pec bezdarbnieka statusa iegusanas vai man japiesakas ari socialajos lai sanemtu pabalstu

ketija64    12 Ja cilvēkam ir veselības problēmas (tā var būt ja darba devējs nokalpina par minimālo algu) un invaliditāti nedod, tad tikai uz NVA, atgūt spēkus, iziet kursus un meklēt citu darbu! Lai saņemtu pabalstu jāraksta iesniegums VSAA. Protams pabalstu maksā tad, ja esi nostrādājis vismaz gadu un darba devējs ir samaksājis nodokļus! 2019-11-27 06:14

meenesgaisma    11 av2
Kā Tu iedomājies pilnas slodzes darbinieku meklējam pilnas slodzes citu darbu? Viņš sēž 8h darbā, pārbaudes laikā atbild uz citu darba devēju zvaniem,jautājumiem, iet uz interviju darba laikā, vai arī melo, kad 3x mēnesī vajag iet pie ārsta un rezultātā darba devējs, tāpat visu dzird, redz un atlaiž? Birojiem jau gandrīz visiem vienā laikā ir pusdienas pārtraukums. Tur nebūs variants aizej pusdienas pārtraukumā uz interviju. Citreiz nokļūšana uz intervijas vietu turp, atpakaļ, intervija aizņem vairāk kā 1h. Ja cilvēkam nav grafika darbs 3dienas strādā, 2brīvas,tad viņam ir grūti aiziet nemanāmi uz interviju.
Tādēļ ir arī darba vietas ar ļoti zemām algām, jo kāds iet tur strādāt.
Pilskungs, to pierāda statistika. Nekad neesi dzirdējis darba devēja sarunas - nepieņemsim darbā 56,jo bieži slimos, drīz ies pensijā?
2019-11-27 06:14

av2  8   meenesgaisma - katram mums sava pieredze. Vai nu Tu arii neko nesaprati, ko uzrakstiiju. Man personiigaa pieredze ir, kad iisteniibaa darbs meklee tevi, tikai izveelies. Taa luuk. Un sedot maajas , liidz apnikumam, neviens tev neko nepiedaavaas.
Uz intervijaam var vienmeer atrast laiku aizbraukt, nav jau nekaads beernudaarzs pasaule.
2019-11-27 08:03

vaitiesam  4 3 6:14...vins sēž 8h darba..., tas jau visu izsaka.
Cik dzirdēju, tad Latvijā pilns ar darbiem, tik liela daļa vēl dzīvo pēc padomju principiem, grib sedet darba un neko nedarīt, tik saņemt lielo piķi.
2019-11-27 08:50

meenesgaisma  1 11 Ja cilvēks saņēma ap 1000eur uz rokas, tad viņam bezdarbnieka pabalsts sanāk vairāk par 500eur. No viņa algas ir novilkti nodokļi . Tādejādi viņš jau ir nodevis naudu valstij, lai tā viņu atbalstītu grūtajā brīdī. Tad kāpēc viņam neizmantot iespēju sēdēt mājās, meklēt atkal darbu ar 1000eur algu , saņemt savu pabalstu nevis kā muļķim izvēlēties skriet strādāt par 500eur, apgrūtināt darba meklēšanas iespējas, jo jāslapstās būs no esošā darba devēja, ja atlaidīs, jo pieķers sarunā par mob. ar citu darba devēju ,tad nesaņems pat tos 500. Cilvēks, kuram alga bija 1000 nevarēs sevi pilnvērtīgi uzturēt ar 500.
Valstij arī ir izdevīgāk, ja cilvēks tiecas uz darbu ar labāku algu, atrod tādu pēc iespējas ātrāk nevis izvēlas darbu ar algu 500. Jo lielāka alga cilvēkam ,jo lielāki nodokļi no algas nāk atpakaļ. Jo vairāk cilvēks saņem, jo vairāk var tērēt un tādejādi tāpat vēl 21% no saņemtās algas aiziet valsts kasē par produktu ,pakalpojumu pirkšanu.
2019-11-27 09:44

Tessa  2 3 labi, ja nobiidam tos, kuri diivo uz pabalstiem un neko negrib dariit un tos, kuri tiešam atsež darba stundas oho (kaut gan man tagad gruti butu iedomaties, kas tas butu par darba vietam).

av2 nedziivo LV un nezin, ka labi apmaksatu darbu tiesham nevar atrast. ja atkal atmetam nost budžetniekus, paliek privatais sektors, no kura atmetam nost Sadales tiklu, TET, LMT, kur ir labas algas un no kurienes cilveki projam neiet, kas paliek, un kas paliek ne-Riiga?
lai sanjemtu 1000 EUR, uznjemumam ir jaatnes vismaz 4000. kurš to var? uznjemejs nevar atljauties maksat par nopelniitiem 1000 tukstots eiras darbiniekam, jo reali tie ir aptuveni 1800. nodoklji tak jasamaksa, un province tas vispar nav reali. vieniigi ar šmaukšanos. un lielaka dalja uznjemeji cilvekus noverdzina un maksa minimalo. nonstopa mekle darbiniekus.
jo ne jau visi LV ir IT specialisti, kurus rauj gabalos vai vel kkadi mega kruti darbonji. esiet reali.
bezdarbnieku kursos tikt nevar. es tur ar pabiju pirms 3 gadiem, kursos ta arii netiku, macijos par savu naudu vakaros un briivdienas, paralleli stradajot.

ta ka, av2, ta mums ir. var, protams aizbraukt. un arii tapec brauc.
2019-11-27 10:10

runcis  2 7 Ja pabalsts ir trīsreiz lielāks par piedāvātajām algām, tad protams ne visai gudri ir iet strādāt, labāk brīvo periodu izmantot savas kvalifikācijas paaugstināšanai vai kāda lieka sertifikāta iegūšanai. Tas dos pamatu pretendēt uz augstāku atalgojumu. 2019-11-27 11:02

vaitiesam  11   9:44 tie kas saņēma 1000 eiro, uz bezdarbnieka pabalsta trīs menesi nesēž.
Trīs menesi sedet un atpūsties var tik slinks, neuzņēmīgs cilvēks.
2019-11-27 11:35

Letija  11   Ja te ir runa par kaut kādiem brīvajiem trim mēnešiem - tad kontingents pilnīgi skaidrs.
Iedomāties nevaru un sev apkārtnē neredzu (par laimi!!!) tādus dīkdieņus, kas, veseli būdami, var nestrādāt (3mēnešus un vairāk!).
Nu, ja cilvēks dzīvē pazaudējies, tad -jā.
Bet te izskan, ka tas ir normāli un tūkstoš padomu, kā nestrādāt.
Ja ir normāla izglītība, kaut kāda vispār saprašana par dzīvi, tad nelēkā kā circenis pa karstiem pelniem, bet ir darbs, kuru NEGRIBAS PAMEST un "ar lepnumu" saukties par bezdarbnieku un vēl lielāku "lepnumu" saņemt pabalstu!
2019-11-27 14:20

Morrigan  1 5 av2 (02:09), un ko Tu stāsti darba intervijās, kāpēc tik bieži esi mainījis tās darba vietas "uz laiku" un kāpēc vispār strādāt kaut ko ne pa tēmu/ kas nepatīk vai neatbilst?

Kā domā, kā potenciālie darba devēji skatās uz tādiem, kas stāsta - jā, es šobrīd strādāju, bet tas nav nopietni, jo darbs man nepatīk/nav atbilstošs tāpēc ka tāpēc?

Kuram darba devējam tāds nepatstāvīgs (kā viņi to redz!) cilvēks būs vajadzīgs? - īpaši jau LV izlepušajiem darba devējiem, kuriem vajag vis-vis-vis to labāko, vis-izglītotāko, vis-zinošāko un vis-pieredzējušāko darbinieku, BET par tiem pašiem 500-700 eirīšiem, kad reāli tieši tādam darbiniekam mēnesī uz rokas būtu jāmaksā vismaz 2x vairāk?!


Tad jau labāk lai tas darbu zaudējušais tiešām atpūšas, aiziet uz kādiem kursiem, lekcijām, semināriem, sakārto savu galvu un domas (ne jau visi trallinādami aiziet no darba, gadās arī negodprātīgi uzņēmēji), mierīgi izdomā, ko tālāk darīt... - tie ātrie pirmā pagadījušā darba ņēmēji tikai tādā veidā nodempingo algu līmeni, kas tāpat jau mūsu valstī ir zem katras kritikas!
2019-11-27 19:03

Pilskungs      menesgaisma> - es tev tādu jautājumu neuzdevu ! 2019-11-28 00:44

elfu_mazulis  1 7 Rodas sajūta, ka tie strādāt par katru cenu sūtītāji ir tie izslavētie vergturu darbadevēji. Cilvēki nodokļus maksā, lai viņiem būtu arī šādas sociālās garantijas. Un ir tikai normāli kādu reizi mūžā tādas izmantot, kaut vai pašattīstībai, vai lai atgūtu dzīvesprieku, kad esi 10-15 gadus norāvis 24/7 režīmā.
Slimības lapas drošvien šo maniaku izpratnē arī ir pretlikumīgas un kaitīgas. Strādā kamēr mirsti un tevi no turienes iznes baltās čībiņās.
2019-11-28 15:12

Tessa  6   nepareiza ir tava sajuta, elfu_mazulis.
:)
2019-11-28 15:28

elfu_mazulis    8 Tessa
tādā gadījumā jūs esat vienkārši maniaki :P.

Maz kādi iemesli cilvēkam izmantot šo sociālo garantiju - veselība, vecuma dēļ vairs nekur negrib ņemt pretī, vienkārši izdedzis cilvēks un vēl 101 iemesls.
Strādāt par katru cenu ir dīvaini.

Un tie dažu mēnešu strādātāji, kas paralēli meklē ko labāku ir vēl lielāks ļaunums par nestrādātajiem. Kamēr tu esošajam darbadevējam kļūsti noderīgs un apgūst konkrētā darba specifiku, tikmēr jau notinies, nekādu labumu darba devējam nedodot. Tevī ir ieguldījuši laiku esošie darbinieki, naudu - darba devējs, a tu savas naudiņas paņem, kas tev būtībā ir dotas avansā, kamēr mācies un attā.
Vismaz IT jomā tas ir tieši tā. Nu nevar tevi nolikt daudzās lietās - tā roc no šejienes līdz turienei. Paldies bija ļoti noderīgi. Kamēr tu iebrauc konkrētā uzņēmuma un projekta specifikā, no tevis vispār nav nekāda labuma, vieni izdevumi.
2019-11-28 15:53

Tessa  3 3 pieredze katram ir dažada un nedoma, ka stradataji, ka tu saki, par katru cenu, nav bijuši neapsaužamajas situacijas. jo viss šokolade izskatas tikai no malas, visam pamata, arii veiksmei, ir darbs.
es nebut nenosodu tos, kuri ir izdomajuši izmantot šo opciju - kadreiz atpusties, aizejot no niistama darba un sanjemt pabalstu.
bet. ja lielaka dalja, ka jau šeit noradiija, minuso ieteikumus meklet darbu, atliek tikai noplatiit rokas un secinat, cik daudz starp viedoklju lasiitajiem ir to, kuri labprat nestradatu, nevis stradatu. un tas ir noželojami. noželojami arii tas, ka daudzi darbus nodzer, lodere, nonstopa maina vai neattiistas. nekad av par velu maciities un dariit to, kas patik un nes prieku, ja nepatiik liidz sirds dziljumiem tas, kur esi.
plus vel kategorija, kura tiešam atsezh darba stundas oho un delfos.
es neesmu ne darba devejs, ne njemejs. mani noperk, izveloties. ir arii dazi minusi, bet dziivot bez darba, neko negribot? tas nav man noteikti.
2019-11-28 16:03

vaitiesam  7 2 Nevis manjaki, bet sava amata meistari, tie kas prot strādāt, sastrādāties ar kolektīvu, un nav tupi.
Slinkiem vienmēr būs atrunas, noverdzinasana, veselība, slikta alga...
Laikam vēl alas dzīvotu, ja būtu tadi domājošie ka 15:53
2019-11-28 16:50

elfu_mazulis    5 Tessa
nedomāju, ka kāds mīnuso ieteikumu meklēt darbu, mīnuso faktu, ka netiek atbildēts uz uzstādīto jautājumu. un jautājums bija, vai ir jāiesniedz 2 vietās, vai vienā )).

cik maksā redīsi?
a mums gurķi garšīgi

a kāpēc gurķiem mīnuss? tiešām taču garšīgi ))
2019-11-28 23:06

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu