Necieņa pret padotajiem

Kādu dienu staigājot pa lielveikalu, dzirdēju netīšām kā nodaļas vadītāja pazemoja strādnieku, saucot to par kropli un vārdu sakot, izsakoties reāli necenzēti. Kad parunāju ar vienu no pazīstamiem, kas tur strādā, teica, ka tas ir "normāli"- mūsdienās tā ir, ja vēlas strādāt, tad jāslauka kaut pakaļa, tā atbildēja man. Vēl vairāk kādā pasākumā noklausījos netīšām sarunu, kur divi celtniecībā strādājošie apsprieda tēmu, kurā darbadevējs savus darbiniekus sauc par vergiem vārda tiešākajā nozīmē un kad tie protestējuši, šis teicis, ka viņi var lasīties, jo vietā būs vienmēr jauni, kas strādā. Saprotu, ka šajā laikā darbadevējs var uzvesties kā vēlas, jo viņš ir tas, kas nosaka visu. Bet vai tam ir kāda cilvēciskā robeža, kuru tomēr nevajadzētu pārkāpt? Vai ir adekvāti lamu vārdiem pazemot zemākstāvošu, piemēram, apkopēju, kura tāpat ir vajadzīga, jebkurā vietā? Brīžiem šķiet, ka darbadevēji cilvēkus uzskata par suņiem u necilvēkiem, ne par cilvēkiem. Vai ir reāls pamats tā domāt un vai tas, ja cilvēks strādā zemāku amatu ir kaut kas pazemojošs un nosodāms?

cippa      nezinu, ir arī normāli darba devēji, ar mani vēl neviens nav tā runājis

Elfa44      Patvaļa tiešām ir liela

irgo      Nav ko iespringt ...dzīvē viss nāk atpakaļ....

irgo      Nav ko iespringt ...dzīvē viss nāk atpakaļ....

av2      Jaastraadaa ir ar tiem cilveekiem, kuri ir, nevis ar tiem mistiskajiem "kaadus mums gribeetos". Taapeec arii sanaak, ka taadu nodallas vadiitaju padotie darbinieki var novest liidz..... Bet, taadu darbinieku , kas noved priekssieciibu ir lloti maz, un tos agraak, vai velaak tomeer atlaizz. Man taadiem "gudriissiem" ir tikai viens teksts - uztaisi pats firmu, un tad filazofee. Ja nejeedz pats nekko , tad dari kaa liek tev dariit kaads cits.
Kaadas problemas?

evelina37      Mums arī ir divi priekšnieki,un ja no vecā neesmu ne Padomju laikā ,ne šajos dzirdējusi kādu sliktu vārdu, tad jaunam visi ir vecenes, un nekur nederīgi šoferi, kas neko nemāk, bet protams pats sevi neredz, ka tam šoferam nav iedevis visus dokumentus, un šoferi muitā lamā.Varbūt viens labums,ka tās vecenes neņem viņu galvā, un šoferi, kas var aiziet citur strādāt.
Tā,ka tā notiek daudzās vietās.

dabonams      Kādas pašvaldības izpilddirektors sūdzējās,ka strādnieki esot šādi un tādi,negribot strādāt un t.t. Kā piemēru minēja ekskovātoristu kurš darba laikā piedzēries un uztaisijis avāriju.Es viņam jautāju,cik ta viņš tam ekskavtoristam bij gatavs maksāt.Uz ko atbildēja,ka ļoti labi minimālo algu.Nu protams par minimālo algu arī minimāla ieintresētība un arī minimāla atdeve.Zinu arī vienu otru uzņēmumu kur par minimālo algu strādā 16.stundas.Protams tur strādā tie,kas ir galīgā bezizejā.Pret tādiem arī darba devēji parasti izturas,kā pret vergiem.Ne jau visi var atļauties uzspšpļaut un pamest tādu darba devēju.

IKA_10      Kad tikko sāku strādāt, tad mana priekšniece teica zelta vārdus - ir tikai divi varianti - vai nu iemācies sadzīvot ar savu priekšnieku, vai arī aizej no šī darba. Un tā ir 100% taisnība. Ir strādāts ar dažādiem priekšniekiem - ar autoritīvu, kad rokas trīcēja ceļot telefonu, ir strādāts ar ļoti draudzīgiem priekšniekiem, pie kuriem jebkurā laikā varēts pieeiet un aprunātis... Kā arī vienā darba vietā bija priekšnieks, kuru kolēģi bija iesaukuši par ļaunumiņu...bet neviens, nekad nav atļāvies rupji runāt vai apsaukāt savus darbieniekus...

niica      Tagad darba devēji atļaujas visu,jo zina ,ka Tev jau nebūs kur iet.Samaksā algu labi,nesamaksā arī labi. Laukos ir bezdarbs un katrs kas grib strādāt ,laimīgs par katru darbiņu ko piedāvā.Par pazemojumiem un papildus dabiem kas neietilpst pienākumos vispār nerunāsim. Nepatīk,ej! 110-120 lati tas jau ir daudz!

KOMPETE      Mīlīši! Nodaļas vadītāja NAV Darba Devējs!!! Tāpat kā celtniecības objekta brigadieris, vai kāviņutursauc. Tie visi ir DARBA ŅĒMĒJI, KAS KOMPENSĒ SAVUS KOMPLEKSUS, UZ OTRA RĒĶINA!
KONSULe varētu nolasīt lekciju par šo tēmu zinātniskāk.

Lucy      Tā tas tiešam diemžēl tagad ir,nepatīk,tur ir durvis.
Gan jau pienāks laiks,kad cienīs cilvēka padarīto,pacietību,ne,tādi pazemojumi ir baudīti krievu laikos:))

Persifona      Nodaļas vadītāja pati ir darba ņēmēja,kuru var nosūdzēt.Veikala īpašnieks gan tādu vadītāju nepacietīs. Nebaidieties,ejiet uz tikšanos ar darba devēju personīgi. Tas pats arī celtniecībā.

loollita      Varu tikai teikt vienu....atnāks tiem brašuļiem viss atpakaļ! Man bija zināms ar viens tāds vadonīts,lamāja un brēca uz visa un visiem,bet tagad...Anglijā rukā melnās miesās aukstā cehā! Nedari otram to,ko pats sev negribētu!.

Papele      A ko tad mīļīšiem no šiem D.auņiem var sagaidīt. Mēs latviešiem sen jau esam degradējušies un par lopiem kļuvuši!! Tāda attieksme ir katrā 3/4 darba vietā. Jo darba devējs uzskata sevi par pasaules nabu/dievu!! Ko tad var gribēt no kalpiem, kas atguvuši neatkarību!! Kalps nekad nekļūs par grāfu un arī tikumus nepārņems, kur nu vēl nopirks!!

riks      bet ne tik sen man bija priekšniece, kurai bija vainīgo meklēšanas mānija. nu, neesmu es ielicis "Rozes" grāmatnīcai grāmatas. nu, izlamā mani par to. nu, kam negadās.
bet kad izrādījās, ka esmu ielicis un ka tie labie cilvēki vienkārši nav uzreiz atraduši, tā vietā, lai teiktu "ka tie idiņi vienkārši ne uzreiz atradai, excuse mois!", mai izlamāja vēlreiz par to, ka esmu tik labi iepakojis, ka tie labie cilvēki vienkārši noturējuši par oriģinālo saini.
visvairāk man tomēr darba dzīvi maitājuši ne priekšnieki, bet kolēģi, kuri nav ne ne priekšnieki, ne pakaļnieki, bet izjūt aicinājumu mācīt dzīvot un strādāt un šefot! ZB!

Ms_Li      Vēl 3īs gadus atpakaļ pret darba devēju augstprātīgi izturējās darbinieki, tagad ir otrādi. Nodaļas vadītājs, protams, nav darba devējs, tā kā vari droši runāt ar priekšniecību, ja tur nesēž tādi paši.
Manuprāt, nav runa par to, kurš ir augstākā, vai kurš zemākā amatā, bet par katra individuālo attīstības un intelekta līmeni- iedod cilvēkam naudu vai varu, un Tu redzēsi, kas viņš ir!

Justyn      Katrs ciisinsh griib buut sardele! 2011-10-08

Dariitaaja      Reiz, dabūju darbu tikko atvērtā vietā, pirms atvērās, cītīgi visas maliņas iztīrīju, ārpus darba laika vēl piespodrināju. Atvēršanas dienā nez kāpēc priekšniece noteica, ka aiz manis rindā cilvēki stāv. Ar to man pietika, lai uzrakstītu atlūgumu. Beigās priekšniece palika asti iežmiegusi kājstarpē, un es atradu daudz labāku darbu.
Vajag mācēt cienīt sevi :)
2012-02-06

chirkainiite      nja, manaa darba pieredzee ir bijis tikai viens priekshnieks ( nodaljas vadiitaajs), kas atljaavaas nepiedieniigi mani uzaicinaat padraiskoties, bet peec 5 min saprata laikam ka nepareizo uzaicinaajis, jo piecaas min uz darba deveeja galda noliku atluugumu.... darba deveejs bija izbriiniits , nu nodaljas vadiitaajs arii negaidiija ne no manis , ne no muusu darba deveeja taadu riiciibu ......bet iznaakums bija, ka nodaljas vadiitaajs naaca atvainoties .....ar ziediem un visiem mutes bija valjaa .....
un nu kaa tu sevi nostaadi , ja atljauj kaut kaadai nodaljas vadiitaajai sevi par kropli , veceni vai kaa veel saukaat un nedari neko lietas labaa , ljoti zheel , un protams tas arii paraada cik kompetenti ir nodaljas vadiitaaji , varbuut nemaakot pastaastiit , izskaidrot , kas un kaa jaadara
2012-02-06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu