Pārdevēju uzbāzība Latvijas veikalos

Kāpēc LV tirznieciibas vietu klientu apkalposhanas specialistiem joprojām nepielec, ka ar savu uzbāzību palīdzēt izvēlēties, tie vienkārši klientu aizbaida!?

Aukstums    3 Tāpēc, ka īpašnieki un visādi personāla apmācību bambāļi - lasīt (treneri kouči)..iedvesmojas no PASAULES prakses, nevis no latvieša/vidējā rakstura īpašībām... un 80 % tas nosstrādā, lai kā mums neptīk tā uzbāšanās..

gaisums  2 6 Es parasti saku-jā, varat palīdzēt, materiāli. Citos gadījumos demonstratīvi apgriežos un eju uz izeju. Te protams nav runa par Narvesen vai Drogām. Tur meitenēm piedāvāju pasūkāt.

Marija_Anna    3 Ļoti reti , bet nākas būt arī kā pārdevējai.
Zinu par šo uzbāšanās praksi. Taču tagad ir tik daudz preču un tik bieži mainās sortiments , ka pircējam derētu ieklausīties zinošā pārdevējā. Bet izvēlēties un lemt pašam.
No otras puses, arī man nepatīk, ka pie pirmā spertā soļa veikala teritorijā kāds klūp virsū vai aizdomīgi seko pa pēdām un tikpat aizdomīgi pēta .

av2    1 uzmaacaas jau tikai lupatu veikalos. Saimnieciibas preccu veikalos tu patas parasti staigaa, un meklee kaadu, kas atradiis to, ko tev vajag, jo veikal galu nevar ieraudziit.... Vismaz asv ir taa. Arii produktu veikals, un arii Latvijaa, kautkaa neesmu maniijis, ka kaads baigi ko piedaavaatu, kameer es .....peetu pudeles :)
Bet par teemu, man vienalga. Kaadreeiz es arii slikti jutos, ka neizmantoju to piedaavaato paliidziibu. Ssodien, pasaku, ka nevajag, un miers. Kautkaa tiessaam..ir lietas, ko dziivee vairs nennemu pieree, siikumi.

coldlands    2 Es uzmacos pārdevējiem ar saviem jautājumiem, ka šie bēg no manim, un ja ierauga atkal mani veikala, tad slēpjas.

Mela      Paldies, es pat nezināju, ka pie mums ir tādi slepenie klienti ....
jāsaka, ka mani tas īpaši neikaitina, ir divas opcijas: biežākā - nē, paldies, bet reizēm ir - jā, man vajag to un to :)
un viss ir baigi super!

AudraSeele      Nekad neesmu izjutusi apgrūtinājumu. Nav problēmas laipni pieņemt, nedz atteikties no palīdzības. Man patīk ātri un precīzi iepirkties.

Egers      PSRS laikos līdām pa...ā kremlim, tagad, nešķirojot,visu pārņemem no rietumiem. Atšķirībā no Lietuvas, pat nemēģinām izvērtēt, kas mums der un kas nē, jo mūsu politiķiem interesē tikai sava kabata un nekas cits.

Astronaute    1 Tas vēl nav viss. Manai krustmeitai Narvesena apmācībās mācīja ( = lika kā pienākumu) izteikt komplimentu pircējam - par apģērbu, izskatu, izvēli. Par to Narvesena algu un attieksmi vēl jābūt lišķīgam dzejniekam. Tas gan bija gadus 5 atpakaļ. Laikam jau šī ideja nav iedzīvojusies.

Sallija2    2 Te kāds minēja, ka no Depo esot aizgājis, jo priekšniecība likusi uzmākties klientiem. Depo kā reiz ir veikals, kurā ir ļoti nepieciešams šāds atbalsts. Cik reizes es tur pati kliente būdama esmu mēģinājusi citiem klientiem palīdzēt ko atrast, nezinu kāpēc viņi prasa man, laikam izskatās, ka es tur jau visu zinu. Tur vienīgi pie krāsām ir izpalīdzīgi pārdevēji, bet santehnikas nodaļā nekad nevienu nevar atrast, arī pie skrūvēm pa pus veikalu jāmeklē kāds kurš varētu izpalīdzēt, arī pie elektrības parasti neviena nav uz vietas. Tikai vienreiz biju ar to veikalu apmierināta, kad krasta ielas Depo veikala vadītāja pati ar mani kopā komplektēja visu pasūtījumu, bet toreiz arī summa bija pie 2000 eur tāpēc arī tāds serviss, bet ja vajag pāris skrūves, tad pašai jāmeklē, kas iesvērs. Kas attiecas uz Drogām, tad tur gan man traucē tā palīdzības piedāvāšana, jo bieži man nemaz neko konkrētu nevajag, tāpat paskatos kas tur piedāvājumā.

Sallija2      Un tā nebūt nav, kā te min, ka pārdevējs ieteikšot tikai sev izdevīgāko. Kā šodien atceros puisi no Depo, kurš tā bikli mēģināja iebilst lai es to krānu neņemot, jo viņš nestrādājot tā, kā varētu likties, bet es kaut kā viņā neieklausījos un pēc tam nožēloju, ka to krānu nopirku. Tāpēc tagad es mēdzu viņos ieklausīties. Un tā arī saku, ka vajag lētāko un labāko risinājumu un tādu arī parasti saņemu.

draboss      Paklausoties vienā otrā, liekas dzīvas šausmas visapkārt un post pasauļu attainojums holivudas filmās liekas kā miera osta.

coldlands    1 Varbūt Tu tur ņemies, visas kārbiņas cilādama, lūk arī doma ka pārdevēja.
Man patīk Zviedrijā Ikea veikala, katra nodaļa pa tantukam, vai onkam, kas stāv pie sava galdiņa ar datoru, un ja tev rodas jautajiens, pienāc un palūdz palīdzību.

Vanesa15    1 Jā, viņiem liek tā darīt. Bet tie, kas liek, ir pamuļķi un neko nejēdz no apkalpošanas klultūras

Kristine_78    2 Nav viegli strādāt apzinoties ka tevi tūlīt pasūtīs vai pagriezīs pēcpusi lai atkratītos no haļavnajiem piedāvājumiem , neapskaužu.

animato    1 Jā, viņiem liek tā darīt. Bet vadībā tiešām ir muļķi, kuri kopē citās valstīs redzēto. Vācijā arī uzbāžas ar piedāvājumiem, it sevišķi ja redz, ka esi ārzemnieks. tad domā, ka zags un uzmanīgi seko katrai kustībai.

av2    1 jaa, Ikea ASV taada pati tantinna, vai blondiine smuka. Un neviens neuzbaazzaas, bet ir...rokas stiepiena attaalumaa , ja kas. Pats veikals gan, nu...... nevar tikt no vina araa :))

coldlands      Nu mums veikala bultinas uz grīdas, kas norāda virzienu:)
Vēl man patīk iekārtotas telpas, guļamistabas, virtuves, vannasistabas....., ja cilvēkam slikta ponja par telpu izkārtošanu, tad vins var apskatīt jau gatavus interjerus.

av2      ir ir taas bultinnas, projecee ar gaismu tiessi uz griidas, tikai Ikea veikalam taada uzbuuve - kameer VISAM neiziesi cauri, netiksi laukaa. Tas ir, nu nevar pannemt vienu kruuziiti, un uzreiz iet pie kases samaksaat. Iesi garaam kkuseniem, guultaam,skajiem , pukkeem, aizkariem, palagiem utt

coldlands      Mums ir ieeja uzreiz pie traukiem un citiem sīkajiem pricendaljiem.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu