Līdz kādam vecumam cilvēks ir interesants darba devējam?

Kas nosaka darba devēja interesi par potenciālo darbinieku? Vai svarīga izglītība, pieredze, bet varbūt visu nosaka gadi ?

neko      Emma: un no kurienes tāda pārliecība, ka Bibene tiem jauniešiem neliek grāvjus rakt...? tur pie datora vis nepasēdēsi :) man domāt tie, kas te vairumā oho sēž ir paši sev saimnieki un ar "iestādēm" šamiem nav nekāda skara. var būt ka kļūdos [sen nezinu, kas iestādēs notiek] bet vairumā "iestāžu" šādas izklaides iespējas ir nobloķētas.

Eneile      Ļoti dažādi. Tāpat ļoti dažādi ir darbinieku izvēles kritēriji. Un tik pat labi tie var būt saistīti ne tikai ar spējām veikt konkrēto darbu, bet gan vienkārši - patīk vai nepatīk tavs deguns. vieni izvēlas jaunus, mērķtiecīgus, uz izaugsmi tendētus, citi vecākus, jau sevi pierādījušus, stabilus, uz kuriem var paļauties, ka neskraidīs apkārt.

Bibine      TO Emma, čurā vietā teicu, ka savā firmā pieņemu da jebkādas 45 gadīgas Emmas, kas ir ar dzīvi neapmierinātas ? Kāpēc jaunieši un kāpēc bez pieredzes, bet ar savu pasniedzēju rekomendācijas vēstuli - tāpēc ka sakarīgos jauniešos ir ļoti daudz interesantu ideju, aber mans uzņēmums cepina gana inovatīvus produktus - man naf žēl, dodu vienkārši iespēju, dažiem izaugt par labiem lietaskokiem....
jaa, jaaa Neko, daži grāvīši ir jāizrok, kāda būve jāuzbūvē, kāds laidars ir jāizmēzī, tonnām piens jāpārstrādā un pēcāk tas viss vēl jāpārdod un galvenais pašai vēl priekš tādām kā Emmas ir jānopelna alga! Un pasargdiess tādu darbinieci uzņēmumā - neko citu, kā citu darbinieku nolikšanu, nepārtrauktu sūdzēšanos naf sagaidāms.

fernfahrer  1   sen atpakaļ nonācu pie secinājuma, ka nav nekā labāka par jaunieti, kuram ne vecā iekārta, ne kāds aplams saimnieks, ne arī kolēģi iemācījuši greizi stūrēt. paņem tādu jaunu, iejūdz ilksīs un apmāci pēc savas vajadzības. Vecajiem ir grūti izdzīt niķus un iemācīt jaunus stiķus. tas protams nav domāts, ka nu jebkurš jaunais spēs izkonkurēt jebkuru veco, bet pamatā tā doma, ka labāk jauns un zaļš no skolas sola, nekā nepareizi iebraukts vai pašpārliecināts seniors.
Ja par vecumu, tad pieņemts, ka līdz 40 gadiem, jo tā ir tā robeža, kad fizioloģiskās problēmas sāk parādīties vidējam homo sapienam. neko darīt, no redzes pasliktināšanās, dzirdes problēmām un locītavu stīvuma nekur neizbēgsi... Un tiklīdz sāk pasliktināties kāda no maņām, tā cilvēks kļūst nedaudz nedrošs par savu rīcību un spējām, kas savukārt, slikti ietekmē professionālo darbību.

av2    1 atkariigs no darba un zinaassanam ( neviss izgliitiibas papiirella) Taapeec biezzi vien tam 40 gadiigajam ir 70X lielaaka pieredze, zinaassanas attieciigajaa darbaa sfeeraa , nekaa 25 gadiigam .

Lucy      Labs darbinieks ir zelta vērts un ar gadiem tur nav sakara.

Zeltiite      Konkrētajā gadījumā par trdzniecības menedžeri (nejaukt ar izplatītāju!) nepieņēma, jo nav pieredzes pārdošanā, kam ar produkta pārzināšanu vien ir daudz par maz. Vēl nepieciešamas zināšanas kā pārdot, virzīt tirgū, strādāt ar klientiem (kas jau ir organizācijas), analizēt tirgu, rezultātus, komunicēt mutvārdos un rakstiski biznesa stilā vairākās valodās, iespējams, sadarboties ar piegādātājiem utt. To var apgūt strādājot, bet prestižās kompānijās tomēr izvēlas cilvēkus ar attiecīgo izglītību (visās nozarēs!). Jo - paša apgūtajam pārsvarā pietrūkst sistemātiskuma un kopainas redzējuma. Neprestižā var sākt jauns cilvēks bez pieredzes, pat students, bet ar gadiem jau vērtē CV - ko esi darījis līdz šim, kā attīstījis savu karjeru. Mētāšanās pa dažādām sfērām nāk par sliktu. Protams, vieglāk un vienkāršāk kā attīstīt sevi un savu karjeru ir emigrēt un kļūt par vienkārša darba darītāju ārzemēs, ja tas apmierina un nav ambīciju šajā dzīvē, kā arī prasību pret sevi un sabiedrību, kurā uzturamies.

niknis      Ja spesālists - vēl 40 ar kapeikām nav problēmu darbu dabūt. Ja 50 un augstāk - čau! - pofig, ko tu zini, kāda pieredze - darbu atrast prakstiski nereāli.

^esse^      Katram pienāks tie 50.Un tad ņaudēs,ka viņu neņem darbā.Visu mūžu taču nesēdēs personāldaļā,gan jau kāds jaunais drošais,perspektīvais,ar nestandarta domāšanu izēdīs.

joens      Nesenā tēmā - gudrība nāk reizē ar vecumu, bet tie, kam tikai vecums nāk, kotējas darba tirgū apmēram līdz kādiem 35 gadiem vien. Tirdzniecības menedžeris vispārpieņemtā nozīmē ir tikai jauns čalis vai skuķis (max 25), vecāks aizņem jau nopietnāku posteni, kaut teorētiski funkcijas varētu būt tādas pašas.

Vēl viena lieta - pēc 50 nopietns kantoris paņems tikai visaugstākajā līmenī (CEO utml.), zemākiem posteņiem ar tik vien atlikušo darba mūžu (10-15 gadi līdz pensijai) ilgtermiņa plānošanai ir maznoderīgi, lai cik kvalificēti būtu.

Tomēr prasās konkrētika. Ļoti daudz kur pat mūsu diskriminējošajā sabiedrībā ir pieprasījums pēc kvalificētām padzīvojušām kundzītēm, kam bērni jau lieli.

markess      neesmu gan dzirdejis,ka kaut kur butu pieprasijums pec kundzitem 50+,vienigi varbut atejas mazgat,un ari tad tikai sieviesu,viriesu tualetes jaunas redzu

Zeltiite      Ja apgrozies tikai tualetēs un tām pietuvinatās aprindās, vēl nenozīmē, ka neeksistē citas sfēras un sabiedrības slāņi tikai tāpēc vien, ka kādam par to pastāvēšanu nav ne jausmas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu