Vai strādāšana ārzemēs ir kauna lieta?

un negods ģimenei? Vai tā rīkosies garā stiprs cilvēks?

anis  1 9 Tā savādi iznāk-kad mūsējie ārzemēs mācās par brīvu,tad labi? Kad izmācījušies aizbrauc-slikti...
Manuprāt visa pamats ir audzināšana-patrioti nedezertē... Peļņā ir iets visos laikos-kad pašu mājā ir pavisam spiedīgi. Bet tā vienkārši augstprātīgi pārvākties...? Daudzu zemju labklājība balstīta uz koloniju izlaupīšanu,ekspluatāciju. Tā pati Britānija,Francija līdztekus labumiem tagad bauda arī problēmas. ASV arī problēmu pietiek-izkāva pamatiedzīvotājus,saveda vergus,nu sēž uz pulvera mucas... Civilizācijai ar vienu Bābeli nepietika...

ac64  2 9 Es stradaju arzemes.Nauda protams ir svarigi ko es nopelnu,bet GALVENAIS ATTEIKSME PRET MANI.Arzemes pret stradnieku izturas pavisam savadak.Un es neuzskatu ka stradat arzemes ir kauna lieta,nav nemaz tik viegli sanemties un aizbraukt,tur jabut uznemibai.Un es saprotu tos cilvekus kas ir aizbraukusi,ko viniem ir nacies pardzivot.

Amy  1 2 var darīt dažādi, bet spēles laukums ir jāpārskata. mēŗķi jāzin, un līdzekļi jāizvēlās.
ja 2/3 LV sēž Rīgā un kaut ko pārdod (dažs pat nekaunās kokus), tad es tur nekādu patriotismu neredzu.
par ārstiem & inženieriem CoCoSanai piekrītu. Nez, vai valdošajiem vējiem ir izdevīgi neattapties:

klaidone  1 8 Jā,ac,piekrītu. Es parasti visādos portālos ātri saprotu,kurš cilvēks pats uz savas ādas izbaudījis,kurš tikai saklausījies un fantazē,piesaucot skaistus saukļus par patriotismu.
Darbs ārzemēs ir dzīves skola,vienalga kādā vietā atrodies. Iesākumā nevienam nav viegli un ir patiesi vajadzīga uzņēmība un drosme,lai vispār projām dotos.Lai sasniegtu kaut ko vairāk,ir jāiemācās valoda,jāapgūst likumi,kultūra. Tā kā es esmu jau diezgan ilgi projām un strādājusi vairākās valstīs,tad pazīstu ļoti daudzus,kas ilgāku vai īsāku laiku ir projām no Lv.Zinu,kas viņus pamudinājis.
Tātad melnstrādnieks Lv par smieklīgu algu ir godājams,bet ārzemēs par 3 reiz lielāku ir nodevējs un nicināms? Skaudība runā ,jeb?
Jā,attieksme ir pilnīgi citāda.Gan darbā,gan uz ielas,gan iestādēs un veikalos.Un ziniet,te nezog!Cilvēki neslēdz ciet savus šķūnīšus un netur savus divriteņus aiz atslēgām.Es reiz pazaudēju uz ielas savu mobīlo.Man piezvanīja pēc stundas lai aizeju uz pagastmāju pakaļ...(Lielajās pilsētās,protams,ir savādāk.)Cilvēki ir pieklājīgi un laipni viens pret otru.Visur.
Un tas ir ļoti patīkami.Kad iebraucu Lv un ieraugu mīļo tautiešu sejas,zinu,ka esmu mājās...
Tie,kuri ilgāk pastrādā ārzemēs,pārņem arī šīs pozitīvās īpašības.
Mani paziņas nedzīvo pārpildītās lētajās istabiņās,bet īrē dzīvokļus jeb mājas.
Domāju ka tie,kuri nicina cilvēku,kurš strādā ārzemēs par apkopēju,atslēdznieku jeb sanitāru, tieši tāpat izturas pret pret saviem tautiešiem arī Latvijā.Inteliģents cilvēks nenicina nevienu,saprotot,ka jebkura profesija ir godājama un nepieciešama.
Kas attiecas uz studēšanu par velti,kur pasaulē gan tāda greznība? Vai tad Lv par velti studē? Padomju laiki sen beigušies.Un ārzemēs ir jāmaksā tieši tāpat,tikai vairāk.Tomēr ir daži,kas arī to iespēj.Katram savs ceļš un sava veiksme. Katrā ziņā,es nevienu mirkli neesmu nožēlojusi ka piepildīju savu sapni un priecājos par visu ko esmu šajos gados piedzīvojusi un iemācīju

Eiropija  2   apzināt problēmu un maksimāli īsā laikā to atrisināt ar ārzemju palīdzību būtu mans ceļš./ko tauta šūmējas, internets ir pat āfrikā!/bad example D:)

PaisumsBegums    2 CoCoSan, ne gluži precīzi, bet globāli tev ir taisnība. Jauniem ārstiem ir pienākums noteiktu laiku atstrādāt med.sistēmā vai naudu jāatgriež. Prātīgākie un spējīgākie ir vienmēr migrējuši, ja savā valstī jutās apdalīti.

Korneelija1958  1 7 Es ļoti labi zinu kādi bija manai ģimenei apstākļi un kāpēc bija jāaizbrauc. Zinu kā cīnījās māsas ģimene šeit Latvijā un tomēr bija jāaizbrauc. Zinu ko izjūt palicēji un ko aizbraucēji. Tās ir izpostītas ģimenes un nekad vairs nebūs kopības sajūtas svētkos jo pie svētku galda jau vairs nav kas sēž.Tā tobrīd bija vienīgā iespēja un ne katram bija tāda uzņēmība nezinot valodu, braukt un riskēt, kas tur sagaida.Vajadzētu tiem gudrajiem runātājiem aizbraukt un kādu gadu pastrādāt, varbūt tad mazāk gribētos nolikt aizbraucējus.

BalticAgent    1 Kas tur tāds? Protams, ja viens dzīvo ārzemēs bet ģimene mēnešiem un gadiem ilgi citā valstī, tad dīvaini un cik redzu maniem paziņām pat ja nav izjukusi "ģimene" gan palikušie gan aizbraucēji veido paralēlas attiecības.

Man arī ir pāris projekti ārpus Latvijas.

Chris1986  3 1 Nu, izrādās, ka gandrīz visi aktīvākie PA runātāji, raksta no ārzemēm. Domāju, ka sabiedrībā arvien vairāk tiek pieņemts uzskats, ka Latvija ir neizdevusies valsts, kaut skaļi par to neviens runāt nevēlas

BalticAgent  2 2 Es nerakstu no ārzemēm un mūsu kompānija Polijā un Francijā nodarbojas ar komunikāciju tīklu izbūvi. Es pats, Latviju uzskatu par izdevušos valsti, bet cilvēkus kuri brauc citur strādāt melno darbu, pret tā tirgus minimālo algu.. neizteikšos ko par to domāju. Bet Latvijā viss ir kārtībā. Man te ir arī lielākā daļa no visiem darbiem. Nezinu gan kā citiem protams un ceru ka tie kuri strādā ārzemēs nav melnstrādnieki bet reāli strādā pēc profesijas

coldlands  1 2 Man ir šausmīgs kauns, piedodiet man tautieši, lūdzu neļaunojieties🙄

MrJones    6 Hmm.....paarlasot visus komentaarus, aizmirsu par ko bija jautaajums :) ,,....kauna lieta....ne lielaaka ne mazaaka, kaa tepat LV,,...kaada starpiiba, kur vergot? Nez,,..pienjemu, ka pat kaut kads mazs % ir, kuram darbs tik zajebis patiik, ka pat vareetu straadaat ja neko nemaksaatu(?),,...pamataa, visi to dara tikai deelj naudas, nekaa savaadaak! Ja izdodas tepat LV realizeet savu veiksmes staastu, Ok.,,,...savaadaak, tas vispaar ir tik ljoti individuaali, ka kaut kaadu kopeeju shablonu diez vai ir jeegas uztiept,,...? Katram dziivee var buut kaapumi/kritumi,,...ja TUR vari nopelniit vairaak, ..kaut kaadi moraales, patriotisma shkjeershlji skiet, stulbums,...saprastu veel kaadi gimenes apstaaklji piespiezh,,.citaadi, NEE..mauc tik prom!! Kaada f*cking starpiiba, kuraa valstii uzturi liekeezhus(?),,...skaties, kur vairaak paliek paari! Taa tik sheit vienmeer visiem viss konstanti Shokolaadee,,...realitaatee meedz buut dazhaadi...un tas nav nekaads kauns, vnk., jaakrukjiijaas, kauns buutu neko nedariit!

ne_meklejumos  1 7 Kauns ir, darbaspējīgam cilvēkam, diedelēt pabalstus, nerūpēties par saviem bērniem un vecākiem. Nekaunos ne nieka, ka strādājot Vācijā saņemu pieklājīgu algu, reizes piecas lielāku kā par šo pašu darbu LV.

Semija    5 Dzīvē ir brīži, kad var nebūt izvēles ...

Julianna  1 4 Labas vakaras visiem. Vislabāk, protams, ir smuki gulēt gultiņā. Bet, ja padomājam no cita rakursa. Ja mēs nebūtu ieskaitīti vergu statusā, zemes resursi ļautu cilvēkam strādāt pāris stundas nedēļā. Vai esat domājuši, kāpēc ir pārprodukcija, kāpēc jāražo brāķis? Kāpēc jāražo tukšu pārtiku? Kāpēc jāražo sadzīves tehnika -- viendienīte? Lai 5% turētu visu planētas naudas enerģiju, bēt pārējie 95% plēstu to naudas deķīti mežonīgā konkurencē. Un tā cilvēks iet visu mūžu, vergo sistēmai, lai vecumdienās saņemtu ubaga grašus(par izredzētajiem runa neiet). Tad ir jēga ziedot savu spēku, enerģiju, gadus vergturu sapņu piepildījumam? Jūs oponēsiet -- mutē jābāž, mugurā jāvelk, benžu jālej utt. Tad es atbildēšu. Cik % no saviem 1.5 kg smadzeņu darbiniet? Smadzenes vienmēr uzvar muskuļus naudas pelnīšanā. Jauku novakari.

Korneelija1958  1 3 No sākuma neapskatījos jautājuma uzdevēja profilu,bet skatos vēl tīrais bērns kuram nav saprašanas par to kas notika un notiek .Meklē vien dēls to sievieti ar tām īpašībām kādas tev vajadzīgas sievietei.Tu māci sievieti gados, mazliet vajadzētu padomāt pirms ko runā. Netēlo dižo , ka neiesēdies peļķē!

ube    4 Nē, nav kauna lieta. Znoti labi pelna ārzemēs. Dēls labi pelna tepat Latvijā. Meita studē dakteros, un sazin kur pelnīs, bet darbs būs. Bet vai paliks Latvijā? Nezinu, viss atkarīgs no mūsu valdošajiem....tā lūk.

av2  1 2 :) kad ssitaas te oHo atkal uzpeld, es vienmeer smaidu , jo pusei te komenteetaajiem nu....nu nav ne mazaakas sajeegas par to dziivossanu aarzemees.Nav ko pat apspriest ar vienkaarssi...nekompetentiem cilveekiem.Punkts.

klaidone  1 2 Taisnība av2 un Kornēlijai ar.
Es jau arī paredzu,kas sekos kad lasu,parasti pat neiesaistos komentāros. Tos,kuri neko nezina un nesaprot,nevar pārliecināt. Tie,kuri paši izbaudījuši,saprot viens otru.

Kas attiecas uz komentāru izraisītāju, tad diez vai viss tik vienkārši, ka jauniņš utt. Cik tajā visā patiesības? Kā saka,papīrs jau panes visu.Un nets arī... Te viņš nabaga topošais biznesmenis,kuru neviens neatbalsta, te gandrīz vai miljonārs,kam viss par biznesu zināms. Te jauneklis bez bērniem, te eksperts bērnu audzināšanas un seksa jomā...Spējīgs pamācīt un nopelt itin visos jautājumos. Kur tad tu ,puisīt, patiešām esi un ar ko nodarbojies ja tev tik daudz brīvā laika ???

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu