Automehāniķa alga

Piesolītā atlīdzība uz šo vakanci ir 200Ls mēnesī, iespējams summa tiek norādīta pirms nodokļu samaksas... Kā izdzīvot ar šadu summu un vai viņa nešķiet smieklīga darba devējam? Darba ņēmējs (meistars) jau izlasot raud un taisa biksēs... Vai viegli būt meistaram?

JurisK    1 irgo, muļķības, ko saki! galvenais ir darba ražīgums, pēc tā arī alga. Reti kāds Latvijā spēj noorganizēt normālus darba apstākļus, tur arī ir tā problēma! Normāli darba apstākļi - t.i. - augsts darba ražīgums. Bet augstu darba ražīgumu var sasniegt tikai ar pareizu darba organizāciju, kura pilnībā atkarīga no darba devēja.

agita05    1 Tad nav ko brīnīties ka par šādu algu arī attiecīgi saremontēs.

HRDS  1   200. dienaa un tas veel raud...?! :D :D :D

falko_1967      labi uzneemumi nesludinaas.

lackymen      ja esi labs mehanikis,tad 2 sotaki OK piehalture 4 vel klat.viss ir tavas rokas un galva.man 7 klasu izglitiba pelnu 700 uz rokas,pateicotis tikai savai galvai rokam un pieredzei.ir gruti jastrada,bey ir par ko

typhoo_2      Piedoshanu, bet taadu "meistaru" iesaaceeju, kas straadaas par 200 ls, es sava auto piekarei klaat nelaidiishu.
Normaalaa servisaa taa ir maaceklja alga.
Un tie dazhi, kas atljaujaas saciit, ka par taadu algu ir normaali straadaat, aciimredzot ir tie, kas taadas algas atljaujaas maksaat.

Ragana_veejaa      ...strādāju apsardzes jomā.
Algas-1 ls vai 1.10 stundā!
Un tā ir realitāte!
Algas, par kurām strādā vai..vai..cik daudz spēka pilnu vīriešu!
Tā ka.....tāda nu ir tā reālā situācija mūsu sūda Latvijā!

neko      Normāls meistars nevis lasa sludinājumu, bet izvēlas no piedāvājumiem. Tādus lasa tikai jaunieši bez pieredzes un saviem kontaktiem dotajā sfērā. Ja cilvēks gadus 10 ir nostrādājis kāda jomā un viņam nav nekādu personisko kontaktu un piedāvājumu, tad viņš arī nav vairāk kā to 200 Ls vērts.

mojito      Automehaanikjim taada alga ir ljoti maza....nav skaidrs,kaada vinjam motivaacija taisiit vaagji peec labaakas sirdsapzinjas, sanjemot shaadu pabalstu.Tur tieshaam nez vai var uzticeet savu vaagji.

Bibine      nu gluži, kā tai stāstā iz dzīves. Čigāns aiziet uz darba interviju. saimnieks jautā: un kādus darbus ta proti darīt ? Es saimniekiet protu visus darbus i sienu pļaut, i govi slaukt, visus, visus darbus protu. Kad jau tik protošs, še lapu un raksti iesniegumu ! Oiii, saimniek, vot rakstīt gan neprotu !

dzelzsduure      O, izrādās automehāniķi ir ´´mazie oligarhi´´- darbus izvēlās, ´´štuku´´ pelna. Tāds kā mājiens ar mietu vientuļām vecmēbelēm- zelta ādere gandrīz :D.

Polus      Jautājums jāskata no otra gala.
Lai saprastu, cik tas ir reāli, vajag aptuveni zināt autoservisa izmaksu struktūru - kāds ir aptuvenais nolietojums, komunālie maksājumi utml.

Pēc tam ir elementāri - lai mehāniķis godīgi nopelnītu Ls 500, viņš servisam izmaksās ~LVL 1000.

Darbdienu skaits mēnesī ir zināms. Atliek izrēķināt, kādus ieņēmumus mehāniķim dienas laikā jāsasniedz, lai serviss [vismaz] nestrādātu ar zaudējumiem.

Citādi tēzes par to, ka alga maza/nemaza ir bezjēdzīgas.

JurisK      Es tā saprotu - ir automehāniķi, ir auto atslēdznieki, ir servisa melnstrādnieki, kam vairāk par skrūvēšanu neko neuztic. Normāls servisa melnstrādnieks normālā auto servisā varētu pelnīt līdz apm. 300-400ls, autoatslēdznieks - līdz tūkstotim, automehāniķis virs 1000ls. Tas būtu godīgi un pilnīgi atbilstu manis iedomātajiem Latvijas apstākļiem. Jo darbaspēka izmaksas ir apmērām no 20 līdz 50% no kopējās summas. Tā tas ir apmērām pasaulē, daudz-maz civilizētā.

neko      dzelzsduure: bet pelna jau ari; man tēvs jau pensijas gados.. vienkāršs virpotājs, bet labs speciālists savā jomā. Strādā kopā ar vēl pieciem citiem virpotājiem [autobusu un kravas transporta remonts]. Maksā viņiem visiem minimālo algu + izpeļņa par izdarīto. 3 no tiem virpotājiem reāli uz rokas saņem kādus 300Ls, vienam parasti sanāk kādi 700-800. vel diviem 1000 -1200 uz rokas. Apstākļi un iespējas visiem vienādi. Atšķiras tikai darba ražīgums un kvalitāte [par brāķi atvelk no algas] - darbi vieni un tie paši izcenojumu arī visiem vienādi... Jautājums - kāpēc vīrietis pensija vecumā un ~28 g jauneklis nopelna virs 1000 Ls tanī pat lai 3 gab. veči vecumā starp 30-40 gadiem pie tiem pašiem nosacījumiem knapi spēj savus 300 izspiest.

White`n`Naughty      ---> JuriK. Tā ir ideja kā vajadzētu būt, vai arī Tu tiešām esi redzējis Latvijā kādu servisu, kur tā tiešām notiek? Bez tam te prasās definēt atšķirību starp mehāniķi un melnstrādnieku.
---->Polus. Normālā servisā mehs mēnesī var pārdot ap 130-170 stundām, pieņemot ka darba stunda servisos vidēji maksā 22 Ls, mehs kasē ienes 2900-3700 Ls. Tālāk jau cik darbadēvējs procentus algā noteicis.

Polus      W´n´N,

Pieļauju, ka servisam tomēr izmaksas arī nav mazas - telpu noma, iekārtu amortizācija, komunālie maksājumi, apsardze, komunikācijas utt. Tiesa, nekad neesmu pētījis autoservisu finanšu rādītājus, tāpēc varbūt kļūdos.

Katrā ziņā automehāniķis pelna naudu, kuru jau ir nopelnījis kāds cits, tāpēc alga vienmēr būs funkcija no tā, cik labi klājas pārējai ekonomikai. Tas arī ir galvenais ekonomiskās loģikas ierobežojums. Līdzīgi kā daudziem citiem pakalpojumu sniedzējiem.

jollyroger      es domāju, ka augstas klases speciālists jau nu 200 nesaņem
ja viņš māk tikai balansēt riteņus, tad saprotams, bet, piemēram, dzinēju remonta speciālists un elektriķis jau nu saņem daudz vairāk

bitite27      Pie labiem meistaries rinda-domāju,ka par 200ls nu gan viņi nestrādā!

irgo      22 lati stundā ? optimiste.:) ap 13,- bez PVN Tālāk 13 * 150 stundas = 1950,- no tiem ap puse nodokļos , paliek 975.- telpu īre, elektrība + pārējie maksājumi ´, šefa alga , izbraukuma sekretāre ....plānotā peļņa.... paliek labi ja ap 500,- Un te vēl nav ņemta vērā KONKURENCE ar savām atlaidēm...

kuks10      pēc manas pieredzes dažu labu meistaru vajadzētu nošaut ar zirņiem,bet reāli autoservisi ir šakāļi ,kas ap autiņu bakstās un domā kā vairāk naudu saņemt kā reāli autiņu saremontēt..tāpēc skatos antireklāmas tur var nojaust ap 40-60%,kas kur kāds meistars ir..

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu