Vidēja darba alga valstī

CSP noteic kā vidēja mēneša alga valstī 720 eiro netto, taču dažviet to joprojam izmaksā aploksnēs. Tas nozīmē ka reāli tā ir lielāka ?

av2  3 7 Cik es zinu preciizi, kam ir rokas/galva , pelna vairaak. Un ne aploksnees. nezinu neko par skaidro naudu, un par tiem, kas "pie siles"..... 2019-05-22 09:42

AivarsN  8 5 Dažiem procentiem pasaules iedzīvotāju pieder lielākā daļa pasaules īpašumu un gandrīz visas dabas bagātības. Viņi sponsorē liberālas valdības,kuras salasītas no pakļāvīgiem,mantkārīgiem,primitīvi domājošiem ļautiņiem,lai ar tiem varētu viegli manipulēt un valstis izmantot savam personīgajam biznesam. Pasaules iedzīvotāji ir tikai apmuļķoti,beztiesiski vergi. Tā ir brīvi pieejama informācija,nevis kaut kāda mistiskā sazvērestības teorija,kura visur tiek plivināta,lai atgaiņātos no pārāk ziņķārīgajiem un nepamodinātu aitas. Ne velti ir teiciens,ka vislabākais vergs ir tas,kurš pat nenojauš ka ir vergs. Pirms parazītu okupācijas civilizācija bija vienota un brīva,ar daudz augstāku tehnisko un garīgo attīstības līmeni. Visi darbojās kopīgu mērķu labā,nevis dažu sevišķi ietekmīgu parazītu interesēs. Šī civilizācija tika iznīcināta,bet tās pilnīga pakļaušana un paverdzināšanas pabeigšana nomaskēta ar kolonizāciju. Tam visam ir neskaitāmi,neapgāžami pierādījumi, bieži vien visredzamākajās vietās,bet ne jau visi izmanto smadzenes to sākotnēji paredzētajam mērķim. 2019-05-22 09:57

uzplanaledus  5 3 salasītas no pakļāvīgiem,mantkārīgiem,primitīvi domājošiem ļautiņiem,lai ar tiem varētu viegli manipulēt (c)

Ne tikai valdībā, uz to ir tendēti arī uzņēmumi. Kam vispār cilvēku- pelēkās masas, gudrība ir vajadzīga, visnoderīgākie ir tie, kas nebļauj pretī, nedomā, bet pelna naudu saviem vergturiem, izpildot visu, ko liek darīt.
2019-05-22 10:16

krumuzagis  1 1 un es vēl meklēju darbu, kas balstīts uz izaugsmi un pasaules izzināšanu 2019-05-22 10:38

Hirtella  1 5 Manā mīļākajā pasaku filmā "Casino Royale" Eva Green attiecīgā brīdī par uzvalku izvēli partnerim saka: "There are siuts and there are Suits!" Tāpat ir attiecībā uz emigrāciju, piemēram. jā, atzīšos, tā lieta dzen depresijā. ārpus LV gaisā vien skatos:) bet no otras puses, kas vainas tādai emigrācijai, kā mūsu eks premjeram? ja amn piedāvātu ierēdņa amatu BE, es droši vien aizietu galopa solī kājām!! Jo manas alternatīvas ir strādāt optikā Madonā un plānot budžetu tā, lai namu pārvalde neapbižotos!)))
Mani paziņas inteliģents pāris no Polijas aizbrauca uz uk, 5 gadus ABI pastrādāja tur un atgriezās ar gandrīz pietiekošu summu mājas iegādei. Vien sīkumi palika, ko piemaksāt! Lūk tas ir gadījums,kad rentējās emigrēt! Kad ir skaidrs plāns, ko (pareizāk, cik) tu gribi no Rudo Karaļvalsts vai no citurienes izkratīt, lai atgrieztos tur, kur dvēseli veldzē D:)
Par plānošanu arī ir tā...es dodu priekšroku brīvam peldējumam bez plānošanas, bet brīvajā laikā pieslīpēju norvēģu valodu, un ticiet, lai nopelnītu to 1 tk, man pat nebūs jāemigrē
2019-05-22 11:42

av2  2 12 ..bet kas iisti aizliedz kurneetaajiem, tas, "vergiem" cep augssaa passiem savu kantori???? Negribi pelniit naudu citam, pelni sev ! Kur ir probleema, un pie kaa vainiigi ir tie, kas dod tev darbu??? 2019-05-22 12:53

AivarsN  7   Ne zinātne,ne medicīna,ne jeb kas šajā pasaulē,nav paredzēts cilvēku labklājībai. Viss tendēts uz to,lai liktu pēc iespējas vairāk strādāt un padarītu pilnīgi atkarīgākus no sistēmas. Tikai visi kopā var atgūt neatkarību, vienkārši pārstājot barot parazītus un apgādājot ar enerģiju. Protams,okupantu televīzijā un debilizējošajās izglītības iestādēs padomu neiegūsiet,kā izrauties no verdzības važām. Ir pietiekami daudz izglītotu un drosmīgu cilvēku visā pasaulē. Vajag tikai viņos ieklausīties un beidzot sākt patstāvīgi domāt,nevis dzīvot pēc uzspiestajām klišejām,kamēr ar 5G cilvēki nav padarīti par vadāmiem biorobotiem. 2019-05-22 13:09

InJanis  1 3 Darbss padarija no merkakja cilveku !!!

Darbs padaris no cilveka zirgu ;-)))))

Bet no latviska sdziveszinas..........

Darbs prieka avots
Maizes tevs.
2019-05-22 13:24

kvarts  3 6 Vai tas trakais darbs un sakrātās(kredītos pirktās) mantas dara jūs laimīgus? Dzīvot vajag savam priekam un laimei. 2019-05-22 15:35

InJanis  2 2 Mes terejam naudu kio vel pasi nesam nopelnijusi ( krediti, ij citi mesli )

Mes perkam manttas kas mums nemaz isti nava vajadzigas...... ( krutaka dzelzzs tarataika ( auto ) pagalma...., ij t.t. )

Mes perkam, lietojam, mantas lai izraditos cilvekiem kas mums nemaz nepatik, ( skatit sarakstu augstak )

Grafiti smerejums-raksts uz centraltirgus paviljona

Perc
Atdod kreditus
Mirsti
2019-05-22 16:18

uzplanaledus  3 5 av2

Nodokļu slogs ir pamatīgs, ja uzcep savu biznesu. Pie tam, tas ir krietni pieaudzis, salīdzinoši, kā tas bija pirms dažiem gadiem. Ar nelielu patentmaksu apgrozījums vareja būt 50 tk, tagad patentmaksa 100, bet kopējā summa nevar būt lielāka par 15 tk. Ja SIA, nodokļu vēl vairāk. Tā kā nekur tālu neuzleksi.
2019-05-22 17:37

Letija    6 Droši vien, ka ir jau arī dzīves drūmā puse, bet mani novērojumi ir līdzīgi kā JurimK - mājas, mašīnas, ceļojumi. Nu, tas ir tas , ko redzu apkārt.
Nekad negribētu dzīvot ar tādu nīgrumu, kāds te dažus ir piemeklējis.
Tiešām - ko var sūroties par sliktumu pie katras vismazākās izdevības - tie, kas ir mācījušies un grib ko izdarīt, arī iet dzīvē uz priekšu un galīgi neslikti viņiem klājas.
2019-05-22 22:05

Nate  2 3 Re kur patiesība- https://nra.lv/ekonomika/latvija/281497-teju-tresdala-stradajoso-latvija-pec-nodoklu-nomaksas-sanem-
lidz-450-eiro.htm?utm_source=inboxlv&utm_campaign=inboxlvNews&utm_medium=button
2019-05-22 22:21

uzplanaledus  1 2 Kāds jauns vīrietis, kas ārzemēs bija nostrādājis gadu, teica, jā tas ir kruti, atbrauc atpakaļ, tev ir nauda, vari nopirkt mašīnu un justies bagāts, bet tikai pats zini, ko tas maksā. 2019-05-22 22:58

afrodithe    2 Šinī tēmā jau arī vietām tāpri lien no bēniņiem ārā. 2019-05-22 23:11

Hirtella  3   bet man patīk Aivariņa sazvērestības teorija! un kvarts arī taisnību raksta, cerams, pat nav pārdevies par materiālām vērtībām:) 2019-05-23 00:06

SKUTERS  4 5 Gribas iepērt tādus gudreļus kā av2. Pamēģini kaut ko uzsākt ārpus Rīgas nepiesūcoties budžetam! Pārgudrīšu tukšas runas. 2019-05-23 09:41

Geisha  1 6 Netā lasīju ziņas, ka Lv katastrofāli trūkst medmāsas onkoloģijas centrā. Medmāsai Lv alga ir 3,5 eiro stundā. Vācijā medmāsas alga ir 16 eiro stundā. Brauc prom jaunās māsiņas. Diploms kabatā un uz lidostu! Kamēr valdība dzīvos kā kosmosā negribot zināt kā dzīvo tauta tā arī skaitīsies ka visi ēd kāpostu tīteņus šokolādes glazūrā.
Štrunts ar tām aploksnēm. Algām ir jābūt cilvēku cienīgām. Vācijā neviens ments neņems kukuli, jo viņam ir laba alga. Lv nodokļu sistēma ir reti nedraudzīga. Nedrīkst zāģēt zaļo zaru uz kura sēž, bet to valdība ir stabili aizmirsusi.
2019-05-23 11:04

fargo  1 5 nauda māsām nāk no budžeta. bet nodokļus gribas mazākus.
tā tas nestrādā.
problēma ir kopējā ekonomiskā telpa, kurā attīstītās valstis izsūc mazāk attīstīto valstu resursus, tai skaitā darbaspēku.
tātad, ja ir viena ekonomiskā telpa, tad cenas izlīdzinas, bet ekonomikai esot atpalikušai, cenas ceļas vairāk, nekā pirktspēja. bet. lai uzlabotu pirktspēju, atpalikušākās valsts pilsoņi emigrē uz bagātāku valsti. rezultātā, mazāk atpalikusī valsts zaudē darbaspēku, no tā cieš nodokļu ieņēmumi un galvenais demogrāfija.
latvijas valsts NAV vainīga, ja valstī ir salīdzīnoši ar vāciju zemas algas! kas ir vācija un kas latvija? tās nav salīdzināmas ekonomikas vai pat vēstures. viena ir pasaules līderos ekonomikā, otra ir viena no atpalikušākajām ES valstīm. kā var gribēt, lai atpalikušajā valstī maksā tās pašas algas, kuras maksā superbagātajā valstī? tas nevar notikt ne pie kādiem apstākļiem.
tātad, atgriežamiem pie problēmas - vienota ekonomiskā telpa starp bagātu un nabagu.
par to brīdināja, ka tas nestrādās par labu atpalikušajām valstīm. zināma izlīdzināšanās, protams, notiek. bet uz kā rēķina? latvija ir dotāciju ekonomika un šī narkotiskā atkarība no eirobirokrātu piešķirtās naudas ne pie kā laba novest nevar. ES sabruks, tas ir tuvākā laika jautājums. nebūs ne eiro, ne eiropas centrālās bankas. latvija, toties, dekādi un vairāk būs eksistējusi kā darbaspēka donors, bez tiesībām uz savu monetāro, cenu vai darbaspēka politiku.
ko darīt?
kamēr valsts atrodas apstākļos, kur tai nav tiesību uz savu ekonomisko politiku, iekšējā tirgus un darba tirgus aizsardzību, neko daudz izdarīt nemaz nevar. bet kaut ko var. viens no pirmajiem soļiem ir valsts monetārās sistēmas atgūšana pašas valsts rokās. nav svarīgākas sviras par to.
2019-05-23 11:28

runcizs  2 4 Nodokļu likmēm nav nekāda sakara ar māsu atalgojumu. Vismaz 90% valsts administratīvā aparāta ir pilnīgi nevajadzīga, jo nerada nekādu sabiedrisko labumu (viens departaments taisa atskaites un koncepcijas otram departamentam, tas savukārt raksta stratēģiju trešajam departamentam un tā viņi savā sulā vārās). Veselības aprūpē vien vienreiz saskaitīju vairāk kā 130! valsts aģentūras. Un ne jau katrā pa 5 darbinieki algu saņem.
2-kārt, cilvēks uz svešu zemi strādāt brauc, ne jau piedzīvojumus meklēdams, vai tāpēc, ka tur viņš džipam vai privātmājai dažu gadu laikā sapelnīs. Latvijā pie vietējām cenām un obligāto izmaksu struktūras absolūtais krīzes minimums ir 1000 EUR uz rokām. Ja medmāsai piedāvā 3,5 x 160 = 560 EUR mēnesī (labi, ja uz rokas, nevis bruto), tad viņai ir vajadzīgs bagāts vīrs vai sencis, kurš uztur, un tad vari atļauties tādu hobiju kā strādāt par medmāsu. Īstenībā Latvijā par mazāku algu kā 1k mēnesī var atļauties strādāt tie, kam obligāto maksājumu segšanai ir cits ienākumu avots.
2019-05-23 13:24

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu