nomadu vīzas

Izskatās,ka Iekšlietu ministrei ir sajukušas debespuses. Palielināt migrantu plūsmu ,laika periodā,kad plosās Covid..... risināt IT speciālistu nodarbinātības jautājumu,par iemeslu- augsti kvalificētu IT speciālistu piesaiste no trešajām valstīm !!!!?????

AivarsN    5 Vecās ES dalībvalstis pārpludināt ar iebraucējiem, nav problēmu. Taču dabūt tos iekšā izlaupītajā Latvijā, ir ko padomāt. Okupācijas režīms paniski baidās, ka tauta apvienojoties, var kļūt par varenu spēku un bez problēmām atgūt savu neatkarību. Tieši tāpēc tā nemitīgā tautas šķelšana, naidošana un atšķaidīšana ar citu rasu un reliģiju pārstāvjiem. Daudzās nozarēs ir problēmas ar darbaspēku, jo tie, kuri sapratuši okupantu plānus un injekciju iedarbības principus, masveidā pamet darbu. Taču šī problēma ir arī citās valstīs, kaut arī lielāka vakcinācijas aptvere. Krīze vēl tikai priekšā. Parazītu izmisīgie centieni, vēl kādu gadiņu noturēties pie varas, var izvērsties par aizraujošāko humoršovu, vismaz šajā gadsimtā, tāpēc popkornu vajag iegādāties laicīgi. 2021-10-26 13:15

Ita      gada koments 2021-10-26 14:10

DanaL    1 Nu labi, salīdzinājumam.
NL jau pirms gadiem 5, stājoties darbā, nebija jakārto neviens dokuments papīrformā. Tevi piereģistrē kā uzņēmuma darbinieku, tev tiek atvērts tavs kabinets uzņēmuma sistēmā, visa dokumentu aprite tikai elektroniskā formā, ieskaitot apliecinājumu par veselības stāvokli.

Vislielākais trakums ar e- veselību. No valsts ir izpumpēti miljoni, bet gadiem ilgi tika ražots mēsls.

Par tiem miljoniem jau 10 gadus atpakal varēja nopirkt to e- veselību no citiem, kam tā darbojas sen un bez problēmām, tak nē, bija jābaro šoferu dēli, lai viņi vēlreiz atklātu divriteni, bet diemžēl izskatās kas nekas vairāk par pusotrriteni nesanāk.
Mēs darbā arī gribējām pasūtīt sev nelielu programmiņu. Sarunas bija ilgas, saprašana par to, ko grib - maza, cena .... kosmiska
Paši uzmocījām.
2021-10-26 16:30

LaskovijMerzavec      DanaL un kāds te sakars ar IT cilvēkiem???

Naudu projektiem sadala valdība. Ja attiecīgā ministrija vai valsts iestāde tam nepieprasa naudu, tad neviens netaisīs.

Mēslu nejau IT ražoja. Mēslu saražoja valsts ierēdņi kopā ar ārstiem. Ārstiem tāda e-veselība vispār kā dadzis acīs, jo "mirušās" dvēseles vairs nevarēja ierakstīt. Protams, ka uz valsts projektiem pamatā tiek izmantoti sākotnējā līmeņa specialisti. Un arī reāā sapratne par prjektu vadību ir maza, jo galvenais ir atskaišu jūra. tad no visa budžeta apmēram tikai 30% paliek tiem, kas izstrādā.

Latvijā ir daudz IT uzņēmumu, kas strādā tikai exportam un tiem reāli trūkst cilvēku. Pat ar savām iekšējām skolām.
2021-10-26 17:07

DanaL      Runāju tikai to, ko pieredzu savām acīm. Skaidrs, ka mazo Latvijas uzņēmumu projektus lielie IT uzņēmumi pat neņem vērā, nav intereses ķēpāties ar maziem projektiem.
Savukārt tiem, kuri ieinteresētos, ir maza sapratne par vajadzībām, un visticamāk tie, kurus tie IT eksportētāji atzinuši par nelikvīdiem.
2021-10-26 17:28

jozolsen      Paradokss. Par trešo valstu pilsoņiem uztraucas tršās valst iemītnieks!!!
Latvija IT tulkošanas programmu izstrādē 4 gadu pēc kāretas ieņem pasaulē 1. vietu.!!
Tilde, Aura..Jūsu zināšanas par Latvijas IT nozari ir nekādas..
2021-10-26 18:26

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu