks ar zemu intelektu un kultūru tāds arī paliks, lai kāds arī tam nebūtu amata nosaukums.

Ja skatās no menedžmenta viedokļa, tad kultūra, kurā korporācijas vadītājs pieies pie apkopējas, pajautās, kā klājas, un pateiks, ka viņa dara ļoti nozīmīgu darbu, ir sastopama Japānā. ASV un Eiropā tas nav izplatīts fenomens, nemaz nerunājot par bijušajām padomju valstīm.

rozamunde      chiksis (2010-10-04 21:50) personīgā pieredze
Varbūt ir vērts izvēlēties darbiniekus, kuriem kultūras līmenis ir augstāks nekā darba devējam? Kādam droši vien tie ir neaizsniedzami augstumi./nekā personīga/ Nepiekrītu arī tam, ka priekšnieks nu tik aurēs uz katru un ik vienu - būs uz ko aurēs, būs kam roku paspiedīs. Darbinieki šādu attieksmes dalītāju diži necienīs. Taisnīgam jābūt.
Un vēl - ir nācies redzēt ko dara tagad darba devēji ar līdzīgu attieksmi pret darbiniekiem.

bitite27      Pilnīgi piekrītu chiksis- labu strādnieku ir ĻOTI maz! Nezinu ,kā tas izskatās pilsētā ,bet laukos katrs sū.. uz kociņa tēlo personību!Tiesības zin visi-pienākumus -ļoti reti kurš!Darbu darīt negribas-nauda patīk ļoti!

psychobitch      profesijai kolektīva vadītājs ir jābūt talantam, to nevar iemācīt...

dabonams      Dzīve ir skarba,jaunisceptie uz tētuku un mammuku naudas tikušie par darba devējiem lielāko ties ir pēdejie kretīni.Cilvēks,kas par darba devēju ir izkūlies ar sūru darbu tādas cūcības neatļausies.Kaut gan starp darba ņēmājiem ir arī tādi,kas ar savu kretīnismu no pacietības izvedīs jebkuru.Ta kā kokam ir divi gali,nevar visus gadijumus likt par vienu kārti.

inkypinky      Arī piekritīšu-kā pieļauj..
Tagad jau arī tas vadītājs nav nekāds lielais pelnītājs,arī viņu ņem priekšā pēc pilnas programmas augstākstāvošie. Man kāda pazīstama krievu sieviete strādāja Maximā par vadītāju,tad viņa stāstīja,ka bez mata neviens strādnieks viņā nemaz neklausījās.Bet par tiem amata izmantotājiem,tādi ir bijuši vienmēr.
Māka ir spēt vadīt darbu,un māka ir spēt godam pildīt pienākumus.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu