Ārzemju latvieši

Kā klājas tiem latviešiem, kuri strādā un dzīvo ārzemēs? Vai ir tik labi, kā stāsta?

Ingaxx (2012-01-23 15:49)      Izņemot draudzenīti, kura ar amerikāni apprecējās un vel diviem jauniešiem, kuri turp devās studēt - tiem klājas lieliski, bet pārējiem klājas tā so so, kuļas kautkā, lai būtu ko paest un apģērbties!

v_s_o_p (2012-01-23 15:59)      Bet, patiesībā, zinātnieki nonāca pie slēdziena kā mūsdienu tehnoloģiski attīstītā sabiedrībā nepieciešami 25% strādājošo.. Kur ir teikts ka ir jāstrādā? Ir jādzīvo, jākustas lai ražotājfirmām būtu darbs :)

Drole (2012-01-23 16:35)      Pasazhieru aplausu, lidmashiinaam piezemeejoties, kas ir vairaakus desmitus gadu sena tradiicijaa Amerikaa, Vaacijaa, Itaalijaa u.c., piedeeveeshana latvieshiem liecina, ka latvieshu maanija uzskatiit sevi par unikaalu pasaules nabu nav izniideejama. :D

Sandree (2012-01-23 17:16)      Esmu jau septinjus gadus aarzemees. Atbraucu uz paaris meeneshiem vasaraa, lai nebuutu vecaakiem jaaprasa nauda un varetu sakraat ikdienas studenta teerinjiem. Taa nu sanaaca, ka atpakal neesmu aizbraukusi, sheit tikko ieguvu augstaako izgliitiibu un straadaaju labi apmaksaatu darbu internacionaalaa kompaanijaa. Apzinos, ka esmu bijusi tieshi iistajaa laikaa un tapec arii taa paveicaas, ka straadaaju tik labaa darbaa, bet tomeer visu uzvelt uz veiksmi arii negribu, jo zinu anglju valodu, kaa savu otro dzimto valodu, esmu ieguvusi vieteejo augstaako un attiekusies pret visiem diplomaatiski...
Atbildot uz saakotneejo jautaajumu - Jaa, man iet labi, pat ljoti labi. Bet redzu, ka daudzi nav taa iekaartojushies.

Maverick (2012-01-23 17:48)      Runājaot par aplaudēšanu lidmašīnai nosēžoties - pasažieri nezina, ka lielākā daļa avāriju notiek starp to brīdi, kad lidmašīna pieskarās skrejceļam un to brīdi, kad tā pilnīgi apstājas.

Tā kā - pāragri ! :)

meibija8 (2012-01-23 18:30)      ..esmu viena no ārzemēs strādājošām latvietēm..kopumā grēks sūdzēties, esmu iekārtojusies, grūtos brīžos stiprina doma, ka ir mērķis kā dēļ kā šeit atrodos..liela nozīme protams ir arī veiksmei..pareizā laikā, pareizā vietā. piekrītu, ja neesi bijis gana apķērīgs Latvijā, diez vai kas mainīsies strādājot ārzemēs..

JurisK (2012-01-23 18:34)      Kopš 2005. gada Latvijā neesmu strādājis algotu darbu. No sākuma 2 gadi Islandē, var teikt, apguvu jaunu darbības jomu un iepazinu to zemi, pēdējos gadus savā specialitātē, bet ne Latvijā, jo te man darba nav, vismaz tāda, kādu gribu. Netaisos dzīvot ārzemēs, pie tam ārzemēs mūsdienās nopelnīt kaut vai priekš dzīvokļa Latvijā lielākajai daļai tur strādājošo neiespējami, tas laiks pagājis. Ārzemēs var daudz-maz normāli dzīvot, ja ir nodoms tur palikt. Pārējais viss štrunts, lielākoties. Man situācija nedaudz savādāka - dikti liels deficīts pasaulē manā specialitātē - tādiem zēniem daudz-maz ceļi vaļā:)

JaZ (2012-01-23 19:39)      Tiešām katram ir savs stāsts. Man iet tīri labi, drusku jau skumjas pēc dzimtenes māc, bet kad palasa kā iet -bezdarbnieku armija, medicīnas sabrukums, miljonu izšķērdēšana, tad tās alkas atgriezties pieklust. Pietiek ka atbraucu ciemos pāris reizes gadā. IT sfērā, līdz ar to diezgan prestižs darbs.

Sandree (2012-01-24 11:23)      Krigers!! Varbut izlasi visu, pirms raksti taadas muljkiibas, ka arzemees dziivojoshie latvieshi pat nav nopelniijushi naudu kompim. Isteniibaa, kauns tev, pieaudzis cilveeks, bet uzvedas kaa berns un meetaa savas ironijas un sarkasmus. Nevietaa.

marija19561956 (2012-01-30 13:44)      Dzivoju un stradaju Anglija treso gadu.Par dzivi un darbu nevaru sudzeties.Viss atkarigs no pasa cilveka,ka velas dzivot un stradat.Patreiz ir obligatas sarunvalodas prasibas.Ireju maju,(protams panemu vienu irnieku pari )viena to nevaru atlauties.Katru menesi sutu ap 150ls uz Latviju dela studijam,vel sutu somas ik pec4.men meitas gim .ar apgerbu,pati esmu paedusi un apgerbusies.Man nepiemit tadi netikumi ,ka smekesana un dzersana.Svesa sis zemes kultura ,tikpat ka neapmekleju pasakumus.Vienreiz gada apciemoju Latviju,sogad domaju aizbraukt atputa uz Turciju.Spriediet pati, ka te var dzivot.

chirkainiite (2012-01-30 18:11)      no LV aizbraucu 2009gadaa... pa sho laiku esmu daudz kur izceljojusies, esmu iestuureejusi lauliibas ostaa , iireejam 2istabu dziivokli , paliidzam gan maniem , gan vinja vecaakiem, plaanojam kaarteejo reizi atvaljinaajumu, sev neko neliedzam, maksaajam krediitu par auto, ak jaa 2x gadaa aizbraucam uz LV ( es personiigi noshausminos par cenaam veikalos un kaa cilveeki pie taadaam algaam vispaar ir pirktspeejiigi ) , aizbraucam pie vinja vecaakiem uz Budapestu un ir biku iekraajumi .....kulturas un izklaides pasaakumi.... viss mums ir oficiaali , taa ka ja vajadziiba pie aarsta iet, ejam to sedz apdroshinaashana....
vai esam veiksmiigi, nezinu , esmu laimiiga , darbs man patiik :)

Allegri (2013-04-07 09:41)      Vai ir labi? Ja atceros to izmisumu pēdējos mēnešus LV, droši vien, ka labi. Vai man? Daļēji. Gribu MAJĀS! Tikai, saņemot kārtējo dzīvokļa īres rēķinu LV un aizsūtot bērniem skolai un iztikšanai, saprotu, ka čumidānu pakošana jaatliek vēl uz nenoteiktu laiku.

keita3881 (2013-11-29 10:50)  1   Arzemes esot cilveks DZIVO,bet seit Latvija,IZDZIVO!

latvjudaina7 (2013-12-13 00:02)      Zeltiitei - aplaudee taapeec, ka esam veiksmiigi nolaidushies, vai nu Riigaa, vai kur citur. man tas skiet loti jauks zhests, kaa paldies pateiksana pilotam, ka lidojums izdevies.
Darbu var atrast visur, ja tikai ir gribeesana. Motivaacija un liela apneemiiba. Angliem ir teiciens: Its not what you know but who you know that matters. Taa ir realitaate jebkuraa valstii. Uz iebrauceejiem jebkur skataas ar skiibu aci, galvenais - cik loti nemsi to pie sirds un kaadi buus meerki. Mees taapat uz kiiniesiem skatiitos Latvijaa, kaa uz poliem un baltiesiem Anglijaa skataas, kaut gan straadaajam daudz smagaak, pat ne taapec varbuut, ka liktu, bet gan iekseejaas pienaakuma apzinas deel. Mums ir pierasts, ka darbs jaaizdara peec iespeejas labaak, nevis kaut kaa pa roku galam. Apkalpojosajaa sfeeraa gan man jaasaka, ka angli ir prieksaa visiem savas pieklaajiibas un izpaliidziibas zinaa, lai arii taa buutu tikai maska. Vienalga, kur Tu ietu - bankaa, veikalaa, biblioteekaa - attieksme ir lieliska. Klients ir dievs. Taa attieksme Latvijaa ienaak leenaam, bet cerams, ka uz paliksanu. Iigni varam buut maajaas, bet sabiedriibaa ar svesiem cilveekiem jaaizturas ar cienu.

candy555 (2015-03-20 02:18)      Nu nezinu kā citiem bet es UK dzīvoju daudz lābāk nekā Latvijā, strādāju 4 stundas dienā bet par ienākumiem žēloties būtu greks...es viena audzinu 3 bērnus...braucu ar jaunu autiņu un māja man ir pašai sava...

smaidiigais_puika (2015-04-04 09:51)      es pats tagat dziivoju anglijaa straadaaju fabrikaa un videeji nedeeljaa nopelnu 250£ un nedeeljaa no tiem izteereeju 150£ (dziivoijamaa izstaba, paartika un citi nieki) un man veel pat sanaak iekraat katru nedeelju 100£ nu jaa citiem anglijaa iet pat veel labaak bet mani ir labi ar to kas man ir ja man patv sanaak 100£ taa vienkaarshi iekraat, bet vieniigi man sheit pietruuxt radinju8 un drauigu, dziivoju anglijaa jau vairaak par gadu, saaku jau domaat latvijaa nopirkt kaadu maaju vainu kaadu zemes gabalu, vieniigais kaapeec es sheit dziivoju ir nauda, es uzaugu truuciigaa gjimenee vecaaki izsshkjiiraas kad man bija tikai 7 gadi un maate visu sho laiku gaaja pildiit bezdarbnieku rindas, taapeec arii aizbraucu uz angliju pelniit naudu, un atbildot uz tavu jautaajumu: jaa ir labi ja vien neskaita to ja tu dziivo viens aarzemees tad saak palikt gruuti un gribas atgriezties :)

_erucanob_ (2015-04-04 11:32)      Manuprāt ārzemēs labi dzīvo tie, kas te reāli strādāja, jo tagad alga 5-10 reizes lielāka. Sliktāk klājas tiem, kuri sagrābās nereālus kredītus , sapirka mājas un autiņus, un beigās nonāca pie bankrota. Bija tak pulka visādu firmeļu, kur prastas šuvējas un galdnieki iecēla sevi par direktoriņiem.

avenekazene (2015-11-05 21:50)      Kad atceros to darbu pa 12 un vairak stundam.....20 gadus nebiju atvalinajumaa,,,,,Latvija ir tikai ieguveja, ka neesmu te, jo sodien jau butu kartojusi invaliditati.....
Esmu beidzot laimiga.....miers, prieks, darbaa bez intrigam, pieklajiba visapkart.....cilvekam te ir vertiba!

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu