"...nevaru atrast pastāvīgu darbu." (c)

"...nevaru atrast pastāvīgu darbu. Uzrakstiju internetā pieteikumu uz vairākiem darba piedāvājumiem. Viņi pat neazvanīja un nesūtīju e-mailā atteikumu. lv darba nav un drīz beigsies mans bezdarbnieces pabalsts. Kā ar šuvējas darbu UK un vai vari palīdzēt arī dzīves vietu? Apsolos ja atbildēsi parādā nepalikšu :)" (c)

Viedie eksperti, kas jums būtu sakāms šajā sakarā?
Lūdzu jūsu ieteikumus, meklējot risinājumu šajā saucienā pēc palīdzības!

p.s. Jau iepriekš, pateicos par atsaucību!

GREENALIEN  1 1 Vispirms noskaidro, vai UK darba devējs dažus mēnešus pirms UK izstāšanās drīkst pēc likumdošanas uzrakstīt pastāvīgu līgumu ar ārzemnieku, kurš meklē nekvalificētu darbu? Ja viņš uzrakstīs tādu līgumu, kāda būs viņa paša atbildība darba ņēmēja un valsts priekšā, ja tam darbiniekam gadījumā piespiedu kārtā būs jāatstāj valsts? 2019-04-19 16:00

Agatem9    1 Ar omi, viss ir oki, sirds darbs tas ir viņai, un strādā tikai sezonā, pavasarī, vasarā, līdz oktobrim.Un dēli viņai ir labi, rūpējas, ne gluži naudas dēļ, un pēc vecuma ome ir jauna vēl....un darba devējs arī labs. 2019-04-19 16:19

Kjirsis    3 Šūšanas ražošanas uzņēmumi ir ļoti atkarīgi no pasūtījumiem. Šuvējas iespējams pieņem uz termiņu. Kad nav darba, var bez problēmām atlaist. Nesen Ludzā aizvērās viens uzņēmums.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/susanas-uznemums-nemo-ludza-noturejies-tikai-divus-gadus.a
316113/
Par bezdarnieka pabalstu šeit:
https://www.vsaa.gov.lv/pakalpojumi/stradajosajiem/bezdarbnieka-pabalsts/
2019-04-19 16:39

edding  6 9 uz to #14:10
Tas būtu brīnums, ja tu atbildētu.Jo. Ko var atbildēt uz manu piezīmi, ka
diez vai no lidostas, bez citu palīdzības, tanī pat dienā atradi īres dzīvokli un darbu Skotijā.
Otrs. Ja tu tik apsviedīga, kādiem itkā jābūt visiem, aizpēries uz UK, bet neatradi darbu LV, kā iesaki citiem.
Treškārt. Vai spētu izdzīvot ar 200-350 € aldziņu.
Tev elementāri nav ko teikt. Vienīgais ko proti, nosodīt un aprunāt citus.
2019-04-19 17:06

Kjirsis    3 Katram darba meklētājam ir savs stāsts, kāpēc tas ir kļuvis par "bezdarnieku" Mana iepriekšējā darbavieta apturēja darbību krīzes laikā. NVA pieteicos uz kursiem, bet bija jāgaida rinda vairāk par pusgadu. Bija stipendija, bet ļoti niecīga.
Tas, ka potenciālie darbadevēji neatsūta atteikumu, ir parasta prakse. Man atbildēja tikai viens valsts uzņēmums.
Es pašlaik strādāju lielā uzņēmumā. Diemžēl visus šos gadus nākas redzēt, kā tiek padzīti visaugstāk kvalificētie darbinieki. Darbavieta uz vispārējā fona nav tā pati sliktākā. Protams, es meklēju kaut ko labāku, bet ja nav, strādāju turpat.
Gan jau, ka visi darba meklētāji zina arī šo:
https://cvvp.nva.gov.lv/#/pub/
2019-04-19 17:34

GREENALIEN  1 6 Jā tā gan ir patiesība, ka visaugstāk kvalificētie un strādājošie, lojālie un tie, kas izdara savu plus nevarīgo kolēģu darbu, tie mūsdienās tiek padzīti. Tie, kas strādā ar galvu un rokām, paliek bez darba, sēž uz bezdarbnieka pabalstiem. Toties tie, kas nevar pakustēties, ´´strādā´´ ar muti, pīpējot un aprunājot strādājošos, tie ir ļoti pieprasīti visur pasaulē.
VP tu gan izaicini likteni, lieloties, kā tev labi iet un naudas un labu darba devēju vienmēr pietiek. (Tas protams arī ir pretrunā ar pašas virsrakstu tēmai, kas pats par sevi jau norāda, ka tev nav pilns rublis.) Parasti šādos gadījumos dzīve parāda, kas ir kas, ka tu te neko nenosaki, tev vienkārši karma līdz šim bija atbilstoša. Stabili iekulsies nepatikšanās pēc saviem vārdiem. No dzīves tu vēl maz, ko saproti.
2019-04-19 19:00

Tessa  6 10 lai ka butu vai nebutu, shoreiz piekritu eddingai.
ja, Piepe, tava tema ir augstpratiiga. es esmu bijusi bez darba un izmisuma, ja macetu shut, noteikti butu nedaudz laimiigaka. jo tieshi ta arii bija-neatbild uz CV, neatraksta, neatsaka. vnk kluse un nav ieintereseti. ta ir baiga sajuta, celties no riitiem ar domu, ka jaatrod darbs, jo laiks iet. un nekas nenotiek. užas, ja godiigi, tiesa, es nevienam arzemes nesaucu pec paliidziibas. Kaut gan neuzskatu, ka tas ir slikti.
es dariiju gajienu "uz atpakalju". mani sauca atpakalj no aizperna darba, no kura aizbegu. ar mazu algu. ljoti.
sakodu zobus, gaju un dariju, riebas briesmiigi. no ta mazuma, kas man bija, atlicinaju maciibam un parkvalificejos.
tagad ar savu hobiju pelnu naudu, no ta darba sen aizgaju, aizlidoju. aizbegu.
tatad, tu neesi bijusi lidziiga situacija. ja vari, tad paliidzi. ja nevari, stavi klusu.
2019-04-19 20:07

fargo  1 7 ir augstprātīgi gan. bet es arī piepes domu varu saprast. vnk tās situācijas, kurās cilvēki bez darba un nevis slinkuma pēc...nu, nevelk uz ņirgu. lai kā tur. 2019-04-19 21:20

BalticAgent  7 3 Tiem, kuri it kā nevar atrast darbu, ir kāda kopēja īpašība... viņi meklē uzreiz lielu algu.
Sevišķi interesants ir fakts, ka bieži vien liek kā piemēru citas valstis, norādot uz absolūtajiem cipariem algu apmēros, bet ignorējot dzīves dārdzības/izdevumu faktu.

Latvijā IR darbs. Un darba ir daudz. Šuvēju darbs visā pasaulē ir zemākajā vai vidējā atalgojuma slānī, ja vien nestrādā nozīmīga zīmola labā vai kā privāts dizainers. Bet darbs ir :)

Man pašam ir pieredze, ka meklējot cilvēkus par caur NVA, tie piezvana... reizēm, bet uz lūgumu atsūtīt savu CV... lielākā daļa to nemaz neizdara. Bet kaut ir iemesls teikt - darba nav :)
2019-04-19 21:23

Tessa  5 5 Piepe, skaties ka nedabu labi speciigu kniipi pa degunu par saviem vardiem.
es nebiju ilgstosha bezdarbiiba. kadi 4 meneshi, bet paldies, man pietika visam muzham. tapec es, pirms kadu tiesat sakara ar darbu, vienmer to atcereshos. arii to atcereshos, kad maz maksa, kad nav perspektiivas, kad darba vnk nevar fiziski uztureties, ta riebj, par jebkadu algu.
karta zinja, ja man butu tada pazinja, paietu mala, ne ceptu temu. ne iztirzatu un nosodiitu.
bet nu lai dies soda, ko tad parastie mirstiigie turiigie.
2019-04-19 21:32

kwinta  2 4 Bēda tur, ka LV ir tik zema minimālā alga, ka ar to nav iespējams izdzīvot. Bet darba devēji uzskata, ka ar to pietiek . Normālās valstīs minimālā alga ir tāda, ar kuru cilvēks spēj paēst, apģērbties, samaksāt īri, komunālos un pat atlicināt nedārgam ceļojumam.
Tieši tādēļ Piepes paziņa vēlas "aizķerties" UK. Nevis ir slinka, negrib strādāt utt. Protams, ierasties svešā valstī, kur tev nav ne1 paziņas, vienkārši neprāts. Netā šādi varoņi bieži lūdz naudu atpakaļceļam.
2019-04-19 21:50

Tinte  3 3 Labām šuvējām parasti ir savi kundes. Un darba ir daudz, nevar paspĕt visus gribētājus apšūt. Zinu, ko runāju. 2019-04-19 22:32

Nenotveramais  1 3 Ko nozīmē -Nevaru atrast patstāvīgu darbu!?!
-Pareizāk būtu teikt, kas ir tas, ko vēlies strādāt un par kādu algu vēlies...???

No malas skatoties izskatās... Sēž kūka un gaida kad tai rokās ieliks darba piedāvājumus... Tad viņa tos apsmadzeņos... Un gaidīs, lai to palūdz nākt uz darbu kad tā pati sadomās 😂
2019-04-19 22:34

kwinta  1 3 Tinte, tiešām. Tām, kuras fabrikās šuj 1 vīli 20 gadus ir kundes??
Nenotveramais, kurā rindiņā to izlasīji? Es sapratu, ka vēlas palīdzību pret samaksu. Ir taču starpnieki, kuri palīdz atrast darbu,istabiņu un par to saņem naudiņu. Normāli.
2019-04-19 22:52

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu