Kāpēc cilvēki nevarētu strādāt uz 1/2 slodzi 1 slodzes vietā, tā 2xvairāk būtu darba vietu?

Esmu runājusi ar cilvēkiem, kuri strādā, bet sūdzas par lielo slodzi, kas tiek uzlikta no darba devējiem, tai skaitā jāveic darbi, kas nemaz neatbilst ieņemamam amatam+virstundas utt. ...visas nebūšanas. Tai laikā daudzi esam bez darba...Kā jūs domājat, vai šis nebūtu risinājums? Kas var, lai strādā slodzi, bet vairāk taču atliktu laika ģimenēm un arī pietiekoši atpūtušies, spētu kvalitatīvāk veikt darbu...mmm?

Laskovij      Apkārt nav neviena cilvēka, kurš būtu nenodarbināts. Itkā ir bezdarbs, bet nejūt, ka trūktu darba, pat tieši otrādi, visi, kam darbs ir diezgan noslogoti...

babyjag      es ka nestradajosha planaa galdina urbeja varetu iestarpinat, ka nestados prieksha, ka savu darbu dalitu ar vel kadu - tas ir kaa - es lidz pusei uzzimeju kkadu reportu, atnak vel kads tads plana galdina urbejs, bet ne tik apsviedigs ka es, un pa savu pus dienu sachakare visu manu veikumu? aizsuta shefam un tad es pa savu pus dienu varu skaidroties, kapec vins un ko sachakarejis?
un tagad - es lidz pusei iztiru maju vai uzvaru zupu un kads cits to pabeidz? es negribetu dalit atbildibu par iznakumu ar vel kadu cilveku, kam neuzticos piem..
man tag ir viens tipa pusslodzes darbins.. nevaretu teikt, ka apjoms ir mazaks ka pilnas slodzes darba. apmaksa gan..

joens      Savulaik Sprancijā (un daudzās citās sociālistiskajās pēc būtības ne nosaukuma zemēs) tā jau praktizāja, bija stingri noteikta 35 h darba nedēļa, aizliegts strādāt brīvdienās u.c. izvirtības. Pēdējā desmitgadē un vēl vairāk pēc brāļu lēmaņu bankrota šur tur tas jau atcelts un aizmirsts (arodbiedrības gan vēl mēdz buntoties). Šādu stilu var atļauties tikai bagātas un sociālistiski orientētas valstis (āmurikāņi, kaut bagāti, bet neatļaujas), LV it kā neviens no šiem punktiem pagaidām nedraud, tāpēc 1.5 slodzes ir norma.

fifidrilla      Visus tos, kas bez darba - nošaut natūrā!
1) nebūs bezdarbs
2) nebūs jāuztur liekēži, debīliķi un kretīni
3) paaugstināsies algas

/apkopojot komentāru esenci/

aplaudējiet un ķeraties pie ieročiem

juliette      Daudzi nemaz nezinātu, ko darīt tajās liekajās, brīvajās stundās... Sievietēm būtu vairāk laika visādas muļķības izdomāt, bet vīriešim - sadzerties. Da nu, labāk lai strādā.

iterators      piecgadi četros gados pie trim stanokiem divās maiņās un par vienu algu- DAJOŠ????

riks      uz līdzīgām domām esmu nācis. tikai 1 bēda - ja par 1/2 slodzi maksā 1/2 algas - bada nāve!

Nefrotete      Izklausās pēc komunisma - katrs dara, uz ko ir spējīgs, bet visus labumus sadala vienādi. Esam taču tirgus ekonomikā, katram pašam sava vieta dzīvē jāatrod. Džungļu likumi, dabiskā atlase - izdzīvo stiprākais. Tas ir tikai normāli.

impotents      lapsi tu kljuudies..1/2 leeceejam ir tik daudz darba,ka knapi tieku galaa;;PPP

fifidrilla      Riebjas vispār šitās diskusijas.
Džungļu likumi - tas NAV normāli.
Nezinu, kam ir daudz darba, drošvien tajos darbos, kur puse ir atlaisti.

VecmeitaARrunci      Ši nav nekāda jauna ideja,tāda jau bija Francijā un netika atbalstīta ne no cilvēku,ne no arodbiedrības puses.Valsts negribēja tērēt tik daudz nadas pabalstiem,tad nu gribēja izbraukt uz citu pleciem.Ja strādā-bezdarbnieka pabalstu nesaņem.Labāk tad lai desmit ir apmierināti,nekā divdesmit dusmīgi.Ir pierādīts,ka daudz kur darba laiks tiek neefektīvi izlietots .kad cilvēkam ir lielāka slodze,viņš efektīvāk un racionālāk saplāno savu laiku un noteiktā laika periodā izdara vairāk.Liekās darbības tiek minimalizētas un pārējais optimizēts.pie tam gudrs darba devējs pratīs tevi szspiest kā citronu un tu par to vēl būsi gandarīts.
esmu pret visādām pusslodzēm.Tad labāk parauju kādu virsstudu.

Mandarin      Kāda tur papildus atpūta, ja alga mazāk - tad arī vairs atpūsties nesanāks un ģimenīte sēdēs mājās un kritīs viens otram uz nerviem ;)

leonss      ar vienu darbu pie musu algam gals klat

dikucis      Pride, kur šodien atradīsi darbavietu, kur ir anitisanitāri apstākļi? Vai maz saproti par ko Tu runā, jebkurā uzņēmumā ir tādas sanitārās prasības kā Tev laikam pat sapņos nerādās, izskatās, ka Tu nedienu neesi nostrādājusi vai arī esi no tiem, kam nekur nav labi!!!. Un neklepo , es septiņus gadus strādāju divās darbavietās uz pilnu slodzi katrā un nebiju ne pārgurusi ne nelaimīga, pati par visu varēju maksāt un nevienam neko neesmu parādā, tie bezdarbnieki liela daļa vispār negrib strādāt tur tā sāpe, jo pārtikas pakas un pabalstus vieglāk sagaidīt ar izplestu roku. Klau, vai Tu pieteicies Priekuļos uz kartupeļu lauku? Nē, jo tas ir grūti, ha grūti strādāt, bet netā sēdēt nemaz nav grūti:)

cippa      jēziņ, tad ta problēma! darba apkārt ir pāri galvai, nevajag kunkstēt, bet ņemt un darīt, uztaisi savu privāto biznesu un uz priekšu! vispār šito nesaprotu, kā tas var būt, ka nav darba? strādāt tikai negrib nevis nav. ak tā, protams, nav jau tikai kas maksā par to darbu, tad nu - ka teicu - savs bizness un uz priekšu!

hefny      hi hi

Mandomāt,Valdība un šleservaidīgie jau strādā vismaz 1/8 vai pat 1/12 slidzesSAŅEMOT PILNU ALGU,jo kā gan paspētu 9-10 padomēs pabūt,visādas kampaņas un personīgo biznesu-vienlaicīgi BĪDĪT!!
tāpēc jau valstī nekā nav--trikai varas intereses un to maki!
pamēģiniet celtnieki,skolotāji,ato šoferi uc-5 vietās vienālicīgi un vēl sēdēs pasēdēt un vēl pabalsot--nebalsot!
viss valdībā liderīgi--un tagad atkal vēlēšanu murgi--KĀ VAR NESOLĪT un NOTHING SPECIAL!! hi hi
Un pensiju -ne mums-kam tagad 58,ne Jums--kam 35--laikam neredzet,jo Valsts kaser jau sen esot iztukšota!!!
Hi
Jautri--LABRĪT!

symbio      Nu par to bezdarbu gan nav taisnība! Es piemēram jau kuro reizi sāku strādāt un jau kuro reizi mani atlaiž pēc pārbaudes laika. Es nepīpēju, nedzeru un strādāju cik varu labi! Bet acīmredzot tāda ir mūsu lielveikalu prakse. Kamēr strādāju pussastāvs nomainās.
Un par algu nevajag lidot pa mākoņiem un sagrābties kredītus. Man kredītu nav un esmu mierīgs un mani apmierina jebkura alga kas nav zem minimālās un jebkuŗš darbalaiks kā ir paredzēts pēc likumdošanas. Un nav jāskatās uz citiem, bet jāizvērtē ko pats vēlies un spēj!
Galu galā veselība ir svarīgāka par visām tām naudām! Jo smagi pārstrādājot veselību nenopirksi.
2012-09-09

gunda10      Jāuzzīmē plakāts un jāiet uz valdības namu tas būtu ļoti labi jo ir daudzi kas grib strādāt slodzi un vēl pusslodzi klāt , bet ir arī tādi kas grib strādāt tikai pusslodzi , padomi kā tas nebija grūtu , valdība varētu likt sodus par neņemšanu darbā uz pusslodzi . 2019-12-29

gunda10      Sievietes ar bērniem , pensionāri , ar vieglu invaliditāti nevar dabūt darbu uz pusslodzi un tā ir nacionālā slikta īpašība ka dikti veselie nesaprot mazāk veselus , zinu konkrētus cilvēkus ar nelielām diagnozēm , kas izskatās labi bet ja paprasītu pusslodzi niknas bābas nolinčotu dusmās pasākumā kundzītes sēdēšana mājās izskatījās ļoti vesela un daudzi pārstrādājot ies iegūs invaliditāti un tad gan ir sliktāk nekā uz puslodes 2019-12-29

kaligula      HAHAHAHAH. Cilvēkiem ir jāstrādā tā, lai viņiem negribētos uzdot jautājumus. Šī tēma jau ir apsmadzeņota visos laikos, par piemēru, Platona Valstī, gan Gorkija Māte, utt., utt. CILVĒKI IR VERGI. 2019-12-30

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu