darba zaudešana un grūtniecība

Sanāk tā ka man vairs nav darbs.Priekšniece atlaida takā štata samazināšanas dēļ ,bet sastādīja atlūgumu uz abpusējo vienošanos.Mēnesi varu strādāt,bet saslimu un aizgāju uz lapu un nu uzzināju ka esmu stāvokli un vairs nesaprtu kas pienākas un kur jasniedz kādi papīri.No darba sastādītais atlūgums man jau iedots tad sanāk ka uztājoties uzskaite man oficiāli darbs vairs nebūs?Darba nostrādāju 1.9 mēneši ta sanāk ka dekrēts man nebūs un dekrētnaudu nesaņemšu?

C_hloe  1 2 Ieteiktu pakonsultēties darba inspekcijā. Visu godīgi izstāstot. Grūtnieces nevar atlaist un slimojot arī nē.0

Epifanija      Darba līgums slēgts uz pārbaudes laiku.. parasti tas ir uz trim mēnešiem.. šajā laikā var abas puses uzteikt darba attiecības uz dienu... Kāds vēl abu pušu vienošanās? Dokuments jau parakstīts no abām pusēm? Stipri šaubos ka vairs ko var glābt ja piekrītot ir uzlikts apstiprinošs paraksts par vienošanos

av2      Apsveicu ar ggimenes pieaugumu.
Tie nostraadaatie dazzi meenssi neko nepaliidzees :( Vajag minimums gadu.Valsts maksaas pabalstu, cik zinu.

Alma9  2   Bet vai tas darba devējs ir tāds nelietis, ja cilvēciski parunātu nevar pārdomāt to darbu lauzt un turpini strādāt???Nu nebaidies , aizej normāli izstāsti, ka gaidi bērniņu.

Dvinsky    2 Nu gan te samurgojuši. Cik sapratu no rakstītā, tad:
1. Ir parakstīta vienošanās par darba attiecību izbeigšanu. Tā nav atlaišana! Tur neko nevar apstrīdēt, tas ir brīvprātīgi. Un darba attiecības tiks izbeigtas ar to datumu, kas norādīts dokumentā, neatkarīgi no tā vai slimosi vai neslimosi.
2. Pirmajā dienā (!!!) pēc darba attiecību izbeigšanas ar vienošanos zobos dodies uz NVA un reģistrējies bezdarbniekos. No tās dienas saņemsi pabalstu.
3. Tā kā ir grūtniecība, tad būtu labi iespējami ātri atrast citu darbu. Tad vari cerēt uz lielākām naudām. Es teiku - piekrīti dajebkādam darbam par dajebkādu atalgojumu (saprāta robežās protams), bet svarīgi, lai darbs oficiāls un par tevi tiek maksāti nodokļi!!!

Bachata      Ja pašai neizdodas atrast darbu, bērna kopšanas atvaļinājumā var doties vīrs un turpināt strādāt. Saņems 30% no pabalsta (60% vai 43% no bruto algas).

Bērnam nepueciešamo būs jāgādā no vīra algām.

Ja atradīsi darbu, iepriekš veiktās iemaksas ņems vērā. No bezdarbnieku pabalsta gan neko neaprēķinās.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu