Pensionēšanās vecums palielināt/nepalielināt

Esiet PAR/PRET, esošais premjerministrs visu laiku mēģina uzsākt palielināšanas procesu, taču tomēr, ko OHujisti domā par to domā?

TikaiTu    1 Johaidi, Latvijā arī ir iespēja priekšlaicīgi pensionēties.

JOHAIDI21  1 2 Skaidrs! Tātad pat valdībai nav ticības,ka kāds spēs nodzīvot līdz 67 gadu vecumam. Tas jau bija paredzams.Viss tā trika noslēpums slēpjas inflācijā.

e_Palma    4 Trika nav, ir prognozes. Bēdīgas. Un tāpēc par to vecuma celšanu sāk savlaicīgi runāt un pieradināt pie domas, ka cels. Un cels arī. Tie, kam šobrīd zem 50, cerība uz valsts pensiju tāda, ka varbūt saņems nelielu naudiņu iztikai. Domājam paši, kā iztiksim vecumdienās.

JOHAIDI21  1 1 Palma...draņķīga situācija veidojas. Bet ko gan mēs neesam pārdzīvojuši.
Bet... tikai nedrīkst iekrist tais uzkrājumu lamatās. Kaut vai elementāra piemērs ar zelta cenām. Kad sākās ažiotāža un propogandas kampaņa par tiem pensiju uzkrājuma līmeņiem,tad zelta cena bija nedaudz virs pieciem latiem,bet uz doto brīdi zelta cena jau ir pie četrudesmit mārciņām,eiro.
Tad parēķiniet,kādu peļņu guva banku bandīti .,Jo viņi tak to zeltu iepirka par iedzīvotāju noguldījumiem!
Un ,ar smaidiņu ,atceros Kalvīša lepno frāzi,kad viņam tauta jautāja ."kāda gan garantija mums būs?" Un Kalvītis ,kā gailis uz sētas-"Es esmu jūsu garants!" Tad tagad vajadzētu sākt dīrāt visus Kalvīša garantijas uzkrājumus,no viņa kontiem un īpašumiem! :-)))

runcs51  1 4 Nu redz-pirmais zvaniņš par ātri tuvojošos pensiju sistēmas faktisko sabrukumu,par kuru investīciju baņķieris Ģirts Rungainis brīdināja jau dažus gadus atpakaļ.Jau šogad valdība aizņēmās 280 milj.pensiju izmaksai,pensiju fonds ir mīnusos kaut kur pāri par 800 milj-vēl no PAREXa bankas glābšanas laikiem.Turklāt vēl pagājušogad nāca atklātībā ziņa par mahinācijām 2.pensiju līmeņa ieguldījumiem un to pazušanu nezināmā virzienā.Tā,ka šis kankariņa priekšlikums ir tikai tāds mēģinājums attālināt baisās patiesības atklāšanas mirkli.

runcs51  1 3 Un patiesība būs ļoti vienkārša-pensiju nebūs!Būs kaut kāds neliels pabalsts dzīvības vilkšanai.

Aggy23  1 1 Jāvāc paraksti Kariņa demisijas pieprasīšanai

Bazhix  3 3 Kur var parakstīties par Satversmes izmaiņām, kurā ietvert punktu - katram ir pienākums rūpēties par sevi :) Citādi nabaga valdība. Gan atbildīga par notrallināto dzīvi, gan par to, ka bērns nav spējīgs iemācīties matemātiku, gan par to, ka elektrības cenas ir pārāk augstas, ka nesanāk 7 minūtēm pornhub, bet tikt pie reālas beibes nevar, jo arī degvielas cenas ir kosmiskas :))

Peleks  1 3 pilnīgi pajāt, es uz pensiju nemaz i neceru, man ir plāns B.

CoCoSan    4 Nu gluži jau tā nav, ka Satversmē izmaiņas jātaisa. Ja tie die(v)nišķie nodokļi nebūtu tik lieli, žēl jau nemaz nebūtu, ka pašam par sevi jāparūpējas. Jo citādāk sanāk kā pie ostapa bendera- nodokļi šodien, penzija nekad.
Baisi nepatīk piespiedu kārtā piedalīties lohatronā. Jo sevišķi iespārda tas 2.penziju līmenis. Maztam, par 20+ gadiem tie pārvaldnieki ieguldīja mazrentablos pasākumos, tak tagad pavisam uz grunti nolaida visus mūža piespiedu iekrājumus. Kamdēļ valsts iedomājusies, ka abzolūti visi pavalstnieki iraid pilnīgie krizdolīši ar mušām mutēs un paši nepratīs ieguldīt savu naudu vecumdienām, ka valstij ar visām varītēm tas jādara pašai, pareizāk sakot, labdarīgajām komercbankām.
Kretinē kārtējais skaistais apjājiens, ka tie simti tūkstošu, kas no ienākumiem spaidu kārtā ieturēti sociālajā budžetā, rezumējumā ir banāli izkrāpti ar valsts svētību.
Par to penzijas vecumu vairs nemaz nepārdzīvoju. Nenu valsts mani baros par garajiem nostrādātajiem gadiem, ne rūpēsies.

Bazhix      Piekrītu, ka ar sociālo nodokli ir apjājiens un es 100% parakstītu - pensionēšanās vecumā valstij neko neprasīšu un sociālo nodokli nemaksāšu, bet.. Diemžēl manus nākotnes uzkrājumus tērē šodienas pensionāram. Un, ja es viņu negribu atstāt bez pensijas, tad man vnk jāmaksā :)
Tādēļ 2 varianti - vai nu atrast 5 bērnu mātes(var būt viens cilvēks :D) vai spēt sadalīt to, kas paliek pāri tā, lai pietiktu arī brīdim, kad būšu dumjš un nespējīgs :)

CoCoSan    2 Nebūtu jau žēl to nodokļu, ja valstij nebūtu daiļskanīga un atklāta plāniņa nodzītos zirgus (tb, mūs, nodokļspējīgos), nošaut.

e_Palma      Ar katru nodokli ir savādāk. Bazhix pareizi saka - šobrīd iekasētās sociālās apdrošināšanas iemaksas lielākoties aiziet šodienas pensionāriem. Maza daļa it kā mūsu nākotnes uzkrājumiem. Divi lieli jautājumi- vai uzkrājumi būs, vai būs kas pārējo piemaksā. Un vispār lielais jautājums kāda būs pati sistēma. Cik dzirdēts, tad arī vecajai Eiropai diemžēl vairs labi neklājas šajā jomā, arī viņu pensiju sistēmas, kas atšķiras no mūsējās, vairs nevelk. Arī tur ceļ vecumu. Tā kā šobrīd atliek tikai zīlēt, kas varētu būt.

Maarka_Tvans  1   Kaut kā nav dzirdēts par Laukstrādnieku trīsdienu streiku.Kas, viņiem laika tam nepietiek?Vai vienkkārši nav nodokļu maksātāju reģistrā.
Un vispār, esmu sajūsmā, ka dzīvoju valstī ar vislielāko dārdzību un vissūdīgākajiem dzīves apstākļiem Eiropā...

Labrador      Jaunais likumprojekts paredz pensiju atcelšanu un darbinieki tiks nodarbināti līdz pēdējam. 2023-10-21 15:12

Versis    2 Pelēkam ir taisnība. Katram no mums ir visas iespējas nodrošināties vecumdienām ar plānu B.
Neviens likums,solijums to nevar nodrošināt. Laiki mainās, sistēma mainās, regulējumi,lēmumi, valsts iekārta, naudas maiņa,vecuma slieksnis, utt.... Tas ir prāta aptumsums, ja cilvēks vergo visu mūžu, atdod sevi nenovērtētam darbam, ar cerībām, ka viss būs labi. Pensija ir miglā tīts, nezināms, abstrakts jēdziens, varbūtējs atbalsta punkts, kuru kaut kad, varbūt sasniegs.
Plāns B ir jāizstrādā spēka gados un savlaicīgi,nevis paļauties uz nezināmo!
2023-11-03 12:07

Ints22    2 Tie paši cilvēki, kuri velas, lai jūs strādātu līdz 70 gadu vecumam, nevēlas pieņemt jūs darbā pēc 50! 2023-11-15 19:41

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu