Problēmas runāt darbā

Esmu intravertas dabas, kautrīga..
Tas pamatīgi traucē darbā, jo esmu izmācījusies jomu, kura ļoti patīk, bet tur nepieciešams sniegt konsultācijas, ir darbs ar klientiem, bet, tā kā esmu kautrīga, radu nepārliecinātu iespaidu. Bijuši piedāvājumi iet runāt uz radio un Tv - atteicu, jo neesmu pārliecināta par sevi, bet tas, protams, karjerai nenāk par labu.
Vai vēl kāds saskāries ar šādām problēmām? Kā tās risināt?
Bet tieši darbā ar klientiem svarīgākā ir skaidra un pārliecinoša runa - kā tādu iegūt? Vai ir kādi cilvēki, kas tajā apmāca? Kur tādus atrast? Kur meklēt? varat kādu ieteikt?
Un otra problēma - satraukumā zaudēju spēju loģiski domāt, tāpēc pat ja apgūtu runu, es nespētu būt atraisīta, improvizēt, stāstīt interesanti utt.
Kā ar to tikt galā??? Tā iemesla dēļ tagad klientus nepieņemu :(((

kokote      Nav pat vasara vēl aizgājusi, kā šitenšajā tēmā ļauži Tev jau sniedzadaudz un dažādas atbildes. Izskatās, ka te ir vēl daudz citu problēmu.
Nevis īdi, bet dari, jo vairāk vaidēsi un sevi žēlosi, jo nereālāk būs kādas pārmaiņu iespējas, sakod zobus un čerez ņemagu, vai arī tupi maliņā un kod elkoņos- cita varianta nav, jo tā vairs pat neizklausās pēc Tavas izklaides

av2      iessauj 100 gramus no riita. ( nu labi, laba viina glaazi )Nopietni.Ninnem bremzes. Saasina praatu utt

oktaava      Publiskā komunikācija veidojas treniņa rezultātā un "lampu drudzis"skar katru publisku personu, tikai katrs to pārvar atšķirīgi, jebkurā gadījumā drosme un uzdrīkstēšanās ir nepieciešama. Mūsu prezidentam A.Bērziņam arī bija grūti publiski sevi pasniegt, kas izpaudās nevajadzīgos roku žestos, neveiklā valodā. Tikai ar laiku, mācoties publisko runu pie speciālistiem pedagogiem un varbūt pat piesaistot psihologu, var izkopt valodu ar pareiziem akcentiem, dikciju un veiklības plūsmu. Tātad, visu var pārvarēt!

Muukene      piedalies improvizācijas teātrī!

SaintSin      Vienmēr esmu uzskatījis, ka paliekoši, bet tomēr elastīgi sevi pārveidot var tikai pats. Ārēja iedarbība salauž, tiesa, ja kas ir tik ļoti slikts, tad ir jālauž...
Interesanti, kā 29 gados vēl var nebūt pieredze savā darbā... Pat ārstiem uz to laiku rezidentūras beidzas...

piparbecinja      Treniņš darīt to, ko baidies. Man kautrīgs cilvēks neliekas dumāks vai vērā mazāk ņemams, taisni otrādi. Kautrīgie tāpat runā publiski, vada intervijas utt.

Ivars_on      :D Stulbi skanēs, bet pats iedomājos 2 variantus.
1.Iedomāties tos cilvēkus plikus vien apakšbiksēs.
2. Iedomāties kad runāju ar cūkām silē

(pirmais satrauc visvairāk-neieteiktu)

Nu, nekā tāda - protams, arī tie ir mirstīgi cilvēki un tā, tikai svarīgs, manuprāt, ir viens - acu kontakts.Lai cik nepārliecinoša būtu, svarīgi ir uzturēt tieši šo kontaktu. Nevis runāt galvu nodūrušai. Vai ar acīm ´´klejojot´´ tālēs zilajās. Jo skatoties acīs - tu parādīsi, kad neskatoties uz bailēm Tu uzdrīksties-ir bail, bet ir interesanti, ir vēlme izaicinājumiem un tā) Tas pietiks šad tad - arī stiklaini skatieni nav vēlami. Tas vnk IR JĀJŪT cik kad skatīties (un kabinetos tač vienmēr ir uz ko skatīties interesanta, vai ne?) Ja esi sieviete, ir vēl daži ´´knifi´´ķermeņa žestos. Nekrusto rokas (ja nevari, krusto plaukstas, tik lai neredz darba devējs) tāpat arī nekrusto kāju pār kāju, (tās visas ir aizsardzības pozas) kuras darba devējs/a iztulko neapzināti par nepārliecību (un atkal - ja nu nekā, krusto pēdas-tur nu neskatīsies tiešām!)
Vārdi?
Nu tur jau Tava situācija - Kā? Kāpēc, Ko tieši? Pieredze? Attieksme?...tur ies standarta jaut. no darba devēja/as puses. Apm. tā.
2018-10-07

krumuzagis      man ir līdzīgi, kad esmu ārpu sava paziņu loka, pēctam vārds pa vārdam noskaidrojam, ka visi taisam liela sun mazas kakas, protams ir kakātāji, kuri ir kakājošāki par citiem. 2018-10-21

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu