Bļaušana - darba stils vai raksturs?

Blakus mūsu birojam cits birojs. Durvis plānas un dzirdamība laba. Vismaz reizi nedēļā kaimiņu biroja priekšniece, īpašniece, gadus 35 jauna, regulāri bļauj uz kādu no darbiniekiem. Par ko īsti bļauj, saprast nevar, bet troksnis dzirdams. Tad nu aizdomājos - kas tā par manieri - vai to tagad auKstās skolās māca, tādu komunikācijas veidu? Vai tā ir savas bezspēcības izrādīšana, neaudzinātība vai vienkāršie ierindas darbinieki tiktāl noveduši, ka citādi vairs nekādi?

janka42  1 3 Kad cilvēks jūtas apspiests, viņš pārstāj būt radošs un tāds tiešām ir jāvada jo pats nedadomāsies...Bet ja attieksme ir cienīga no augšas, tad padotais spēs rast tādus risinājumus ka priekšnieks brīnīsies. Problēma ir nepareizā attieksmē...

JurisK  5   Ir ljoti labi, ja priekshniekam ir iespeejas, kaut vai bljaujot uz kaadu tam tieshi domaatu kadru, nonjemt stresu. Tas paliidz daudz labaak, nekaa visaadi psihoanaliitikji un, nedo dies, ripinjas. Gudrs priekshnieks, ja darba uzdevumi to atljauj, speciaali pieturees to stulbo kaujamo lopinju savas gariigaas veseliibas satureeshanai raamjos. Jo lielaakaa dalja vispaar nejeedz, kas tas priekshnieka darbs un atbildiiba ir.

AGATE9  1 1 Ja tas notiek regulāri un man ar blakus ofisa kaimiņieni nebūtu nekādu darīšanu, es tiešām ieietu un pateiktu, ka tas troksnis, ko rada viņa traucē manu darbu, vai tiešām tā ir jāauro uz savu darbinieku, domāju, ka būs klusums vai uzdrukā un pieliec zīmīti pie druvīm, sapratīs!Bet konkrēti uzrakstot par ko un lūgums klusāk uzvesties!

Geisha  3   Var jau arī nebļaut, bet par katru pārkāpumu vai neizdarību sist pa maciņu.

Jurijs55      Ka Tu zini ar ko viņi tur nodarbojas, kad viņa "bļauj" ?!

Jesuisla    1 .. ierakstiet telefonā un tad vienkarshi aisutiet ierakstu uz vinu biroja administratora adresi ...
painformekot ka ja to dzirdat jus , tad to dzird ari iespejams citu kompaniju cilveki ... - iededarbosies

0_0      :D :D :D sākumā tīri domāju, ka par manu priekšnieku :D

nu īsāk sakot... jā... mums ir tāds priekšnieks... aizsvilās kā sērkociņš.. un kad dusmīgs, vispār nedomā, ko saka.... grūti ar tādiem.. bet laikam katrai maizītei ir sava garoziņa....

C_hloe    1 20:42 kāda valsts, tads darba devējs. Te gan ir rakstura faktors pirmais. Bet kopuma, kas tad ir VDI? neko viņi pa lielam neizdara. DL ir stingrakais un skaidrākais no LV likumiem, ta ietvaros ari "nejaukie" darba devēji var rīkoties, bet pats likums ir darbinieka pusē, kurs nereti nav tas labakais .....
Starptautiskos uzņemumos viss ir ok un savadak, jo viņi domā savādak.

Par prieksnieci - raksturs un tikai pēc tam dajebkadi faktori.

Epifanija  3   īpašniece var darīt visu, kas tikai ienāk prātā, tā kā pieprasi savam darba devējam, lai sabiezina sienas tavai miera diendusai birojā...

Ievinjata    1 Te bija ieraksts, ka ja darbinieks nesaprot kā jālec, tad esot jābļauj. Mums ir tas variants, ka lec kā gribi labu domādams, vienalga būs slikti!

fargo  1   23:44

un cik daudz ūdens ir ietecams izmantot?

Eneile      Ja darbinieki tādi, kuri neko nejēdz un uz viņiem ir jābļauj, tad pati ir tādus pieņēmusi. Tik pat labi var gadīties, ka pati nemāk izskaidrot, kas nepieciešams un pēc tam auro uz darbiniekiem.
Bet citādi. Nu ir ātri uzliesmojoši cilvēki. Un reizēm tādiem ir savi plusi, kuri kompensē maurošanu. Un tikai katra darbinieka paša ziņā ir, vai viņi pie tāda darba devēja strādā.

jadore  1 1 Autoritārais vadības stils :DD.

Kādreiz viens strādnieku kolektīva priekšnieks stāstīja, kad viņam uzdeva jautājumu kāpēc viņš bļauj uz strādniekiem, ka citā uzņēmumā viņam esot vaicāts vai viņš ir zilais? Ir cilvēki, kuri tikai bļaušanu un necenzētus vārdus saprot. Bet ir arī tādi uz kuriem nekad pat balsi nepaceļ.

neratnixxx    1 Nu ja tas notiek citu darbinieku klātiene,tad tas ir spēcīgs uzmanības trūkums un varas parādīšana,mājās ir vai nu uz lāpstiņām klusā pele,vai vīrieša vispār nav...nav īsak sakot dabūjusi,pat nevar pati sevi apmierināt,ir tāds teiciens...KĀ ESMU NONĀCIS LĪDZ TADAI DZĪVEI PATS PAT SEVI NEGRIBU...!

rokons      Citāts no darba pieredzes - ofisā paliels plakātiņš :
Jūsu raksturs nevienu neinteresē, atstājiet to pie sevis ( mans viduvējs tulkojums.....)

Tas attiecas uz visiem
Bet ja darbinieks tik ar bļaušanu mācāms, labāk atbrīvot uzreiz. Tādi padotie kļūst imūni arī uz bļaušanu

Torpedo    3 nu, es domāju, ka liela daļa Latvijas cilvēku aizbrauc strādāt uz civilzēto Eiropu ne jau lielākas algas dēļ, bet tieši bidlisko darba devēju dēļ

rupj_ucis      Domāju bļaušana, nav efektīva. Nesaku, ka ārzemēs tās nav, tomēr tad kaut kas darba attiecībās nav noregulēts, ja tāda vajadzīga. Butība, tas daudz neatšķiras no fiziskās agrresijas. Un vienmēr jāreķinās, ka dabūsi to pašu atpakaļ. Varbūt vienkārši nav dabūjusi, tad uzvelkās no sīkumiem.

rikititikitai    1 Ja viņa bļauj uz vienu konkrētu darbinieku, tas viņai vienkārši besī.

Ja uz dažādiem, neprot savaldīties. Jebkurā gadījumā, ja vien kolektīvs nav kaut kādi krāvēji-alkoholiķi, kas tiešām savādāk nesaprot, no tās nav nekādas jēgas.

Man bija tāds priekšnieks, kas bļāva uz visiem bez iemesla virsū. Pēc vienas tādas "uzstāšanās" manā kabinetā, pateicu viņam, lai bļauj mājās uz sievu, bet mani lai liek mierā, jo darbā ir jāuzvedas kā profesionālim, nevis kā tēviņam. Turpmāk nekad vairs pat balsi nepacēla.

Torpedo    1 Vobšem, secinājums ir viens - ja uz tevi bļauj priekšnieks, tad sadod viņam pa purnu, neatejot no kases. Ja to nedari, tad pats vainīgs, ka uz tevi bļauj
Es šodien vēroju mazo futbolistu treniņu - ja jūs būtu dzirdējuši, ka tas viņu "treneris" un viņiem nepārtraukti bļauj un kādiem vārdiem - tur tiešām ir jābūt profesionāliem, lai vot šitā spētu - es domāju, ka bez treniņa mūža garumā, tas vispār fiziski nav iespējams :D

rokons      Ši metode ir riskanta, izrādās bļāvējs ir arī labs sitējs, un pa purnu var norauties pats. Pie tam likumīgi, jo notika pašaizstāvēšanās :)

Artis1975      Apskatíji manu anketu? Esi dzíiļi vīlies, jo neko nesaprati - kas taisnība, kas nē? A kam tev mani anketas dati, ja man no tevis neko nevajag? Un vispār man šeit neko nevajag.
Mierīgi paej garām un neķer kreņķi ne par manu vecumu, ne svaru, ne izskatu - tas nav tavam līmenim atbilstošs.

JurisBerzins      Bļaušana ir bezspēcība un nespēja panākt vēlamo rezultātu citā veidā. Līdz ar to tas liecina par zināmu intelekta trūkumu, nespēju valdīt emocijas un nespēju motivēt.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu