Konditorejas veikala atvēršana
velos atvert savu konditorejas veikalinju bet nav ne jausmas cik vajadzeetu ieguldiit,varbut kads kas ar so lietu nodarbojas vai ir nesen atveeris ko liidziigu var man ko ieteikt...Ingaxx 3 Ja ne jausmas, kā ko aprēķināt un cik kas Tev izmaksās, tad labāk never. Ir man pieredze, bet roc pati.
dzei_er_juings 1 2 Varbūt iesākumā uzraksti biznesa plānu- pakalkulē- parēķini, ja negribi visu piķi pakāst, pilns ir ar tādiem bulku cepējiem, ja nu vienīgi tu atrodi kādu īpašu nišu- hašiša pirādziņi&kokaīna kruasāni, tad busines aizies:))
dzei_er_juings 1 p.s. labāk atver tādu naturālu dzertuvi- gadjušņiku ar lētu šņabi, kur proletariātam iemest, tādas vietas ir ienesīgas&nemirstīgas, a bez bulciņas var iztikt:))
adzite 1 paldies par ieteikumu..............pieredze jau mazliet ir tajaa bulcinju laucinjaa....straadaaju itaalijaa kafeiniicaa kur tirgojos ar itaalju saldumiem ir doma sadarboties ar itaalju kroasaaniem...
fernfahrer 1 Tirgosi itāļu belašus? Izseko Ingaxx, viņai esot pieredze. Es arī sekošu.. :))
sanndrelli Mjā..tirgot gan ir viena lieta.,bet vadīt tirgošanos un visu pārējo gan ir kas cits...Elementārs biznesa plāns un saprašana.,cik var ieguldīt un cik atļauties zaudēt.. :-)
sanndrelli Labs nosaukums dedzīgajiem itāļiem - ´´itāļu kroasāni´´..ar ko sadarboties.. :-))
neko 1 Ieteiktu pirms uzsākt savu lietu vismaz kādu gadu pastrādāt vismaz kā veikala vadītājai. Un ne "pie bulciņām" bet pie papīriem un ar cilvēkiem/padotajiem.
Effy
Vispār ir ļoto daudz nianses, no kā atkarīgi ieguldījumi. Pirmkārt jau telpas - cik liela īres maksa, vai jāremontē. Tad vai uz vietas taisīs kūkas, vai arī tās pirks no citiem. Attiecīgi bs vai nebūs jāpērk virtuves tehnika. Tad paša veikala iekārtojums, darbinieku skaits utt.
Saraksti visu uz papīra sīki un smalki, un tad pameklē cenas.
HRDS
1
Vēlēties un darīt... ir divas dažādas lietas... :D
Iesaku pirms uzsākt biznesu iestaties kāda partijā... :D
voldemars66 1 ...ja ira realizet kur izstradajumus tad aiziet...ja nau tad obligati jaatrod un ja lidzas veikalinam ira cilveku plusma....
GoodCompany
3
Pirmais, kas vajadzīgs- laba vieta, pieejama, redzama, ar cilvēku plūsmu, saulaina...
Otrs- receptei jābūt garšīgai, tev- talantīgai! Tad viss sanāks!
Tie kas stāsta par plusiem un mīnusiem, paši sēž valsts iestādēs kā padotie un augu dienu uzbina degunu (dibenu) oho.
Farrago73 1 Atvērt jau var..tikai tad stacijas laukumā tur kontingents labzz un bizness ies uz urrāa
avanti13
ja jau padoms jaaprasa oho!!!, tad labaak never to veikalu valjaa... ne vienmeer labi bulcinju cepeeji ir labi biznesa veidotaaji un vadiitaaji...
p.s. esmu pesimiste - reaaliste un pietiekoshi shaadus sapnjotaajus-optimistus savaa dziivee redzeejusi...
MaryClaire
3
itāļu kroasāni? -kes-ke-sē?!
itāļiem kruasānu nav. kruasāni ir francūžiem/beļģiem - viņi savā starpā cīnās par kruasānu pirmdzimtenes titulu. lai nu kā nebūtu, tieši Briselē es ēdu ekselentus kruasānus, pusseptiņos no rīta
otrkārt - te jau minēja - tas, ka proti cept lieliskas bulciņas, tas uzreiz nav veiksmīga biznesa rādītājs. labāk tad cept un sadarboties ar kafuškām/maiznīcām, nu, produkcijas noņēmējiem.
treš´ - vienkāršo ēstuvju bizness rīgā ir pietiekoši piesātināts, diez vai Tavs piedāvājums būs tas "ar rozīnīti", kas tautu pie sevis pievilks. pēdējie pētījumi liecina, ka cilvēki ir gatavi samaksāt vairāk, bet par ļoti kvalitatīvu ēdienu, bet bulciņas ir tikai aizpildītājviela.
fargo 1 manā tuvumā(ne-rīga) ir labs kontitorejas veikals-ceptuve. dienas beigās produkcijas plaukti noslaucīti tukši. katru dienu. izņemot saldumus. nekāda tur sevišķā ne vieta, ne telpas. tie ir nekādi. cenas parastās.
_CatNap
shitas izklusas pec roza bernibas sapnja- man bus shokolodes un pukju veikalinjs.. bet cik maksa nav ne jausmas.
ja ir naudas kaa spalju, bet nav izpratnes, tad vispirms sameklee sapratigu cilveku( projektu vaditaju, veikala vaditaju, finansistu), kas 1) sapratis, ko iisti- cik lielu - seedet tur vai ieskriet, pashi cep vai pieved, un kur Tu to gribi, tad 2) uztaisis Tev izmaksu tami un budzetu (pesimistisko prognozi) paris gadiem..
Tomass_OK
1
Sāc ar biznesa plānu. Kamdēļ? Nevis dēļ bankas vai kāda cita - bet dēļ pašas sevis.
Rakstot biznesa plānu Tu uzzināsi un rēķināsi un tml.., to, ko Tu neesi iedomājusies ( vismaz kādu nelielu daļu). Tālāk jau būs nākosie soļi.
slieks 1 Ja pašai padodas cepšana un gribi prasmi likt lietā, varbūt vispirms piedāvā savu produkciju esošām pārdotuvēm. Lai cilvēki ievērtē, ieinteresējas. Tad jau redzēsi kāds noiets, kādas izmaksas. Ja gribi menedžēt un nodarbināt citus - nu tas process ar visiem tā zemūdens akmeņiem jau te nemaz nav aprakstāms, naivi jautāt.
Bazhix
2
Ja reiz tik ļoti gribas cept, tad iegādājies pārvietojamo krāsniņu un cep, kur gribi. Gribi- stacijas laukumā, gribi- Doma laukumā, gribi- Zolitūdē... :)
Nafig tās telpu īres ar visiem tiem ugunsdrošības, sanitārajiem u.c. apstākļiem :)
erucanob Ja te Tev kāds iedos aprēķinu un uzrakstīs biznesplānu,neaizmirsti kafejnicu nosaukt "OHO"ļimited! nākamās atbildes
Atbildes 1 līdz 20 (kopā 35) | nākamās >> |