Vai strādāšana ārzemēs ir kauna lieta?

un negods ģimenei? Vai tā rīkosies garā stiprs cilvēks?

rokons    1 Kauns ir tad ja brauc uzkautkurieni pabalstu dēl. Tā ir ubagu filozofija.
Bet tie kas strādā, vienalga Latvijā vai citur, cienījami cilvēki, kas grib dzīvot šodien un arī rīt.
Laba iespēja ir iegūt labu izglītību ārzemēs, lai varētu strādāt tur, kur zināšanas ir pieprasītas.
Darba tirgus ir darba tirgus - darba roku cena ir diezgan noteicoša. Bet Latvijā labi speci pelna pietiekami labi, pat salīdzinot ar netālo Skandināviju vai Vāciju, kur dzīves vietas dārdzība krietni mazina tur nopelnītās naudas izlietojamības iespējas. Tāpat kā Latvijā

Geisha  1 6 Kur jūs tādus murgus uzrokat? Te latvieši Vācijā dažādus darbus strādā. Pati personīgi pazīstu latviešus kuri strādā Vācijas tiesās gan kā tulki, gan kā advokāti. Ir finanšu eksperti. Viss ir atkarīgs no cilvēka. Es strādāju starp vāciešiem un sava darba nekaunos. Tagad eju uz vācu valodas kursiem (lai Vācija atzītu manus mediķa dokumentus man nepieciešam B2 valodas sertifikāts) kur grupā ir gan spāņi, gan poļi, grieķi, kosovieši, albāņi, moldāvi, ēģiptietis, turki, bulgāri. Pasaule ir daudzkrāsaina un cilvēki ir ļoti dažādi.

Vaukskis    2 Strādāšana ārzemēs, manuprāt, varētu tikt uzskatīta par kaunu un negodu, ja nodarbošanās ir prostitūcija, kas citur arī pat atļauta. Citādi gan nebūtu jākaunas, ja vien neesi no aristokrātiem vai aristokrātiskas izcelsmes ģimenes. Ikkatrs cits legāls darbs ir godājams un pret godprātīgu izpildītāju- vai nu asenizatoru vai klavieru skaņotāju, vai pilotu- jāizturas ar cieņu, lai kur persona būtu nodarbināta, strādātu. Nereti nav jābūt apveltītam ar īpašu intelektu, lai izpildītu minimālas prasības; kaunēties vajadzētu par nevīžīgi veiktiem pienākumiem, sabotāžu. Nereti ir jābūt garā stipram, lai cilvēkam ar augstāko izglību kā, piemēram, man šeit Latvijā vai svešatnē strādātu nekvalificētu darbu.
"Zilo asiņu" īpašniekiem un ultrapatriotiem šajā portālā būs neiespējami panākt vairākuma atbalstu savām idejām, diemžēl vai par laimi.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu