Vadība pārbauda darbinieka sociālos kontus?

Labvakar! Pāris dienas atpakaļ no priekšnieces nācās dzirdēt, ka viņai ir pienākums kontrolēt darbinieka sociālos kontus. Degu no sašutuma, lai gan neko TĀDU nedz Facebook, nedz Draugiem.lv nerakstu. Kas tas par jaunu likumu? Un Pati arī teica, ka neesot laika pārbaudīt. Viņai pašai nav profilu nevienā no minētajiem sociālās saziņas līdzekļiem. Un kas tad notiks, ja gribēs pārbaudīt? Mīļā miera labad man būs jādod parole?.

VECA_PIEPE (2016-10-14 23:10)  1 4 Esmu paarliecinaata, ka nevienam bosam i praataa neienaaks teereet savu laiku, lai taisiitu reviziju sava darbinieka sociaalajos kontos,...ja bosam nebuus radushaas aizdomas, ka konkreetais darbinieks, iespeejams,...vairs pietiekoshi nepilda savus pienaakumus kaa nodarbinaatais attieciigajaa amataa vai arii celj publisku neslavu kompaanijai, kuraa ir nodarbinaats.

jadore (2016-10-14 23:12)  1 2 Fargo, ir, ir :(, visām datorsistēmām, mākoņiem vids drīkst paprasīt paroles (uzņēmumu un saistītiem datoriem) un pieslēgties, ja nedosi- nesadarbošanās, ar visām no tā izrietošajām sekām. Vidam pilnvaras arvien paplašinās.

nikon1960 (2016-10-14 23:21)  1 4 MURGI !!!

violeta (2016-10-14 23:34)    1 Ievinjata.Jā,es esmu pilnīgi droša un lieta kursa,ka tā bosene joņo pa tusiņiem un vēl man savu veco impotentu meģinaja PIESPĒLĒT...nav viņai tā kaifa.Es it kā viņu saprotu,bet tai laikā,kad mums ir miers,viņa mani mēģina gremdēt.Kaut kada sieviešu spēle,kura stipraka vai augstaka par zemi?Es neesmu vadītaja,es padotā,kur tad konkurence,varbūt esmu lidztiesiska vinas uztvere vai konkurence?

VECA_PIEPE (2016-10-14 23:40)    3 Vadība pārbauda darbinieka sociālos kontus? (c)

Pag, par ko ir runa:

1)sociālais konts - ik katra darbinieka pensijas vai veseliibas apdroshinaashana, par ko ir tiesiibas un pienaakums sekot darba deveejam.

Vai arii...

2) sociālie (konti) saiti- interneta publiskais tiimeklis, manis jau piemineetais #23:10,...ko nedriikst kontroleet un ierobezjot darba deveejs, ja konkreetais darbinieks to neizmanto kaiteejot kompaanijas darbiibai, kuraa ir nodarbinaats.

???

ponytail_PA (2016-10-14 23:56)    1 Kwinta - sociālie darbinieki ir ierēdņi, ko algo pašvaldības (primitīvi izskaidrojot). Un algu viņi saņem no tām pašām nodokļu maksātāju kabatiņām. Bet stāsts nav par ierobežojumiem (saprotu, lasītprasmes jautājums). Stāsts ir par to, ka viņiem NEREKOMENDĒ zīmēties pa dažādām interneta vietnēm, jo viņi savā darbā saskaras ar ļoti dažādiem cilvēkiem, kam varētu būt arī ne pārāk draudzīgi nolūki, dēļ kā nav vēlama savas privātās dzīves demonstrēšana, piemēram, iečekojoties katrā vietā kur ēd, nakšņo, ar ko nakšņo utt., ko ļoti daudziem cilvēkiem patīk darīt. Starp citu, arī bērniem skolā mēdz stāstīt par drošu "dzīvošanos" netā, kas sevī ietver privātu lietu (adreses, piemēram) neizpaušanu, arī bilžu nepublicēšanu, kurās redzama īsta vai šķietama materiālā labklājība utt.

neko (2016-10-15 03:29)      Nav tāda likuma. Bet tā ir vispārpieņemta prakse visā pasaulē. Ne reti ierakstīta daba līgumā un darba pienākumos.

Vispār FB kontu man nācās izveidot .... par godu vieni franaču kompānijai. Kas biznesa tikšanās tur izziņo. It kā nopietns kantoris, metroloģijas iekārtas un lidostu radarus ražo, bet viss biznesa kalendārs viņiem tikai caur FB. Tādas tās tendences.

av2 (2016-10-15 07:35)    1 manaa darbaa nevienu iipassi neintresee, ko daru nettaa , ja tas netraucee darba pienaakumiem. Un viens no darba pienaakumiem ir...sekot datoru tehniskajam staavoklim.
Es tomeer domaaju , nav pareizi, ja priekssnieciibaa peeta padotu propailus, vai izteiktaas domaas .Es pat teiku, tas ir galigi garaam. Vareetu buut svariigi,pat lloti , lai nesaak kautkaada religgiskas, teroristiskas kampannas neta videe , bet to tak valst drossiibas dienesti taapat paseko.

ponytail_PA (2016-10-15 09:45)    2 Gadījums vienas paziņas darba dzīvē. Uzņēmumā (nelielā) komunikācija starp vadību un darbiniekiem notiek fb. Kā jau te teikts, mūsdienās tas nav nekas neparasts. Viens meitietis izčinkst sev ļoti izdevīgu darba grafiku, sak, esot iespēja piestrādāt, vajagot brīvas dienas tad, tad un tad. Citi darbinieki pikti, bet piekrīt. Un pēc laika fb parādās gan bildes, gan mamzele atzīmējas dažādos pasākumos, spa, viesnīcās utt., un, protams, ne strādājot (vismaz ne tradicionālā šī vārda izpratnē). Beidzās tas viss ar nesmuku konfliktu, jo gan pārējie darbinieki, gan vadība jutās (un bija) piečakarēti. Ar redzamiem pierādījumiem. Kā tur bija - ja domā, tad nerunā, ja runā, tad nepieraksti, ja pieraksti - neparaksties. Ja paraksties - nebrīnies. Tas diezgan attiecas uz šo gadījumu, kā arī uz zīmēšanos netā vispār. Kamēr tu nemelo, neapmelo, nediskreditē, nerunā lieku - nevienam nekādas daļas nedrīkst būt. Bet ja galvā smadzenēm vietas nav un soctīkli ir piebārstīti ar ziņām un bildēm, kas darba devēja (vai jebkura cita) acīs darbinieku raksturo, kā neuzticamu un nevisai gudru... Galu beigās - tā taču ir publiski pieejama informācija. Privātu pieprasīt neviens nedrīkst. Arī skolā ne (no skolēna), tad kur nu vēl no pieauguša cilvēka.

Obelix (2016-10-15 10:52)    1 Nevienam priekšniekam svaas "sociālo tīklu profilu" paroles nav jādod.
Bet obligāti ir jāfiltrē līdzi, kādas bildes un kur tu ievieto vai neievieto.
Tagad pie darbinieku atlases un arī pie darba kādā uzņēmumā ir pilnīgi normāli, ka HR izčeko, ko šāds potenciālais vai esošais darbinieks raksta, publicē un komentē sociālajos tīklos. Es ieteiktu pašam savus profilus regulāri rediģēt un dzēst ārā lieko, lai pa www nemētājas. Ja nu gribās kko ļoti saglabāt, saglabājiet ārējā cietajā diskā un glabājiet savā grāmatplauktā vai seifā zem atslēgas. Gan fotogrāfijas no tusiņiem, gan komentārus.

Samila (2016-10-15 10:55)      Galvenais, lai oho nepārbauda ;)

kuks10 (2016-10-15 11:16)    3 palasot komentārus nāk smiekli,bļ,kādi tur noslēpumi,ja šeit viens par otru visu zina ..un kuras ir tās krutās firrmas..šinī sūdu bedrē ir pāris kantori un viss..tas pats Vids un Knabs ir korumpētas līdz pēdējai vīlei..)))vēl tāds sīkums,cilvēki joprojām izbrauc un izbrauks..

joens (2016-10-15 11:56)      Sasaucoties ar neko ieteikumiem - sociālie tīkli ļoti daudziem nopietniem kantoriem ir viens no nozīmīgākajiem biznesa instrumentiem, pat līdz līmenim, ka firmai/organizācijai/iestādei internetā ir tikai landing page, bet viss pārējais atrodas FB.

VecmeitaARrunci (2016-10-15 13:12)    2 Normaali buutu tad,ja firmaas piekluve sociaalajiem portaaliem buutu sleegta un ja cilveekam ir laiks tajos tuseeties,tas noziimee,ka darba slodze ir par mazu.ja straadaa strateegiski svariigaas un sociaali juutiigaas organizaacijaas un firmaas,ir jaareekinaas,ka tavu profilu sad tad paarbaudiis.vai nedziivo paari saviem liidzekliem,vai uzvedies cieniigi un kas ir tavi draugi.
Vienmeer esmu briiniijusies par lautiniem,kas visu savu dziivi izplaaj kaa vecas apenes publiskai apskatei.
Mums darbaa arii bija gadiijums,kad viena daama nebija glaimojosi izteikusies par firmu,dabuuja sutu no prieksnieciibas un veel interesanti,ka neviens vinai nejuta liidzi.ir jaazina un jaajuut robeza,ko var un ko nevar.

limonija (2016-10-15 16:27)      Par to, ka ievāc info par darbiniekiem, nav ko brīnīties. Nu - reakcija ir atkarīga no tā, ko tur redz. Mani savulaik pieņēma darbā pēc kārtīgas albumu izpētes, kas man ir draugos. Bosam galvenais portāls ir FB, bet, tā kā tur neesmu - kreņķi neķeru:) Darbā nav laika tusēt pa portāliem.

zebs (2016-10-15 20:06)    2 Ja sociālajos tīklos darba laikā ieskatās "saprātīgās proporcijās", nedomāju, ka tur kas slikts. Dažs labs pīppauzēs un kafijas pauzēs notērē vairāk laika, nekā "tīklotājs".
Bet pavisam noteikti zinu, ka daudzi darba kandidāti pēc CV iesūtīšanas nav saņēmuši uzaicinājumu uz klātienes intervijām tikai dēļ tā, ko par viņiem var redzēt un lasīt sociālajos tīkos. Es ar to domāju, ko paši tur ielikuši.

Labrador (2016-10-19 19:50)  1 1 Kas,Jums tur Latvijaa daraas? Sen jau dzirdeets-ja bosam iepatiikaas darbinieka sieva,tad jaaljauj paarguleet,ja ne -no darba aaraa!

Kristine_78 (2016-10-23 11:07)      Labrador, es ceru tas ir neizdevies joks. Tu vēlies sacīt , priekšniegs pienāks klāt un teiks. Tā, mums būs seks. Un meitene teiks, jā protams. Vai aizies ar augsti paceltu galvu , jo seks kā nodarbe ir vispār paredzēta tikai bērnu radīšanai. Savādi

Labrador (2016-10-25 20:57)      Vadība pārbauda darbinieka sociālos kontus? foto Taa ir realitaate.Pazinja deelj taa tika izmests no darba visai populaaraa eedinaashanas tiiklaa.Vispaar ir jaabuut galvu sapiedusham,lai mekleetu darbu un cereetu uz atalgojumu vladimirskij central!Darba intervija notiek bazaraa po fenje!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu