Vai var atlaist no darba?

Vai var atlaist no darba, ja esmu pildijusi uzdotos plānus visa gada garumā.
Tikai dēļ kaut kadām iekšējām intrigām, neesmu no sabiedriskajām atzīstos, bet man kaitina ka jasmejas tikai tādēļ ka visi smejas, vai kāds jāaprunā , jo tā dara visi.Žēl nepaspēju iestāties arodbierībā, likās gan jau citreiz, ieteiktu visiem ar steigu to izdarīt, kamēr vēl ir darbs.

KOMPETE (2009-12-15 13:46)      Dāma strādā APKALPOJOŠĀ SFERĀ , tādad amata prasmes ietver obligātu komunikāciju. Empātijas spējām, šajā gadījumā, ir jābūt obligāti! Manuprāt, pilsonei nav atbildstoša līmeņa prasmju komunikācijā ar kolēģiem un klientiem, pacientiem vai skolniekiem un tā ir kvalificējama kā zema līmeņa amata prasme. Cilvēkam jau raksturīgi meklēt vainīgos ĀRPUS SEVIS - kolēģos, priekšniecībā, kašķīgos klientos, TIKAI NE SEVĪ......!!!!!

LianaBlu (2009-12-15 13:59)      aizej pati, ja sāc sajust, ka pret tevi izmainās attieksme...un ja proti angļu valodu, tad tik prom no šejienes, lai paliek strādāt Latvijā tie novērtētie...

Julja (2009-12-15 16:48)      padomājiet, ja paši būtu darba devēji! Vai gribētu savā kolektīvā redzēt nepārtrauktas īgņas, visu laiku nepamierinātās, dusmīgās sejas? Darba devējs ar savu darbinieku nav jau salaulājies uz mūžu! (pat laulību šķir vienmēr LIKUMĪGI.. )

VecmeitaARrunci (2009-12-15 19:37)      jautājums tik nekonkrēts,ka atbildēt nav iespējams.komentos bija minēta kompensācija-kāda?Pamatojums-kāds?

gultaskaraliene (2009-12-16 02:03)      Nu, neticās, ka labu darbinieku darba devējs atlaistu. :) Man piemēram, ir vienalga, vai viņš sarunājas, vai nesarunājas - galvenais, lai labi strādā un nes man naudiņu! Ja ir labs strādnieks..., bet visu laiku kašķējās ar visiem un rada neciešamu atmosfēru pārējiem,, tad gan tādam parādītu kur ir durvis.

Pticka (2009-12-16 14:43)      btw darba devejs var ari atlaist labus darbiniekus, ja atlaizh nevis uznemuma ipasnieki, bet parvalditaji, kuriem trauce darbinieki, kuriem ir savs viedoklis, kuri negrib chupoties ar "vaditajiem" kuru kompitence ir apshaubama...
karoche katrs gadijums individuals - varbut atlaida personiskas nepatikas pec, bet varbut neapmierinaja darba rezultats, to mes zinat nevaram..
ja kompensaciju izmaksa, tad jau neko nevar piesiet... atlaist vienmer var samazinot statu!

iiizi (2010-01-18 23:56)      Kāda ziņojumi, pārkāpuma akti, ... un uz priekšu - atvadamies. Laika jautājums.

euphorya (2010-09-19 14:43)      Nelasīju visus komentus... bet nesaprotu par ko šī bļaustīšanās? Ja darba devējam vajag atlaist, tad vajag! Punkts. Un tas ir jāsaprot! Galvenais, lai šis darba devējs tikai izmaksā atlīdzību par nostrādāto laiku un atlaišanas kompensāciju. Viss. Drīks vai nedrīkst - pie kājas! Pirmām kārtām - nevienu LABU darbinieku neatlaiž! Un nevis LABU pēc paša darbinieka domām, bet gan pēc uzņēmuma attīstības un biznesa interesēm! Pēc vairāku komentāru izlasīšanas rodas tāda sajūta, ka ja darbiniek ir pieņemts darbā, tad viņu vispār vairs nedrīkst atlaist! Vai arī drīkst atlaist, tikai tad viņam jāizmaksā 1 mlj kompensācija! Kas tas par sviestu?!
Jūs ielieciet paši sevi darba devēja lomā! Un tad paskatieties uz sevi no malas! Ja jūsu uzņēmumam ir konkrētas biznesa intereses, bet Jūs esat kļūdījies pieņemot darbā ne īsti šīm interesēm piemērotu cilvēku (tas parasti noskaidrojas ~6mēn laikā), tad Jūs gribat teikt, ka nekādā ziņā nevēlēsieties atlaist šo darbinieku un meklēt piemērotāku darbinieku?
Es mēnesī pieņemu un atlaižu (vai piedalos šo lēmumu pieņemšanā) vismaz 1-2 darbiniekus. Bet man arī uzņēmumā strādā gandrīz 400 darbinieki un visa šī rotācija ir veidota dēļ tā, lai atsijātu no pelavām vērtīgus kadrus. Gandrīz katrs šis bļāvējs "drīks vai nedrīkst atlait" sevi uzskata par megazvaigzni un savas profesijas guru, tikai reālajā dzīvē PVN no IN nav spējīgs pat atšķirt. Arī par to ja kolektīvā nevari iekļauties, darba devējs ir tiesīgs Tevi atlaist! IR! Jo Tu darītu tieši tāpat, ja būtu darba devējs. Ja kāds indivīds nav spējīgs iekļauties komandā un savā ziņā grauj uzņēmuma komandas darbu (bremzē) - arī es tādu atlaidīšu.
Rezumē - pirms sāc bļaut par savām tiesībām, padomā par darba devēja tiesībām, ja Tu būtu viņa vietā!

dikucis (2010-09-28 11:08)      Ja esi laba, gudra darbiniece, tad jau pratīsi pati biznesu taisīt un citus nodrošināt ar darbu. Veiksmes.

selguita29 (2013-01-25 07:22)      meklé citu darbu kurá koklektivs nav klachubábas un skauduli....bus ari pasam labáks prieks iet uz darbu:)
atlaist jau var par visu ko,pat ja ne ta paskatisies...:(
veiksmi!

violeta (2013-01-26 21:10)      Man ari uzteica darbavietu,tikai tapec ka nelīdu bosenei comenēs,nepiedalījos rautos,aizgriezu acis,kad bosene piedzerusies darbaa gulēja lustūzi darbalaikā..Noželoju ka neesmu maita,cik labs kompramats bija pret to - aizstaavot sevi,savu darbavietu.Intrigas izēd labus cilvēkus,bet kopēja taurē es nepūtisu kopaa ar visiem nekad.Iesaaku pacīnīties,aiziet varēsi uzspēt vienmēr.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu