Darbs Norvēģijā

Vai kaadam/ai ir pieredze, ka tur ir, vai ir veerts braukt?

lerijs      Man vecākais puika un bijušā sieviņa jau četrus gadus tur dzīvo.
Ja zini valodu, nekādu problēmu vispār nav. Labs darbs tur ir pāri galvai.

makimote      Nezinot norvēģu valodu te vairak par minimālo algu nesaņemsi. Iemācīsies valodu- varēsi pelnīt pat 2-3 reizes vairāk... Tas tā- lai "āķis" būtu lielāks:) Bet izdzīvot var iemācīties visur- un Norvēģija ir ļoti labs piemērs. Sīkumos te tagad neiedziļināšos, bet iespējas ir daudz lielākas kā LV, neskatoties uz visu dārdzību.

Claudia      Vuci, strādāt var celtniecībā un kolēģus izmantot kontaktam ar priekšniecību, pārējā laikā klusēt..ļoti vilinoša perspektīva..bet gan jau ir cilvēki, kurus tas apmierina.

puisuks      straadaaju te 8g,darba valoda ir anglu. ja maaki norvegiski,var dabuut ljoti labu darbu. labi straadnieki ari te truukst. algas ljoti labas,bet par velti neko nedod. jaastraadaa daudz un atri,bez kljudam.

breakdown      Gargona gadiijumaa netaisaas par aviizjnieku braukt straadaat? Katraa zinjaa panjem paiku liidzi taa pavairaak, un naudu ieteiktu ap 1000 Ls vismaz

mojito      Man arii skjiet,ka autore buus pasta izvadaataaja. NU nez,ir dzirdeets ,ka nemaz tas nav tik izdeviigi,iipashi ,ja mashiinai aks notiek ( tpu tpu) -allowance ir ljoti mazs, lai to salabotu.
Bet-lai veicas! :)

non_grata      pašlaik te atrodos!:) varbūt ir kāda forša dāma kkur tuvumā ar kuru ned.nogalē kopā uzkāpt kalnā??? ;)

janisb      Laba zeme, lai brauktu ar prastu auto, nelietotu alkoholu, neuzdzīvotu, pelnītu nedaudz. Labas sociālās garantijas. Bet ja gribas labu auto, labu alkoholu, labu algu, tad Norvēģija naf pareizais galapunkts...

ComfortablyNumb      Norge viss notiek lēnām pakāpeniski. Ātri lielo naudu uztaisīt nevar. Īre, dzīvokļi, mājas, auto, visādi tekošie ikdienas izdevumi ir ļoti dārgi. Lai komfortabli iekārtotos manuprāt ir vajadzīgi daudzi daudzi gadi, pat desmitgades... ja vecumā 40+ tur viss jāsāk no 0, tad var pārēķināt cik būs, kad tā varbūtēji komfortablā dzīve būs sasniegta. Taču ja nu LV arī uz nulles vai pat mīnusos, tad tur tomēr salīdzinoši prognozējama lietu virzība.
Lai veicas! tad jau latviešu tusiņos varbūt būs jaunas sejas :)

piparbecinja      Zeme ir ļoti skaista. Bet kopš krīzes sākums, uz turieni aiznesās daudz dažādas tautas. Tagad gandrīz visu prasa norvēģu valodu. Rūpnīcās un par apkopējām var iztikt ar angļu. Vīrieši tur gari tādi, laikam nedzer un nefīfē...:)

Blackcatnix      Man paziņa strādāja - brauca ar "fūrēm". Teica - maksā labi, bet ir jāuzmanās, var arī piekrāpt. Tā jau, teica, neko, dzīvot var, tikai tie Svensoni esot tā apnikuši - gribot atpakaļ uz Latviju. 2013-03-05

adzika      ideāli,ja zini norvēģu valodu... tas paver lielākas darba iespējas... viniem patīk,ja runa vinu valodā...:) pietiek arī ar angļu... 2013-03-30

Postremo      jo labaks ( vieglaaks, tiiraaks, labaak apmaksaats ) darbs, jo vairaak jaazin vieteeja valoda. Oblegaati.
Tas gan laikam neattiecas uz okupantiem, ja tie ir okupeejussi kaadu valsti, tad , dabiski, uzskata, ka visiem jaarunaa..angliski, krieviski , tas ir, vinnu valodaa utt.
2013-04-05

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu