Darbs ar normālu samaksu?

Jau kādu mēnesi skatos darba sludinājumus un vispār runāju ar cilvēkiem par darbu.
Algas ir vienkārši traģiskas. Reti kurā vietā ir vairāk par 500 bruto, uz rokas tas sanāk, ja nav apgādājamo ap 350.Kā lai ar tādu algu iztiek, ja dzīvokļa īre vien man sastāv ziema ap 400.
Šobrīd strādāju neoficiali, saņemu ap 800 un tad varu daudz maz izdzīvot. Labprāt gribu oficiāli, bet no kā tad dzīvot.
Esmu vienkāršs darbinieks, neesmu nekāds IT speciālists utt, kas protams var pelnīt tūkstošus.
man tieši interesē kā var izdzīvot cilvēks parastais.
Ar šausmām domāju, kas būs nākotnē.vienīgo variantu redzu, ka tad, kad būs pensijas vecums jāiet kāda lauku mājā dziļā latgale, jastāda kāds kartupelis, burkāns, kāds trusis jātur un tad varbūt vismaz būs ko ēst.

Arlekins    6 pie tam vecenēm anketās te, katrai otrajai prasībās, lai vecis vismaz 1200 pelna, un katrai trešajai - vismaz 2k...:D

Tessa  1 12 arii saskaros ar sho problemu. aizgaju no darba, kur bija chupa ar nelikumiibam, no vienas puses, uzelpoju un pirmo reizi muzha jutos atputusies, no otras puses, izbaudiiju ka ir but bezdarbniekam. kursus es ta arii nesagaidiiju, neesot vietas un ir garas rindas, piepelniijos ar halturam, kaut ka iztiku, liidz pasauca dariit to, ka labi zinu.
apmierinata neesmu, tapec parkvalificejos pavisam cita nozare, rudenii pabeidzu vienus kursus, tuliit ieshu vel, protams, maksas.
bet izskatas, ka dariishu to, kas man patiik. par labu naudu, beidzot.

miglainaa_plava    2 tesssaaaaaa - kādā profesijā var nobeigt kursus un dabūt labi apmaksātu darbu? Es arī gribu! Padalies.

Tessa      nu ok, tikai ar kursiem, protams, nepietiek. man sanak ta, ka ir nemitiigi jaizgliitojas papildus. plus vel jau kursos gaju ar savu bagazhu galva un kompii. kadreiz sen izdomaju, ka es to gribu un man sanaks, tikai nebija iespejas maciities. pati arii diezgan daudz njemos. rezultata mani pasauca turpinat, lai varetu stradat paplashinati.
ir doma savienot divus darbus jau pavasarii. ja nesanaks, palikshu pie ta, kursh miiljaks.

coldlands      Un kas ir tas miljakais? Nu ne onka, bet darbs.

White`n`Naughty    1 Latvijā algu līmenī no 500 līdz apm. 1700 šekeļiem uz rokas darbojas tāds likums, vai nu tev ir maz naudas un daudz laika, vai daudz (relatīvi) naudas un nav laika to tērēt.
Algu līmenī virs 2000 šekeļiem uz rokas šie likumi pārstāj darboties...........

klava4    3 Jap...ne sūda te nemaksā.Ar visiem maģistra grādiem cilvēki saņem 500-600 uz rokas.Pienākumi ..atbildība bez savas jēgas.Saņem , kas sēž valdēs..saucamie -Locekļi..😁 Visi mani paziņas ir aizbraukuši..Tieši programmētāji...Dzīvo Londonā..un beidzot pelna..Strādāja puisis Delfos..alga vinam bija mēnesī..600,0 Nacional Geografik..arī apmeram ja ne mazāka..uz rokas pec nodoklu apmaksas..Tagad alga ir 56 tukstosi gadā..Turpretī Igaunijā Delfos stradajosie sanem 1200-1500..Latvijā var nemaksāt..tik daudz cik igauņiemRodas jaut..kapēc?

MissX      Vai tas ir normāli, ka tautieši iesaka otram braukt prom uz ārzemēm peļņā??? Situācija darba tirgū nav no tām vieglākajām. Autors lūdz dalīties pieredzē, nevis pasūtīt nezin kur. Bet nu jā, cik skatos, šeit pa lielam viens otru māk tikai nolikt....

Labrador  1   Mutaa un milicijaa straadaajosho dziivesbiedres un pieguleetaajas ir ljoti apmierinaatas,bet liiodz briidim...

Labrador  1   Kaa teica kaads sabiedriibaa cieniijams , resns onkulis - staajies reketieros!

Nerons      Labrador!
TU strādā muitā, vai policijā, ka es tik labi informēts? Vai tomēr esi tas piegulētājs, vai dzīvesbiedrs?
vai tikai dzirdēji, ko viena tante teica.....:)

Labrador      Neron-dazhreiz naakas pabuut saviesiigos pasaakumos un taa,kaa katrs 3.LV viirietis ir milicis(vismaz manaa apkaartnee) ,tad naakas secinaat. Kaa arii biju uz randinju ar shii portaala pasazhieri , arii vinja apgalvoja - pazinjaam,kuraam viirs milicis , dziive uz doto briidi nodroshinaata! A un biju uz veel vienu randinju ar tikko izshkjiirushos dakteriiti- vinjas viiram,milicim naacaas vien pamest darbu deelj siikumiem -bija iesaistiits autozaadziibaas un narkotirznieciibaa. Protams , pametot darbu , zuda ienaakums un tika shkjirta lauliiba...Vienkaarshi redzu,ar kaadie auto brauc un kaados maajokljos miit milichi.

Nerons    2 labrador....kurā pusē tu dzīvo!?
Vieni vienīgi korumpanti apkārt:):):)
Man puse kursa ir policijā un....tie kas aizkalpojusies līdz augšām, jā..nesūdzas par ienākumiem.Tie kas pa apakšām....aldziņas pēc nodokļiem ar visām piemaksām i līdz 1000 nevelk. kukuļus neņem, jo nedod:):)
Un policijas atalgojumus var apskatīties publiskajā telpā,.nekā tāaaaaada ahūna nepamanīju!
Un ne jau visi ir korumpanti. Tāpat kā ne visi biznesā strādājošie ir PVN shēmotāji un nodokļu nemaksātāji ļaunie!
tas gan nenozīmē, ka barā nav melnās avis.....gan jau ka ir...kur nu bez tā!

Labrador  1 1 Neron deelj sava godiigaa biznesa LV veesturee veel nav ieseedinaats neviens chigaans,neviens autozaglis,neviens narkotirgonis,jo LV milicija ir korumpeetaaka par Haiti.Latvijaa pat deelj paaris latiem veikta slepkaviiba tiek deklareeta,kaa ruupes par gjimeni.Manaa prombuutnes laikaa no 27 kaiminjiem pusgada laikaa tika nozlepkavoti 18.Paareejie vechuki vienkaarshi par kapeikaam paardeva savus dziivokljus un peec dazhaam nedeeljaam nomira pansionaataa.

Hiranja    2 Tā nu ir. Mums ir kapeiku pisēju valsts. Nez kāpēc daudziem liekas, ka var maksāt smieklīgi maz, bet nodokļos iekasēt daudz. Tā kā ir nācies būt gan darba devējam, gan ņēmējam, tad iesaku sev pajautāt par cik € /stundā esi gatavs nolīgt sev strādnieku, ja vajadzēs? No tā arī izsecini cik pats esi pelnījis saņemt, protams ņemot vērā savas spējas un pieredzi. Visu nosaka kā ļaudis masā domā. Pie mums ir sūdīgi domājoši līderi untauta iespaidojas pa savam. Tāpēc arī tik sūdīgi dzīvojam... 2017-04-24

Motopele      Ja vēl nav 40 un par veselības stāvokli nesūdzies, ej uz cietumu par apsargu. Darba grafiks gan sūdīgs, bet alga grozās ap 700-800€ uz rokas 2017-07-26

Hiranja      Meklē tiešajās sarunās, jo reālo algu uzreiz tā neviens neteiks. Tā nu tas ir, ka Latvijā 5€ stundā uz rokas ir reāli tikai bez nodokļiem. Praktiski nodokļus maksā tikai lieluzņēmumi un valsts iestādes. Visur citur maksā minimālo, jo nodoklis sastāda gandrīz pusi no kopējās algas izmaksas. Kad daļu maksā uz rokas, tad tā daļa, kas tiek maksāta ar nodokļiem ir tā, ko ir reāli samaksāt. Valdības muļķi to nesaprot un nesapratīs. Cilvēki aizbrauc, bet nodokļus neviens ij netaisās radikāli mainīt. 2017-10-28

av2      iekrat te iesaka?? Nesmiidiniet cilveekus. Tiko ko buusiet iekraajussi, taa, baac, nomainiis naudinnu utt. Cik var ccakareet cilvekus :( 2017-10-31

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu