Pēc kā darba devējs izvēlās sev darbiniekus?

Daudzi darba devēji nav apmierināti ar strādnieku darba atdevi darbavietās. Ar ko tas jūsuprāt būtu izskaidrojams? Varbūt tā ir paša darba devēja nekompetence, izvēloties sev darbiniekus, cerībā, ka ieekonomēs uz algu rēķina... Tad jau sanāk, ka pie darba ātrāk tiek slaisti?

A34      Jā sajūta ir stulba, jo par tik mazu algu nevar saņemties vēl izlīst ar kaut kādu iniciatīvu. Kamēr tu, idejām aoveltītais darbinieks, skaiti grašus, priekšnieks novēlis uz tevis to realizāciju, cēli aizbrauc atpūsties uz Krētu. Rūgti. Labāk tad neuzbāzties. Ir arī citas dzīves sfēras, ne tikai darbs. Un, lai iet ieskrieties ar saviem smukajiem ķebļiem.

Galvenais nesāksim šos uzskatīt par lielajiem kungiem.

mojito      kaa savulaik lasiiju R. Kiyosaki graamataa,tad darba njeemeejs dara tikai tik,lai neatlaistu un darba deveejs maksaa tikai tik,lai neiet prom.
Kapitaalisma pamatpostaments,preciizaak-biznesa ir : ar peec iespeejas mazaakiem ieguldiijumiem guut peec iespeejas lielaaku pelnju!
Simple as that !

inkypinky      Hmm,vai esat satikuši ar strādnieku darba atdevi apmierinātu darba devēju? Tādu nav. Izskaidrojums? Lai nedomā,ka firmai iet labi un pieprasītu algas paaugstinājumu.

violinn    1 Esmu satikusi ar darbinieku devumu apmierinātu darba devēju. Kļūda. Un liela. Arī pēc algas paaugstinājuma darbinieks lūr īpašnieka makā, skaita ceļojumus, ņerkst, ka alga vēl par mazu un strādā aizvien mazāk.

agrs___riits      Manu tēmu par darbinieka meklējumiem kāda VCP izdzēsa...

NightFlight      darba devejs parasti censas no darbinieka izspiest maksimali daudz un maksat par to pec iespejas mazak. darba nemeju velmes parasti ir tiesi pretejas - stradat maz, sanemt daudz. kaut kur pa vidu tas velmes krustojas.
diezgan lielu lomu gan spele ari darba apstakli un mikroklimats kolektiva ka ari citas nianses. tas ietekme si velmju krustpta nobidi uz vienu vai otru pusi.
ir gadijies dzirdet, ka jaunie darbinieki reizem parcensas un strada maksimalas atdeves rezima (piecgadi 3 dienas!). tas var but laca pakalpojums citiem kolegiem un ari sev, jo pastav risks, ka kada rekords klust par obligato normu visiem ;)
bez tam darbs uz speku robezas ilgtermina var atsaukties uz veselibu.
isteniba domaju, ka ar so neatklaju nekadu ameriku ne darbiniekim, ne darba devejiem...

ehidna    1 "Netīram" darba devējam svarīgākais būs viens faktors- lai darbinieks tur muti! Bailes- tas,ar ko paņem darba devēji- tā teikt, tev nav labi, man te rindā stāv 10 citi...:) Viņš jau nesaprot,ka drīz pats būs šo demitu skaitā...:)))
Jā, Just,kur ir tie profesionāļi augstākajos amatos/ Tu varbūt? :) Tad jau valsts nebūtu nolaista līdz galējai situācijai...

VecmeitaARrunci    1 Ja man būtu teikšana,visus,kas dibina savus uzņēmumus,visus darba devējus vispirms sūtītu uz kursiem vai arī liktu kārtot ieskaiti cilvēku resursu vadībā.tad varbūt viņi paņemtu rokās un kaut mazliet palasītu Ešenvaldes un pasaulē atzīta cilvēku resursu pētnieka -īsta guru-maikla Armstronga grāmatas.kaut gan ar nožēlu jātzīst,ka daudz kas no grāmatās minētajām atziņām te nestrādā un nav fundementālu pētījumu par mūsu apstākļiem .iesaku izlasīt Armstronga grāmatu,ir tikai krievu valodā un angļu.Praktika upravļeņija čelovečeskami resursami jeb A handbook Human esource management practice.

runcis    1 Neatkarīgas valsts politika vispirms nozīmē sava iekšējā tirgus aizsardzība. Neviens importa ābols nevar būt lētāks par uz vietas audzēto, to regulē muitas politika. Norvēģija spilgts piemērs. Vietējie darbojas savos pakalpojumu darbos ar salīdzinoši augstām algām, jo valsts gādā par importa ierobežošanu precēm,kuras ražo uz vietas. Kolēģis pieminēja kuģu būvi, bet tajā noteicošais ir darbaspēka izmaksas, kas balstās uz ražīgumu un jauno tehnoloģiju izmantošanu. Salīdzinājumam Japānā 10 stundas uz CGT(kompensēto reģistra tonnu); Korejā 20 stundas uz CGT, Rietumeiropā 40 stundas uz CGT; ASV 80 stundas, bet Latvijā 100 līdz 150 stundas uz CGT. No kā lai maksā lielu algu, ja latvijā ražīgums ir 10 reizes zemāks, kā Japānā. 2019-01-17

uzplanaledus    1 LV ir ļoti ierobežots darba tirgus un nav stipru arodbiedrību. Tāpēc darba ņēmējiem, ja grib lielāku atalgojumu un labākus apstākļus, ir jābūt apdāvinātiem ar lielu veiklību. 2019-01-18

Labrador      Ja esi sevi cienošs profesionālis , meklē darbu attīstītās valstīs. Krievijas provincē nekad nekas nemainīsies un darba devējs pirmajā intervijā gribēs redzēt iebiedētu , pakļāvīgu lopinu , kuru varēs sist un pazemot. Latvijā itkā pastāv institūcijas VID ,VDI , kurām negatīvās tendences būtu jānovērš , bet šo iestāžu darbinieki par attiecīgu samaksu ir ļoti pretimnakosi blēdīgam darba devējam. Kādu laiku biju vienā no jaunajām partijām , kura itkā cīnoties arī par to , lai cilvēkiem nebūtu jaemigre , taču bija jūtama totāla pretestība darba vides sakārtošanai. Un vadošie pinas melos un divkosibaa. Kad attiecīgi vajag , tad valstī esot akūtas problēmas , kuras jānovērš , bet pēc brīža jau viss esot vislabākajā kārtībā . 2019-02-04

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu