Pateicības un nodokļi

Ja es, palīdzot cilvēkiem, saņemu pateicības n-padsmit naudiņu vērtībā, tad man ir vai nav darīšanas ar VID`u?
Jo, šeku, kā zoodārzprezindents stāsta, ka tā varot - ņemt pateicības. Tātad es kādam palīdzu, par to saņemu cilvēcisku pateicību un varu sūtīt VID`u kārt ziemassvētku bumbiņas? Nu kā ārsti? Jo citādi es te ar visādām muļķībām nodarbojos, deklarācijas pildu, bet vai kādam VID`ā ir skaidrs pēc kādiem kritērijiem man būtu jānonodokļo pateicības?
Jo šobrīd es saprotu ka "dāvana", ja nepārsniedz vienu minimālo mēnešalgu, kā Zatlera gadījumā, ir neapliekama? Tātad pa "dāvanai" dienā var? Vai kā?
Paldies.

Lucrum (2008-07-24 17:48)      Fiziska persona Tev var dāvināt neierobežotu summu, tikai jābūt dokumentam, kas pierāda, ka tā ir "fiziskas personas dāvana" un , kur Tu apliecini, ka pieņēmi dāvanu. Tu deklarē kā neapliekamu ienākumu.(tas dāvinātājs gan lai pats zina, kur legāli ņēmus to, ko Tev dāvināja).
Juridiska persona - darba devējs Tev var uzdāvināt neapliekamu dāvanu vienas minimālās algas apmērā gadā.
Juridiska persona - bez darba attiecībām neko neapliekamu nevar dāvināt Tev.
Likumi, kurus izdomā cilvēks, nekad nav cienīti un pildīti un arī nebūs (bez pistoles pie deniņiem), un tas ir normāli.Tikai Dieva (Kosmosa) likumi ir objektīvi un tos mēs pildam jebkurā gadījumā, ja paši izvairāmies, tad karma piespiež. Valsts ir pagaidu mehānisms, līdz cilvēki vēlēsies un pratīs cienīt sevi un citus bez piespiešanas.

[Laskovij] (2008-07-24 18:10)      Ok BB... pieņemim, visi godīgi maksā nodokļus, naudiņa aiziet uz valsts kasi, no valsts kases tiek finansēti dažādi projekti, kuri tiek "savējiem". "Savējie" godīgi nomaksā nodokļus, pārējo sadala savā starpā, nodoklī aiziet uz valsts kasi, kas tālāk atkal atgriežas pie savējiem:)
Ja neesmu "savējais" tad kāds labums man no tā??? :)

/... BB...neaizmirsti salīdzināt iedzīvotāju pirkstpēju, ja salīdzini tirgus ietilpību.../

Lucrum (2008-07-24 18:42)      Ko jūs te cepaties, ir vienkārša izvēle darbīgiem cilvēkiem :
1. zagt no kopējā katla, vai
2. nedalikt kopējā katlā.
Es izvēlōs nedalikt. Bet sabiedrība slāņojas pēc darbīguma intensitātes vienā vai otrā variantā, tā jau ir katra atsevišķa lieta, piekam, vienmēr, visos gadījumos absulūti godīga (atkal no tā karmas likuma)!!!! Nav netaisnības ir tikai taisnības neatzīšana.

joudasis (2008-07-24 19:23)      Man šīs pateicības ļoti patīk,tagad peldviesi
dod pateicības dāvanas,nevis maksā par piedāvāto,līdz ar to man nekas ne kur nav jāuzrāda.

maru (2008-07-25 06:29)      Es savā komentārā biju domājusi, ka - ir ļoti daudz maksātāju, kas NEGRIB citiem stāstīt, ka viņiem ir bijusi lieka nauda. Un man, naudu saņemot, tas ir jārespektē. Un tad nav skaidrs, vai viņiem tie ienākumi ir nelegāli, vai arī - mūsu valsts iestādēm nedrīkst stāstīt, ja tev klājas labi... :))

SievieteMelnaa (2008-07-25 15:36)      Hara bikinj ne tur iebrauca, saliidzinot aarstus ar oficianteem un taxistiem. Jo, ja peedejiem mees uzmetam dazhas kapeikas par skaistaam aciim un smaidu, tad pirmajiem, paarsvaraa gadiijumu, mees esam spiesti dot un dot desmitus vai simtus par 1 pakalpojumu. Tipiska situaacija shobriid ir dot aarstam, jo bez taa uz tevi pat nepaskatiisies. Nerunaajot par izmekleeshanu. Operaacijaas pats par sevi. Cilveeki realai atdod galus, jo nav kukuli aarstam iedevushi. Taa ka..nav smiekliigi, bet Tev Buutl ir laiks "gatavoties" liidz 40 gadu vecumam. Tad vareesi piedaavaa savu kandidatuuru prezidenta amantam un legalizeet valsts liimenii savas pateiciibas.

wwwild (2008-07-25 23:42)      Sanjemto naudu iztērēsi, tātad, 18% tāpat jau aizies PVNā, turklāt no tās naudas draugs jau ir vienreiz samaksājis IIN.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu