mobings ar meerki atlaist.

Strādāju V/A, pirms kāda laika sanāksmē vadībai pateicu, ka uzskatu, ka nelieteriigi tiek izlietoti liidzekli, darbības nav saimnieciskas. sakās presings, kā rezultātā (droši vien uz nervu pamata), saslimu. pēc atgriesanas no slimības lapas 24dienas, man piedāvāja parakstīt vienosanos par darba attiecību izbeigsanu. ieslēgts ignore uz darbiem un komuinikaaciju. parvietota darba vieta, man nav galda un pc - rakstu no personīgā. saprotu, ka darba te vairs nebūs, tomēr aiziet nolaistu asti ar neesmu gatavs.ko zinātāji ieteiktu darīt?

Latis (2010-09-22 11:57)      par savām tiesībām, protams, cīnies. Taču pamani, ja šī cīņa kļūst neperspektīva, t.i. zaudējumi vairāk nekā ieguvumi. Tad atkāpies, iepriekš sameklējot alternatīvas. Veselība ir tikai viena mums..

mezoniga_kake (2010-09-22 12:04)      Vienošanos parakstīt nevajag, jo tad darba devējs pat kompensāciju var neizmaksāt.
Pati reiz iekritu uz to, ka parakstīju vienošanos un pārtraucu darba attiecības vienas dienas laikā (dēļ štatu samazināšanas), jo reāli man pateica, vai nu Tu ej šodien un saņem kompensāciju par mēnesi uz priekšu vai, ja Tu uzstāj, ka mēnesi vēl nostrādāsi, kompensāciju nesaņemsi. Tātad, sanāca tā, ka algu varēju saņemt par mēnesi uz priekšu vienalga, strādāju vai nē.
Bet, ja būtu uzstājusi, lai mani atlaiž dēļ štatu samazināšanas, būtu saņēmusi gan algu par nostrādāto mēnesi, gan vēl vienu algau kā kompensāciju, kas šajā gadījumā būtu oblogāti jāmaksā.

Olimpia (2010-09-22 12:38)      Nezinot Tava darba līguma nosacījumus, iesaku uzrakstīt DD iesniegumu par to, ka, saskaņā ar DL 6.p., DD ir radījis Tev pretēji normatīvajiem aktiem pasliktinošu darbinieka tiesisko stāvokli. Tev kā DŅ ir tiesības uz vienlīdzīgu attieksmi uz darbu, taisnīgiem, drošiem un veselībai nekaitīgiem darba apstākļiem, kā arī uz taisnīgu darba samaksu.
Ja jau biji norādījusi uz DD pārkāpumu, svarīgi kā tas pausts no Tavas puses - vai ir dokumentāli fiksēts. No tā izriet DL 9.p.piemērošana - aizliegums radīt nelabvēlīgas sekas. Var piemērot DL 29.p. Ja neesi iestājusies arodbiedrībā, iesaku to izdarīt.
Tavā situācijā svarīgi ir daudz kas - vai ir darba koplīgums, iekšējās kārtības noteikumi, iepriekš slēgtās vienošanas u.c.

iterators (2010-09-22 12:58)      1.kārt niks paļonka- varu saderēt, ka realitātē raksta sieviete:)

2.kārt abi vainīgi- gan darba devējs, gan ņēmējs

3.kārt- diez ko teiktu Tavi darba kolēģi, ja paprasītu viņiem paraksturot Tevi??

no_thing (2010-09-22 13:18)      Meklē jaunu darbu. Šajā darbā fiksē visus pārkāpumus no darba devēja puses. Kad būsi atradis jaunu darbu, varēsi pieteikt pretenzijas. Darba likumu izlasi. Tur bija kaut kas par nevienlīdzīgu attieksmi un vēl viss kas.
Tikai, priekš kam tas viss vajadzīgs. Gribi vēl vairāk nervus pabojāt?

slieks (2010-09-22 14:02)      Sauc palīgā ``Bez tabu`` vai ``tautas balsi`` vai kas tur vēl tāds ir. Lai atbrauc, uzfilmē kādi Tev darba apstākļi un paseko notikumu gaitai.

hefny (2010-09-22 18:33)      hmm
interesanti:
dzrbinieks,lai taupītu valsts neudu,uzlabotu iestādes darbu-iesaka konstruktīvus priekšlikumus,krituku,
bet--šamies satrakojas!
Tad patiesi--tikpat konstruktīvi un tā pa punktiem--lielajiem bosiem,tautas kontrolei,arodbiedrībai,jā-ideja par medijiem--iespejams,nav slikta.
Bet pārdomāti,bezkaislīgi--kā teikt--principus daba strukturētai un taupīgai veikšanai-k`karogu!
galu galā--prieksņieku rīcība --ir arī nesaimnieciska no tā viedokļā,ka rada darbam neiespējamus apstākļus,atmosfēru,nožņaudz radošu iniciatūvu,iebiedē utt,pie tam,ja jāslimo--tad morāls un arī materiāls kaitējums ne vien pašam,bet visai darba vietei,--jo cilvēkvienība --slimo--tērē Valsts veselības Spdrošināšanas naudu.

Ja ir pietiekama kvalifikācija,kā arī zināšanas un izglītība--arī tā tiek izniekota-noniecināta.
lai vaicas un relax,ja jau ir savs bizness,jo tie,kas ko jēd-radoši,radoši --parasti ir ar savu biznesu.

psychobitch (2010-09-22 18:57)      uz kāda pamata? iemesls? bez iepriekšēja brīdinājuma? par to jābrīdina ir mēnesi iepriekš un jābūt ir iemeslam...abpuseja vienošanās, uz pašas vēlēšanos, štata samazināšana...nav informācijas, lai operētu...ja darba devējs uzskata, ka viņš var atlaist darbinieku dēļ slimības lapas, tad viņš ar galvu nedraudzējās...vienīgais, ko šajā lietā saskatu sliktu pret tevi, ir tevis neizrunāšanos ar savu tiešo priekšnieku, pirms izteici savu domu gājienu, sakarā ar mantas nelietderīgu izšķērdēšanu, tas ir akmentiņš arī viņa lauciņā, viņš var to pamatot, ka esi zaudējusi uzticību viņam...un , ko dara ar nodevējiem? atbrīvojās no viņiem...loģiski.

marmorakaraliene (2010-09-22 19:34)      Sāc ar darba līguma istudēšanu. Vai pastāv koplīgums - uzzini. Vai ir arodbiedrība? Jebkurā gadījumā, pat tad, ja šie atņēmuši visu, bet neesi atlaists, tā būs piespiedu dīkstāve, un šiem jāmaksā par to.Ja arī atlaidīs, mēneša laikā vai no uzteikuma saņemšanas, vai no atlaišanas dienas tev ir tiesības vērsties tiesā.

garaamejoshais (2010-09-22 23:11)      Jaa, tie kas celj shumu un saka kaa buutu labaak, taa nav pareizi, tie ciesh, tos lieks sliktaa svietaas, neljauj augt utt... Pirms saakt lekties, vajag sev aizmuguri nodroshinaat - draudzeeties ar taadiem cilveekiem no kuriem baidaas mans prieksnieks , vai veel labaak, mana prieksnieka prieksnieks..

Palomino (2010-09-23 12:10)      Nu, re! Sižets Bez tabu radošajai grupai gatavs, Tev tik atliek piezvanīt. Tas, ka valsts iestādes pat krīzes laikos šķērdē līdzekļus un rīkojas nesaimnieciski, nav nekāds jaunums. Spilgts piemērs nav tālu jāmeklē. Vēl ne 2 gadi nav pagājuši kopš pa TV rādīja, ka Rīgas rajona sociālo kantoris pametis savas, ministrijai piederošās, mājas un īrē telpas par bargu naudu jaunuzceltā ēkā. Par 1 gada īres naudu varēja izremontēt savu ēku un vēl pāri paliktu. Pēc saceltā trokšņa ātri vien pārvācās atpakaļ, pat remontam nauda atradās.

Braunings (2012-07-11 16:53)      Cik jābūt stulbam lai kasītos ja Tevi neviens tur negrib....vienkārši ej prom!!!

Polianna (2012-08-14 16:54)  1   Griezies darba inspekcijā....un viss būs ok!

viesiss (2018-09-27 14:50)      Tas ir bosings nevis mobings.
Palasi grāmatiņu "Kā strādāt, ja priekšnieks ir idiots". Bibliotēkās jābūt.

Labrador (2018-09-30 23:38)      Atrodi citu darbu. Tavu vietu iekarojusi kāda no bosa pieguletajam.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu