Vai jāapmeklē darba pasākumi?

Vai jāapmeklē darba pasākumi?Tēma sen jau nav man aktuāla. Bet viens DG, atsauca atmiņā pagātni.
Kā uzskatāt.... vai darbiniekam ir jāpakļaujas šefa spiedienam un jāapmeklē visi iestādes pasākumi, vai jākļūst par melno āvi, jo necieni darba kolēģus.
Valsts iestādēs (neteikšu visās, jo nezinu) tas bija raksturīgs...ja neapmeklēsi, neesi cienīgs šeit mūsu kolektīvā būt. Tā Tu redzi ģimeni maz (ne jau es)... un tad vēl jāziedo laiks svētkos. Man tagad ne silts, ne auksts... bet kā uzskatāt... jāapmeklē, vai jāignorē /sekas būs/

valmierietis333 (2018-01-05 16:54)      Uzliktu mīksto visiem tiem piespiedu pasākumiem ,
jau skolas laikā ,liecībās uzvedību no priekšzīmīgas pārvērta par vienkārši labu , un iemesls bija ,ka nemēdzu pakļauties un skriet uz visādiem nevajadzīgiem pasākumiem ...

Neesmu aita ,lai pakļautos visādu diktatoru iegribām - ir jābūt arī kaut cik mugurkaulam , lai spētu pateikt NĒ , citādi tevi dancinās visi un visur ,kas vien to vēlēsies!

- Galva ir uz pleciem ,lai katrs pats izlemtu , kur vēlas piedalīties un kur nē !

Visiem ir tiesības piedāvāt , Tev tiesības piekrist vai atteikties!!
- Ar ko tad darba tusiņi daudz atšķiras no Taviem brīvdienu tusiņiem !?

- Neiesi tak vienmēr piekrist kaimiņu Pētera uzaicinājumam iet tusēt !? (ar ģimeni arī laiks jāpavada - tā tas skrien ar vēja spārniem , ka pēc tam sēdi un brīnies , pa kuru laiku bērni izauguši ,ka it kā biji blakus , bet pat gadu laiku maiņu neesi pamanījis , kur nu ko vēl svarīgāku)!?

riebekle (2018-01-05 17:21)    1 Man patīk zelta vidusceļš. Es izvēlētos pasākumus, uz kuriem iet un pasākumus, uz kuriem neiet. Ja apmeklēt kādu pasācienu, tad ierasties uz sākumu un nemanāmi "nosvīst" beigās. Mazliet radoša pieeja un aizbildinājumu neierasties vienmēr var atrast. :)

Skarlete (2018-01-05 17:41)      Man nepatīk nekas, kas jādara piespiedu kārtā...un tieši tapēc esmu pašnodarbinātā...tagad arī svētki jāmeklē pašai, bet visi to nevar atļauties/izdarīt...vieglāk ir iet pa straumei, iejaukties barā...un tad jau jādara kā visi, kā vadība liek!:D

rokons (2018-01-05 17:41)      Kolektīvie pasākumi ir dažādi. Ja kāds boss to uzskata par kolektīva saliedēšanu caur obligātumu - tam jāiet skolā, lai pamācās kas ir kas.
Reizēm jau tomēr pasākumi notiek un uz tiem pat cilvēki raujas, tad var labi reizēm redzēt kas ir kas, it sevišķi, ja grādīgie nav augstā plauktā. Tad tik jāprot dzert, lai redzētu kurš ir kurš. Tik gadās,ka arī vadoņi neprot ar ugunsdziru labi rīkoties, tas ir pavisam bēdīgi

skarbaiskungs (2018-01-05 17:50)  1   Tā čista garāmejot.... Ja manā uzņēmumā kāds mēģina atteikties, tad uzX saņem diUs papīrus parakstīt.
1. Par prēmijas saņemšanu.
2.Atlūgums ģimenes apstākļu dēļ.

Pē.Sē. Četru darbības gadu laikā tādu gadījienu naF bijis.

joens (2018-01-05 18:10)    3 Man savulaik jaunai darbiniecei bija lielas acis, ka jābrauc komandējumā (uz vairākām dienām) un tur nopietni jāstrādā.

Epifanija (2018-01-05 18:14)      manā darba kolektīvā uz svētkiem, ja tādus rīko, drīkst ierasties kopā ar savu otru pusīti, bērniem gan ir atsevišķi rīkots pasākums un tie arī nav aizmirsti, iet vai neiet - domā paši, ja kāds arī nebūs ieradies, tad to pat nepamanīs, jo visi svinēs svētkus, ne pierakstīs - ieradies, neieradies.. iepriekš gan tiek sastādīts aptuvenais interesentu saraksts, lai zinātu aptuveni, cik tas prieks var izmaksāt un ar to rēķinās, ja esi sarakstā un tad neatnāc, bez brīdinājuma, ka nebūsi, tad gan vairs nav smuki...

Tessa (2018-01-05 18:27)    3 nu beidziet, ja ir normala darba vieta ar feinu kolektiivu, es pirma aizskrieshu svinet (skarbajam kungam).
tagad ar bija balle Talsos. nu forshi!! vesels autobuss braucam, nopietns divdenjnieks, ir ko atcereties, ir zaudejumi un arii trofejas :D

bet tur, par ko es ieprieksh stastiiju, bija savadak, tas klachas: ta tachu atkal atnaks un piedzersies. Tam bus liidzi jauna brute. Shitais atkal liidiis pie tevis draudzeties, un tada gara. Nopietns, populars LV uznjemums, balle atspoguljojas katru gadu medijos. domaju, ka tie cilveki, kurus visi jus paziistat un kuri bija arii balee, ir labi cilveki. tik ta mana vadiitaja (neko vairak neteiks).
tapec man pietika ar vienu balli tai darba vieta, otru noignoreju.

Aukstums (2018-01-05 18:28)      senos laikos strādāju lielā uzņēmumā, kur tik tiešām bija pilnīgi visi saieti jāapmeklē.Pats šefs pārbaudīja, kas nav ieradies, un tad bija lēna , mokoša, mobinga izskatā , atvadīšanās no darba. Es tiku iepriekš brīdināta, ... bet no otras puses, šie saieti tika organizēti grandiozi, cepuri nost... un ar otrām pusēm., arī prēmijas ZS bija..

miglainaa_plava (2018-01-05 19:33)      Socializēšanās ir svarīga. Ne jau tikai strādājam, bet arī veidojam attiecības, labu darba klimatu un cilvēku iepazīšana var dzīvi padarīt interesantāku. Nekad neesmu nožēlojusi, ka esmu iepazinusi cilvēkus. Ir pat gadījies, ka kāds kolēģis iedzer un uzdrošinās atzīties mīlestībā. :) Citreiz izveidojas labas biznesa idejas. Citreiz uzzini, ka ir kopīgs hobijs un tas kolēģis vairs neliekas kā garlaicīgs nūģis. Bet viss ar mēru, protams. Darbs nedrīkst aizstāt privāto dzīvi.
Tomēr ir balles uz kurām es neeju - zinu, ka firma tās taisa tikai izrādīšanās dēļ, ne jau darbiniekiem, bet dārgajiem viesiem. It kā jau varētu paēst tās austeres par brīvu, tomēr nav patīkama sajūta. Atbrīvoties arī nevar, jāsēž stīvi un jābaidās kaut ko nepareizu pateikt vai izdarīt. Ir gadījies, ka kādu atlaiž, jo par daudz iedzēris un izmuldējies.
Pārsvarā visas slavenības nāk ar pavadoņiem, tā kā ātri iedraudzēties arī nesanāk. Bet, varbūt sanāk.

piladzoga (2018-01-05 19:53)    1 dažus SVARĪGAKOS pasākumus vajag noteikti apmeklēt..tā paradīsi ,ka cieni priekšnieku un kolēgus :D

Svece (2018-01-05 20:13)    1 Vajaga apmeklēt tikai pasākumus kurus grib apmeklēt. Ja cieni sevi un citus.

joens (2018-01-05 21:42)      Ja tā balle ir vien-div-reiz gadā, tad tas ir darba devēja uzsaukts (pilnīgi vai daļēji) pasākums un uz tādu neiet tikai tad, kad slims vai ar visiem (bosu ieskaitot) sakašķējies. Ja 1-2 reizes mēnesī, tad tā ir darba specifika.

Vaukskis (2018-01-06 09:21)      Manuprāt, ja tā pieņemts, tad jāapmeklē pasākumi, kaut vai lai saglabātu darbavietu/-algu domājot par ģimenes uzturēšanu ilgtermiņā.

rokons (2018-01-06 13:03)      Viss atkarīgs no tā kāds pasākumam mērķis.
Ja augstu viesu izklaidēšamnai - viena lieta. Ja kolektīva satuvināšanai - cita. ja vienkārši izklaidei atkal cita lieta.
Normālās firmās ar pārlieku "tikai izklaidi" neaizraujas -nu varbūt uz Ziemsvētkiem, bet citādi - galvenokart ar kādu skaidru mērķi

valmierietis333 (2018-01-06 14:07)      Iedomājos vēl tādu situāciju , nu tīri cilvēciski , tev ikdiena paiet darbā , kolēģus tur pat vai redzi biežāk par mājiniekiem , kolēģi jau apnikuši , vēlies atvaļinājumu ,lai no tiem atpūstos , bet tev vēl brīvais laiks jāvelta savai ´´otrai ģimenei´´ , tā kā - nedaudz par traku ...
Pat ,ja tas ir reizi gadā - vienalga ...

Katrs brīvs brīdis ,ko vari veltīt ģimenei - ir zelta vērtē !

Postremo (2018-01-07 09:14)      nav oblegaati, bet veelams. Normaals Boss visaadas taadas ZS balliites uztaisa laiciigi, ne jau tiessi ZS, par piemeeru, nedeellu aatraak. Un nav probleemu. Un var vissi, kas veelaas, ierasties ar draudzeneem, sievaam, viiriem . Un tas pat ir veelams, jo taa....otraa pusiite pakontrolee situaaciju arii. Reiiz, gadus atpakall , bija baliite tiikai darbiniekiem. Nu par cik 90% to ir viiriessu manaa darbaa, tad taa ballite beidzaas ar paardzerssanos, kaussanos uz ielas ar kaiminnu kroga apmekleetaajiem, ar izsauktu policiju, un izsistiem stiklie takssiem. Kopss tas reizes vairs nekad netaisa ballukus "tikai darbiniekiem"
Taa kaa viss ir passa izveele.

adamsone (2018-01-07 11:53)      Neizstājams darbinieks darba vietā ar beztermiņa līgumu laikam var darīt kā grib. Tikai laiks iet, darbinieks noveco, bet pendzija vēl tālu, parādās kāds jaunais... Tā ka tā. Dzīve nestāv uz vietas.
Manā līgumā ierakstīts, ka jāpiedalās sabiedriskajos pasākumos. Neviens gan to punktu neatgādinās, bet netaisu problēmas tur, kur to nav. Pasākumi gan ir tik rutinēti, ka jau pirms sākuma ir zināms, kādas būs beigas.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu