Kāpēc darbinieki to nesaprot?

Ka darba spēks ir ražošanas faktors. Un tas ir tikai normāli, ka jebkurš uzņēmums to vēlās iegādāties tik lēti, cik iespējams. Pie tam, ja pircēji pērk importa pienu, mēbeles, visu citu, kāpēc uzņēmējiem liegt importēt darbu?

Napoleone  2 4 Ja importē darbu, t.i. darbiniekus - no citas kultūras, ar citu ģenētisko bāzi - tas nozīmē. ka tiek iznīcināta dzimtene un sava tauta, jo neizbēgami - cilvēki sajauksies un atšķaidīs savu genofondu. Tie, kas izbrauc - zūd no tautas... tie, kas paliek savā teritorijā, tie saglabā tautu. Invāzija ir pēdējā stadija izmiršanai. Ja tiktu ievesti vismaz vienas gaplogrupas cilvēki - krievi, baltkrievi... tad vismaz ģenētika saglabājas, bet, ja citus - tad nekā.

multi    4 Neviens neliedz importēt darba spēku! No ES valstīm brīvi, no trešajām valstīm jāmaksā Latvijas vidējā alga, kas nesaprotams? Uzņēmēji paši nespēj nopirkt ārzemju darba spēku, jo tas ir salīdzinoši dārgs un par to ir konkurence. Neviens šeit nebrauks pa 400eiro strādāt. Kamēr nemaksās 1000+ tikmēr trešo valstu viestrādnieki plūdīs uz Poliju, Čehiju u.c vai uz rietumvalstīm.

Felde    3 Cilveks ar atdevi stradas tikai tad,ja labi pelniis,iespejams,pat labak kaa darba deveejs! Ja brauc ar auto,tas nenoziimee,ka nevajag dot iespeju citiem to nopelnit! Uznnemejdarbibu var attistit tikai tas,kura padotie aug kopaa ar darbadeveeju! Taadi padotie ir lojali.... ja veelas ccakaret un truli pelniit,vainu bankrotee,vai parkapj liinijas...(tas gan LV ir biezzak....bet vai ilgi turpinas....? vai sniedz gandarijumu? Nu jaa,ja nauda naak,parejais pofig... ) Nu jaa,tads liimenis mums ir..jo kaaads izcellas,un mazak izgliitotiem. Taccu nekas un neviens neliedz piennemt darbaa cilveekus ar augstaako izgliitibu!

joens    2 ... Kamēr darba devējus apmierinās nodokļu sistēma, nekas LV nevar mainīties ...

IMHO šķērsām, kamēr apmierinās darba ŅĒMĒJUS. DE darba devējam darbinieks izmaksā lētāk kā tāds pat LV, mazo algu segmentā atšķirība ir ievērojama. Pretējā tendence sākas no relatīvi augstām algām (cilvēki ar tādām LV tiek uzskatīti par bagātniekiem).

AivarsN  2 2 Zemākie un augstākie slāņi ir tikai sātanisma piramīdā. Tikai tajā,augstākais izmanto zemākos savā labā,neliekoties ne zinis, par viņu vēlmēm un vajadzībām. Tā ir parazītiskā sistēma.Katrs tās dalībnieks cenšas gūt labumu tikai sev, strādā tikai tik,cik ir nepieciešams un ir viņam izdevīgi. Jo labi zina,ka neviens cits par viņu nav ieinteresēts rūpēties,bet gan tikai izmantot.
Dievišķajā sistēmā, galvenais atrodas centrā,bet pārējie pa apļiem ap viņu. Galvenais nes atbildību par visiem,bet ar katru nākamo apli,atbildība sašaurinās, aptverot tikai to konkrēto sektoru. Neviens nav augstāk par kādu citu un strādā pēc labākās sirdsapziņas,jo labi zina,ka no viņa paveiktā,ir atkarīga arī kopējā labklājība un izaugsme.

AivarsN  2 4 Ģimenē,kura veidota pēc sātanisma piramīdas principiem,galva terorizē pārējos, cenšoties citus pieskaņot savām interesēm,bet pārējie spiesti viņam pakļauties. Loģiski,ka šādai savienībai nevar būt nākotnes un izaugsmes iespējas. Dievišķā ģimenē, galvenais dara visu kas viņa spēkos, lai pārējie ģimenes locekļi justos pēc iespējas labāk un būtu laimīgi. Protams, pārējie dara tāpat un tāpēc šāda savienība ir ļoti stabila un neizjūk. Tieši tāpēc tiek izkropļotas ģimeniskās vērtības,jo tas kalpo kā paraugs jeb kurai valsts un sabiedrības struktūrai. Te nu var izdarīt secinājumus,pēc kādiem principiem tiek pārvaldīta pasaule, mūsu valsts,kuru iedzīvotāji masveidā pamet un arī uzņēmumi,kuros neviens negrib strādāt.

Chris1986  2 4 Ar naudas atkarību sirgstošie - njā, šitā profukaķ savu vienīgo dzīvi - tas tiešām ir jāmāk! :D

Virgo  1 3 Tikai VIENS piemērs /varbūt pat ne pats uzskatāmākais/ ..kāpēc Vācijā alga ir liela, bet Latvijā maza... T krekliņu ražošana, materiāls maksā 1.- € , šūšanas izmaksas Latvijā 1.-€...pāri Latvijas robežai Tkrekliņš aiziet par cenu 2.-€ gab, Vācijā robots tos ieliek maisiņos ar uzlīmi "Made in Germany" un krekliņa cena Ups jau ir 22,-€ darba ražīgums uiuiuiui algas labas utt....stājoties ES VVF mūs PĀRDEVA ar noteikumiem ka būsim kolonija mūžīgi mūžos...bet tas jau ir cits stāsts...

runcizs    3 Pilnīgi piekrītu jautājuma autoram, ka darbaspēks ir resurss, kuru uzņēmējs pērk. Vēlme nopirkt lētāk to pašu preci/kvalitāti arī ir pilnīgi normāla un loģiska. Tālāk sākas tikai dažas nianses:
1-kārt, Dzīves vide (tās izmaksas). pieņemsim, ka ir 3 dzīves līmeņi: 1.izdzīvošana (no rokas mutē); 2.normāli (tas, ko Eiropā sauc par vidusslāni); 3 kruta (paši sapratāt).
Sorry, lv biznesa vides aprakstam jāpievieno vēl 0-tais līmenis: zem izdzīvošanas.
Ja darba devējs ir gatavs maksāt 3.līmeni, viņam pie vārtiem rinda stāv - var izvēlēties pašus čaklākos, ražīgākos darbiniekus. Pie 2-tā līmeņa algām kaut ko atrast jau var, bet kandidātus dikti jāšķiro. Ar 1-mo līmeni var piesaistīt kadrus, kuriem motivācija ir, maigi izsakoties, zem vidējā. 0-līmenī darbinieku vienkārši nav! (jo pēc dabas likumiem, tādi vienkārši nevar eksistēt - dzīves izmaksas viņu eksistenci nepieļauj).
Tagad par viesstrādniekiem. Iebraucējam par piedāvāto algu ir jāspēj nodrošināt izdzīvošanu "mūs dārgajā tēvijā" un vēl kaut ko uz mājām aizvest. Tātad, viņam ir jātrāpa vismaz starp 1 un 2. Reāli viņi varētu izkonkurēt 3.līmeni, bet cerēt, ka iebraucēji par zupas šķīvi strādās, ir vismaz naivi.

multi      Mūsu uzņemēji paši vēl nav sapratuši, ka pāris simtu eiro darba spēka laiki beigušies un neviens šeit nebrauks strādāt par tiem dažiem simtiem, kā latvieši to darījuši! Polija mūsu uzņemējus ieliek vienos vārtos, tur jau pāri 1 miljonam ukraiņu strādā poļu fabrikās par 1k+€

anis    1 Mani pašu visvairāk"iespārda"atziņa-saimniekam jādzīvo uzkrītoši labi! Labi,jā-ja darbinieki nodrošināti! Vergturu laiki atstājuši secinājumu,ka vergu darbs ir neproduktīvs un par panākumiem konkurencē var nesapņot. Sievietes nedzemdē-stobru pie deniņiem un uz mākslīgo apsēklošanu prom? Tik tālu pat neviens diktators vēl nebija aizfantazējies...

pomerance    1 Tu labāk nedzemdē.

CoCoSan    1 A kurš teica, ka darbinieki nesaprot? Darbinieki visu labi saprot, tadēļ neiet stadāt pie vergturiem. Gribi lētu darbaspēku?, kasi pauri un domā kā tadu ievest no pakistānas, ukrainas vai kirgīzijas. Bet kamēr šāda iespēja ir sarežģīta, dalies adekvāti ar peļņu, lai nav jāstāv dīkstāvē vai jācīnās ar alkāniem un bezatbildīgajiem.
Nevis darbaspēka trūkums valstī bet uzņēmēju nepiebarojama alkatība. Tajā laikā kamēr brauc ar savu bezlīzinga auto, tu gribi, lai uz tevi strādā par 20eiro dienā, no kuriem vēl darbalaikā jāpaēd un turp atpakaļ no darba jābrauc.
Bet kopumā man patīk debesu filozofi

krumuzagis      man manos darbiniekos kaitina, ka vini atnak uz darbu un bubinadami purpinadami strada un chortojas ka atkal uz tejieni janak nekas nesanak un alga ar nekad nepietiek, ja nem vera, ka man tikai vienu darbinieku vajaga visu parejo man nodrosina ekosistema un valsts aparats, ka ari neviens nav ierosinajis likumprojektu par pensionesanos 45 gadu vecuma pectam tris dienas nedela strada konsultanta amata sava dzives acinajuma nozare

andrisz  1 1 LV nebūtu iebildumu pret importēto lēto darbaspēku, ja LV elite veicinātu savu ļaužu izglītību, tiekšanos pēc labāka darba un vērtību radīšanas, tad lētais darbaspēkas šeit varētu dzīvot savu dzīvi. Diemžēl LV politiskā vide, uzņēmēju vide ir pret šādu attīstības veicināšanu un vienkāršā tauta intuitīvi ir pret lētā darbaspēka konkurenci. Tas ir īsajā termiņā.

Vidēji īsajā un garajā termiņā jautājums ir lieks, jo robotika un MI darbaspēka un piedāvājuma puses jautājumus atrisinās pa savam. Tās ir pārmaiņas un būs vēl lielākas. Un pārmaiņas piedzīvos arī tie, kas pašreiz jūtas tīri turīgi. Es ceru, ka cilvēce solidarizēsies un izmantos šīs pārmaiņas visu labā, bet visādi var būt. Visvairāk es baidos no pūļa, vienkāršās tautas, izgtlītības un intelekta trūkuma. No tādiem radījumiem nāk posts sev pašiem un citiem.

LV daudz ko dara galīgi nepareizi. Šeit tomēr ir ļoti dziļā intelektuālā atpalīcība, gan sabiedrībā, gana tajā daļā, ko var saukt par vietējo eliti. Kaut kā tas ir iesēdies un tas baigi grauj visu esošo un nākošo. Es brīnos, ka kāds vispār domā par to, ko LV var darīt vienādi vai otrādi. Man LV ir pie vienas vietas, pilnīgs bezceris. Nesaprotu cilvēkus, kas ar to saista savu nākotni, savu identitāti vai savu garīgo dzīvi.

Labrador      Mūsdienu ideālais darbinieks ir stulbs un pilnīgi pakļāvīgs darbinieks. Profesionāļi ar savu pašcieņu nevienam vairs nav vajadzīgi. Vajadzīgi un pieprasīti ir , rupji izsakoties , tupoje bidlo.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu