Vai var atlaist no darba?

Vai var atlaist no darba, ja esmu pildijusi uzdotos plānus visa gada garumā.
Tikai dēļ kaut kadām iekšējām intrigām, neesmu no sabiedriskajām atzīstos, bet man kaitina ka jasmejas tikai tādēļ ka visi smejas, vai kāds jāaprunā , jo tā dara visi.Žēl nepaspēju iestāties arodbierībā, likās gan jau citreiz, ieteiktu visiem ar steigu to izdarīt, kamēr vēl ir darbs.

sonecka (2009-12-15 11:18)      kad vienreiz beigsim baidīties no darba devējiem un apzināsimies savas tiesības? tapēc valsts ir tādā pakaļā, ka ļaujam sevi pazemot un vēl paldies pasakam, nu gan, kur ir pašapziņa?:))
nu tad tā- viņiem par atlaišanu jāpasaka 30 kalendārās dienas iepriekš, nepiekrīti tām piecām dienām ne pa kam un neko neparaksti, tālāk- divas nedēļas ej uz darbu, bet pēdējās divas saslimsti- dabū slimības lapu, pēc 1 mēneša darba devējam būs Tev jāizmaksā slimības nauda, atlaišanas pabalsts, ja strādā tur līdz 5 gadiem, tas būs mēnešalgas apmērā un kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu, ja viņiem kaut kas nepatīk, droši saki, ka vērsīsies darba inspekcijā, darba inspekcija tagad ļoti labi strādā un nebaidies

JurisK (2009-12-15 11:22)      Pilnīgi piekrītu daisy - vienīgais iemesls momentālai atlaišanai - atrašanās dzērumā darba vietā, citos gadījumos tikai ar iepriekšēju brīdinājumu vismaz 30 dienas. Jebkurā gadījumā, kad nav atlaišana pēc savas vēlēšanās, vai pēc abpusējas vienošanās, vai sakarā ar darba disciplīnas vai līdzīgiem gadījumiem(kuriem jābūt dokumentētiem, ar parakstiem) pienākās ompensācija, arī par atvaļinājumu un ko tur vēl.

Laskovij (2009-12-15 11:24)      Darba devējs bez ārkārtējas nepieciešamības NEATLAIŽ labus darbiniekus.../iecērt akmenī ar kaltu.../

Wonderwomen (2009-12-15 11:27)      Autorei nepatīk komentētaju uzbraucieni, bet atlaišanas iemeslus vēl aizvien nav minējusi. Ja ir konkrēts jautajums, tad var saņemt arī līdzvērtīgu atbildi, citādi - tukša muldēšana.

Laskovij (2009-12-15 11:32)      Ja par autores pašas dabu, tad aļaušos publicēt, ko saņemu privātajā

- "...iecērt sev pautos,ja nezini nelien. "

Tālāk jau citi var izdomāt, vai vērts dot padomus, kā čakarēt darba devēju... :)

daisy777 (2009-12-15 11:35)      Tātad vienošanās parakstīta - nu jau vairs neko. Viss, kas mūs nenogalina, dara mūs stiprākus - novēlu autorei atrast veidu, kā nopelnīt sviestmaizi, nevergojot citu, bet tikai savā labā ;)))

zakjeniite1987 (2009-12-15 11:35)      Dodies uz VDI un tur vari saņemt jurista konsultācijas bezmaksas.
Kr.Valdemāra 38 k-1, pirmdienās 13-18, un ceturtdienās, bet laiku vairs neatceros. iecheko mājaslapu. Valsts Darba Inspekcija ja nezini ko nozīmē VDI.

mezhavecs (2009-12-15 11:41)      Un kāds bija atlaišanas iemesls, jeb tas mums jāuzmin pašiem? No darba devēja viedokļa teikšu, atlaist var vienmēr. Bijis tikai cilvēks, pantu piemeklēsim. :) Viena nopietna daba ņēmēja kļūda- apelēšana pie ētiskām kategorijām. Mani kā šefu interesē rezultāts, un tikai. Un man ir pilnīgi pie pakaļas, vai tu smejies, kad citi smejas, vai smejies, kad šiem jāraud. Un vari man nemaz nepūlēties stāstīt, cik dzīve tagad grūta un darbu neiespējami atrast.. (tas starp citu ir tieši tas, ko vēlējos, kā darba devējs dzirdēt, jo ja mani neapmierina tavi darba rezultāti, atrast citu vietā nebūs grūti). Tā ka vispirms mēģini OBJEKTĪVI paraudzīties uz sevi, savu darbu, darba rezultātiem un salīdzini savu paškritisko vērtējumu ar šefa viedokli. Ja tie sakrīt, nu pati saproti, kādēļ atlaiž..

000079 (2009-12-15 11:41)      Lai saņemtu kaut cik normālas atbildes, nepieciešams zināt vismaz kā pamatoja. Vai parakstīji jau vienošanos? Kāpēc "vienojies", ja nevari vienoties?

luurikjis (2009-12-15 11:49)      Var atlaist tikai tad, ja štatu samazināšana (un arī tad jāpiedāvā līdzvērtīgu darbu vitā uzņēmuma struktūrvienībā, ja tāda ir). Vai arī abpusēji vienojoties. Citādi darba devējs var ieberzties tādās kompensāciju maksāšanās, ka maz neliksies.

Richdy (2009-12-15 11:56)      Ko juus,te peraties,ja es kaa uznjeemuma vadiitaajs, veeleeshos kaadu atlaist,iemeslus kaut simts atradiishu un ja tas nepaliidzees,buus provakatiiva darbiiba kuraa iekritiis darbinieks un ar to arii skazke konec!

BALTU PAR MELNU VAR VIENA SETA UZTAISIIT!! :p

mezhavecs (2009-12-15 12:15)      luurikji- nu pie labas gribēšanas un sliktas savstarpējās saskaņas un sadarbības nav problēmu piešūt apzinātu vai neapzinātu zaudējumu nodarīšanu uzņēmumam. Tad gan maz neliksies kādam citam. Nu labi prosess garš, ķēpīgs, lai atsistu zaudējumus, bet atlaišana pat darbiniekam liksies kā pasaka... :)))

hazy_daisy (2009-12-15 12:24)      Lūk, pēdējie komentāri ir atbilde uz jautājumu, kāpēc normāli, kvalificēti, augsti profesionāli un labi darbinieki, kuri var izvēlēties, nevēlas strādāt pie latviešu darba devējiem :)))) Un pēc tam atskan žēlabas, ka labus darbiniekus nevar atrast...

Kā jau reiz minēju - par pensiju plāniem šādi "darba devēji" pat dzirdējuši nav. Katrs pelna savu nākamo dzīvi, kā nu spēj ;)))

luurikjis (2009-12-15 12:46)      Mezhaveci - viss atkarīgs no tā, kurš labāk orientējas Darba likumā. Un kuram kompromata vairāk (ja par "piešūšanu" runājam). ;))

Vo mūsu pagastā gatersaimnieks pieņēma darbā vien nejauk čiul. Čiuls pastrādāj nedēļ un pazuda uz pusgadu. Noformēja šim atlaišanu un āmen. Tak pēc gada šis ieradās ar sav jurist un pieprasīj algu par visu gadu. Un kad šo pasūtīja uz grāvjmalu nokārtoties, tad iesniedza maksātnespēju par darba devēju, ka šis parādā un nemaksā - visus kontus nobloķēja, saimnieciskā darbība apstājās tikai tāpēc, ka gateršefs bij iedomnājies, ka ja nestrādā, var atlaist, tak nebija to veicot visu pareizo procedūru ievērojis. Nācās maksāt labam juristam, lai izpestī no ķezas ar nepareizi atlaisto čiuli. Tā kā likuma nezināšana neatbrīvo no atbildības, bet zināšana gan atbrīvo. ;))

wolands (2009-12-15 12:49)      Sonecka - vispār jau darba devēji mēdz inrteresēties pie iepriekšējiem darba devējiem. Sevišķi privātajā sektorā. Īpaši čakarēt darba devēju jau nu neiesaku.
Un piekrītu Laskovij - labus darbiniekus atlaiž tikai tad, kad citādi nu nekādi nevar :(

utji_butji (2009-12-15 12:54)      Piekrītu viedoklim, ja gribēs, tad atlaidīs par jebkuru iemeslu, ja nav iemesla tad atradīs.
Piekrītu Laskovij viedoklim, jo, lai arī visi auro par bezdarbu, pati strādāju trijās darba vietās kā algota darbiniece pie latviešu darba devējiem - privātuzņēmējiem. Patreiz pati meklēju iemeslu kā delikāti "uzteikt" vienu darbu.

linda_saulite (2009-12-15 12:58)      a ko vispar nevar, VISU VAR

JurisK (2009-12-15 12:59)      Darba devēj ričdi - to tu vari plencim, kas par 100ls gatavs strādāt, iestāstīt. Iespējams, ka normālus speciālistus pat redzējis neesi:)

edora (2009-12-15 13:01)      :) lai atlaistu ir 100 un viens iemels , un visi likumīgi , BET kas Tev tur ar tām intrigām ? sievietei manā vecumā jau būtu jāmāk gan sevi respektēt , gan darbu padarīt ...

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu