Cik normāli ir tas, ka atvaļinājuma vai slimības lapas laikā sūta darbu uz mājām?

Tik reti kad aizeju atvaļinājumā, bet jau pirmās atvaļinājuma dienas vakarā ir darbi no uzņēmuma, kas jādar, tad seko zvani, tad seko īsziņas, ka tas ir jāizdara, utt. Citiem, kuri slimībo, vadība bez kautrēšanās un sirdsapziņas pārmetumiem sūta darbu uz mājām, klientiem saka, lai zvanot uz privātajiem telefoniem, utt.

Varētu jau teikt, ka var tiesāties, var cīnīties, bet tas būtu nesmukums pa visu Latviju un sabojāta reputācija uz mūžu (šajā Google laikmetā). Varētu jau teikt, ka meklē citu darbu, bet kur tad ir savādāk? No savu paziņu stāstītā secinu, ka citur arī ir daudzmaz līdzīgi. Tikai - kā likums - valsts un pašvaldību iestādēs tas ir ievērojami mazāk.

Vai tiešām "uzņēmējiem" Latvijā nav godaprāta un sirdsapziņas? Varbūt es neguļu savā atvaļinājumā, varbūt es mācos, taisu savu projektu, lai sabiedrībai būtu labāk. Bet nē - daži iedomājas, ka var mani traucēt. Un viņiem tas izdodas.

Galīgi nepatīkami, ka valsts to pieļauj. Valstij bija jābūt proaktīvai un šāda situācijas jāizskauž.

zigmars_uk (2018-02-27 18:22)  11   UK tā nav un alga ir lielāka... Nesatraucies par to mazo lv! Sūti savu priekšnieku uz jebkurieni un izvēlies brīvību!

DanaL (2018-02-27 19:02)    1 Sāc taču beidzot parādīt savu "es", lai tevi beidzot sāk cienīt. Pieklājīgi un strikti, nepieļaujot diskusiju un kaulēšanos, pasaki, ka šobrīd nodarbojies ar citām lietām un pie šiem jautājumiem ķersies tad, kad atgriezīsies darbā (uzsvars uz pēdējo vārdu).

rokons (2018-02-27 19:31)    1 Ir visādas situācijas.

Bija laiki, kad 6 gadus nebiju atvaļinājumā, jo bija jāiekaro biznesam niša, kaut tas nebija mans bizness. Rezultātā viss notika lieliski, gratifikācijas ar bija labas, zini, ka ne velti esi pūlējies.
Bet ja grib strādāt no zvana līdz zvanam - labāk tiešām veidot savu biznesu - varēs visu darīt kā ienāk prātā..........un kā konkurenti ļaus :D

kukazhinja11 (2018-02-27 20:03)    1 To pieļauj tu pati=ar cilvēku manipulē tiktāl, ciktāl viņš pats atļauj .

janisb (2018-02-27 23:30)      Slimības lapa nekad nav bijusi, bet atvaļinājuma laikā reizēm nakas šo to izdarīt, tāpēc, ka varu to labāk un efektīvāk, kā citi. Neredzu problēmu. Tiesa atvaļinājumos parasti LV un stabīlā mobīlā zonā nesēžu...

piparbecinja (2018-02-27 23:57)      "
..kad Dievs pāŗkāpjs dabas likumus un soda pārkāpējus jau šajā dzīvē.." - vai pats pārkāpj un pats sevi soda?

furnitura (2018-02-28 04:30)      Esmu secinājusi, ka ir dažādas darbavietas. ir tādi teroristi, kas vispār liek strādāt bez brīvdienām, kas nedod atvalinajumus, bet liek parakstīties, ka darbinieks ir bijis it kā atvaļinājumā, jo VIDam vajag. Nelieši ir visur.
Var jau cīnīties, bet... nezinu nevienu, kas būtu pārmācīts. priekšnieki labāk bankrotē nekā atzīst darbinieku tiesības.
Laikam labākais arguments bija - man ir nopirkta avio biļete/esmu ārzemēs un internets nestrādā... nu tādā garā.
Bet ir citas darbavietas, kur visu ievēro un kur var sarunāt atvaļinājumu. Vienkārši jāizvēlās tādas, kur ir cilvēki ar līdzīgām vērtībām, ka darbiniekiem ir jāatpūšas un ārpus darba ir arī cita dzīve.

labapa (2018-02-28 10:28)      Katrs pats izvēlas vidi, kurā dzīvos. (kad pieaug xexexe)

Tessa (2018-02-28 11:19)    4 furnitura sagvelza glupiibas. atvaljinajumu un slimiibas lapu nesaruna, tie pienakas. un nekadi argumenti tur nav vajadziigi, palasi Darba likumu.

vispār liek strādāt bez brīvdienām, kas nedod atvalinajumus, bet liek parakstīties, ka darbinieks ir bijis it kā atvaļinājumā, jo VIDam vajag.(c)
shitais vispar perle. tada sajuta, ka oligofreni strada, bez iniciatiivas, valodas un smadzenem.

labapa (2018-02-28 11:53)      Labojums D ar I jāsamaina vietām jau furnitūras komentārā. arī Tesssas pēdējā. Ir tāds Darba likums ar kuru arī esmu pamanījis, ka daudzi nav pazīstami, jebšu zina tikai to kas pašam ir izdevīgs

furnitura (2018-03-01 21:02)      TESSA atkal jau izcēlās. Tak paskaties tālāk par savu ģerevņu un sezonas darbiem. Nez kas tie par sezonas darbiem ar ko to lielo naudu pelni?

Es stāstu par REĀLĀM dzīves situācijām. Vari lasīt likumus cik uziet, tie attiecas tikai uz ieredņiem un bankas sektoru. Pārējiem - kā paveicas ar īpašnieku. Ja kas nepatīk vari rakstīt atlūgumu, ja vien ir cits darbs. Bet cita darba ta nav, vismaz ne izsapņotajā profesijā. Ja nē, atradīs visādus pārkāpumus, uz kuriem paši ir arī pamudinājuši. Piemēram, atļāvuši neatnākt uz darbu pēc 3 diennakšu "rāviena", bet oficiāli skaitās, ka neesi darbā, bet naktsdarbs nav fiksēts. Ja ko saki - tad tā ir tava vaina, ka nestrādā pietiekami ātri. Bet kas ir ātri un kas lēni ir ļoti stiepts jēdziens, ja vien neroc grāvjus.

Tessa (2018-03-01 21:06)      es velreiz atkartoju, ja tu paciet-pati vainiiga. neviens tava vieta tavu dziivi nedziivos. ej macies kko citu un pieradi sevi no jauna.
nevari? tad sedi lupatinja.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu